Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Rockrider Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar merhaba grupta yeniyim rr520 düşünüyorum kullanan arkadaşlar yazabilir mi +/- nelerdir teşekkürler

Scudo
Arkadaşlar merhaba grupta yeniyim rr520 düşünüyorum kullanan arkadaşlar yazabilir mi +/- nelerdir teşekkürler
Kadrosu bence cok kaliteli. Hafifliği sağlamlığı beklediğimin çok üstünde 520 den sonra hepsi aynı kadroyu kullanıyormuş zaten iddia edilene göre. Zayıf yönleri olarak ön aktarıcısı zayıf geldi. X4 vites kolları gayet güven verici stabil çalışıyor. Maşa biraz zayıf kalıyor benim için. Zamanla ugrade ederek uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Upgrade için danışacağım buraya ben de.

Arkadaşlar benim aynakol dişlisi fabrikadan hatalınyamuk çıktı btwin rockrider 340 a orta göbeği değiştirmeden Shimano Aynakol Acera FC-M361 42x32x22T 7-8S Siyah takabilirmiyim ıyumlumudur göbege ve kadroya teşekkürler

arkadaşlar birşey soracaktım 4 ay önce rockrider 540 aldım ama şunu farkettim aynakol 2 li vites sistemi 3 lü. Resmini attığım siyah yerde 2018 modelinde 3 yazıyor.Yanlışlıkla 2 de iken biraz bastım arttırıcı katlanıp zincir ile beraber aynakola girdi ve aynakol dişlileri yamuldu sizce bu onların hatası mı?WhatsApp Image 2020-07-01 at 17.45.42.jpegWhatsApp Image 2020-06-30 at 11.57.52.jpeg

Aldığın Decathlon'a gidip sorman daha iyi olur. Parça garantisi veriyolardır belki.

1 ay önce rockrider 540 alarak bende iki teker dünyasına katıldım. Rize de olduğum için daha çok dağ bayır geziyorum. Çocukluğumdaki 4 tekerli bisikletimden sonra 2.bisikletim oldu hayatımda (23 yıl aradan sonra). Aradan geçen yıllarda toplasan 2 saat sürmemişimdir. Bir çok kişide olduğu gibi korona sonrası başladım bende. Şimdilik memnunum bisikletten ama çok tecrübesiz olduğum göz ardı edilmesin. Umarım geride kalan 1 ayda olduğu gibi kazasız belasız sürmeye devam ederim. Herkese keyifli sürüşler dilerim.

Dosyalar

• 20200729_123933.jpg
    20200729_123933.jpg
    2,6 MB · Okunma: 34
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Iyi günler rockrider 340 kullanıcısıyım bisiklet tam bir f/p ürünü malum dolar kuru nedeniyle bütün bisikletlerin fiyatında artış var diğer markalarındaki rakipleriyle karşılaştırıp aldım şuan viteslerde bir kararsızlık var ama onun dışında memnunum genede 1 yıl içerisinde yetersiz kalacağını biliyorum başlangıç seviyesinde bisiklet arayan arkadaşlara öneririmIMG_9973.jpg
Buda güneş batarken çekilmiş türünün bir örneği

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sizce ROCKRIDER ST 520 alınır mı? Bazı parçalarının Shimano olmaması, microshift kullanması vs biraz tedirgin ediyor.
2200 TL civarına Salcano NG444 27,5 HD veya Carraro 27.5" FORCE 770 gibi bisikletleri de değerlendiriyorum.

Alternatifler Hidrolik disk olmasına rağmen RR 520 mekanik disk. Uzun süre sonra ilk defa bisiklet alacağım. Daha önce Salcano NG650 kullanmıştım. Şimdi hangi markayı tercih edeceğim konusunda baya kararsız kaldım. Görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim :)

Bisikletlerin web sitelerine gidip karşılaştırdım
Rockraider vites sistemi olarak bence daha üstün(ne alakası var microshift kullanıyor diye bilirsiniz) web sitesine göre microsoft yerine altusda kulllana bilir(teknik bilgiler kısmında)arka aktarıcı işte vites kolu'ruble olarak sram kullandığınıda unutmamak gerekir maşa olarakda rockraider btwinin kendi maşası ve u-fit teknelojisini kulanıyor(carraronun maşası ve zoom maşaya güvenemedim)franlere geçelelim fren olarak rockraider üçü arasından en geride olanı öbürleri hidrolik iken mekanik kullanıyor rockraider
Bence sonuç olarak rockraider(hiç bir zamam bu markanın ismini doğru yazdığımdan emin değilim:):):)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
2 yıla yakın süredir RR540 kullanıyorum kış boyu kar çamur gezdim 1500 km kadar yol yaptım işe gidiş gelişimde kaldırım yol ayırt etmedim son 6 ay birazda sert kullandım bisikleti bunun sonucunda;
3. ay zincir kırıldı 4. ay zincir kırıldı 6. ay zincir kırıldı 3. kırılmada zincir değişti, sağ olsun DECHATLON ücretsiz yaptı bu işi 8. ay Zincir kırıldı :)
Neyse 3 bakla kısaltıp sürmeye devam ettim. 1 hafta önce bakıma verim zincirin durumunu anlattım kontrol edeceklerini söylediler bakalım ne olacak ???
Bunun haricinde sadece 2 3 kez vites ayarı yaptım hiç lastik patlamadı amortisör, maşada jantlarda yada kadroda bir sıkıntı olmadı. 2. Bisikletim olarak kullanmaya devam edeceğim bence sağlam bir ürün. Ayrıca bu bisikletle çıkılamayacak yokuş yoktur.

Son düzenleme:
@Corsaidream biz öğrenip kendimiz yapalım zamanla paramız cebimizde kalsın diye. Hatta iyice öğrenirde iş bulamazsam açarım bi dükkan para bile kazanırım :D

Decathlon haricinde hayes mx5'e uygun balata bulabilen var mı? Orası da yeni getirmiş sanırım daha önce yoktu
Ekleme: kendi sitesine baktım orada bile mx2-3-4 var 5 yok :D

Merhaba hayes mx5 e uygun balata bulabildiniz mi ?

Ben de Ağustos'un başında RR-520 aldım. Birkaç haftalık deneyimin sonucu olarak şunları söyleyebilirim:
- 14,5 kg ağırlık çok iyi bence. Fazla çaba sarf etmeden 5. kata taşıyabiliyorum.
- 1.87 cm boy olduğundan XL aldım, ancak gidon çok aşağıda kalıyor benim için; sırt ağrısı yaptığı gibi sırt çantasıyla alışverişten dönerken fazladan yorgunluk da yaratıyor. Eskiden gidonları gevşetip yükseltebiliyorduk, yeni bisikletlerde böyle bir özellik kalmamış, illa gidon yükseltici almak gerekiyor anladığım kadarıyla. Bu açıdan kötü (Önerilere açığım).
- Vites sistemi biraz sorunlu: Arka zincirlerde 1. vitese geçme sorunu var. 1'e getirdiğimde zincir muhakkak atıyor. Ayrıca düşük viteste pedallarken bir anlık kilitlenme yaşadığım da oldu, pedalı biraz geri çevirerek sorun çözülüyor ama yoğun trafikte riskli bir durum yaratabilir.
- Sele bana da sert geldi ancak çok uzun süredir düzenli olarak bisiklet kullanmadığım için kalçamın alışması gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
@Devededeboyvar vites sisteminin ayarı yapılırsa vites sistemindeki sorun çözülebilir bildiğim kadarıyla rr520 ile rr340 (kulanıyorum) selesi aynı ve sele de biraz üne yatık oturunca selenin ağrısını hissetmiyorum

Merhaba iyi forumlar. Benim bir rockrider 340 bisikletim var. Kışı bekliyorum sezon kapansın diye gravel bisiklet almak istiyorum. Ancak o zamana kadar idare etmek istiyorum.

sıkıntım şu: arka tekerin boşta dönmesi çok azaldı hemen duruyor. Yağlamasını temizliğini yapıyordum. En son arka göbek bilyalarının dağıldığını fark ettim. Şimdi sizce ne yapmalıyım? Bisiklet biraz hızlansın sürtünme azalsın istiyorum. Rulmanı tamamen değiştireyim mi? Mili mi değiltireyim? Zinciri mi değiltireyim. Rulmanlı göbek al diyenler var. Çok bilgim yok karmakarışık yanlış ürün almak istemiyorum. Yardım edebilecek var mı?
Şunu alıp taksam işimi görür mü?

1600881175327.png

• Beğen
Tepkiler: Clal
Anladığım kadarıyla kışın gravel alcaksınız bence kışa kadar böyle idare edin hemde masraf yapmamış olursunuz

Evet hocam ancak hiç gitmiyor desem yeridir. Aşırı efor harcamaya başladım. Boşa gitmiş de olmaz, veririm birine diye düşündüm:) öneride bulunursanız çok sevinirim. Hangi pröaları değiştirirsem iyi olur? Orta milin bilye yatağını mı değiştireyim sadece, ya da mili rubleyi komple mi değiltireyim?

Yeni konu açamıyorum , burada rockrider kullanicilari olarak sizlere sormak istedim.
Yol bisikletine gecmek istiyorum ama aradigim temizlikte bulamadim.
Bir triban 500 buldum , 2 3 defa binilmis çok temiz.
Ama rockrider 540la takas etmek mantiklimi sizce , üzerinde microsift vites var kafami karıştırıyor biraz.
IMG-20200911-WA0007.jpg

Geri