Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brooks b17 sele hakkında

Bu gece deneme amaçlı brooks b17 selemi ilk defa pedli taytla denedim, daha önce taytsız 100, 150, 170 km’lik sürüşler yaptım en ufak bir rahatsızlık hissetmedim. Ama bu gece daha 15/20 km olmadan kendimi sele üzerimde çok rahatsız hissetmeye başladım turu biraz erken tamamlayıp 35 km sonunda eve döndüm. Sele ile tayt bi uyuşamadı sanırım çok fazla sürtünme yaşadım. Belki uzun zamandır tayt kullanmadığımdan dolayıdır bilemiyorum ...

Scudo
Bu gece deneme amaçlı brooks b17 selemi ilk defa pedli taytla denedim, daha önce taytsız 100, 150, 170 km’lik sürüşler yaptım en ufak bir rahatsızlık hissetmedim. Ama bu gece daha 15/20 km olmadan kendimi sele üzerimde çok rahatsız hissetmeye başladım turu biraz erken tamamlayıp 35 km sonunda eve döndüm. Sele ile tayt bi uyuşamadı sanırım çok fazla sürtünme yaşadım. Belki uzun zamandır tayt kullanmadığımdan dolayıdır bilemiyorum ...
Tayt ile denemeniz biraz fantastik olmuş :)
Bu arada brooks kot ile mükemmel uyum sağlıyor :)

selle royal respiro moderate vs b17 arasında kaldım respiro kullanan var mı hiç karar veremiyorum bir türlü

"Hey hey dostum senin derdin nedir haa efbiayla başının derde girmesini istemezssin"
Dedektif Cekıt

Hurriyet pazar sanat kültür eki koy bi dahaki sefere altina rahat edeceksin

Ben de yakın zamanda Brooks seleye geçiş yaptım. Bir can dostumun hediyesiyle kıçı kurtardık diye düşünürken, 250 km yi doldurduğum şu günlerde sürekli jel pedli taytla binmemin getirdiği güven kıçıma kaçtı. Öndeki somundan gevşetmeme rağmen alttan gelen damarın canına okudu. Ortası yarık Brooks seleleri incelediğimde narrow modelindeki üç delik hizasından bir kanal açılmış olduğunu gördüm. Eğer ağrı devam ederse aynı kanalı açmayı düşünüyorum. Deneyimli arkadaşlar ne diyor...?

@Süper Dede ben de ilk başlarda bi kaç defa seleyi satmayı düşünecek kadar soğumuştum, ama sele popo şeklinize tam uyumlu hale gelene kadar sabrederseniz çok çok rahat bi sele olduğunu göreceksiniz. bu popo şekli alma olayı bin km'yi buluyor ama değiyor, şu an yol bisikletine bile geçsem brooks selemi tur bisikletinden söküp ona takarım gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
Selamlar ben brooks c17 kullanıyorum oncelıkle cok kararsız kaldım b17 alıcaktım kremdı yagmurda koruma o bu bana cok fazla ugrastırıcı geldı,oyuzden brooks c17 aldım. Benımde ılkbaslarda bıraz agrı oldu bende 25-40 km arası yolculuk yapıyorum cok rahatım ve tayt ve herhangı bır koruma kullanmıyorum.Kumas pantolan sortla bınıyorum eskı standart sele ıle selle royal
kullanırken 10km den sonra agrı ve batma baslardı ve sonrakı gunlerdede 3-4 gun agrı batma hıssı oturunca devam ederdı sımdı harıka cok rahatım ve boylede olunca bu durum benı daha cok surmeye tesvık edıyor bırde c17 krem yok all weather ( tum hava kosullarında ) rahatlıkla kullanıyorum.Bisikletım cararo sportive 227 ( sehır bısıkletı)

sorusu olan varsa cevap verebılırım

saygılarımla

Son düzenleme:
Bence Brooks Sele satışlarında, popo şekli almış hazır seçenekler de sunulmalı...:)

Geniş popo, dar popo, işçi poposu, mühendis poposu, iş adamı poposu, memur poposu, yeni başlamış mülayim bisikletçi poposu, yeni başlamış ama şimdiden pro kategorisine göz dikmiş çok bilmiş bisikletçi poposu, vs, vs,...:)

Bence Brooks Sele satışlarında, popo şekli almış hazır seçenekler de sunulmalı...:)

Geniş popo, dar popo, işçi poposu, mühendis poposu, iş adamı poposu, memur poposu, yeni başlamış mülayim bisikletçi poposu, yeni başlamış ama şimdiden pro kategorisine göz dikmiş çok bilmiş bisikletçi poposu, vs, vs,...:)
Aged diye bir seri var. o bbu iş için değil mi? Doğru hatırlamıyorsam düzeltiniz.

Mümkünse taytsız sürmeye çalışın. İlk günden itibaren sadece short veya pantolon ile sürdüm. Zamanla şekil alıyor, hatta TTUBR yarışında, iki gün üst üste sadece short ile 200 km.lik sürüşler yaptım.
Yere tam paralel olarak ayarlayın, şekil almaya başlayınca, ön kısmı çok çok az bir şekilde yukarıda olursa, daha rahat edersiniz.

Ben de yakın zamanda Brooks seleye geçiş yaptım. Bir can dostumun hediyesiyle kıçı kurtardık diye düşünürken, 250 km yi doldurduğum şu günlerde sürekli jel pedli taytla binmemin getirdiği güven kıçıma kaçtı. Öndeki somundan gevşetmeme rağmen alttan gelen damarın canına okudu. Ortası yarık Brooks seleleri incelediğimde narrow modelindeki üç delik hizasından bir kanal açılmış olduğunu gördüm. Eğer ağrı devam ederse aynı kanalı açmayı düşünüyorum. Deneyimli arkadaşlar ne diyor...?

Selenizin ön kısmı yukarı doğru fazla kalkık olabilir. Ya da ileri-geri ayarı yapmanız gerekebilir. Sele fazla gerideyse ön kısma oturuyor olabilirsiniz bu da sinirlere baskı yapabilir. Ben bu 2. bahsettiğim konuda doğru ayarı bulunca çok rahat ettim.

Türkiye'de satan bulabilirsem Narrow İmperial modelini alacağım.Normal narrowlar bile çözüm olamayacakmış gibi gelmeye başladı.

cambiumlar da şekil almasını beklemeden konfor seçeneği vaad ediliyor ama uzun sürüşlerde uyuşma oluyor illaki ya da şöyle diyim 130 km ye kadar problem yaşamadım. geçen 160 km sürdüm problem olmadı dinlenmeden ertesi gün 100 sürdüm uyuşma oldu. ama dandik seleler gibi kemik ağrısı bir gün bineyim üç gün yatayım durumları yok

selle royal respiro moderate vs b17 arasında kaldım respiro kullanan var mı hiç karar veremiyorum bir türlü
Arada kaynamasın bunu ben de merak ediyorum. Aralarında büyük fiyat farkı yok ancak konfor anlamında selle royal pişman eder mi.. Şu anda carraro 330 kullanıyorum üzerinde selle royal shadow mevcut. Respiro ile aralarında büyük fark var mı merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arada kaynamasın bunu ben de merak ediyorum. Aralarında büyük fiyat farkı yok ancak konfor anlamında selle royal pişman eder mi.. Şu anda carraro 330 kullanıyorum üzerinde selle royal shadow mevcut. Respiro ile aralarında büyük fark var mı merak ediyorum.
Bende arastirdim sportourer varmis biraz daha uygun fiyatli bilginiza arastira bilirsiniz

@socialworker şekli itibari ile bisikletime daha uygun olduğunu düşündüğüm için respiro aldım 90km yaptım henüz ama kıçım ağrıdı maalesef aslında elsastromerler sayesinde derbeleri absorbe ediyor ve arasındaki boşlukta rahat fakat kemiklerin baskıladığı jel kısmı malesef ağrı yaptı.

• Beğen
Tepkiler: socialworker
Arkadaşlar narrow B17 ile standart B17 arasında nasıl bir fark var anlayamadım. Sadece farklı kalça yapılarına göre mi üretilmek mi aradaki fark?

Arkadaşlar narrow B17 ile standart B17 arasında nasıl bir fark var anlayamadım. Sadece farklı kalça yapılarına göre mi üretilmek mi aradaki fark?

B17'in birçok farklı çeşidi var. Brooks markası ile özdeşleşen bir model çünkü. "narrow" ise adından da anlaşılacağı üzere, standart Brooks ölçülerine göre daha dar bir seledir. Bunun da ortası deliklisi var, oyulmuşu var, vs, vs...

Kısaca her g..e uygun selesi var Brooks'un :)

Geri