Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme B'twin Alur 700 Yol Bisikleti

Alur 700 ile triban 520 fb arasında çok fark eder mi? 2. Eli kaça alınır

Scudo
@BurakLEE
Tipleri farklı, Birisi Sora set diğeri 105 set, birisi tam yarış bisikleti diğeri tur-yarış bisikleti karması.
Temizse ikinci eli alınır, ancak en son 2 sene önce satılıyordu bu alet. Aldığınızda ilk işiniz zinciri değiştirmek olsun. 3bin km yi geçmiştir muhtemelen süren kişi.

Dekatlonun sitesinde bi yorumcu bu bisikletin Ağırlığı için 7 kg demiş. Atıyo mu sizce?

@murat serbet M kadro 8.9 kg. ulra af ve şu anki vanrisel modlelleriyle aynı kadro. komponentte de 1 tane ruble dişli eksik. vanriselde arka freni yukarı almışlar ama değişen çok bişey olacağını zannetmem.

@Yunus Emre küçük
Duble atmış hemde. :D

• Hahaha
Tepkiler: Raigou
@denizt
Doğrudur. Ben hatırladığım kadarıyla yazdım.

@yavuzkosar
güle güle kullanın ikinci sahibisiniz heralde dimi

@Yunus Emre küçük
Evet ikinci sahibiyim.

@Yunus Emre küçük
İyi sıkmış :D :D Arkadaşların dediği ağırlıkta kendisi, çok güzel alettir ama. Satmak zorunda kaldığım için çok üzülmüştüm :(

176 boy için M beden büyük olur mu ?

@yavuzkosar baskan lastik ölçülerini yazar misin btwin alur 700 un?

Merhaba, dün Alur 700 ile yol bisikletine bir adım attım. (Malum ikinci el.)
IMG_20210429_120134.jpg
Biraz bakımsız bırakılmış, ama fiyatından ötürü göz ardı ettim bu durumu; umarım pişman olmam. :)
Yapmayı düşündüğüm birkaç değişiklik var. Hatta sabah ufaktan başladım.
*Jantlar şimdilik rahatsız etmedi, ileride memnun kalmazsam belki değişiklik icap eder.
*Bisikletle beraber satıcının alıp hiç kullanmadığı Continental Gatorskin lastikler de verildi. Eski lastikleri söküp jantları temizledim. İç lastiklere baktım, yama vs yok ama çok eski olduğu belli. Presta uçlar da yamulmuş. Şişirirken sorun çıkarır gibi, neyse iki iç lastik sepete ekledim.
*Vites ve fren tellerini değiştireceğim.
*Belki yeni bir gidon sargısı, ama çok da şart değil, durumu iyi gibi.
*Elciklerde deforme var, bir takım da elcik ekledim sepete.
IMG-20210420-WA0004~2.jpg
*Üzerinde KMC 10s yazan ve 2015'ten beri değiştirilmeyen bir zincir var. :bsmagryr: Aynı zinciri de ekledim.
IMG_20210429_204627~2.jpg
*Rubleyi temizledim, sizce dişlerin durumu nasıl? Bana biraz aşınmalar var gibi geliyor.
IMG_20210430_110931~2.jpg
IMG_20210430_111009~2.jpg
Şimdi asıl sorun şu videodaki durum. Zincir şu dişlide iken takılıyor. Videodaki ses de bundan kaynaklı. Sorunun ne olduğunu anlamadım, dolayısıyla çözümü de bilmiyorum. Fikri olan varsa dinlerim. Zincir değişimiyle ortadan kalkar mı, yoksa rublenin mi işlem görmesi gerek? 🙄
Şimdilik bu kadar, muhtemelen ileride biraz daha başınızı ağrıtırım. 😁

Vites ayari bozulmuş sadece. Arada kalmış ayarı, vites düşmeye çalışıyor ama düşemiyor. Vites telinin arka bacağa girdiği noktadaki vida ile ayarlanıyor. Ben geçen hafta youtubedan bakarak yaptım. Baya kolay yapılıyor. Tam ayara geldiğinde ses neredeyse sıfıra iniyor zincir dişliyi tam ortaladığı için. Şu anda zincire bakarsanız gitmek istediği dişliye diğer taraftakine göre çok daha yakındır. Göz yardımı ile zinciri bulunduğu dişlinin alt ve üst dişlileri arasında tam ortalayarak ve sesin minimuma indiği durumu tespit ederek yapmak baya kolaylaştırıyor işi.

Ufak tefek genel bir bakım istiyor bence onun dışında bir problem yok, daha çok kozmetik gibi duruyor şikayetleriniz. Zincir konusu bence de ayarsız olmasından yada yağsız ve uzun süre beklemesinden dolayı hareket kısıtlılığı gibi geldi. :harika: Bu arada hayırlı olsun bisikletiniz, kazasız belasız sürüşler dilerim 😊 pişman olmazsınız kullanmış birisi olarak.

Geri