Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Hoptown

@azizakgn Ben bu gidişle sele borusuna takılanlardan alacağım. Hem sele borusu arkaya doğru hafif eğimli olduğu için düz durur gibi geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Scudo
@Guleryuz Sele borusuna monte edilen de olabilir daha doğrusu ne maksatla kullanılacağına bağlı. Sele borusuna takılanlar genelde en fazla 10-15 kg taşıyabiliyor daha fazlası sıkıntı olabilir hem bagaj hem boru için. Kadroya bağlantılı olanların yine daha dayanıklı olduğunu düşünüyorum özellikle Ultimate Carrier epey sağlam bir modele benziyor, yeğenimi bile taşıyabilirim (25-30kg kapasitesi var). :)

Bu arada önceki sayfaya düşmüş fotoğraf.

big_599b0e593c3747bcaf9443024f2512e8.jpg

@azizakgn Aslında adam cazip bir çözüm bulmuş da ne kadar sağlıklı tartışılır.

Böyle bir açıklama var Hoptown 300 sayfasında ama...

upload_2016-9-21_20-47-17.png

@Guleryuz karar sizin sele borusuna bağlanan modelide alabilirsiniz fakat unutmayın, bisikleti katlarken sorun yaşarsınız. Seleyi indirmezsiniz aynakol dişleri yere değecek bilginiz olsun tecrübeyle sabittir. Yinede port bagaj takmak istiyorsanız benim tavsiyem Dahon arka bagajı veya Tilt için olan bagajı alıp ön bağlantı aparatlarını bir şekilde değiştirmeniz veya uygun yaptırmanız olacaktır.

hoptown 300 de yokuş inerken pedal çevirmeyi bıraktığınızda sabit mi duruyor yoksa güç uygulamasanız dahi çevirmek zorunda mı kalıyorsunuz ?

@DKN Valla sistemin adı ne diye geçiyor bilmiyorum ama benim vitesli diğer bisikletimle aynı sistemde hocam. Yokuş inerken pedal çevirmeye gerek yok yani boşta ilerliyor.

• Beğen
Tepkiler: DKN
Bugün temizinden, az kullanılmış bir Hoptown 320 aldım. Daha önceden Tern Link C8 kullandığım için karşılaştırma imkanım da oldu. Öncelikle şunu söyleyeyim, az bütçeniz varsa illa Tern, Dahon alacağım demenize gerek yok. Konforunuzdan az da olsa taviz vererek çok sağlam bir makine almış oluyorsunuz 320 ile. Beni şaşırtan Sunrace 6 arka aktarıcı oldu. Zamanında vites değiştirildiği takdirde vites değişip değişmediği hisseldilmiyor. Hatta ilk baş geçmiyor sandım bisikleti geri verecektim. :D Onun haricinde sürüşü çoook zevkli. Yenikapı sahil, Eminönü İskele, Kadıköy Moda dolaştım kalabalıkta da yokuşta da performansı çok iyi.
Ha paranız vardır direk Tern ve Dahon modellerine yönelin. Hoptown alayım, ekipman toplayayım kalan para ile demeyin. Katlama mekanizması olsun, elcikler olsun, vites kolu olsun vb. tabii ki fark yaratıyor pahalı bisikletlerin. Ama Hoptown 320 fiyatının hakkını veriyor diyebilirim. Umarım uzun süreli kullanımda da başarılı olur. :harika:

@Machave öyleyse birkaç fotoğraf alalım :harika:

Ben Hopetown 320yi sattım, aklım Dahondayı. 2 aydır Dahon kullanıyorum. Çokta gerekli değil aslında bunu öğrenmiş oldum. Hatta aklımda Dahonu elden çıkarıp, Hopetowna dönmek var. Ben memnundum.

• Beğen
Tepkiler: batmazer ve DKN
@Üye Adı Dahon ile Hoptown'u kıyaslarsanız neler söylersiniz? Bir de Dahon'dan neden memnun kalmadınız? Burada eminim aklı Dahon'a giden bir sürü kullanıcı vardır ben de dahil, o fiyata ne alıyoruz merak ediyorum açıkçası.

@azizakgn
Dahonda Hopetownda benim amacıma uygundu, Dahon kötüdür demiyorum. Dahonun vites aksam teknik özellik +ları var elbet. Ama Hopetownda inanın Dahonun bir tık altında. Bu bisikletler zaten ulaşım ve gezi amaçlı. Bence ikiside aynı işi görüyor. Paranız çoksa bile Dahona inanın gerek yok. Sadece fazladan para vermiş olursunuz. Amaç ikisinde de aynı. İki bisiklette bence çok iyi. Dahon marka, birazda bu yüzden fazladan para veriyoruz. Kusura bakmayın.

önceki sohbetlerde okudum uyarısı pek yapılmamış uyarısını yapmakta fayda görüyorum kadronun gidon ve gidon boğazının ömür boyu garantisi var fakat dogru kullanımda 105 kilo üstü onerılmıyo mesela bir diğer konu ise kadronun gidon ve gidon boğazının ömür boyu garantisimin aktif olabilmesi için ürünü sitesinden seri numarası ile birlikte onaylatmanız gerekiyor bu çok onemli bu bütün btwin modelleri için gerekli ve geçerli

• Beğen
Tepkiler: Burcuu
@Üye Adı Elbette bu kategoride başı çeken önemli markalardan biri Dahon. Daha iyi olması zaten şaşırtmaz, tecrübesine göre çok daha iyi olmasını beklerim.

Bisikletimden çok memnunum amacıma fazlasıyla hizmet ediyor, az kahrımı çekmiyor. Üstündeki parçalar sıkıntı değil de bence önemli olan katlama mekanizması. Bu konuda ben sorun yaşamadım, bağlantı noktalarının yeterince sağlam olduğunu düşünüyorum ve çelik kadro olmasına rağmen bu fiyata göre bence hafif bir bisiklet. Alüminyum olup da 13-14 kilo üstünde olan katlanır bisikletler de var...

Saygılar

@yahyaeminbaris

Bunu daha önce duymamıştım. Peki bu işlemi nasıl yapacağız hangi sekmede yer alıyor? Teşekkürler.

• Beğen
@azizakgn açıldığından beri Decathlondan alısveris yaparım 2011 yılından beride kartım var. sitesini hemen hemen hergün ziyaret ederim. Sitesinde böyle bir ibareye rastlamadığım gibi satın aldığım zaman bile herhangi bir uyarıda yapılmadı bana. +ım Kartımın olması.

ben btwin satış danısmanıyım ve bunun uyarısı yeni yeni yapılmaya başlandı

• Beğen
@yahyaeminbaris konuyu biraz daha açarmısınız seri numarası nasıl öğrenilip giriliyor ? ve mağazaya gidip elden alınırken ne yapmak gerekiyor ?

@DKN @yahyaeminbaris @Üye Adı Aşağıdaki linki doldurmak gerekiyor. Seri numarasını kadronun altında ya da Decathlon internet sitesi üyeliği, mağaza alışverişlerim bölümünden fatura detaylarına bakarak bulabilirsiniz. Linkteki seri numarası bölümündeki soru işaretine gelirseniz fotograflı gösteriyor. Seri numarası 12 haneli olmalı. Baştaki sıfırları ona göre ayarlamalısınız. Daha sonra belirttiğiniz mail adresine onay geliyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: DKN ve Üye Adı
@DKN En kısa sürede yüklemeye çalışacağım, foruma yeni yeni alışıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: DKN
Geri