Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Brooks B17 Sele

Kemik ölçülerime uygun olmasına rağmen kişisel görüşüm rahat değildir. Hem deri olan b17 hem kauçuk olan c17 mevcut. Bu konuda yazmıştım, bana uymadı. Tayt filan kullanmam. Selle royal respiro moderate selenin üstünde en ufak rahatsızlık duymadan 8-10 saat kalabiliyorum. Benim için brooks kışın bir nebze daha katlanılabilir olabilir fakat yaz ayları tam bir işkence.

Bisikletim ağır ve kalın teker olduğundan dolayı, kadanslı kullanırım. 110km lik son turumun kadans istatistikleri aşağıda 7 saatlik sürüşün 5:30 saatinde pedal çevirmişim Ortalama 34 derece (min 29/max 44) sıcaklıkta toplam 23bin pedal çevirmişim. Ne b17 ne c17 ile bunu yapamıyorum.

photo_2023-09-19_08-32-57.jpg

• Beğen
Tepkiler: ordi ve HakanAydn
Scudo
Arkadaşlar bisiklet görselde görüldüğü şekildedir. Kahverengi brooks b17 siparişi verdim. Sizce kahverengi mi siyah mı daha çok yakışır. Ya da şöyle sorayım : kahverengini siyahtan daha çok severim ve brookslarda daha güzel buluyorum bu rengi ancak bisikletime yakışmama durumu olur mu?

Dosyalar

• IMG_20230919_123716.jpg
    IMG_20230919_123716.jpg
    353,4 KB · Okunma: 72
Laci...😁

• Hahaha
Tepkiler: ordi
Arkadaşlar bisiklet görselde görüldüğü şekildedir. Kahverengi brooks b17 siparişi verdim. Sizce kahverengi mi siyah mı daha çok yakışır. Ya da şöyle sorayım : kahverengini siyahtan daha çok severim ve brookslarda daha güzel buluyorum bu rengi ancak bisikletime yakışmama durumu olur mu?
Kahverengi yanaklı lastiklerle elcikleri aldığınızda mükemmel bir kombinasyon çıkacaktır ortaya.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Yeri gelmişken ve benim de fikrim değişmişken hemen yazmak istedim.
Brooks B17 standart kullanıyorum sanırım 3-4 bin km yapmışımdır ama şu geçen 3 senede neredeyse hiç binmedim bisiklete. Eskiden "nef nef" denilen kremden kullanırdım, asla ıslanmadı. Ama arada güneşte kalmış olabilir terasta. Sürekli değil, emin de değilim güneş konusunda zira üstü örtülüdür genelde bisikletin.
İki gün önce çok bollaştığını farkettim, gerdirmek istedim ve yaptım. Elimle kontrol ederek yaptım, baya gevşekti ve öyle yarım tur çeyrek tur yetmiyordu. Lafın özü sağlam 4-5 tur sıkmışımdır. Dün ön perçinin sağ kıyısında ufaktan bir yırtılma gördüm, gerçi bu aldığımdan beri orda olan bir özrün büyümüş haliydi ama istenen bir durum değil sonuçta . Derken üstüne bastırınca arka taraftada metal plakaya denk gelen yerlerde de ufak çatlamalar olduğunu farkettim, tadım iyice kaçtı. Fonksiyonel hiç bir durum yok ama şunu anlıyorsunuz, ölü bir organizma bu. Çürümeye kurumaya mahkum. Yani bu 20 yıldır kullananlar filan ne yapıp da koruyorlar bilemem ama bir daha sentetik maddeden şaşmayacağım. Ha, rahat mı, evet şekli tam olarak oturdu aslında. Ama bir de elektrikli bisiklet var, selle royalin jel selesi var o daha rahat geliyor bana. Çok elzem değil brooks. O işkenceye cidden değmiyor. Yok ıslanacak, yok özel yağ bilmem ne...Fiyat 3-4 katı. ..Tavsiye etmiyorum, şart değil yani..

Diye yazmıştım, yanılmışım. Bugün bisikletin orjinal selesini taktım zira yağmurlar başlayacak, kılıf vs uğraşmak istemiyorum. Ancak tam bir hayal kırıklığı oldu. Specialized Targa sele cidden kısa, dar ve sert. Yani taktıktan sonraki toplam 3 km lik mesafede resmen ağrı başladı, sağ bacağım kalçama doğru uyuştu.
Zaten Brooks un çok emek isteyen, korumaya ilgiye muhtaç bir sele olduğundan dem vurmuştum aslında ama değmez demiştim. Yok, rahatlığına çok alışmışız, ne koysak olur gibi hissettirmiş bize, ancak büyük fark var. Hele turda vs mümkün değil. Elektrikli bisikletin selesini rahat hissetme sebebim muhtemelen bisikletin ön arka amortisörünün iyiliğinden, büyük lastik çapından, selenin jel ve extra amortisöre sahip olmasından kaynaklanabilir. Ama malum çok pedal amaçlı bisikletler değil kalın tekerliler. O sele normal bisiklette pek iş görmez
Lafın özü yanlış bilgiyi düzeltmek istedim. Brooks cidden rahat. Muhtemelen bir Antalya turu planlıyorum, o zaman takacağım, yağmur güneşte heba etmeyelim.

Diye yazmıştım, yanılmışım. Bugün bisikletin orjinal selesini taktım zira yağmurlar başlayacak, kılıf vs uğraşmak istemiyorum. Ancak tam bir hayal kırıklığı oldu. Specialized Targa sele cidden kısa, dar ve sert. Yani taktıktan sonraki toplam 3 km lik mesafede resmen ağrı başladı, sağ bacağım kalçama doğru uyuştu.
Zaten Brooks un çok emek isteyen, korumaya ilgiye muhtaç bir sele olduğundan dem vurmuştum aslında ama değmez demiştim. Yok, rahatlığına çok alışmışız, ne koysak olur gibi hissettirmiş bize, ancak büyük fark var. Hele turda vs mümkün değil. Elektrikli bisikletin selesini rahat hissetme sebebim muhtemelen bisikletin ön arka amortisörünün iyiliğinden, büyük lastik çapından, selenin jel ve extra amortisöre sahip olmasından kaynaklanabilir. Ama malum çok pedal amaçlı bisikletler değil kalın tekerliler. O sele normal bisiklette pek iş görmez
Lafın özü yanlış bilgiyi düzeltmek istedim. Brooks cidden rahat. Muhtemelen bir Antalya turu planlıyorum, o zaman takacağım, yağmur güneşte heba etmeyelim.
Onun yağına da kılıfına da kurban be usta.
Gecenlerde alismamis yeni brooks sele ile tek gunde 140 kmlik bir surus yaptim, ne bir agri ne de uyuşma. Diger arkadaslar taytli olduklari halde normal sele ile mahfoldular.

Hakan bey öncelikle merhaba! Sizin ve diğer pedaldaşlarin yorumu beni psikolojik rahatlattı 😁 brooks b17 selemi satacaktim vazgeçtim.. artık katlanır bisikletimde kullanacağım 🙂

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Garip bir sele brooks, seveni de çok nefret edeni de.

• Beğen
nefret edeni de.
bence kullanmayı bilemedikleri rahatsız olup için nefret ediyorlar,doğru montaj,vaktinde yapılan yağlama ve en önemlisi kıçınızın şeklini alacak olan deriye zaman vermelisiniz.

• Beğen
bence kullanmayı bilemedikleri rahatsız olup için nefret ediyorlar,doğru montaj,vaktinde yapılan yağlama ve en önemlisi şeklini acak olan deriye zaman vermelisiniz.
Başlangıç için süre çok uzun hocam, çoğumuz 1000 kilometreyi bir senede ancak geçebiliyoruz.

Geçen sene denemeyi istemiştim fakat bakımıydı vs uğraşmak istemedim. Biraz uğraştıran bir sele, uygun koşullarda seven de çok seviyor.

Başlangıç için süre çok uzun hocam, çoğumuz 1000 kilometreyi bir senede ancak geçebiliyoruz.
Bu yüzden asıl üretim amacı uzun turcular,adam çıktımı karadenizi boydan geçiyor bikepacking yaparak.Cambium serisini (yol bisikleti için olan) deneme şansım oldu o bile rahat bir sele.

Arkadaşlar 1 ay kadar evvel erdoğanlar bisikletten satın aldığım brooks b17 kahverengi selemi alışamadığım için satıyorum.

Yada pelvisdeki yumuşak bölgenin konforu için carved modellerinde olduğu gibi orta tarafını maket bıçağı ile düzgünce kessem işe yarar bir sonuç alabilirmiyim

Selamlar, 300km bile kullanılmayan selenin gergi vidası kırıldı. Brooks ingiltere ile iletişime geçtiğimde bunun garanti kapsamında (gergi çanağının hatalı olmasından dolayı) olduğu distribütörün bunu tamir etmesi gerektiğine dair bana bilgi verildi. Bunun üzerine seleyi aldığım bayi ile iletişime geçtim, onlar distrübütör ile iletişime geçip bana pim, kelepçe ve çanağı ücretsiz olarak gönderdiler.

Ancak ne yaptıysam distrübütöre bu ürünü tamir ettiremedim. Elimde kullanılamayan bir brooks b17, ve kullanılmış bir seleden sökülüp gönderildiğine emin olduğum gergi sistemi elimde mevcut. Garantiyi boşver perçini yaptırayım da, hiç değilse hediye aldığım kişi seleyi kullansın diye bir gün boyunca izmirde bisikletçi/ayakkabıcı/derici dolaşmadığım yer kalmamasına rağmen seleyi yaptıramadım.

Öndeki çanağın söküp yeni çanağı perçinleyebilecek bir yer veya kişi arıyorum. Bunu tamir edebilecek birilerini bilen duyan varsa, bilgi verirse minnettar olurum.

2eacc739.jpg

Resimdeki vida hiç sıkılık değildi, başı düşmesin kastırıp öne dayansın diye, kırıldıktan sonra ben sıktım.

Selamlar, 300km bile kullanılmayan selenin gergi vidası kırıldı. Brooks ingiltere ile iletişime geçtiğimde bunun garanti kapsamında (gergi çanağının hatalı olmasından dolayı) olduğu distribütörün bunu tamir etmesi gerektiğine dair bana bilgi verildi. Bunun üzerine seleyi aldığım bayi ile iletişime geçtim, onlar distrübütör ile iletişime geçip bana pim, kelepçe ve çanağı ücretsiz olarak gönderdiler.

Ancak ne yaptıysam distrübütöre bu ürünü tamir ettiremedim. Elimde kullanılamayan bir brooks b17, ve kullanılmış bir seleden sökülüp gönderildiğine emin olduğum gergi sistemi elimde mevcut. Garantiyi boşver perçini yaptırayım da, hiç değilse hediye aldığım kişi seleyi kullansın diye bir gün boyunca izmirde bisikletçi/ayakkabıcı/derici dolaşmadığım yer kalmamasına rağmen seleyi yaptıramadım.

Öndeki çanağın söküp yeni çanağı perçinleyebilecek bir yer veya kişi arıyorum. Bunu tamir edebilecek birilerini bilen duyan varsa, bilgi verirse minnettar olurum.

320833 dosyayı görüntüle

Resimdeki vida hiç sıkılık değildi, başı düşmesin kastırıp öne dayansın diye, kırıldıktan sonra ben sıktım.
Hangi firmadan aldiniz? Kullandığıniz bsiklet türü mtb mi? Kilonuz kaç?

@Sinyor . Erdoğanlar bisikletten alınma. Satıcı üstüne düşeni yaptı. Ancak distribitör (ithalatçı) üstüne düşeni yapmıyor. Hediye olan birine aldım. Kullanıcı kadın, şehir bisikleti ve 55-60kg. Toplam 300 km kullanılmamıştır.

Şu videodaki işlemi sadece ön çanak için yapabilecek birilerini arıyorum.

@Sinyor . Erdoğanlar bisikletten alınma. Satıcı üstüne düşeni yaptı. Ancak distribitör (ithalatçı) üstüne düşeni yapmıyor. Hediye olan birine aldım. Kullanıcı kadın, şehir bisikleti ve 55-60kg. Toplam 300 km kullanılmamıştır.

Şu videodaki işlemi sadece ön çanak için yapabilecek birilerini arıyorum.

Accel bisiklet ithalci galiba. Erdoganların tırnağı etse keşke. Siz yapın bence bu parçaları bulup. Zanat gerekiyor. Esnaflar risk almıyorlar.

Evet accel. Brooks ingiltere onarım işlerini ithalatçı yapacak diyor. Yaptıktan sonrada brooks ingilterenin sistemine sele seri numarası ile yapılan işlemi girecek ve selenin 10 yıllık garantisi bozulmayacak. Kendiniz yapmayın diyor. Hatta bu gönderdikleri maili ithalatçıyada gösterin diyor. Kaç kere attım bana gönderilen maili ama cevap bile vermediler. Temmuzun başından beri bununla uğraşıyorum. En son başlarım garantisinden dedim, yapacak birilerini aradım onu da bulamadım. (link) bu perçini bulsam kendimde yaparım ancak bulduğum tüm perçinler içi boş kemere deriye gösteriş olsun diye takılan perçinler.

Evet accel. Brooks ingiltere onarım işlerini ithalatçı yapacak diyor. Yaptıktan sonrada brooks ingilterenin sistemine sele seri numarası ile yapılan işlemi girecek ve selenin 10 yıllık garantisi bozulmayacak. Kendiniz yapmayın diyor. Hatta bu gönderdikleri maili ithalatçıyada gösterin diyor. Kaç kere attım bana gönderilen maili ama cevap bile vermediler.

- Manisa uzak değil, yerlerine gidip yakalarına yapışın.
- Sosyal medyayı kullanın, etiketleyerek açıktan paylaşım yapın.
- Tüketici hakem heyetine başvurun.

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr

320833 dosyayı görüntüle

Ben de Brooks kullanıyorum ve çok memnunum. Yerinizde olsam Brooks'a bir mektup yazıp, olan biteni anlatır, Brooks'dan bir çözüm bulmasını isterdim. Daha iyisini söyleyeyim. ChatGPT'yi açın, meseleyi burada yaptığınız gibi anlatın ve ChatGPT'den Brooks'a İngilizce bir mektup yazıp distribütöre gerekli talimatı vermesini isteyin. ChatGPT'nin inanılmaz bir profesyonellikle üreteceği yazıyı sonra Brooks'a yollayın. (ChatGPT'den mektubu yazarken şu kelimeleri de yeri gelince kullanmasını isteyin: commitment, honor, tradition, work ethic.)

Dipnot: Bu arada videodaki sele Brooks B17 değil de Brooks Swallow gibi geldi bana.

Son düzenleme:
Geri