Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brooks b17 sele hakkında

@Punctum İyice kafam karıştı. Hayatım boyunca mabadım konusunda bu kadar düşündüğümü hatırlamıyorum. :) Yani Brooks almadan önce mabadımızı tanımak gerekiyor. Hayır, öyle de bir konu ki bunda kimseden yardım da alamam. "Bir el at, tanı ve sele öner." desem birine kim bilir iş nerelere gider. :)))))

Yani mabad ölçüsüne göre narrow ya da standart seçiyoruz. İşin özü bu. Mu? Şimdi gidip mabadımın ölçüsünü alıyorum.

Scudo
@Punctum İyice kafam karıştı. Hayatım boyunca mabadım konusunda bu kadar düşündüğümü hatırlamıyorum. :) Yani Brooks almadan önce mabadımızı tanımak gerekiyor. Hayır, öyle de bir konu ki bunda kimseden yardım da alamam. "Bir el at, tanı ve sele öner." desem birine kim bilir iş nerelere gider. :)))))

Yani mabad ölçüsüne göre narrow ya da standart seçiyoruz. İşin özü bu. Mu? Şimdi gidip mabadımın ölçüsünü alıyorum.

Valla benim bildiğim en inatçı organ :)

Para sizin, ölçü sizin... :)

Şaka bir yana, sadece kıç ölçüsüne göre değil, kullanım amacınıza göre de seçim yapmanız gerekir. Daha rahat, daha yumuşak, daha geniş olanından, yol/yarış bisikletine uygun daha agresif kesimlere kadar çok çeşidi var Brooks'un. İyi inceleyin...
(link)

@Punctum Uzun yolda kullanacağım. Bu sene turda mabadımın ne kadar hisli olduğunu gördükten sonra artık bir tedbir almak gerektiği düşüncesine ulaştım. B17 ya da belki C17 bir şey alacağım artık. :) Yardımınız için teşekkürler. Siteyi yutacağım. :)

Arkadaşlar aşağıda ki seleyi yol bisikletinde kullanan oldu mu ? Bu ara ciddi ciddi düşünüyorum kendisini.

(link)

@Vintage.
Specialized Power Comp tavsiye ederim.Genital bölgede sıfır baskı.
Brooks Cambium serisinden çok daha iyi olduğunu söylüyorlar.Alıp da pişman olan yok.

(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: Özcan
Specialized Power Comp tavsiye ederim.Genital bölgede sıfır baskı.
Brooks Cambium serisinden çok daha iyi olduğunu söylüyorlar.Alıp da pişman olan yok.
@Özcan
Özcan Ağabey,
Ben de Specialized Power Comp tan pişman değilim 150 kmye kadar sıfır toto ağrısı çekiyordum.Eğer vücudum biraz daha esnek olsaydı bana daha çok hitap edecekti ve 200 km üstünde bile rahat olacaktı.Yani sorun selede değil bende.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@hamlet2006 teşekkürler hocam. Cambium hakkında bir kaç olumsuz yorum okudum. Ön kısmındaki perçin çıkıyormuş. Bunu okuduktan sonra soğudum.

Benim emektar Giant taki Brooks B17 yi yeni aldığım Corelli KR300 e taksam çok sırıtır mı ? :kötü:

Bende bir brooks B17 edindim.rengi yeşil.. bildiğiniz doğal deri kokuyor ki tamamen dogal gercek inek derisinden imal edilyor..tern link d7i'nin uzerinde gelen yaklasik 20 dolarlık como bilogic marka naylon bazlı sele 30 dakikadan sonra uyuşma yapıyordu.bu yüzden bu seleyi brooks b17 ile degistirdim.zira hem mezkur kullandığım seleden edindiğim tecrube hemde araştırmalarım neticesinde bu hammaddesi sentetik olan ürünlerin işlevsel olamayacağı sonucuna varmıştım.bu yuzden 1000 TL'lik naylon bazli urunleri bile direk eledim..bu seleyi yaklasik kisim kisiim +- 40 kmden toplam 400 km kullandım ve hicbir uyuşma yok..sonuç mükemmel.bazilarin yaşadığının aksine alisma devresi falan yasamadim.uzun kullanımdan sonra hafif bir acı oluyor ama bu cok doğal bir acı ve kullanımdan kısa bir süre sonra hemen geçiyor;diğeri gibi narkoz almışcasina uyuşma hissi yaşatmıyor.son olarak benim baldırlarım biraz geniş olduğundan seleyi, ön kısmını yafif yukari kaldirmak yerine, yere tam paralel ayarladim(brooks da zaten böyle öneriyor sitesindeki montaj anlatiminda) ve cok memnunum.bence once yere paralel ayarlayın alisamazssaniz o zaman ön kismini hafif yukarı kaldirirsiniz..

@Esatesat Hayırlı olsun, kilo ve boyunuzu merak ettim..80 kg altısınız diye bir tahminim var...

@HakanAydn Teşekkür ederim kilom ve boyumdan bahsedecektim ama bunu ihmal ettim hatırladığınız için teşekkür ederim .Çünkü bu Kriter önemli. Benim boyum 1.70 kilom 99...
Katlanır Bisiklete nasıl olur yakışır mı yakışmaz mı estetik durur mu diye düşünen arkadaşlar olur diye resmini de koyuyorumIMG-20200909-WA0024.jpeg

@Esatesat Belki gidonun yüksekliğine bağlı, oturuş açısından..Yinede sizin kilonuzda (bende 105 im) hiç alıştırma süreci geçirmeden rahat edebilmek büyük şans...

Seleyi yere paralel ayarlamanın da bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte kullanıcı yorumlarına baktığımızda alışma evresi geçirmeyen birçok kişi var..
@HakanAydn dediginiz gibi gidonun yüksekliğine bağlı olarak da olabilir..

Son düzenleme:
Her Sele yukarı aşağı ayarlanabiliyormu? Ben Brooksumu taktım direk ucu hafif yukarı doğru duruyordu. Altındaki rayların dizaynıyla alakalı diye tahmin ediyorum. Eski market bisikletimde yukarı aşağı ayarlama vardıda Sportive 227de ayar yok sabit sanki. İleri geri varda yukarı aşağı göremedim
IMG-20200910-WA0019.jpgIMG-20200910-WA0020.jpgIMG-20200910-WA0021.jpg

Her Sele yukarı aşağı ayarlanabiliyormu? Ben Brooksumu taktım direk ucu hafif yukarı doğru duruyordu. Altındaki rayların dizaynıyla alakalı diye tahmin ediyorum. Eski market bisikletimde yukarı aşağı ayarlama vardıda Sportive 227de ayar yok sabit sanki. İleri geri varda yukarı aşağı göremedim
240169 dosyayı görüntüle240170 dosyayı görüntüle240171 dosyayı görüntüle
Sele altındaki vidayı gevşetip orada ileri geri yapabileceğiniz boşluk var mı?? Varsa bu boşluğun gerisine doğru çekerseniz sele öne doğru rükuya kapancaktır

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
@Upper Architect Aynen vidayı gevşetip seleyi ileri geri alabiliyorum. Yani seleyi geriye çekersem mi diyorsunuz? Bu seferde sele çok arkada kalmaz mı?

@Nurullaah18 O ayar da var..227 de ayarlar tek vida ile yapılıyor..İleri geri hareket ettirmeden öne arkaya bastırın...Yay şeklinde bir hareket yaptırabilmeniz lazım..

@HakanAydn Teşekkürler bi bakıyım. Normalde durması gereken şekil böyle görünüyor. 500kmye yaklaştım hâlâ rahat değil. Bu 500ün 170ini tek seferde 9 saatte yaptım. 1-2 gün sıkıntı cekmiştim :) Baktım olmuyor ucunu aşağı indirip deneyeceğim :)
@Esatesat Keşke herkes sizin kadar şanslı olsa :D

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Bu sele de milimlik ayar rahatta ettirir, ama milimlik ayar gece rüyalarınıza girer.
@Nurullaah18 Son durum nedir, ayarı tutturabildiniz mi? Sele geride mi olur mevzusu için, denemeniz gerekir.

Geri