Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brooks hakkında her şey

Ratm bende broks sele almak istiyorum inssallaj

Scudo
@Işıklar Gazisi 3 yıl Salcano'nun üzerinde gelen noname seleyi kullandım taytla hiç sıkıntı çekmedim. turda 6 gün üst üste sürerek toplamda 550 km yaptım, en uzun sürüş 120 km idi gene zerre ağrı çekmedim:) bence iyi bir taytın konforunu süngerin üzerine sünger geliyor şeklinde yabana atmayın:)

• Beğen
Tepkiler: Tolamantur
@mariokaldato bisikleti çok beğendim. Brooks, Dura Ace ve Zipp Jantlarla süper olur. Ama o üzerindeki kilit olmazsa olmaz... :)

Yaklaşık on yıldır bisiklet kullanıcısıyım. 2 yıldır uzun turlar yapıyoruz ve 1,5 yıldır Brooks B17 kullanıyorum. Tavsiye ederim, pahalı ama konforunuz için değer. İnsan uzun turlar boyunca az uğraşılacak şey istiyor.

• Beğen
Tepkiler: five
Eşofmanla kullanınca toto öne doğru kayıyor. Pantolonla kullanmadım. El falan bırakınca da öne doğru kayıyorum. Acaba biraz daha mı burnunu kaldırmam gerek. Bir yorumda su terasisi koyunca dengeli olması lazım dendi. O şekilde kullanıyorum ama arkaya oturmuyorum. Biraz arkaya doğru kayınca toto kemiklerinde baskı hissediyorum. Oraya mı oturmam gerek?

IMG_20190327_234150.jpg

Son düzenleme:
@Heisenberq
Selamlar bende 227 kullanıyorum yanlıs gormedıysem 2018 modelı orjınal sele royalle 20 km gecınce agrı oluyor cok baktım cok youtube izledim ,foruma baktım cok kararsız kaldım
agrı olarak sorununuz varmı (ben uzun kullanmak ıcın soruyorum zırt pırt degısme ısıme gelmıyor ) brooks b17 dıgılmı sele

not baktıgım kadarıyla 10 15 derece burnu yukarıda olması lazımmıs ( cunku totonun :) arkakısımda olması lazımmıs on kısım durma ve ınme ıcın kullanılıyormus)

@Heisenberq Selenize dikkat edin hocam, bisiklet illa dışarıda duracaksa işiniz bittiğinde mümkünse seleyi söküp eve alın derim.

• Beğen
Tepkiler: mehmetozgurcansu
@Heisenberq
Biraz burnu kaldırmanız gerek. Bu şekilde dediğiniz gibi üzerinde oturmak mümkün değil. Ourmanız gereken kısım selenğn arka, geniş kısmı.

@mehmetozgurcansu
Orjinal selesiyle 10 km kullandım 2 dk'da bir ayağa kalkıp totonun rahatlamasını sağlıyordum. Brooks ile 40 km ye yakın kullandım, sert olmasına rağmen, şekil almamasına rağmen herhangi bir ağrı hissetmedim. Ertesi gün kemiğin denk geldiği yer ağrıyordu. Sürekli kullanacaksanız böyle bir sele şart. Evet Brooks b17.

@Thranduil

Hırsızlık konusunda çok paranoyak yapım var. Sürekli söküp bişeyleri eve götürürsem soğurum,eziyet olur. Arka seleyi alyanlı yaptırdım, seleyi bisiklet kilidiyle kilitliyorum. Bisiklete de onguard 8005 kilit aldım, içim biraz da olsa rahat. Şerefsizler yüzünden iki kilo fazladan yük çekiyorum ama yapacak bişey yok malesef...

Son düzenleme:
@Heisenberq
evet, o açıda rahatsız hisseder ve verim alamazsınız.. ağrılar, sızılar devam eder, yeni yeni eklem ağrıları başlar.
aradan epey zaman geçmiş, muhtemelen düzeltmişsinizdir ama okuyanlar bilgi sahibi olsun diye yazdım :)

@Kuzey Ege
Merhaba,
Hazır sizi yakalamışken sizin fikrinizi almak isterim.
Endurance kadro yol bisikletime Brooks B17 Narrow modelini mi yoksa bu ürünün ortası delikli olan narrow imperial modelini mi almalıyım?Ya da başka Brooks modeli öneriniz var mı?

@hamlet2006 ben benim fuji toringde klasik narrow modelini kullanıyorum, seleyi standart b17 modeline göre daha dar olmasından dolayı tercih ettim, ve hayatım boyunca yaşadığım totosal sorunlar artık geçmişte kaldı. Ben çok fazla bisikletimi droplardan tutarak kullanmıyorum ama kullandığım zaman selenin alt tarafa yaptığı baskıdan dolayı uzun süre o pozisyonda kalamıyorum, yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla ortası delikli olan imperial modeli prostat bölgesinde oluşan baskıyı azalttığı için dropbar kullanımına daha uygun. Ayrıca aynı delik olayından dolayı selenin derisi saha çabuk esneyip toto şeklinizi daha çabuk alıyormuş.

@hamlet2006 ben de endurance yol için sele bakıyorum tur bisikletimde b17 var. yol için c serisi bakıyordum.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Türko

Trans Türkiye Ultra Bike Race'de endurance kadro yol bisikletlerinde(biri Scott,biri Canyon) Brooks B17 standart ve narrow modelini kullanan iki katılımcı, neredeyse sıfır sorun yaşadı.Geriye kalan herkes pişik ve yara sorunu yaşadı ki ,sırf bu yüzden bırakan çok oldu.Cambium serisi kullanan var mıydı tam emin değilim.

Ben de meşhur Specialized Power Comp kullandım.Bu sele benim için 140-150 kmde çok ama çok yeterli.150 km den sonra ve TTUBRdeki gibi üst üste günler boyunca 200 km+ turlar atacaksınız yetersiz kalıyor.(En azından benim için).Şundan yüzde yüz emin olabilirsiniz bu Specialized selenin ortası delik olduğu için genital bölgede basınç oluşmuyor,bu konuda rakipsiz.Ben en fazla arada bir 140-150 km yaparım,vücut esnekliğim iyi,genital bölgede basınç istemiyorum diyorsanız.Brooks ile mrooks ile hiç uğraşmayın Specialized power comp alın derim :harika: Aynı zamanda çok da hafif şık bir sele.

@hamlet2006 specialized seleyi taytsız kullanma sonucu bu yorumu yapıyorsunuz değil mi?
elimde alışmış b17 standart sele var , yol bisikletimde test edeyim bakalım. görüntü şık olmayacaktır biliyorum. fakat erdoğanlarda ki indirimi de kaçırmayayım diyordum. en uzun 150 km yaparsam yaparım daha ötesine geçecegimi hiç sanmıyorum.

@Türko

Oldukça iyi bir tayt da kullandım.Taytsız kesinlikle olmaz.Bu arada ben taytı şort veya eşofman altının içine giyiyorum.

@Türko

Yarışta B17 standart kullanan ağabeyimiz(Canyon Endurance) sıfır sorun ile bitirdi.Bence o alışmış Brooks seleyi bir deneyin, büyük ihtimal işinizi görecektir.
200 km+ turları birkaç gün üstüste atarsanız sorun başlıyor.
Ben seneye de nasipse bu ultra yarışa gireceğim ve başka bir alternatif çare de olmadığı için Brooks denemek zorudayım.Yoksa arada bir 140-150 km lik tur yapacak olsam sıkıntı yok,alternatif var.

Geri