Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Brooks B17 Sele

Scudo
Bazı şeyler çok abartılıyor. Alalı 4 ay oldu, normalde sele ağrısı çeken biri olarak ilk kullanımda dahi hiçbir problem yaşamadım. Son derece rahat. Herkese tavsiye ediyorum.

Hocam yokuş için alınır mı bilmem, sonuçta hem ağır bir sele hem de yokuşta konforsuzluk yüzünden mi sıkıntı çekiyorsunuz? Evet daha uzun süre oturacağınız için anlamlı olabilir ama ağırlık meselesini düşünün.

4 yıldır kullanıyorum. İlki b17 standart idi şekil alana kadar biraz zorladı (500km). Şimdi b17special kullanıyorum. İkinci selemi arkadaşımdan almıştım, haliyle biraz şekilliydi, kesinlikle ilk günden konforluydu. Ayrıca standartın çentikleri törpülenmemiş olduğundan beni rahatsız etmişti. Special da törpülenmiştir.

Ayrıca brooksları öyle kafanızın keyfine yağmurda bırakamazsınız. Sele örtüsü kullanmanız gerekir. Su zarar verir. Tuzlu su çok tehlikeli, denizden çıkıp binerseniz ömrü kısaldır. Vs vs.

Sonuç olarak uzun tur için fiyat farkı %20den az ise special modelini öneririm. Yokuş kısmı için özel bir yorumum yok

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
@mustafaguler Yokuşta kondisyon yetersizliğinden çıkamıyorum, bisikleti upgrade edip üst seviye vites sistemi takayım dedim ama onun içi biraz fazla para gerekli ondan dolayı vazgeçtim.(Anadolu bisikletlileri ile istanbul çevresindeki köylere turlara çıkıyoruz, o adamlar yokuşları çatır çatır çıkıyorlar. Ben yavaş kalıyorum. Tabi herkeseteki bisiklet türü ve vites sistemi farklı)

Hedefim bisikleti upgrade edip konforumu artırmak, bunun için çeşitli çantalar aldım. Artık bisiklet üzerinden inmeden her işimi görebiliyorum. Başka ne yapabilirim diye düşünürken aklıma sele geldi, daha konforlu selem olursa bisiklet üzerinde daha rahat ederim diye düşündüm. Brooks adını her yerde görüyorum, onun için önce araştırıp sonrasında da bu ayki maaştan brook sele için kaynak ayırmaya karar verdim. Standart ile Special arasındaki fiyat farkı %20 den fazla :( Şimdilik standant sele + Kılıfını almaya karar verdim.

Bisiklet in çıplak halinin fotoğrafını ekliyorum, yaptığım işlemler, Arka bagajını söktüm, 2 tane kadro çantası ve 1 tane sele altı çanta aldım. Ön ve arka ışık aldım. İkinci matara kafesini aldım. Bisikleti 2 ay önce ikinci el aldım, hiç bakım görmedi, bakıma vereceğim. Forumdaki ilgili başlıklara yazacağım, bakalım herkes nasıl upgrade ler yapmış; neler tavsiye ediyorlar. Sizin tavsiyelerinizi de memnnuniyetle dinlemek isterim.

Dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    321,9 KB · Okunma: 94
Bacak boyunuz kaç cm? Sele biraz alçak değil mi? Tırmanırken seleyi yukarı kaldırmanız lazım çok farkeder

• Beğen
Tepkiler: elric1982
@mustafaguler
Seleyi bir bilene danışıp tam boyuma uygun olacak şekilde en az 4-5cm yükselttim. Boyum 168, Bisiklet te M beden. Bisiklet bana biraz büyük.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Benim tecrübelerim büyük bisikletin hem ağırlık hem de ergonomi olarak yokuşlarda zorladığıdır. Totonuzu yükselttiğinizde bu sefer gidondan uzaklaşıyorsunuz. Yükseklik için de, pedal aşağıdayken dizinizi tam düzleyecek kadar değil ama ona yakın olursa maksimum gücü verirsiniz. Dizlere yüklenmiş oluyorsunuz ama olsun:)

Yokuş çıkarken direksiyonu kendinize göre çekiyor musunuz? Bu gücünüzün bir kısmının pedalın hareket ekseni dışına harcadığınızın göstergesi olabilir

• Beğen
@DayKnight B17 için doğa bisikletede bakabilirsiniz,havale ile 360tl ye kadar düşüyordu

Bende btwin triban 520 var sele olarak jel sele kullanıyorum ve btwinin 500 serisi tayt var ama +80 sürüşlerde çok fena pişik oluyorum.Acaba diyorum broks sele alsam ve tayt kullanmasam bundan kurtulurmuyum ?

@DayKnight Giant Escape 3 kullanıyorum, sizinkinin bir düşük modeli. Öncelikle şunu söyleyeyim; vites sistemini yükseltmek yokuşlarda çok ciddi performans farkı yaratmaz. Ruble-aynakol dişli oranları önemli ki Giant Escape modellerinde bu oranlar gayet iyi. Göbeklerin akıcılığı da tatmin edici. Muadillerine göre gayet iyi ve keyifli bir bisiklet. Tabi bir yol bisikleti performansı da beklememek lâzım.

Brooks seleye gelirsek; Giant'ın orijinal selesi 40-50 km.lik turlarda beni de rahatsız ediyordu. Uzun tura çıkmadan önce Brooks B17 ile değiştirdim. Beklentiyi fazla tutmazsanız Brooks herkesi tatmin eder. Alışıp şekil aldıktan sonra uzun turlarda sele ağrısı çekmiyorum. Giant'ın orijinal selesinden çok daha konforlu kesinlikle ama Brooks'tan da tüm ağrıları gidermesini beklememek gerek.

Naçizane benim tavsiyem, bisiklete yatırım yapmadan önce kendinize yatırım yapmanız daha akıllıca olacaktır. Kendinize zaman verin, bisikletinizi ve kendinizi tanıyın. Daha önce de söylenmiş; sele boyunuz düşük gibi. Öncelikle bisikleti kendi vücut ölçülerinize göre ayarlamanız lâzım. Uzun yollarda kadansınızı korumaya bakın. Yokuşlarda ağırlığı öne vermeniz performansı biraz daha artırır. Ayrıca yine yokuş çıkarken gidonun geniş yerlerinden tutup göğüs kafesini açık bırakmak daha rahat nefes alıp vermenizi sağlar. Doğru nefes alıp verirseniz yokuşları tıkanmadan alırsınız. Sürdükçe performansınız da artacaktır. Kendinize zaman verin, gerekli görüyorsanız yükseltmeleri sonra yaparsınız.

@Enes YIKILMAZ Cok sukur sele bir agri yapmiyor, decathlon dan aldigim pedli bir boxer/sort var biraz uzun tur oldugu zaman onu giyiyorum. Simdilik Istanbul Anadolu yakasi bisikletcileri ile 50 - 100 km arasi turlar yapiyoruz bunlarda sorun yok. Aklimda Edirne - Sofya turu var, onuda artik hanimdan izin cikinca yapacagiz ;)

Doga bisiklet te Brooks standart sele havale ile 360TL ama stoklarinda kalmamis.
(link)

Erdoganlar bisiklet te 378TL artik ordan sparis verecegiz.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@DayKnight kesinlikle pişman olmazsın. Ben bir yıldır kullanıyorum sadece ilk sürüşte acı vardı sonrası sıkıntısız geçti.
Bu arada bende mavi olandan almıştım biraz daha fiyatı uygundu. Şu an siyah gibi görünüyor sele :)

• Beğen
Sele ve kilifi geldi. Bugun isten sonra selenin montajini yapip test edecegim(Tabi bide gelen yag ile yaglamam lazim :))
Burda arada havalar yagmurlu, ne yapacagiz yagmurlu havalarda seleyi kilifi ile mi kullanmamiz lazim ?

@DayKnight aynen, kılıfını takarak kullanın yağmurda

• Beğen
@DayKnight sakın yağmurda kılıfsız kullanma! Olurda sele ıslanırsa da kendi haline kurumaya bırakmalısın, saç kurutma makinesi tarzı birşeyle de kurutmaya çalışmamalısın.

• Beğen
Popomuzun şeklini alan sele ye alternatif olarak selemizin şeklini alan bir popo olsa da rahat etsek

Kılıfı nereden aldınız,erdoğanlarda stokta yoktu?

Yol bisikletimde brooks cambium c17 curved kullanıyorum aynı zamanda b17 de var. Cambium hiç bir zaman b17 kadar rahat olamasa da yol bisikleti için en rahat selelerden biri. 400 gram ağırlığı var.
B17 seleler ağırlıkları yüzünden yol bisikletine uygun değil ki aslında c17 sele bile ağır kalıyor
f8c46bcb35e97dc23eaee71308e1406c.jpg

Geri