Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Brooks hakkında her şey

Arkadaşlar merhaba , şu an şehir tur bisikletime brooks b17 sele almayı düşünüyorum fakat bisikletimi bir süre sonra satıp Gravel-yol bisikleti alma niyetim var.Acaba bu brooks b17 seleyi, alacağım Gravelde de kullanabilir miyim ?

Son düzenleme:
Scudo
@fensinn B17 standart için Sürüş açısı olarak 60° yazıyor. Gravel dropbar olduĝu için daha eĝik pozisyonda. Yol bisikletlerinde C serisi kullanıyorlar sanki

@fensinn Cambium serisi yol için daha uygun. B17 şehir ve tur, 60 derece oturuma göre tasarlanmış..Mtb ye Brooks yok..Adamlar nadiren oturuyor zaten..😂🤣

Valla arkadaşlar kendimi olabildiğince bütçesel aşıp Dahon Mu D9 aldım ancak selesi üzdü be... tamam ben de hafif biri değilim ama Scott Scale 990'ı standart haliyle oem selesiyle hiç rahatsızlık duymadan kullanmıştım.

Bu Brooks sele de tam Cem Yılmaz'lık bir muhabbet ama mecburen alacağız gibi... hatta verdim siparişi demin kırmızı renk mecburen

Birine anlatsan ne derler bilemedim.

Hem o kadar para ver hem yağlayıp ... :)

inşallah memnun kalırız

@fensinn b17 narrow serisi var illaki cambium serisi bakmanıza gerek yok.
Ben b17 imperial serisini MTB de kullanıyorum. Gayet memnunum.

• Hahaha
Tepkiler: HakanAydn
Brooks seleyi 5 dakika sıcak suda bekletip, kurulayıp kremleyerek hızlı kırma yöntemini deneyen oldu mu?

ben yeni aldığım selede deneyerek pek çok ağrıdan tasarruf edeceğim şahsen.

yabancılarda deneyimleyen çok.

tavsiye ediyorlar

youtube.com/watch?v=zzKCA4H8b68

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Denk gelmiştim, hatta bende paylaştım sanırım bu videoyu..Riske girmek gibi geldiği için sadece yoğun badem yağı ve sıcak hava uygulamakla yetindim..

Brooks seleyi 5 dakika sıcak suda bekletip, kurulayıp kremleyerek hızlı kırma yöntemini deneyen oldu mu?

ben yeni aldığım selede deneyerek pek çok ağrıdan tasarruf edeceğim şahsen.

yabancılarda deneyimleyen çok.

tavsiye ediyorlar

youtube.com/watch?v=zzKCA4H8b68

Sheldon Brown'ın sitesinde bu yöntemden bahsediliyor. Arada neler yazdığını hatırlamıyorum ancak sonunda bu yöntemin uygulanmasını tavsiye etmediğini söylüyor.

(link) :

I've been riding leather saddles since the early 1970s and heard about the neat's-foot oil trick about 40 years ago. I’ve done it on a couple of saddles and have purchased used saddles that have had this treatment. I no longer recommend it, as I think it has too much potential to ruin saddles, especially when one gets caught in the rain on long rides. The problem is that neat's-foot oil can work too well, giving the saddle the flexibility of a glove or purse. While this is initially quite comfortable, the saddle can stretch way too much where pressure is applied, especially if ridden when soaked. Using Proofide or Dubbin on the top of the saddle, and a beeswax-based treatment on the bottom of the saddle does take longer to break the saddle in, but it tends to stop at the perfect combination of flexibility and support, whereas saturating the saddle seems to break down the fibers that give the saddle its stiffness. Since Proofide has become so expensive, I’ve switched to Pappy’s Dubbin and Bee Dry to maintain my leather saddles. [Sno-Seal is another beeswax-based treatment -- John Allen]

Certainly, everyone’s experience will be slightly different, and rider weight, distance, amount of wet weather riding, and even the inherent uniqueness of each leather saddle will likely yield different results, but I now suggest that people take the longer, but more predictable approach to breaking in leather saddles, so they don’t end up with what some derisively and crudely describe as an “ass hatchet.” -- Steve Barner

Brooks sele yok satıyor. Gözümü karartıp Sportive 227'm için Siyah Brooks B17 almaya niyetlendim gel görki stoklarda yok :) Kırmızı nasıl olur acaba :)

@Nurullaah18 oldukça şık durur bence, kırmızı matara kafesi de alırsan baya uyumlu bir kombinasyon yakalarsın. :)

Selenizin oturdugunuz kismini fön makinasiyla 15 dakika isitip pelvis kemik denk gelen kisima plastik tokmakla biraz vurun, soguduktan sonra yağlayin. Bu kadar.
No 1000 km yes tokmak operation

Brooks sele yok satıyor. Gözümü karartıp Sportive 227'm için Siyah Brooks B17 almaya niyetlendim gel görki stoklarda yok :)
227048 dosyayı görüntüle227047 dosyayı görüntüle Kırmızı nasıl olur acaba :)

şişman bisikletten mavi aldım ben de son anda karar değiştirip. sizin kadroya yakışır ama... valla bu aralar sıkıntıdan alışverişe vurduk, göz kararttık baya ama bankalara karşı Kemal Sunal'ın bakkaldan kaçtığı gibi kaçacağız bu gidişle. :)

Brooks sele kullanıcı değiştirdiği zaman tekrar şekil alır mı?
Ne kadar kullanıldığı en önemli konu :)

Ben, 5 bisikletimin hepsinde şu an B17 kullanıyorum ve hepsini ikinci el satın aldım. İki tanesi çok az kullanılmış( 200 km ) , biri tahminim 2000 km falan , bir tanesi 4-5 bin civarı ve bir tanesi de kesin 10 bin üstü kullanılmış ( Satan arkadaş 1500 km diye söyledi :) ) olarak satın aldım. 2015 Haziran ayında başladığım bisiklet hayatıma , şu an Strava'da kayıtlı 50 000 km ile devam ediyorum. Yaklaşık 35 bin km Brooks seleler ile bisiklet kullandım. Ben hiç bir zaman ped kullanmadım . Sürüşlerinde ortalamam berbattır ve en uzun 270 km - 16 Saat sürüş yaptım. 200 Km den sonra ağrı vardı ama dayanılmaz olmadı.

Söyleyebileceğim , bu seleler 3-4 bin km sonrasında size ait olamaya başlıyor. Yine de geri dönülmez , başkası bir daha kullanamaz hale de henüz gelmiş olmuyor. Aldığım en çok kullanılmış B17 bile , 5 bin km ben kullandıktan sonra hiç bir rahatsızlık hissettirmiyor.

Brooks seleler ile sizlere söyleyebileceğim en önemli şey , yılda kullandığınız bisiklet mesafesi 4-5 bin km değil ise almayın . Haftasonları , ayda iki defa, 40-50 km sürecekseniz , bu selenin sizin için bir anlamı yok. Ve hangi sele olursa olsun , her sezon başı tabii ki ağrı yapıyor. Siz sele üzerinde sürmeye alışıyorsunuz ve sonrasında ağrı sızı kalmıyor.

Az kullanılmış (3000 km altı ) Brooks 17 , uygun fiyatlı buluyorsanız , bence alın ve kullanın. Alıp memnun olmayan bir çok kişi var, B 17 den memnun olup olmadığınıza karar vermeniz için 5000 km kullanmanızı tavsiye ederim.

Ne kadar kullanıldığı en önemli konu :)

Ben, 5 bisikletimin hepsinde şu an B17 kullanıyorum ve hepsini ikinci el satın aldım. İki tanesi çok az kullanılmış( 200 km ) , biri tahminim 2000 km falan , bir tanesi 4-5 bin civarı ve bir tanesi de kesin 10 bin üstü kullanılmış ( Satan arkadaş 1500 km diye söyledi :) ) olarak satın aldım. 2015 Haziran ayında başladığım bisiklet hayatıma , şu an Strava'da kayıtlı 50 000 km ile devam ediyorum. Yaklaşık 35 bin km Brooks seleler ile bisiklet kullandım. Ben hiç bir zaman ped kullanmadım . Sürüşlerinde ortalamam berbattır ve en uzun 270 km - 16 Saat sürüş yaptım. 200 Km den sonra ağrı vardı ama dayanılmaz olmadı.

Söyleyebileceğim , bu seleler 3-4 bin km sonrasında size ait olamaya başlıyor. Yine de geri dönülmez , başkası bir daha kullanamaz hale de henüz gelmiş olmuyor. Aldığım en çok kullanılmış B17 bile , 5 bin km ben kullandıktan sonra hiç bir rahatsızlık hissettirmiyor.

Brooks seleler ile sizlere söyleyebileceğim en önemli şey , yılda kullandığınız bisiklet mesafesi 4-5 bin km değil ise almayın . Haftasonları , ayda iki defa, 40-50 km sürecekseniz , bu selenin sizin için bir anlamı yok. Ve hangi sele olursa olsun , her sezon başı tabii ki ağrı yapıyor. Siz sele üzerinde sürmeye alışıyorsunuz ve sonrasında ağrı sızı kalmıyor.

Az kullanılmış (3000 km altı ) Brooks 17 , uygun fiyatlı buluyorsanız , bence alın ve kullanın. Alıp memnun olmayan bir çok kişi var, B 17 den memnun olup olmadığınıza karar vermeniz için 5000 km kullanmanızı tavsiye ederim.

Değerli Bahadır Haklısın,

En çokta yeni masraf edip bisiklet almış ben istemezdim birdahak pahalı bir ekipman almayı ancak resim koyamam henüz engel diye paylaşamıyorum. Scott Scale 990'ın standart selesiyle şu halimden daha kiloluyken hiç rahatsızlık çekmeden uzun km'ler yapmıştım. Dahon'un üzerinde gelen sele dayanılmaz. Üzülerek aldık işte ilk Brooks'umuzu. 2. el Classico Türkiyede yenisiyle aynı parayı yazmış adamlar. Gel de uğraş...

Cihan Hocam ,
2016 yılında , 2015 model Dahon Vitesse D8 aldım ve üzerinde gelen selesi , tüm bisikletlerimin arasında selesi en dar olanı idi. Dahon'u satın aldığım gibi, elimde boşta duran , Carraro 224 modelinden söktüğüm Sele Royal Shadow ile değiştirdim. Yaklaşık 2 yıl o sele ile kullandım ve daha sonra Brooks taktım. Size tavsiyem, aldığınız seleye Sheldon Brown sitesinde yazanları uygulamayın , yapmanız gereken tek şey sürmek hocam :) Sürün , kullanın :) Hem sele size , hem siz de seleye alışacaksınız. Vazgeçmeyin , sürün.

Ama şunu da belirteyim. Brooks B 17 mutlaka herkese uyacak diye kesin bir durum da yok. Benim kemik aralığım , hatırladığım 13 cm falan . Brooks en geniş yeri 17-18 cm gibi diye biliyorum. Herkesin anatomisine uymayabilir, ben bu konu da şanslı biriyim.

Brooks selemin ilk yağlamasını yaptım 2 gün sonra sürüşlere başlıyorum :) İçinden 2,5 gr yağ çıkıyor zar zor yetirebildim 3-4 gr olsa fena olmazmış :) Üstünde siyah çizgiler var elle dokunulduğunda hissediliyor çizik, çatlak gibi ; deri olduğundan mıdır, normal midir? IMG_20200610_015735.jpg

@Nurullaah18 Brooks garantisi için brooksun sitesinde selenizin kaydını oluşturun. Çizgiler konusunda bilemedim.

Renk olarak siyah tavsiye ederim. Kahverengisi bazen kiyafete renk bulastirabiliyor , siyah altlikta sorun olmasa da (ki yazin zor o iş ) , beyaz filan giyince sort vs altiniza etmis goruntusu veriyor. Hic hos olmuyor diyim yani

Brooks selemin ilk yağlamasını yaptım 2 gün sonra sürüşlere başlıyorum :) İçinden 2,5 gr yağ çıkıyor zar zor yetirebildim 3-4 gr olsa fena olmazmış :) Üstünde siyah çizgiler var elle dokunulduğunda hissediliyor çizik, çatlak gibi ; deri olduğundan mıdır, normal midir? 229696 dosyayı görüntüle

Üstünde gelen yağ yetersiz, n11’den “Nuri Leflef deri besleyici” badem yağı almanı öneririm. F/p olarak çok iyi.👍🏻

@Nurullaah18 Brooks garantisi için brooksun sitesinde selenizin kaydını oluşturun. Çizgiler konusunda bilemedim.
Teşekkürler kaydı oluşturdum şimdi
Üstünde gelen yağ yetersiz, n11’den “Nuri Leflef deri besleyici” badem yağı almanı öneririm. F/p olarak çok iyi.👍🏻
İlk kullanım için yeterli çok yağ sürmenize gerek yok diyorlardı sanki. İlerleyen zamanlarda alacağım teşekkürler

Geri