Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Btwin Count 8 Kablosuz Bisiklet Sayacı Çalışmıyor

zanaatkar

Daimi Üye
Tepki
89
İsim
İbrahim Ç.
Bisiklet
Salcano
Kullanım kılavuzunda gösterdiği gibi monte ettim fakat bisiklete binince hiçbir değişiklik görmedim. Açma-kapama düğmesi de yok. Var mı bir bilen?

Scudo
okuyucuyu olabildiğince mıknatısa yakın gelecek şekilde döndürmeniz gerekiyor

@Cuneyt Erkman

Olabildiğince yakın. Daha da yaklaştırsam çakışır.

maşadaki okuyucunun ok yönü aşağı yöne bakması gerekiyor birde pilleri kontrol edip tekrar takın isterseniz

Açma kapama düğmesi yok, hareketi algılayınca kendisi başlıyor çalışmaya. Maşaya taktığınız okuyucu, jant tellerine yalayacak kadar yakın olmalı. Jant teline taktığınız parçayı da okuyucunun önünden paralel geçecek şekilde sabitleyin. Kadroya paralel sabitlerseniz sıkıntı olabiliyor. Yakından kastınız ne kadar bilmiyorum ama neredeyse sürtecek kadar yakın geçmesi lazım. Okuyucunun ok yönünü kontrol edin. Test düğmesine basıp pilleri kontrol edin.

@Cuneyt Erkman

Pillerde sorun yok lakin okuyucudaki oklar yukarıyı gösteriyor. Btwin yazısı üste gelir düşüncesiyle taktım. Birde okuyucudaki test düğmesi dışarı bakıyor.

@rahmi kocaman

Salcanonun jant tellerini bilirsiniz malum, işte iki jant telinin kesiştiği noktaya taktım. İki jant telinin üzerine geldi.

@ahmetcan44

Ahmet hocam piller de sıkıntı yok. ;)

Fotoğraftaki kadar yakın olacak sanırım. Fakat Btwin yazısı bunda da yukarı gelmiş.

http://img52.imageshack.us/img52/1058/dsc4018x.jpg

Sağ maşaya takmış onun için yukarı gelmiş. Tam tarif ettiğim bu işte. Her iki parça da paralel olacak şekilde açılı bağlanmış.

http://www.cyclechat.net/useralbums/327/standalone?embedded=1
bende alta geliyor

• Beğen
Tepkiler: alpin poyraz
@rahmi kocaman

Bende sağa taktım. Btwin videolarında da sağı göstermişler. Sadece yakın olmadığı algılamamış olabilir sanırım.

@Cuneyt Erkman

Hocam sen geriye takınca aşağı bakmış. Benimki öne bakıyor.

Nereye baktığının bir önemi yok. Teldeki parça buraya yakın geçsin diye koymuşlar o oku. İstediğiniz yere takın okun önünden geçsin yeter ki parça.

@rahmi kocaman

Deneyelim bakalım birazdan, umarım olur.

Peki ön-arka teker arasında fark var mı sizce?

Farkettiğiniz gibi biraz sıkıntılı bu parçalar. Sürüş anında müdahale gerekebiliyor. O yüzden önde olması avantaj. Sağlam tutuş için ön maşa kalındığı da etkili tabi. Hiç aklıma bile gelmedi doğrusu arka teker mi ön mü diye düşünmeye.

@rahmi kocaman
bende bu sayacı kullanan birini bulmuşken sorayım sayacı ilk aldığınızda total km kısmına bisiklet dururken evvelki km yi ekleyebiliyorsunuz. bisiklet yürümeye başladığında km alındıktan sonraki toplam km görünüyor total km görünmüyor. total km yi hareket halinde nasıl görebilirim

@Cuneyt Erkman

Ben sorununuzu tam olarak anlayamadım. Malum bildiğiniz şekilde sağ-sol düğmeleri ile saat | ortalama hız | en yüksek hız | toplam km (genel) | toplam km (sıfırlanabilir) | gibi bir döngü içinde tümünü görebiliyorum. Hem hareket halindeyken hem de dururken.

sanırım benim saatte bir sorun var total km yazısı sadece bisiklet dururken çıkıyor

Belki de belli bir süre sonra göstermeyecek şekilde ayarlanmış olabilir, pratik olması için. Aklımda olsun, uzun bir binişte bakayım. Toplam km göstermediği olacak mı bakalım.

@rahmi kocaman

cevap için teşekkür ederim

Geri