Scudo Sports

Brooks hakkında her şey

Bisikletten Brooks u sökmüştüm ve 3 aydır kullanmıyordum. Dün bisiklete brooks u tekrar taktım ama 40km lik sürüşü zor tamamladım. Kalça kemiklerinde ağrı yaptı. Seleyi mi yanlış taktım anlamadım. Brooks a 1-2 şans daha vereceğim; yine ağrı yaparsa bu sele bana göre değilmiş diye Sele+Orjinal Yağı+Kılıfı ve kutusu ile satışa çıkaracam

Dosyalar

• IMG_7567.JPG
    IMG_7567.JPG
    1,5 MB · Okunma: 112
  • IMG_7568.JPG
    IMG_7568.JPG
    1,3 MB · Okunma: 115
Scudo
Hep brooksun selesini konuşuyoruz doğal olarak peki gidon bandı nasıl? Fi'z:k gidon bantlarıyla neredeyse yakın fiyatı var, hangisi daha iyidir?

Hep brooksun selesini konuşuyoruz doğal olarak peki gidon bandı nasıl? Fi'z:k gidon bantlarıyla neredeyse yakın fiyatı var, hangisi daha iyidir?
Brooks cambium rubber bantları kullanıyorum. Kolay temizlenebiliyor ve oldukça konforlu.

IMG_20200715_121736.jpg

Bisikletten Brooks u sökmüştüm ve 3 aydır kullanmıyordum. Dün bisiklete brooks u tekrar taktım ama 40km lik sürüşü zor tamamladım. Kalça kemiklerinde ağrı yaptı. Seleyi mi yanlış taktım anlamadım. Brooks a 1-2 şans daha vereceğim; yine ağrı yaparsa bu sele bana göre değilmiş diye Sele+Orjinal Yağı+Kılıfı ve kutusu ile satışa çıkaracam
Ben 400 km yaptım hâlâ uyuşma var. Alışacak diye umuyorum inşallah. Hiç ileri geri almadım taktığım gibi duruyor. 100km daha yapacağım olmassa ileri geri oynayacağım. 400km nin 180ini tek seferde yaptım o biraz sorun oldu kısa sürüşlerde sıkıntı olmuyor.

Bende mikrofiber olanını kullanıyorum, memnunum. Ancak şunu da belirteyim. Parça deri satan yerlerden uygun uznlukta 2-3 parça alarak gerçek deri gidon bandı yapabilirsiniz, masrafı ise 50TL'yi geçmez. Bu fikri de değerlendirin derim.

@DayKnight Toplamda yaptığınızmkm nedir brooks la?

Bu kullandığın Brooks bisikleti çok ağırlaştırır tahminimce doğal olarak seni de yorar.

@DayKnight Belki açıyı biraz öne doğru değiştirebilirsiniz..Böylece önceki pozisyona biraz yaklaşır..@alitekn07 Daha ağır ama uzun turlarda 300 gr ağırlık verdiği konforun yanında hiç göze görünmüyor..
Brooks ta sonuçta bir sele, oturduğunuz yer 15 cm ye 25 cm lik bir üçgen..Kilo, yolun eğimi vs de popo ağrısına direk etken..300 km gidersiniz hiç ağrı yok, 30 km tırmanırsınız herşey değişir..

Arkadaşlar boşa brooks'u övmem ancak 10 sene önce merdiven yanında bulunan rampalar var ya: ondan bisikletle indim ve kuyruk sokumumu sakatladım. hala tabure gibi bi yerde uzun oturunca ağrır. Dahon'un üzerinde gelen selede bu ağrıyı coşturuyordu. Brooks takar takmaz ağrıdan eser kalmadı. gerçekten tırı vırı bir ürün değil yani boşa dökülmüyor onca para. sert ve rahatsız geliyorsa sıcak suda 5 dakka bekletmek gibi tartışmalı yöntemleri uygulayan var. "how to break brooks" diye youtube ta arayabilirsiniz.

B17 kahverengi narrow sahibiyim.alalı 1 ay oldu henüz 300 km civarı kullandım fakat selenin arka köşe kısımlarında aşınmalar oldu.1.78 boy ve 70 kiloyum haliyle toto fazla geniş değil ama niye bu kadar erken aşınma oldu anlamadım.seleyi ilk aldığımda kullanmadan altını ve üstünü,1 ay sonra da sadece altını kendi kremiyle yağladım.gereğinden fazla sık yağlayıp ömrünü de kısaltmak istemiyorum ama bu kadar erken renk atması da canımı sıktı böyle pahalı bir selenin.önerilerinizi duymak isterim.teşekkürler0695C99E-736C-449B-BEF2-240D130EE805.jpeg610FA175-5E22-44A9-846A-CBF8064A380C.jpeg

@Komitan marttan bu yana bende b17 imperial serisini kullanıyorum ve aynı renk. Her hangi bir sorun yaşamadım. Boyamanız gerekiyor. Sonra yağlamaya devam. Çok üzülecek ve dert edilecek bir durum değil. Eski nesil ayakkabı tamircileri bu iş çözerler. :harika:

B17 kahverengi narrow sahibiyim.alalı 1 ay oldu henüz 300 km civarı kullandım fakat selenin arka köşe kısımlarında aşınmalar oldu.1.78 boy ve 70 kiloyum haliyle toto fazla geniş değil ama niye bu kadar erken aşınma oldu anlamadım.seleyi ilk aldığımda kullanmadan altını ve üstünü,1 ay sonra da sadece altını kendi kremiyle yağladım.gereğinden fazla sık yağlayıp ömrünü de kısaltmak istemiyorum ama bu kadar erken renk atması da canımı sıktı böyle pahalı bir selenin.önerilerinizi duymak isterim.teşekkürler238039 dosyayı görüntüle238040 dosyayı görüntüle
Boyaysa çok takıldığınıza değmez, hem telafisi kolay hem de çok fazla nedene bağlı oluşabilecek bir durum. Ancak eğer deride bir aşınma varsa doğrudan Brooks'un sitesinden 10yıllık garantiniz etkinleştirin ardından brooks ile iletişime geçin.
@Komitan marttan bu yana bende b17 imperial serisini kullanıyorum ve aynı renk. Her hangi bir sorun yaşamadım. Boyamanız gerekiyor. Sonra yağlamaya devam. Çok üzülecek ve dert edilecek bir durum değil. Eski nesil ayakkabı tamircileri bu iş çözerler. :harika:
Kayseri merkezli derby deri hobicileri için kaliteli boyalar ve yan ürünleri üretiyor. İnternetten sipariş verip elde boyayabilirsiniz. Ancak boyanın kıyafet geçmemesini sağlayacak aşamaları çok özenli yapmanız gerekir. Ayakkabıya elinizi sürttüğünüzde dahi boya geliyorken saatler boyu yükünüzü taşıyan selenizin, sürekli vücut ısınızı ve terinizi yediğini hesaba katarsanız. Boya işi hassas bir mevzu.

Ben olsam sorun etmezdim. Siyah harici renklerde boya atmasa bile bir süre sonra rengi değişiyor/koyulaşıyor.

@Komitan Bence olmamalıydı...Aldığınız yerle görüşün önce derim, Erdoğanlar' sa ilgilenir diye düşünüyorum..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
garanti gönderin derim.

Arkadaşlar selam.
Brooks deri gidon bandi kullanan varmı aranızda?
Brooks cambium rubber bant mi alsam yoksa deri mi alsam kararsız kaldım?
Deri mükemmel bir görüntü verir orası aşikar. Ama kullanımı rahat mıdır ıslanınca ne olur düşündürüyor.
Kullanan ve son hali olan varsa foto yuklerse sevinirim.

Arkadaşlar selam.
Brooks deri gidon bandi kullanan varmı aranızda?
Brooks cambium rubber bant mi alsam yoksa deri mi alsam kararsız kaldım?
Deri mükemmel bir görüntü verir orası aşikar. Ama kullanımı rahat mıdır ıslanınca ne olur düşündürüyor.
Kullanan ve son hali olan varsa foto yuklerse sevinirim.
Deri gidon bandı gereksiz pahalı. Parça deri satan yerden deri alıp gidon bandı yapmanız daha ekonomik olur.
Cambium malzeme olarak iyi olsa da, üzeri nokta nokta, rahatsızlık verebilecek bir yüzeye sahip. Bu nedenle cambiumdan kaçınmanızı tavsiye ederim.

Brooksun mikrofiberi kullanıyorum. 25.4 için biraz ince kaçmakla birlikte, rahat mı rahat. Deri bir sonraki hedefim.

Deri gidon bandı gereksiz pahalı. Parça deri satan yerden deri alıp gidon bandı yapmanız daha ekonomik olur.
Cambium malzeme olarak iyi olsa da, üzeri nokta nokta, rahatsızlık verebilecek bir yüzeye sahip. Bu nedenle cambiumdan kaçınmanızı tavsiye ederim.

Brooksun mikrofiberi kullanıyorum. 25.4 için biraz ince kaçmakla birlikte, rahat mı rahat. Deri bir sonraki hedefim.
Teşekkürler cevap için. Anladığım kadarıyla deri kullanmakla ilgili bir sorun yok sadece gereksiz pahalı olduğu için almak istemiyorsunuz.

Teşekkürler cevap için. Anladığım kadarıyla deri kullanmakla ilgili bir sorun yok sadece gereksiz pahalı olduğu için almak istemiyorsunuz.
Aynen. Brooksun satış fiyatı maliyetinin en az 5 katı. Bundan hoşuma gitmiyor, yoksa elma yeşili deri gidon bandı ilgimi çekiyor

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri