Herkese slmlar Triban500 den sonra rockrider 540'a geçiş yaptım, malum yol bisikleti için asfalt lazım memlekette seçim çalışmaları dönemi haricinde asfalt bulmak zor
Şaka bir yana cam kırıkları ve logar süsü verilmiş bubi tuzaklarından dolayı yol bisikletimi sattım. RR540 ile 5 haftanın ardından sizlerle tecrübelerimi paylaşmak istedim.
5 hafta süre içinde "şehir içi, otoban , kazı çalışmaları nedenli kaldırımlar , dağ bayır tarla arası patikalar ve taş ocakları , asfalt yayla yolları (deniz seviyesiden 700+metre rakıma) gibi çeşitli yerlerde toplamda 800+km yol yaptım. (Kıyas için aynı zamanda aldığımız ve aynı yerlerde kullanılan RR520 "kardeşimin ki" )
RR540 ta sevmediklerim;
1) 320gr gidon nedir arkadaş , 160gr civarında ameoba'nın 60tl civarına gidonu var.
2)Büyük dişli lastikler "btwin allterrain light 27.5x2.00" çok ses yapıyor,asfaltta dengesiz ve arazide küçük dişli lastiklere nazaran(RR520 deki lastiğe kıyasla) pek avantajı yok. ağırlıkları 800gr civarı "iç lastiklerle beraber ön arka toplam ağırlık 2100gr"
3) Hayes Radar HD fren sistemi, ben beğenmedim açıkçası , sürekli bir düzeltme ihtiyacı var, sürtme seslerinden kurtulmak istiyorsanız benim gibi öğrenmeniz lazım tüm ayarlarını, ilk aldım fren boşaldı 5 gün serviste kaldı arka fren setini değiştirdiler,sürtme sesleri için diskleri söktüm baktım eğiklik yok sonradan farkettim kaliper konumlandırılması nedeniyle sürtme oluyor,uygun konuma getirip ayarlasanızda 1 hafta içinde tekrar kaymalar oluyor,havadaki nemdenmidir nedir sürekli bir frenleme seviyesinde fark var , RR520deki mekanik disk hiç sıkıntı vermedi, 3 yaşındaki bianchi speed3000'in mekanik diskinden de sorun çıkmadı. BELKİDE BU FREN TAKINTIM UZUN SÜRE YARIŞ MOTORLARI KULLANMIŞ OLMAMDAN KAYNAKLANIYORDUR
sevdiklerime gelince;
1)decathlon kurumsal firma esnaf ağzıyla konuşan yok "btwin güvenilir"
2)kilitli maşa çok ağır(2685gr) olması dışında iyi performans sergiliyor
3)ömür boyu garantili -orta hafiflikte kadro - bu fiyata
4)Jant ağırlıkları oldukşa iyi "ön jant 1050gr"arka 1150gr"
Maşa &jant&lastik değiştirerek "bir RR540 parası daha vermek lazım tabii D:" 1.5kg hafifletmek mümkün , yani toplam ağırlığı pedalsız 13.7kg olan RR540 "pedalların çifti 280 gr geliyor" 60Tl ye ameoba gidon ve 70tl ye 40-584 tur-yol lastiği takarsanız bisikleti 500-600gr hafifletebilirsiniz. Bence gerek yok hafifletme olayına bulaşmayın
, benim gibi yaylalara çıkarken arkaya port bagaj ve üstüne piknik malzemesi koyun fazladan 4kg yükle tırmanın buna alışınca orjinali çok hafif geliyor
Teşekkürler , kazasız belasız sürüşler.