191589 dosyayı görüntüle
Brooks B17'yi yaklaşık 1000 km'dir kullanmaktayım. Genel bir değerlendirme yapayım.
Öncelikle önemli husus bu selenin ayarlanması. Deneyerek selenin doğru pozisyonunu ve yüksekliğini bulmanız gerekiyor. Bu sele, standart selelerden neredeyse bir karış daha yüksek; eski seleyi çıkarıp bunu takıp binince yükseklikten dolayı çok rahatsız edebiliyor. Sele borusunu mutlak suretle biraz daha indirmeniz ve selenin üsst kısmını baz almanız gerek. Ben bu yanılgıya düştüm ve bir süre fazla yüksekte kullandım.
Sele pozisyonunda bence çok standart bir durumdan ziyade bisikletteki ourma şekliniz önemli. Benim bisikletimde olduğu gibi sele ve gidon boğazı eşit yükseklikteyse, selenin burnu bşraz yukarı kalkık pozisyın en rahatı olacaktır. Sele yüksekliği, gidon boğazı yüksekliğini aşmaya başladıkça, sele pozisyonu yere paralele doğru gidecektir. Burdan benim anladığım; kadronuz boyunuza göre bir miktar küçükse ve sele borusunu yukarı kaldırarak bunu tolore ediyorsanız, bu sele konforsuz olacaktır.
Fotoğraftaki pozisyonda ve yükseklikte, 10 saat bisiklete bindiğimde sıfır ağrı yaşıyorum. Bundan sonra diğer bisikletimdeki jelli kılıf takılı olan sele, 1 saatlik binilte bile daha fazla rahatsız ediyor; o bölgede bir ısınma ve baskı hissediyorum.
Krem vs almadım, arada ayakkabı parlatma süngeriylr bir siliyorum. Neticede o da deriyi besleyen, cilalı bir malzeme.
Eksi yön olarak ağırlık ve suya hassasiyet denebilir. Bisikletteki yol selesini söküp bunu takınca 700-800 gr ek ağırlık ekleniyor.
Sağladığı konforu değerlendirince, maddiyatı müsait olan özellkikle uzun saatler binen herkese tavsiye ederim. Agresif açılarda olmayan dropbarlı bisikletlerde de son derece rahat kullanıabilirsiniz.