Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brooks b17 sele hakkında

Decathlon binicilik bölümünde deri için bir yağ vardı . Onu bulursanız alın ben memnunum .

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Scudo
Kendi kremi biraz balmumu, cila ve besleyici yağdan başka bir şey değil. 70 tl elbette verilebilir ama bu tür işlerde hazır ürünü kullanmayı pek sevmiyorum, genelde bu yüzden bir çok şeyi de bozmuşumdur. :) Ama bu selede mantıken vazelinin aynı işlevi görmesi lazım.

191589 dosyayı görüntüle
Brooks B17'yi yaklaşık 1000 km'dir kullanmaktayım. Genel bir değerlendirme yapayım.
Öncelikle önemli husus bu selenin ayarlanması. Deneyerek selenin doğru pozisyonunu ve yüksekliğini bulmanız gerekiyor. Bu sele, standart selelerden neredeyse bir karış daha yüksek; eski seleyi çıkarıp bunu takıp binince yükseklikten dolayı çok rahatsız edebiliyor. Sele borusunu mutlak suretle biraz daha indirmeniz ve selenin üsst kısmını baz almanız gerek. Ben bu yanılgıya düştüm ve bir süre fazla yüksekte kullandım.
Sele pozisyonunda bence çok standart bir durumdan ziyade bisikletteki ourma şekliniz önemli. Benim bisikletimde olduğu gibi sele ve gidon boğazı eşit yükseklikteyse, selenin burnu bşraz yukarı kalkık pozisyın en rahatı olacaktır. Sele yüksekliği, gidon boğazı yüksekliğini aşmaya başladıkça, sele pozisyonu yere paralele doğru gidecektir. Burdan benim anladığım; kadronuz boyunuza göre bir miktar küçükse ve sele borusunu yukarı kaldırarak bunu tolore ediyorsanız, bu sele konforsuz olacaktır.
Fotoğraftaki pozisyonda ve yükseklikte, 10 saat bisiklete bindiğimde sıfır ağrı yaşıyorum. Bundan sonra diğer bisikletimdeki jelli kılıf takılı olan sele, 1 saatlik binilte bile daha fazla rahatsız ediyor; o bölgede bir ısınma ve baskı hissediyorum.
Krem vs almadım, arada ayakkabı parlatma süngeriylr bir siliyorum. Neticede o da deriyi besleyen, cilalı bir malzeme.
Eksi yön olarak ağırlık ve suya hassasiyet denebilir. Bisikletteki yol selesini söküp bunu takınca 700-800 gr ek ağırlık ekleniyor.
Sağladığı konforu değerlendirince, maddiyatı müsait olan özellkikle uzun saatler binen herkese tavsiye ederim. Agresif açılarda olmayan dropbarlı bisikletlerde de son derece rahat kullanıabilirsiniz.

@Haggard1963
Elma yeşili olan mı o,alt giyime boya geçmesi gibi bir sıkıntı var mıdır?

@Haggard1963
İddia edilen pantalon boyama olgusu fos çıktı.Peki parlak bir renk olması nedeniyle ileride kararma olasılığı var mıdır?

@BookFox
Olabilir. Hatta muhtemelen yıllarca kullanıldığıda ağırlığın en fazla bindiği kısımdan başlayarak renk değişimi olacaktır. Deri malzemede bu doğal ama, ayrıca bence hoş ve orijinal durur.

@BookFox

Bende de kırmızısı var. Ve herhangi bir boya geçmesi vs falan yaşamadım. Ayrıca hafif kararması da bence daha tatlı duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Herkese merhaba arkadaşlar. İki gün önce Brooks B17 sele aldım. Açıkçası kremini almak istemedim:) Bu selelerde Nuri Leflef'in deri besleyici kremini kullanan var mı? Bu krem badem yağı bazlı bir krem. üstelik deriyi çok canlandırıyor. Ancak tabii kullanan varsa deneyimlerini öğrenip öyle kullanmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ben decathlonda deri bakımı için bir krem vardı onu kullanıyorum. binicilik malzemeleri arasında.

@ozips Onu ben de aradım ancak bulamadım. Vaktiyle bi gelmiş ama şimdi yok. Açıkçası çok büyük bir farkı olduğunu da düşünmüyorum ama kullanan var mı diye merak ettim. Bence çok mantıklı yani:D

Ben badem yağı kullanıyorum 6 ayda bir filan çok az sürmek gerek, yağı fazla kullanınca deri kendini bırakıyor, ayrıca yağı sürdükten sonra 2/3 gün bisiklete binmemek gerek deri giydiğiniz kıyafete rengini bırakıyor bilginize

@Yusuf Ziya Aktaş
Seleniz hayırlı olsun. Güle güle kullanın. En az 400₺ vererek aldığınız seleniz için bi 50₺ daha harcayarak profide almaktan kaçınmayın derim. Ben de sizin geçtiğiniz yollardan geçmiştim düşünce olarak. Alın orijinal kremi kafanız rahat olsun. Tabi karar sizin

Teşekkür ederim @öner gazi Sağolun:) Aslında seleyi alana kadar ben de aynı şekilde düşünüyordum. Şu anda da ekonomik sebeplerle kremi hemen alamayacağım için en azından krem alana kadar bir çözüm arayışına girdim:)

kutu içerisinde çıkıyordu küçük bir pakette ilk yağlama için sonrasında 6 ay düşünme ve araştırma zamanı var :)

@Yusuf Ziya Aktaş

Bende Nuri leflef deri kremi ile badem yağını karıştırıp sürüyorum seleyi alalı çok olmadı ama şimdilik bir sorun görünmüyor

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
100 +km yol bisikleti ile sürüşlerim oluyor 100 km'ye kadar sorun yaşamıyorum ancak 100 km'den sonra oturma bölgelerim ağrımaya başlıyor sele arayışındayım c17 sele ile ilgileniyorum bakım gerektirmiyor diyor. Bu parayı bu sele kesinlikle hak ediyor mu ? Elimde sele royalin jelli selesi var.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@sadi imren

Hocam C17 elbet iyi seledir ama bu markanın uzmanlık alanı deri. C17 ise kanvas malzemeden. B17 modelinin yol bisikletlerine uyarlanmış B17 Imperial versiyonu var. Ona da bakmanızı tavsiye ederim.
198167 dosyayı görüntüle

Geri