Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Rockrider Kullanıcıları Kulübü

@Electronkksl Spacerler gidonun altında ince bir halka olarak var, o yüzden daha fazla yükselmiyor maalesef. Gidonun yükseltme payı yok. Şöyle resmini paylaşayım.

250642 dosyayı görüntüle250642 dosyayı görüntüle
Su an bulunandan daha kisa bir dumen bogazi secmeniz yardimci olur sanirim. Biraz daha dik durmanizi saglar. Hala bir duzelme olmazsa sanirim bisiklet boyu seciminiz yanlistir, baska bir aciklamasi olamaz.
Daha once sayin @Electronkksl dedigi gibi yukseltme parcalarini alta alin, hatta dumen bogazini ters takin. Bisikletin kullanim klavuzunda bu tur ince ayrintilarin yaziyor olmasi lazim.
bende btwin 520s modeli var ama bunun sele borusunun çapi nedir acil yardim
Alin elinize bir mezura, metre, cetvel olcun.;)

Scudo
@Cemal Ç. Teşekkür ederim cevabınız için.
Sanırım büyük aldık bisikleti, öyle görünüyor. Gidon boğazı değişimi ve seleyi öne kaydırma gibi alternatiflerle tam randımanlı olmasa bile kullanımdan doğan rahatsızlıkları azaltacak bazı çözümlerle deneyebiliriz sanırım.
Kısa gidon boğazı ve gidon yükseltme aparatı yardımıyla yükselmiş, sele ile arasındaki açıklık azaltılmış bir gidon sayesinde daha dik oturma pozisyonu kazabilirim sanırım. Yani teorik olarak :) Bisikleti marmariste kullanıyorum, 3-4 km düz kaldırım yolda ev iş arasında kullanacağım.
Not: Kelebek gidon diye birşey gördüm ama bana bir yararı dokunurmu pek araştırma yapmadım.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Rr 540 kullanıyorum yaklaşık 150km oldu şöyle bir sorunum var arka teker ön tekere göre bariz yavaş dönüyor disk fren ayarlaması yaptım biraz düzeldi yine de ön tekerdeki akıcılık yok. Hatta başka bir arkadaşın dağ bisikletinin arka tekeriyle karşılaştırdım benim teker çok daha önce duruyor. Sorun ne olabilir 🤔

Son düzenleme:
@fensinn estağfurullah, çok bilgili, tecrübeli falan değilim. Göbek sıkışmış olabilir diyeyim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Galiba Göktepe zirvesine çıkmışsınız, zamanında orada kamp yapmıştık Karcı dağının çizgisinden tahmin ettim. Bir arkadaşa fotoğrafı gösterdim, "adam oraya helikopter ile mi çıkmış" diyor :) Biz 2017 Ocak ayında kamp için çıktığımızda diz boyu kar vardı. Bisikletinizin tam modeli nedir?

Dosyalar

• 16143452_10154459123944582_3216359860159626908_o.jpg
    16143452_10154459123944582_3216359860159626908_o.jpg
    218,9 KB · Okunma: 24
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Merhabalar evet Göktepe zirve ornazdan çıktım biraz zorladı kar ,altindereden indim .xc 900 cross country

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Arkadaşlar herkese merhaba,

Konu başlığında soruldu mu bilmiyorum, arattım bulamadım.

27,5 jant Rockrider 520 kullanıyorum, bu jantlara tubeless lastik uyar mı? Decathlon sayfasında aşağıdaki açıklama var fakat net bilgi yok.

WHEELSAero Trail Evo wheels with double-walled rims: lightweight, stiff, and durable. 27.5" diameter: the best balance of comfort and performance. Designed with 28 spokes to reduce weight while still guaranteeing rigidity and strength.
TYRESExclusive B'Twin All Terrain Dry 27.5" x 2.0 tyres with a central tread specially designed for fast performance. Side lugs provide traction in the turns. Also includes a chart showing recommended pressure levels depending on the rider's weight.

Eğer uyuyorsa sipariş geçmeyi düşünüyorum. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Merhabalar, Rockrider ST530 kullanan var mı acaba ?

Madem böyle bir klüp var, iştirak edelim.

Rockrider'in giriş modeli olan ST 100 ile kulübe katılmış oldum.

İlk işim, Btwin-Microshift çevirmeli vites kollarını iptal etmek ve yerine Shimano basmalı (trigger) vites+fren kollarını montajlamak oldu.

Açıkçası çok da iyi oldu 💪

IMG_20220217_183826.jpg
Ha, amaç ufak gezintiler, ayağımı yerden kesmeler falan filan.

*Evden dışarı çıkamadığım için geçen ki fotoğrafın aynısını koydum mecbur.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Rockrider 340'ımın aynakolu kırıldı değiştirmeyi düşünüyorum ama ne takabilirim emin olamadım, bir bisikletçiye gitmeden fikir sahibi olmak istedim. Hatta mümkün olursa parçayı alıp gitmeyi düşünüyorum. Desteklerinizi rica ederim.

Not:Ön vites aktarıcı MICROSHIFT MS22

Merhaba arkadaşlar,

Rockrider 340'ımın aynakolu kırıldı değiştirmeyi düşünüyorum ama ne takabilirim emin olamadım, bir bisikletçiye gitmeden fikir sahibi olmak istedim. Hatta mümkün olursa parçayı alıp gitmeyi düşünüyorum. Desteklerinizi rica ederim.

Not:Ön vites aktarıcı MICROSHIFT MS22

Sizdeki aynakol 42-32-22 mi, öyleyse aynı oranda mı kalmak istersiniz?
MS22 hakkında detay bulamadım, o yüzden dişli sınırları hakkında fikrim yok. İsmen en yakın model 48-38-28 destekleyen (link), herhalde MS22 de onun 42-32-22 destekleyen versiyonudur. Muhtemelen 42-34-24 dişlilere sahip Shimano FC-TY501 ((link), (link)) olur ama attırıcının kapasitesinden ve göbek mili genişliğinden emin olmak lazım.
Alternatif olarak Decathlon'da 44-32-22 dişlilere sahip bu ürün var: (link) . En azından eski model de olsa Rockrider 340 kendi bisikletleri olduğundan uyumluluk hakkında bilgi verebilirler.
Shimano'nun yukarıdaki ürünü ve birkaç üst modeli 122.5/123 mm göbek mili genişliğine uygun, Decathlon'un yukarıdaki ürünü 113-119 mm genişliğe uygunmuş ve ürünün tek yorumunda 122.5 mm göbekle kullanılamadığını yazmışlar.
Bu yüzden aynakolu kendiniz almadan önce ve soracağınız bisikletçiler size herhangi bir üçlü aynakolu önermeden önce ön attırıcının kapasitesinden ve göbek mili genişliğinden emin olmanızda fayda var. Bisikletçilerin ciddi çoğunluğu herhangi bir kare mil aynakolu bu kriterleri önemsemeden takar.

• Beğen
Tepkiler: Clal
@Spartiat

Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim.

Aynakoluk 22/32/42 ve aslında fiyatı ve dişli oranlarının benim için daha idel görünmesi sebebiyle benimde baktığım model Shimano FC-TY501 idi. Ama araştırıp emin olmadan almamam gerekiyor sanırım, bölgedeki bildiğim birkaç bisikletçi var ama sizinde söylediğiniz gibi konuya bu hassasiyetle yaklaşmayacaklarına eminim. Kendi araştırmamı yaptıktan sonra emin olarak hareket etmek en doğrusu olacak.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba. Yıllar sonra bisiklete dönmek istiyorum. Rockrider Explore 500 kullanan var mı? Dün mağazada gördüm, hoşuma gitti. Ama maşası kilitli değil gibi geldi. Preload ayarı gördüm de lock yazısı göremedim.

340 İle form'a iniş yapıyorum :)
Merhaba bende rockrider 340 almayı düşünüyorum sizce nasıldır?
Bende şu an 340 var kunlanım açısından memnunum eğer Yaşadığın bölge düzlükse aşırı rahat edersin Koltuğu konforlu aşırı iyi manevra yapılıyor

Merhaba. Yıllar sonra bisiklete dönmek istiyorum. Rockrider Explore 500 kullanan var mı? Dün mağazada gördüm, hoşuma gitti. Ama maşası kilitli değil gibi geldi. Preload ayarı gördüm de lock yazısı göremedim.
merhaba rockrider explore 500 almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz? sağlamlık açısından nasıldır?

Geri