Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

b'Twin Fit 3 ve 5 kullanıcıları

Fit 3'ün dropbar gidona dönüşmüş hali şöyle oluyor :) Satmadan önce çekmiştim.

http://i.imgur.com/940HGfg.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ghost
Scudo
@Osman Atasoy

Valla ben bu bisikleti (Fit 5) tur bisikletine bile dönüştürdüm geçen sene. Zaten üzerinde bagaj delikleri falan da mevcut. 700x23 lastiklerle 700-800 km uzun tur yaptım. Bu bisiklet buna bile dönüşebildiyse, dropbar da eklenebilir. Bisikletçiyi kaale almayın, dilediğiniz gibi modifiye edin bence. Çeşitli amaçlarla kullanılmaya müsait bir bisiklet.

@cyclopath yok kardeş ben henüz almadım. Ama kararsızım. Fit 5 mersin decatlonda yok fit 3 var. Oda seri sonu ellerinde 3-5 bisiklet kalmış. Dropbarlı model hiç kullanmadım alışabilirmiyim bilmiyorum. Birde Fit 3 vitesi iyi değil deniyor forumda

Triban modelleriyle kadro aynı ise neden dropbar takılamasın. Anlamadım

@Birhan K. Kardeş bu bisikletten tur bisikleti bile olabileceğini yazmışsın. Neden fit serisi Tur bisikleti olmaya uzak bir bisikletmi?

@cyclopath tüm malzemeler hazır, zamansızlıktan henüz takamadım. Bu hafta sonu için planladım. Bakalım kısmet.

@cyclopath- drop bar Ritchey comp logic curve 42cm. Kollar Microshift SB-R493. Bandaj Btwin.

https://i.hizliresim.com/2gP6DO.jpg

@cyclopath tabi, hem yapılış esnası, hemde bittikten sonraki halinin fotolarını buradan paylaşacağım. Selamlar.

@Anestezist33 Dostum bisiklet az yüklü uzun turlar için uygun. Ama sürekli ağır yük taşıyacağın uzun turlar için uygun değil. Her şeyden önce lastik problemi var.. Benim anladığım kadarıyla bu bisiklete maksimum 700x28 lastik takılabilir, o da belki. Sanki en geniş 25c alabilirmiş gibi görünüyor. Üzerindeki lastik de 23c zaten. O kadar ince bir lastikle de uzun tur yapmak işkenceye dönüşüyor. Benim defalarca lastiğim patladı ama yılmadım, devam ettim. Bu sene yeni bir bisiklet daha aldım, tura daha uygun (Giant Escape 2), onunla tura çıkacağım. En azından lastik konusunda kafam rahat olur.

@Birhan K. Kardeş ben günübirlik yada 1-2 günlük turlar düşünüyorum. Max 90- 100 km. Kendim 77 kg'ım. Bir 10 kiloda yük olsa işimi görmezmi? 28c takılabilir deniyor forumda. 28c yeterli olmazmı bu turkar için. Cvp için teşk ederim

Son olarak bir tur bisikletinin lastik boyutu ne olmalıdır sizce

@Anestezist33 O tarz turları hayli hayli yaparsın, hiç dert etme. Bisiklet tam da öyle turlar için müsait zaten. Yağ gibi akıyor, rampa falan dinlemiyor. Keyfine bak :) Ama yerinde olsam (bisikleti daha çok tur amaçlı kullanacaksan) tur bisikleti araştırırım.

Tur için ideal kalınlık nedir, ben de bilmiyorum. Ama 700x23 olmadığına eminim :D Herkes 35c öneriyor ama bilemem, bu biraz da kişisel tercih meselesi sanırım. Şu anki lastiklerim 700x32, rahat, akıcı. Ama tabii 23c gibi akmıyor. Ne yapalım, alışacağız.

@Birhan K. Kardeş 2 haftaya bir pazar günleri ve yılda 14 gün iznim var. Anlayacan önümüzdeki 15 yılda uzun turlara çıkamayacam :(
Bisiklet kullanmayı çok seviyorum. İşe bisikletle gitmek gibi bir projemde var. Şehir içinde nasıl olur bu bisiklet. Neden başka bisiklet bakmıyorum? Çünkü mersinde başka alternatifim yok. Ve internetten satın almak istemiyorum.

@Anestezist33 Kullanacağın yollar çoğunlukla asfaltsa işini görür ve oldukça konforlu olur. Bence tam da bahsettiğin şekilde kullanılmak için üretilmiş bu bisiklet zaten.

@Anestezist33 @Birhan.K lafa karışmış gibi olmayayım ama bu bisiklet yani Fit 5 ile işe gidip gelmek çok güzel ve rahat. Hafta sonu turları için ideal. Ben bu Pazar 126km kullandım, çok rahat ve sorunsuz olarak. Hafif rampa, ağırlıklı asfalt. Ne viteste ne lastikte sorun olmadı. Bazı durumlarda 55km/h çıktığım oldu...hiç sıkıntı yok.

@Osman Atasoy kardes dekathlonda fit 5 satilmiyor bu aralar. Stoklarında yokmuş. Fit 3 almak zorundayım. İnşallah bahsettiğiniz performansı ve konforu yakalarım

@Anestezist33 Fit 3'ün tek beğenmediğim yeri grip shift vites kollarıydı. Başka bir sorunu yok bence.

Fit 3 de karbon maşa, Grip Shift vites sistemi, aynakol, 24 Vites hariç FIT 5'e ile aynı. Başka bir sorun olmaz. Sürüş keyifi değişmez bence.

Fit 3'te karbon maşa yoktur. Çelik maşa var.
Ayrıca vites sistemi 3x7 SRAM 3.0

@Uğur S. yanlış yazdım. Karbon maşa yok diyecektim...

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Fit -3 ile Fit 5 arasında fark çok bence. Sürüş de değişir, dış lastikler, jant setleri farklı ( teker seti etkiler) fit 5 te sora-deore 27 vites var ( vites-çekiş sistemi de etkiler) maşa, gidon seti ve sele seti de az çok farklı ki, toplamdaki ağırlık ta değişeceğinden yine etkiler. Karbon maşalı fit 5 yeni sezonlara göre de, fit3 ve microshifli tribanlara göre de daha iyi bir bisiklet. Ben çok memnunun.

Fit 3 ile Fit 5'in jant seti birbirinden farklı değil.

Aralarındaki farklar maşa, vites sistemi ve aynakol.

Küçük bir fark ama şunları da yazayım, Fit 5'in gidonu flat iken Fit 3'ün gidonu riser gidondur.
Seleleri de biraz farklıdır.

Geri