brooks b17 aldım bende dğn ilk kez denedim, 64 km. bugün 21 km. bugün 21 olmasının sebebi dünden kalan popo ve bacak içi ağrısı 😁.
tarafsız gözle, brooks bu, illaki o paranın bir karşılığı var diye düşünmeden objektif bir yorum yapmak istedim zira genelde yüceltiliyor. Öncelikle kısa mesafe sürücüsü için anlamsız, gereksiz birşey yıllar sürebilir şekil alması. bundan önce stock seleler harici 2 sportourer selem oldu onlar 5-10 km ye kadar fena değillerdi, hatta brookstan daha iyiler. brooks u tur için alıyorlar genelde, bende o niyetle aldım.
şimdi gelelim ilk gün hissine..brooks u taktıktan sonra bakımını yapmış ve biraz geri yatırmıştım, klavuzuna uyarak. yere açısı 2-3 derece filandı sanırım. çok yatırmamıştım. ilk 2 km de kaygan yüzeyi vs , aa dedim hoş...2 den sonra sertlik hissi başladı. o zaman bazı yorumcuların sertlik konusunda dediklerinin çok yerinde olduğunu anladım. tahtadan farkı yok. 30 km sonrası işkenceye döndü. oturamaz oldum ama bir yandanda şekil alması için oturmakta gerekiyor. son 4-5 km ya popom uyuştu ya da biraz esnedi deri az rahatlama oldu. eve geldiğimde oturamadım ki bu his hala devam ediyor. ilk gün cidden pişman oldum diyebilirim çünkü bazı kullanıcılar "aldım ve ilk kullanımdan itibaren çok rahat ettim" demişlerdi, yok, ya onların popo başka türlü bir anatomiye sahip ya da mazoşistler. belkide bu adamlar 50-60 kilo tahtaya koysan onada methiye düzecek. brooks şekil almadan rahat olabilecek bir sele değil. 2. gün ağrım devam etsede binmek zorunda hissettim, şekil aladıracağız hani o yüzden 😄. giderken dünkünden daha azdı acı, ama bu sefer yan kısımlar bacak içlerine fazla sürttü bilm. niye. yolda durup baktım seleye, herhangi bir emare varmı diye, evet kalça kemiklerinin denk geldiği yerler yumuşamış, o dümdüz tahta hali kalmamış. elimle bastırıncada göçüyor, ilk günün aksine. giderken 10 km yine acılı oldu, dönüş yolunda seleyi biraz daha geri yatırıp deneme düşüncesi hasıl oldu ve yaptım. 3 dereceden 9-10 gibi bir açıya doğru yatırdım. açıkçası bu kadar fark beklemiyordum. acının yarısı gitti. önü kaldırınca takımları sıkıştırır gibi geliyordu , öyle olmadı önü çok kısa. şunu anladım poponuzu öne doğru çekemeyecek kadar önü kaldırmanız gerekiyor. son 6-7km baya rahat hissettim, tabi önceki ağrıların ve ezilmişliğin devamınıda hesaba katmalı. bunu okumuştum forumda, bir arkadaş ısrarla bu açı ayarından ve doğru yapılmazsa çok kötü olabileceğinden bahsetmişti, haklıymış. şu 2 günlük yasak sonrası ağrılarım da geçmiş olarak tekrar deneyeceğim, belki biraz daha arkaya yatırabilirim.
sonuç itibarıyle güzel, şekilli bir sele ve cidden alışmak alıştırmak gerekiyor ama şekil alınca çok daha rahat olacağının sinyalini verdi. ilk gün pişmanlığı yok. brooks alacaksanız gözünüze normal görünmesede arkasını yatırın, kesinlikle fark ediyor. her 100 km de ki değişimleri olumlu olumsuz yazacağım.