Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Rockrider Kullanıcıları Kulübü

@Smyrni dediğim kişi arkaya yüklük (bagaj) takıp heybe ile bitirmişti yolu. RR540 kullanıyordu O'da.

(link)

• Beğen
Tepkiler: CaliCaga
Scudo
@Cemal Ç. Bende öyle yapmayo düşünüyorum işte teşekkürler

@Smyrni bence hızlı gezi (bikepacking yerine uydurdum ?) çantaları dağ bisikletine daha çok yakışır.

• Beğen
Tepkiler: CaliCaga
@Cemal Ç. Hocam yakışırda ah bide çadır konuşsa

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Bisikletimin ön vitesi çok kötü. Ayarı sürekli bozuluyor. Atıyor, değişmiyor mesela. Üzerindeki ön aktarıcı zaten ucuz bir parça. Ayrıca bisiklet akmıyor ki zaten fiyatına göre normal yakınmıyorum. Sanıyorum ki bu da aynakol kaynaklı. Bu yüzden ikisini kesinlikle değiştirmek istiyorum.

Şu an üzerinde bulunan bileşenler:

Üçlü aynakol (22 / 32 / 42 diş), plastik aynakol koruması.
Shimano TOURNEY TY500, 7 vitesli arka vites aktarıcı.
SHIMANO TZ30 veya MICROSHIFT MS22 ön vites aktarıcı.
SRAM MRX21 çevirmeli vites kolu, vites göstergeleri.
SHIMANO TZ21, 7 dişli (14 - 28 diş) ruble.
KMC Z51 zincir

Usta ile görüştüm. Bana arka aktarıcının, arka 7 dişli rublenin ve zincirimin iyi olduğunu söyledi. Ön aktarıcı, aynakol ve vites kollarının değişmesi gerektiğini söyledi. Bana önerdiği bileşenler ise şunlar:

Shimano TY501 aynakol
Shimano TY500 ön aktarıcı
Shimano ST-EF41 vites fren kol seti.

Sizden ricam tecrübelerinize veya bilgilerinize dayanarak söyleyebilir misiniz bu parçaların değişimi sonucunda yine sıkıntılar yaşar mıyım? Bir de bu parçalar yerine başka önerebileceğiniz parçalar var mıdır?

arkadaşlar selamlar 1.5 yıldır rr340 kullanıyorum şu anda arka göbek ile ilgili sıkıntım var buyuk ihtimalle dagıldı jantla bırlıkte gobegi değiştirmek istiyorum hangı marka jant ve gobek almamı önerirsiniz dayanıklı olmasını ıstıyorum (kaldırımdan vs. atladığım için) toplam 250-300tl butçem var

Son düzenleme:
@caner alaçam 250-300 e gerek yok vidalı arka göbek yeterli onların fiyatları ucuz üstelik rulmanlı modelleri de var. mesela (link)bence sadece göbekleri değiştir. V fren uyumlu 36 delik ve 26'' jantlar arasında çok fark olacağını zannetmiyorum yanlıyorsam düzeltin.

(link) rulmanlı ama mandalsız.

not: heralde bi 5-6 kere değişilik yaptım mesajda linkleri falan değiştirdim ?

Son düzenleme:
@denizt bisikleti daha saglam ve akıcı hale getirmek istiyorum kaldırımdan inmek için normal jantları yeter mi göbegi ilk attigini alicam galiba
Parçaları alip dechatlona versem onlar yaparlarmi

@caner alaçam Rulmanlı göbekler bilyalı göbeklerden daha sağlamdır. uzun yıllar sorun çıkarmazlar ama decathlonun bakım kapsamına giriyor mu o şekilde bilmiyorum.

Bu arada ikisi de rulmandır aslında bunların. Bisürü çeşidi var rulmanın ilk verdiğim linkteki sağlam rulmanlardan.

Son düzenleme:
Stok olarak ikiside bilyalı olarak mi geliyor @denizt

benim linklerdekiler için kast ettiğim rulman yapısı (link). bilyalıyla rulmanlı arasındaki farkı da (link) anlayabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@denizt anladim abi teşekkürler en yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum bu arada zincirim paslanmaya başladi hafif hafif buna çare var mi yoksa Zincir değiştirmem mi gerekiyor

o konulardan pek anlamıyorum zincirin boyunu falan ölçüp bakıyolarlar ömrünü tamamlamışmı diye.

Frenleride geliştirmek istiyorum sürekli fren ayarim bozuluyor onun icin ne önerisiniz (biliyorum cok soru sordum kusara bakmayin)?
215983 dosyayı görüntüle

@caner alaçam fiyat performans ürünü olarak tektro tavsiye edebilirim

Tavsiyeleriniz icin teşekkürler en kisa zamandan bisikleti toparlayacagim

Merhabalar.
Rockrider 900 almayı düşünüyorum da, kullanan felan varsa önerir mi ?

@msaid2424 Sıfıra yakın temiz bulduysan eğer seni asla üzmez

• Beğen
Tepkiler: msaid2424
Btwin Rockrider 300. Ama orjinalliğinden pek eser kalmadı. Kadro, maşa ve arka aktarıcı dışında herşey değişti.
IMG_20200330_131422.jpg
IMG_20200330_132313.jpg
IMG_20200330_132156.jpg
IMG_20200330_131122.jpg
IMG_20200330_131204.jpg

Jantlar xt ama aktarıcı 35 liralık bir aktarıcı. Uyumsuz gibiler. Belki şaşıracaksınız ama aktarıcıdan çok memnunum.

Geri