Arkadaşlar bu bisikleti tavsiye eder misiniz? Sekizli ruble ve tekli aynakola sahip.. Çelik kadro.. 14 kilo ama hafifletilebilir diye düsünüyorum. Su an 599 TL... İndirime girerse almayı düşünüyorum.. Ne dersiniz?
Btwin Riverside 120 kullanıyorum tavsiye ederim. Ruble ve aynakol oranları o kadar iyi ayarlanmış ki ne yokuş çıkarken zorlanıyorum ne de hız yapmak istediğimde. Riverside 100 için aynı şeyi söyleyemem çünkü biri 6 biri 8 vites. 120 nin yokuşta bu kadar rahat olmasının sebebi 34 diş megarange ruble dişlisi. Sürüşü çok keyifli ve konforlu bir bisiklet. Parça kalitesi de kötü değil. Joytech göbekler, Wellgo geniş pedallar v.s. uzun süre sorunsuz kullanılır diye tahmin ediyorum. Daha önce Trek fx 7.2 kullandım biraz daha hızlıydı ama konfor yok çok zıplatıyor. Kütük gibi. Riverside çok daha konforlu. Tek kötü tarafı selesi çok sert onu da 20-25 tl ye alacağınız bir jelli sele kılıfı ile çözüyorsunuz.
Kullanıcı olarak ve daha dün sahil yolunda 20 km yol yapmış olarak Btwin Riverside 120 yi tavsiye ediyorum.
@Love The Wind çok teşekkür ederim, yorumunuz için.. Ben zaten aldıktan sonra bi parca hafiflesin diye, fren bacakları, gidon ve gidon boğazı.. Fren kolları ve sele borusunu değiştirmeyi düsünüyorum alüminyum ile.
Beni düşündüren diger konu jantlar.. Tek katman jantın sağlamlığı nasıl sizce
Şahsen hafifletmeyi düşünmüyorum bu şekilde hem konforlu hem yol tutuşu çok iyi. Siz bilirsiniz tabi. Jant konusunu düşünmeyin en kötü ihtimalle 500 km de bir herhangi bir bisikletçiye 5-10 tl ye akort ayarı yaptırırsınız ki tahminimce çok daha uzun süre sorun çıkarmaz.
ben aldıktan sonra bisiklet 1.2kg daha aldı yokuşlarda tekli aynakola rağmen sorun yok ama dediğim gibi üçlü olsa çok fena olurdu.
bi de kelebek gidon takmak istemiştim ama değişmiyormuş sanırsam gidon
Bence çok iyi bisiklet. Zaten 36 diş aynakolu varmış, üçlü ayanakola hiç gerek yok. 11-34 ruble ve 36 aynakol ile her yokuş çıkılır. Görünümü de çok güzel bir bisiklet. Bir tek gidon biraz kötü geldi gözüme.
@Mosso Relativo aynen hocam, uzun sürüşlerde çok ağrı yapıyor, belki de bu ağrılar normal bilmiyorum sonuçta ankara'nın yolları malum. ama yine de keşke m alsaydım diyorum hatta belki satıp m alırım
şimdiden hayırlı olsun
@korayg hocam nata vega-dikimevi-kızılay-kuğulu park-kızılay- hacettepe (yanındaki dik yokuş) -gençlik parkı- dikimevi-nata vega yapıyorum. rotam sürekli aynı buradaki yokuşları bilirsiniz, 6-7 aydır sadece bir defa hacettepe’nin yokuşunda elime aldım da çıktım bisikleti o da fiziksel olarak değil mental olarak yorulduğumdan oldu, bi küçük bi büyük dişlisi daha olsa çok daha iyi olurdu ama böyle de çok iyi. bu arada bu rotada sürmem yaklaşık 3.5 saatimi alıyor ortalamam 15km/saat civarı.
Bence gerek yok ama yüklü uzun tur yapmak isteyenler rahatlıkla 3 lü aynakol taktırabilir kadro üzerindeki kablo tutucuları v.s. herşeyi hazır vites kolu, attırıcı, aynakol ve kablolar bağlanıp ayarlandı mı 24 vitesli bisikletiniz hazır.
@korayg işçilik kablolar zincirvs dahil komple 250₺ civarı tutuyor decathlonda aynakol değişimi, ilerde düşünüyorum ben de değiştirmeyi, zorlandığımdan değil de düz yolda 42 yokuş yukarı 22 dişli daha iyi olurdu açıkcası