Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Hoptown

Bende bu hafta Hoptown 300 modelini aldım. Aslında vitesli olan 320 modelini almaya gitmiştim, yaklaşık 10 dakika hem vitesli hem de vitessiz olanını test ettim, mağazanın içinde bayağı bir turladım ve vitessiz olanı almaya karar verdim. Hatta benimle beraber bayan bir arkadaş da vitesli almak için gelmiş. O da benim gazıma gelip ikimiz birden vitessiz modeli alıp çıktık :)

İlk gider gitmez vitesli olan modeli denedim. Viteslerden çatır çutur ses geliyordu. 2 ye atıyorsun 2 ile 3 arası kalıyor çat çat ediyor sonra kendi kendine vites atlıyor falan. Vites kolu da tam rakamların üstüne gelmiyor arada boşluk vs. vardı. Gerçi satın aldıktan sonra orada ayar yapılıyor ama yarın bir gün yine sorun olursa bunun ayarlarıyla mı uğraşacağım diye düşündüm kendi kendime. Ama tabi bu yüzden vazgeçmedim yine de alacaktım. Renk olarak da vitesliler hep rengarenk, fosforlu yeşil, mor falan pek hoşuma gitmedi.

En son vitessiz olan modeli deneyeyim de içimde kalmasın dedim ve bindikten sonra hiç inesim gelmedi :) Biner binmez bu ne ya dedim, yağ gibi akıyor, oldukça da seri gayet yeterli dedim. Vitesli de boşta giderken çıkan cııırrrrrr sesi vitessizde yoktu. Giderken ve pedalı geri çevirirken neredeyse hiç ses çıkmıyor. Zaten sahilde kullanacağım, yokuş tırmanacak halim yok, rengi de güzel, 150 tl fazla vermeye gerek yok diye düşündüm. Belki ileride elektrikli dönüşüm kiti falan alıp takarım. Tabi bu benim tercihim, şu an her şey iyi gidiyor binmesi çok keyifli.
 
Scudo
Hayırlı olsun, darısı benim başıma inşallah. Ben de internetten aldığım için Salı günü teslim diyor, mecbur bekleyeceğiz artık :(

Sürüşü çok rahattı gerçekten, aklıma gelince daha da sabırsızlanıyorum.
 
Ben 2 gun once hoptown 320 yi almaya gittigimde kurulum icin atolyede beklerken bi arkadas geldi ve arka aktaricinin feci ses yaptigini soyledi tangur tungur diye. tabi vites ayariniz bozuk getirin bakalim dediler. bugun evde ters cevirdim bi bakiyim diye baktim ayni ses bizdede mevcut :) hemen elimde gecenlerde sifir aldigim shimano arka aktariciyi taktim. folda 16" icin almistim ama cok buyuk geldi kendisi. hoptown'a tam oldu diyebilirim ve ses 0 oneririm. ozellikle 1.vites te ses geliyosa duzelmez o ses. ayarla vs ile alakasi yok sunrace sagolsun :) bu arada bisiklet katliyken salcano folda gibi seleden tutup yurutmek oldukca zor hatta imkansiz. tek olumsuzluk bu suanlik ki bence buyuk bi kayip. cogu alisveris merkezlerinde vs katlamanizi istiyorlar. ben foldayi katlayip baya valiz gibi yuruyorum. on gidon vs asla acilmiyor. fakat burda isler oyle olmuyor. decathlonun kendi ayakligi bikere jant tellerine takiliyor ve gitmiyor bisiklet. zorlarsaniz kirarsiniz :) kirmadan da gidon aciliyor. bunlari ben almadan kimse yazmamisti yazalim da bilinsin.

https://i.hizliresim.com/81RL9k.jpg
Boyut olarak buyuk geldi de ilk gunler foldaya nazaran, fakat simdi pek buyuk gelmiyor

https://i.hizliresim.com/WY3pVE.jpg

Bir de garibime giden bir baska konuda, bu ve diger decathlonda ki bisikletlerin zincirleri neden bu kadar kisa? zarari olmaz umarim uzun vadede. bisikleti 1.vitese aldigimizda aktarici full acik oluyor.
 
Cok sukur teslim aldim bisikletimi. Tam olarak istedigim buydu ama henuz binemedim sansima hava yagisli.
 

Dosyalar

  • IMG_0010.JPG
    IMG_0010.JPG
    157,5 KB · Okunma: 122
İş yerimden 2 arkadaşa aldık, Brandium Decathlonda çok güzel ilgilendiler.
 

Dosyalar

  • image.jpeg
    image.jpeg
    236,3 KB · Okunma: 112
  • Beğen
Tepkiler: batmazer
Kaliteli bi katlanır bisiklet düz yolda max kaç basabilir çokta zorlamassak geçen biri yanımdan hıp hızlı geçti şaşırdım kaldım öyle gerçi ben yavaş gidiodum ama yine 25 basıyordum.
 
@Alizee Hocam ürünü bir hafta önce sitesinden sipariş vererek aldım. Decathlon'un sitesindeki fotoğraflarda görünen, kabloları bir arada tutmaya yarayan aparat takılı değildi ve kutudan da çıkmadı, sizde durum nedir? Ayrıca, ilk kez Btwin bisiklet aldığım için bilmiyorum ama garanti belgesi de çıkmadı kutudan. Bir de, bisikletin bakımlarını kendim yapabilsem de gene de sorayım. Bakımları istediğimiz zaman gidip ücretsiz yaptırabiliyor muyuz, bilginiz var mı?

Teşekkürler.
 
tam iki ay boyunca tepe tepe kullandım Hopetown 320yi güzel bisiklet tavsiye ederim fakat benim gönlümde yatan DVD8di. Sattım.
Dahona o kadar para verilir mi? Evet verilir, kullanınca anlıyor insan. Bütçeniz Hopetowna uygunsa alın derim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Groims
@Kerem Groims vites değiştirirken ses duymuyorsunuz, daha seri ve daha hızlı ve tabiki çok çok daha hafif. selesi çok daha rahat bu kadar rahat olabileceğini duşunmemiştim.aklıma gelenler bunlar. sürüşten sonra iki kat yukarı çıkarınca anlaşılıyor. (amatör haftasonu kullanıcısıyım)
 
@M.Cüneyt K. Ben de amatör olarak, işe gidişlerde kullanmak için katlanır arıyorum da bTwin ilk tercihim, Dahon parasına değer mi diye düşünüyorum. O yüzden ikisini de kullanan biri olarak yorumunuzu merak ettim. Teşekkür ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Kerem Groims Bütçenizi zorlamayacaksa Dahon, arada bir kullanırım diyorsanız Hopetown. Paranız cebinizde kalır. Ben sadece haftasonu kullanabiliryorum. Dahon yıllardır peşinde koştuğum içimde ukte olan bisikletti.
 
  • Beğen
Tepkiler: Groims
@M.Cüneyt K. Hocam eski kullanıcısı olmanızdan dolayı size de sorayım o halde;

Hocam ürünü bir hafta önce sitesinden sipariş vererek aldım. Decathlon'un sitesindeki fotoğraflarda görünen, kabloları bir arada tutmaya yarayan aparat takılı değildi ve kutudan da çıkmadı, sizde durum nedir? Ayrıca, ilk kez Btwin bisiklet aldığım için bilmiyorum ama garanti belgesi de çıkmadı kutudan. Bir de, bisikletin bakımlarını kendim yapabilsem de gene de sorayım. Bakımları istediğimiz zaman gidip ücretsiz yaptırabiliyor muyuz, bilginiz var mı?

Teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Guleryuz
1. Ben aldığımda kabloları birbirine tutturan aparat üzerindeydi. sonradan takmadım.
2. Dechatlon kartım olduğu için garanti belgesi banada verilmedi. bisikletle birlikte verilen bir A4 kağıdına basılmış resimli klavuz hepsi bu.
3, İlk 6 ayda istediğiniz bir zaman gidip bakımını yaptırabilirsiniz. Bana söylenen buydu. Ben iki ay tam tabiriyle tepe tepe kullandım ve hiç bakıma ihtiyaç duymadım. Bakımlık birşeyide olmadı bisikletin. İçimdeki Dahon uktesi ağır bastığı için sattım bisikleti. Kesinlikle hakkını yiyemem, bütçesi az olan her insanada tavsiye ediyorum.
Hayırlı olsun keyifle iyi günlerde kazasız kullanmanızı dilerim.
Kask takmayı ve trafik kurallarına uymayı unutmayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Groims ve Guleryuz
@M.Cüneyt K. Kablo tutucu hk. Mail attım decathlona hafta içi marmara forumu arayın diye dönüş yaptılar. Aynı şekilde decathlon kart sahibiyim (fiziksel olarak değil) ve bana da 2 alyan anahtarı bir de kurulum kağıdı (A4) gönderdiler.

Cevabınız için teşekkür ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Üye Adı
@Guleryuz Bu arada küçük bir hatırlatma yapayım, Hopetown serisi portbagajsız geliyor ve dechatlonda bu model için portbagaj yok. Bunun için Arclite Arka Bagaj kullanabilirsiniz. rahatlıkla oluyor. Dahon için üretilmiş bir port bagaj ama hopetown serisinede oluyor.
arclite.png
 
  • Beğen
Tepkiler: Guleryuz
Bugun nihayet bir suredir aklimda olan Brooks B17 bal rengi seleyi edindim ve sorunsuzca yerine taktim ve cok cok az kreminden surdum. Ve ne yazik ki sansima dunden beri hava yagisli test etme imkanim olmadi.

Sirada fren kollari ve ayaklari var bir de Schwalbe Citizen lastikleri düşünüyorum. Daha sonrasinda vitese el atmayi dusunuyorum.

IMG_0026.JPG IMG_0024.JPG
 
Geri