Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brooks b17 sele hakkında

Merhaba herkese ben de ortası oyuk olan b17 modelden alarak aranıza katıldım. Sormak istediğim şey şu yanında gelen ipler bağlanması gerekiyor mu? Bu konuda bilgisi olan var mıdır ?
Resim atabilir misiniz?

Scudo
@ThracianBoots biri bağlı ve diğer 3 ip yedek olarak geliyor. Zaten 500 km ye yakın alışıyor. Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende de var. B17 imperial olarak geçiyor. Harika koltuk. İnsanın üstüne yatak yorgan serip uyuyası geliyor.:)

@ThracianBoots biri bağlı ve diğer 3 ip yedek olarak geliyor. Zaten 500 km ye yakın alışıyor. Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende de var. B17 imperial olarak geçiyor. Harika koltuk. İnsanın üstüne yatak yorgan serip uyuyası geliyor.:)
Psikolojik midir nedir ilk oturuştn sonra şeklini almış gibi rahat hissettim. O kadar para verdiğimden sanıyorum 😂

Ben de bugün brooks b17 alarak brooks severler derneğine katıldım 😀 ancak ilk 15 km deneyimim çok kötüydü, kalça kemiklerim sanki selenin biraz kenarında kaldı ve bu yüzden hiç rahat edemedim. resimde görüldüğü gibi montaj yaptım. ben mi yanlış yaptım, bilmiyorum. başlangıçta herkes aynı şeyi şayadı mı fakat şu an gerçekten çok rahatsız. yarın uzun tura çıkacağım fakat sele korkuttu açıkçası. yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

Dosyalar

• 69424E4F-DDAC-413A-8F60-2E711815F5AB.jpeg
    69424E4F-DDAC-413A-8F60-2E711815F5AB.jpeg
    152,2 KB · Okunma: 108
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Ben de bugün brooks b17 alarak brooks severler derneğine katıldım 😀 ancak ilk 15 km deneyimim çok kötüydü, kalça kemiklerim sanki selenin biraz kenarında kaldı ve bu yüzden hiç rahat edemedim. resimde görüldüğü gibi montaj yaptım. ben mi yanlış yaptım, bilmiyorum. başlangıçta herkes aynı şeyi şayadı mı fakat şu an gerçekten çok rahatsız. yarın uzun tura çıkacağım fakat sele korkuttu açıkçası. yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.
Pozisyon çok dik geldi bana. Yere biraz daha paralel yap en azından. İlk zamanlar acı sızı olur. Sonrası VİP. :)

şu an duymak istediğim tam olarak buydu 😀 bu kadar pahalı bir sele umarım zamanla konforlu hale gelecektir, seleyi biraz daha düzledim şimdi bakalım nasıl olacak. i hope so

• Beğen
öncelikle yorum ve tavsiye verdiğiniz için teşekkür ederim. bugün turun ilk gününde gümüldür-kuşadası arası 50 kmlik sürüş yaptım. afedersin kıçımın ağrısından 20 dakikada bir mola verdim, son 10 km'de artık sürüş bitse de kamp alanına gitsem diye acıyla pedalladım. bu sele galiba bana uymadı, çünkü yorumlara bakıyorum, alışma sürecini acısız geçirenler var veya az acıyla... yarın tura ara verip dinlenmek zorundayım çünkü herhangi bir yere oturduğumda bile ağrı var şu anda. acaba boşuna mı para bayıldım bu seleye bilemiyorum.

uzun turda en önemli şey sele olduğu için merak ediyorum alışma sürecinizde siz de bu kadar zorlandınız mı? seleyi kötülemek derdinde değilim yanlış anlaşılmasın. kötü bir sele olsa zaten tüm dünya turcuları kullanmazdı.

• İnanılmaz
öncelikle yorum ve tavsiye verdiğiniz için teşekkür ederim. bugün turun ilk gününde gümüldür-kuşadası arası 50 kmlik sürüş yaptım. afedersin kıçımın ağrısından 20 dakikada bir mola verdim, son 10 km'de artık sürüş bitse de kamp alanına gitsem diye acıyla pedalladım. bu sele galiba bana uymadı, çünkü yorumlara bakıyorum, alışma sürecini acısız geçirenler var veya az acıyla... yarın tura ara verip dinlenmek zorundayım çünkü herhangi bir yere oturduğumda bile ağrı var şu anda. acaba boşuna mı para bayıldım bu seleye bilemiyorum.

uzun turda en önemli şey sele olduğu için merak ediyorum alışma sürecinizde siz de bu kadar zorlandınız mı? seleyi kötülemek derdinde değilim yanlış anlaşılmasın. kötü bir sele olsa zaten tüm dünya turcuları kullanmazdı.

Bende hiç acı yapmamıştı. Tek olumsuz ve aşamadığım yanı uyuşma.

Sürüş pozisyonunuz b17 için çok dik. Gidon yükselticiyi çıkarmanızı öneririm.

Öncelikle deriyi kemiğinle eğmen lazım. 500 km ve 1000 km arası değişiyor. Koltuğun doğru pozisyonunu bulman lazım. İlk aldığında bakım kremiyle yağladığını varsayıyorum. Bu işlemi yapmadıysan deri sertleşmiş olabilir. Yani bir çok etken var.
Kendi alışma sürecim 15 gün sıkıntılı geçmişti. Bisikletten inince ördek gibi yürüyordum. :) Sonrasında barıştık. Öyle veya böyle hangi sele olursa olsun toto alışacak. Ringe çıkmışın , rakip boksör niye beni dövüyor diyorsun. O sporun kuralı bu. Sele konusunda bir şekilde doğru tercihi bulamadığında değiştir değiştir evin yolunu bulamazsın.
1000 km kadar sabırlı ol , olmadı satar başka seleye bakarsın. Ha alışınca dünya varmış dersin.

Öncelikle deriyi kemiğinle eğmen lazım. 500 km ve 1000 km arası değişiyor. Koltuğun doğru pozisyonunu bulman lazım. İlk aldığında bakım kremiyle yağladığını varsayıyorum. Bu işlemi yapmadıysan deri sertleşmiş olabilir. Yani bir çok etken var.
Kendi alışma sürecim 15 gün sıkıntılı geçmişti. Bisikletten inince ördek gibi yürüyordum. :) Sonrasında barıştık. Öyle veya böyle hangi sele olursa olsun toto alışacak. Ringe çıkmışın , rakip boksör niye beni dövüyor diyorsun. O sporun kuralı bu. Sele konusunda bir şekilde doğru tercihi bulamadığında değiştir değiştir evin yolunu bulamazsın.
1000 km kadar sabırlı ol , olmadı satar başka seleye bakarsın. Ha alışınca dünya varmış dersin.
necmettin hoca hakikaten sağol yardımcı yorumların için, genelde turcular seleyi gidona göre az bir tık yukarıda bırakmışlar, 60 derecelik açıyı sağlamak şart bu selede. şimdi gidon yükselticiyi iptal ettim tekrar deneyeceğim. bileklerde ufak uyuşmalar olacak ama ne yapalım popo acısından yeğdir.

Son düzenleme:
  • Beğen
necmettin hoca hakikaten sağol yardımcı yorumların için, genelde turcular seleyi gidona göre az bir tık yukarıda bırakmışlar, 60 derecelik açıyı sağlamak şart bu selede. şimdi gidon yükselticiyi iptal ettim tekrar deneyeceğim. bileklerde ufak uyuşmalar olacak ama ne yapalım popo acısından yeğdir.
Öncelikle B17 herkes için iyi bir sele olacak diye bir kaide yok. Çoğu kişi memnun kalsa da, B17 nin uyum sağlamadığı insanlar da oluyor.

Bu selenin ayarında milimlik oynamanın etkisi oluyor. Kendim sele yüksekliğini ayarladıktan sonra; selenin eğimini ardından da; kullan dur 2mm sağ 1mm sol gibi burnun bakacağı yönün ayarını yapıyorum. En son sele ayarı tam istediğim gibi olduğundan gidonu ayarlıyorum.

Benim gidon boğazı yüksekliği kısa, bu nedenle ideal açıyı tutturma imkanım kısıtlı. Ancak sizde olduğu gibi 20dk de ağrı nedeniyle mola durumu da söz konusu değil, o noktada atlanılan bir şey olmalı.(Eğer B17 ile uyum sorunu yoksa)

Birde şunu deneyebilirsiniz; selenin arka genişlik alanına kalça dik gelecek şekilde oturun, kemiklere bu alana gelecek. Bunun kendim için sele rahatlığını azami düzeye çıkarttığını söylerim.(ancak sizde işe yaramayabilir de)

IMG_20210729_195419.jpg
IMG_20210729_195656.jpg

Son düzenleme:
Estağfurullah, brooks için üzerinde kaymayacak şekilde yere paralel gitmeli şeklindedir, tavsiyelerin çoğunluğu. Bende dağ bisikleti var ve bazen bir şekilde kaymam lazım diye selenin ucu yere bakıyor. 5'er yada 10'ar km lik mesafelerde kendiniz için doğru pozisyonu bulmalısınız.
Örnek olarak almayın lütfen ama ben kullanım amacıma göre en doğru pozisyonunu bu şekilde ayarladım. Rahatmıyım, arazi sürüşlerimde rahat , uzun yol sürüşlerinde bazen uyuşma yapıyor. Çünkü selenin pozisyonu yanlış. Biraz daha dik yapınca daha iyi oluyor. Bu kezde arazide sıkıntı veriyor. Bu benim brooksla olan 1,5 yıllık tecrübem diyebilirim. :harika:
20210504_175847.jpg

sorunumu çözdüm, sorun 60 derecelik açıyla kullanılması gereken seleyi 80-85 derecelerde kullanmaktan ileri geliyormuş. gidonu aşağıya indirdim ve şu anda sele müthiş konforlu hale geldi. öyle sanıyorum ki bisiklette ağırlığın kollar, ayaklar ve popo arasında dengeli dağılması gerekiyor. bütün yük popoda olduğu zaman en iyi sele dahi kabus oluyor. gidonu alçaltmam gerektiğini söyleyen arkadaş eğer bursa'da ise iki biran benden:)

Dosyalar

• 387083FD-6697-466D-ADAB-CA53C9E7D9F8.jpeg
    387083FD-6697-466D-ADAB-CA53C9E7D9F8.jpeg
    249,2 KB · Okunma: 48
Merhaba.
B17 nin special (bakır) olanı ile çelik raylı ve perçinli olanı arasında kararsız kaldım. Bakır perçinli olan göze daha iyi gözüküyor. Ancak bakırın zamanla yeşile döndüğü yazıyor önceki mesajların birinde.
Tavsiyeniz ne olur bu konuda?

Merhaba.
B17 nin special (bakır) olanı ile çelik raylı ve perçinli olanı arasında kararsız kaldım. Bakır perçinli olan göze daha iyi gözüküyor. Ancak bakırın zamanla yeşile döndüğü yazıyor önceki mesajların birinde.
Tavsiyeniz ne olur bu konuda?

@sedarvekedisi

Çelik perçinli al daha sağlıklı
Bakır yeşile dönmesi oksitlenmesi yani zehirli hale gelmesi demek

• Beğen
Tepkiler: serdarvekedisi
Geri