Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brooks b17 sele hakkında

Scudo
@Upper Architect Teşekkürler ilginiz için :) Çok çıkamıyorum bu aralar. Son 2 haftada 30km anca yaptım. Sürmeye başlayınca ileri-geri oynayıp bilgilendirme yaparım :)

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
IMG_20200607_155156_734.jpg
2016 yazıdan beri kullanmaktayım. Başlarda uç kısmını havaya çok kaldırdığım için rahatsız ettiği oldu. Sonrasında uygun açıyı bulduktan sonra mis gibi rahat etti götüm. Çevremdeki herkese tavsiye ediyorum. Fiyatları çok çok uçmuş her şeyde olduğu gibi. Erdoğanlar bisikletten 250 liraya almıştım o zaman. Arada ihtiyaç duyduğumda kremliyorum senede bir belki iki defa. Kıçını düşünen alıp kullansın. Bir kere Brooks rahatlığına alışınca başka seleye oturamıyor insan.

240402 dosyayı görüntüle
2016 yazıdan beri kullanmaktayım. Başlarda uç kısmını havaya çok kaldırdığım için rahatsız ettiği oldu. Sonrasında uygun açıyı bulduktan sonra mis gibi rahat etti götüm. Çevremdeki herkese tavsiye ediyorum. Fiyatları çok çok uçmuş her şeyde olduğu gibi. Erdoğanlar bisikletten 250 liraya almıştım o zaman. Arada ihtiyaç duyduğumda kremliyorum senede bir belki iki defa. Kıçını düşünen alıp kullansın. Bir kere Brooks rahatlığına alışınca başka seleye oturamıyor insan.
Bisiklette ayrı güzelmiş

Herkese merhaba klasik eski tip şehir bisikleti için hangi seleyi önerirsiniz. Haftada en fazla 20-30 km kullanıma göre

Herkese merhaba klasik eski tip şehir bisikleti için hangi seleyi önerirsiniz. Haftada en fazla 20-30 km kullanıma göre
O mesafe için alacağınız 70 liralık sele de işinizi görür. Sele Royal'in Shadow modelini tavsiye ederim. Carraro orta segment tüm bisikletlerinde kullanıyor. Yalnız oturma açınız önemli 50-60 Derecelik açılar için güzeldir bahsettiğim sele.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Imkan varsa brooks b17 tavsiye edilir

Brooks B17 standart seleyi aranızda yol bisikletinde kullanan var mı arkadaşlar? Varsa memnun musunuz?

Brooks B17 standart seleyi aranızda yol bisikletinde kullanan var mı arkadaşlar? Varsa memnun musunuz?

Merhaba,
Ben kullanıyorum. Yaklaşık 3 yıl oldu hiçbir problemle karşılaşmadım. Günde 9 saate varan sürüşlerim oldu ve oldukça memnunum.

Ben şu an kullanıyorum narrow olanını. Dik pozisyonda tolore ediyor, fena değil ancak droplarda fazla eğlenmemek lazım. Bir de uyuşmanın önüne geçemedim, orta bacakta uyuşma var.

Ben şu an kullanıyorum narrow olanını. Dik pozisyonda tolore ediyor, fena değil ancak droplarda fazla eğlenmemek lazım. Bir de uyuşmanın önüne geçemedim, orta bacakta uyuşma var.

abi orta bacak derken :D

Kullandım. Hoodlarda rahat ama dropta iyi olmuyor.
Teşekkürler
Merhaba,
Ben kullanıyorum. Yaklaşık 3 yıl oldu hiçbir problemle karşılaşmadım. Günde 9 saate varan sürüşlerim oldu ve oldukça memnunum.
Öyleyse çok iyi :harika:
Droplarda dikkat etmek gerekiyor o zaman :kötü:

Tekrar Merhaba,
Bir konuyu daha belirtmek istedim. Seleyi ilk aldığınızda standart şekilde oluyor. Siz kullandıkça teriniz selenin içine işliyor ve sizin kemik yapınızın şeklini alıyor. Bunun için yaklaşık 1000 km sürüş yapmanız gerektiği gibi genel bir görüş var. Ancak bu tamamen sizin terleme durumunuza ve sele üzerinde ne kadar vakit geçirdiğinize bağlı. Zaten bu şekil alma süreci yavaş yavaş olduğundan vücudunuz da kolayca uyum sağlayabiliyor. Bu arada seleyi yağlamayı da ihmal etmemekte fayda var. Ancak sık yağlayarak selenin erkenden çökmesine sebep olmayın. Çökme olduğu takdirde de vidasını sıkarak şeklini ayarlayabiliyorsunuz. Ben henüz vidayı hiç oynamadım.
Umarım yazdıklarım yardımcı olmuştur.

Tekrar Merhaba,
Bir konuyu daha belirtmek istedim. Seleyi ilk aldığınızda standart şekilde oluyor. Siz kullandıkça teriniz selenin içine işliyor ve sizin kemik yapınızın şeklini alıyor. Bunun için yaklaşık 1000 km sürüş yapmanız gerektiği gibi genel bir görüş var. Ancak bu tamamen sizin terleme durumunuza ve sele üzerinde ne kadar vakit geçirdiğinize bağlı. Zaten bu şekil alma süreci yavaş yavaş olduğundan vücudunuz da kolayca uyum sağlayabiliyor. Bu arada seleyi yağlamayı da ihmal etmemekte fayda var. Ancak sık yağlayarak selenin erkenden çökmesine sebep olmayın. Çökme olduğu takdirde de vidasını sıkarak şeklini ayarlayabiliyorsunuz. Ben henüz vidayı hiç oynamadım.
Umarım yazdıklarım yardımcı olmuştur.
Çok teşekkür ederim ilgili mesajınız için çok yardımcı oldunuz.👍👍

Ben bisikletin ve komponentlerin, üretim amacı ve üretici yönergeleri dışında kullanılmasını ve doğasının dışında bir fayda beklemeyi yanlış buluyorum.

Brooks b17 bir şehir/tur selesi ve satın aldığınızda kutudan çıkan kullanım talimatında kaç derecelik oturma pozisyonu için uygun olduğu yazıyor. Yol bisikleti derken, çok yüksek alın borulu bir gravel türevini kast etmiyorsanız, bir b17 kullanıcısı olarak bu seleyi yol bisikletinde kullanmayı hayretle karşıladım. Tur bisikletimde bile zamanla selede hafif çökme olduğundan ötürü, sele pozisyonunu biraz daha yere paralel hale getirdim. Yol bisikleti için Brooks Swift, Imperial Narrow, Cambium gibi seriler var. B17 ağır ve geniş, uzun inişlerde yol bisikletinde bu seleyi düşünmek bile istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: oguz169
Geri