Geçen hafta bu başlıkta 340 Model bisikletimde yaptığım sele değişimini yazmıştım. Orda da bahsettiğim gidon ve gidon boğazım geldi, montajını yaptım ve test ettim.
Aras Kargo ile İstanbul içi 2. gün parçalar elimdeydi onu da belirteyim.
Ürünler şunlar; (link) ve (link)
Bende kedim Loki'de gidondan çok memnun kaldık onu belirteyim
Öncelikle bisikletin üzerinde gelen gidon boğazı ve gidonla aralarında inanılmaz bir kalite ve ağırlık farkı var.
Geçen hafta yaptığım sele borusu değişimi ile birleşince gerçekten hissedilir bir hafifleme oldu bisiklette.
Asıl önemli nokta ise bu uzun gidon ile gerçekten çok rahat ettim.
Hem ışık, kamera gibi aksesuarlar için yerim oldu, hem dönüş kontrolü daha iyi hale geldi hemde yokuş çıkarken barend varmış gibi rahat ettirdi.
Maltepe veledrom'dan Nish Adalara genelde 1-2 mola ile çıkardım, bu sabah tek seferde kapıma kadar geldim. (Arkamdan kovalayan yağmur bulutunu görmezlikten gelelim)
Merak edenler için boyut farkını göstermesi için ;
Eski gidonu söküp yenisini takınca malzeme ve bağlantı noktalarının kalitesi bisiklete daha bir güvenmemi sağladı açıkçası. 340'ın üzerindeki parçalarla çoğu dağlık inişler içeren bir 600 Km yapmıştım, şimdi önümüzdeki 600'de içim de eklem yerlerimde daha rahat olacak gibi
(Bu arada elcikleri tornavidayla hafif aralayıp arasına kolonya dökerek kolayca çıkarttım, geri takarken Berner marka çözme - yağlama spreyi ile nemlendirip rahatça taktım.)
Uzun bir gönderi oldu ama umarım birilerinin işine yarar. Bu resmi de azıcık gülelim diye ekliyim hemen;
Eltimin aniden gelmesi ve hazırlıksız yakalanmam...
Pol pedallar herkese