Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin 560 mı yoksa 8.1 mi?

muratturan2121

Aktif Üye
Tepki
268
İsim
Murat Turan
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba arkadaşlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Önümüzde ki ay BTWİN 560 26 jant MEDİUM KADRO olan modelini almayı düşünüyorum,fakat bir diğer seçenekte 8.1. İkisi arasında kaldım.Donanım olarak 8.1 bir tık (maşa) olarak önde olsa bile ağırlıklarında (medium için) 1 kg ilk fark 560'ta karar kılmamı sağlıyor! Siz neler düşünüyorsunuz? Sizce hangisi?

Düzeltme; 8.1 > M boyda 12,8 kg ayrıca 27 vites,rock shock recon maşa
560 > L boyda 12,8 kg 30 vites,rock shock xc32

• Beğen
Tepkiler: Hsyndeli
Scudo
Bence 560'ı alabilirsiniz. En azından 8.1 yerine gelen daha güncel bir makine. Ayrıca jantlarının da 8.1'e nazaran biraz daha sağlam olduğunu duymuştum. Yani 560'ı aldığınızda bir performans kaybı olmaz. Geçen yıla kadar bende de 8.1 vardı. XC32 de kötü maşa değildir, Recon Silver ile karşılaştırırsak aman aman bir fark olacağını sanmam yani ikisi de tatmin edecektir. Ek olarak, 560 yeni model olduğu için eğer satmak isterseniz piyasası bir nebze daha iyi olur diye tahmin ediyorum. Ancak bu denli yakın performanslı bisikletlerde, sizin şekli şemali beğenmeniz de önemli. İçinize sineni alın derim ama ben olsam 560 alırdım. :)

Teşekkürler @Alper Tuna Ünsal ! 8.1 biraz daha çirkin bana göre kadro olarak,27 vites (560 ise 30 vites) ve medium 700-800 gram daha ağır olmakla beraber recon maşası büyük artısı. :)

• Beğen
Tepkiler: Alper Tuna Ünsal
Rica ederim. Profil fotoğrafımdaki bisiklette kullanıyorum Recon Silver'ı. Gerçekten keyifli güzel bir maşa ancak XC32 ile neredeyse aynı diye düşünüyorum. 8.1 almanız için çok da geçerli bir sebep göremedim açıkçası. Hem 560'ın kadrosu da hoşunuza gitmiş madem. :)

Evet aynen ama hem 30 vites hemde 700-800 gram farkta fikrimi değiştiriyor.Samırım 560 alacağım. :) Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. :) @Alper Tuna Ünsal

Henuz 4-5 gun once kendime rr500 aldim ve orada 560 gorunce ( ah ogrenci butcesi ahh) kendimden gectim. Tavsiyem 560 git gor kafan rahat olacaktir

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
@Sharp11
Canım kardeşim inşallah sana daha iyileri kısmet olur. Hiç canını sıkma.Bisikletin çok iyi.Ama galiba gördüğün 27,5 jant olanı. :) ben 560'ın 26 jantını alacağım.Henüz Türkiye'de yok.(stoklarda)

• Beğen
Tepkiler: Sharp11
Arkadaşlar markette bir ilanım var Rockrider 560 bende aldım fakat kullanmadıgımdan dolayı satıyorum 60 km falan gidilmiştir işte 2-3 kere sahilde kullandım o :) Ilk defa bir bisikleti gerçekten zarar ederek satacağım. L kadro yani 175 ve üzeri için düşünürseniz konusabiliriz

r.r 8.1 kullanıcı olarak btwin 560 tavsiye ederim air solo maşa var 560 modelde r.r8.1 de coil maşa var ağirlik cok takılma bence aksesuar koyunca agırlaşıyor zaten otomatik

@muratturan2121 cok tesekkur ederim dostum. Icime sinerek, baya arastirma sonunda aldim zaten. Konunu takipteyim, secimini merak ediyorum.

Jantina dikkat etmedim, tam o sirada bir kisi de onu aliyordu, cok inceleme firsatim olmadi. Yakin zamanda yine gidersem bakarim.

@Süphan Hasdemir
Evet hocam önerileriniz işin teşekkürler, bisiklet çok temiz belli zaten.Fakat L olunca alamıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Süphan Hasdemir
Merhana bende rockrider 8.1 kullanıyorum bisikletimden çok çok memnunum ve 560'ında kullanıcısını tatmin edeceğine eminim ben olsam daha yeni model olmasından ve biraz daha hafif olmasından dolayı 560 alırdım maşa konusunda üzeceğini sanmam.

@sahbaz061
Aynı şekilde daha hafif ve 30 vites ayrıca.Fikirlerin için çok teşekkür ederim.

Dostlar kararımı 560'tan yana verdim.Önümüzdeki ay muhtemelen onu alacağım. :) Bir delilik yapıp Rafal 740 alırsam şaşırmayın. :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Horasan
Hazır konu varken sormak isterim. Yeni sezon bisikletler Decathlona ne zaman gelir? Bilgisi, deneyimi olan var mı?

@Samet Horasan Evet hocam haziranın başında yeni model ve eski modellerden talep olanları getirecekler.

@Samet Horasan
Hadi bakalım hayırlı olsun.

• Beğen
@Samet Horasan rr500 en cok tutan modellerinden. 1 hafta once aldim cunku ustundeki setler ve goruntusu cok hos. Illaki yeni sezon modellerinde degisiklikler yapacaklar ama hazir begenmis oldugum bir bisiklet varken bekleyip acaba diyecegim bisikleti almak mantikli gelmedi. Ki surekli degisen model dogrultusunda fiyatlar da degisiyor. Tavsiyem git gor bisikleti ve icine gercekten siniyorsa al, sinmiyorsa bekle. Yeni sezon cikinca begenmezsem eskisini alirim, deme cunku boyuna uygununu bulman zor olabilir.

• Beğen
@Sharp11 Hocam iyi ama bir kaç eksisi var bence. 1. Maşa kitlenmiyor. 2. Aynakol dişlisind koruma yok.(Paça sıkışması olabilir belki) Bunlardan dolayı çekincelerim var. Belki yeni sezonda düzelir.

ben bir kaç eksisini yazayım. Jantları iyi değil vites geçişleri iyi değil kadro esniyor. Aynakoldaki geçişlerde sorunu olan cok kullanıcı var. Kadronun esnemesinden dolayı geçişlerde sorun oldugunu düşünüuyorum
RR500 için söyledim.

• Beğen
Tepkiler: muratturan2121
Geri