Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

PSX_20180707_010355.jpg

Merhaba ben de yeni aldım 5 gün oldu bisikletime kavuşalı ve gayet memnunum. Büyük çapta bir problem göremedim beni gayet tatmin etti. Bisiklet olması gerekenden ağır. Lastikleri küçük olduğundan 30 km/h hızın üzerine çıkılınca biraz tedirgin ediyor bir çukur ve taş gelse düşecek gibi oluyor. İlk geldiğinde frenleri gevşekti onu sıktım. Gidon yamuk geldi onu düzelttim orijinal pompasını aldım sepeti de orijinal almak isterdim ancak bütçem buna elvermedi. Bu yüzden bisikletime uyan bir sepeti daha ucuza hallettim. Ancak portbagaj uyumlu olmuyor hiçbiriyle bunu halledebilen var mı acaba? Yoksa da orijinalini almayı düşünüyorum zaten. Katlandığı zaman açılmaması için geliştirdiğiniz bir çözüm var mı acaba? Şehirlerarası otobüslerde katlayıp götürebiliyor muyuz? Teşekkürler
 
Scudo
Hızlı giderken tümseğe çakıla denk gelmek sorun olmaz pek, bu yüzden düşmeniz zor. Fakat gittiğiniz yöne paralele yakın şekilde hizalanmış yolda bir yükseklik varsa(mesela yolu boru döşemek için kesip sonra tam doldurmamışlar gibi..) bunlar tekere alt kısmından yandan itme yapıyor, onlara dikkat edin. Birde hızlı bir şekilde viraj alamazsınız, bisikletin arkası kayıyor ve bisiklet sizden farklı yöne gitmeye başlıyor(denedim hakikaten düşüyorsunuzz :kptmya::kptmya:)

Bence mutlaka kadroya bağlanan orjinal portbagajı alın. Diğer portbagajlar sele borusuna bağlanıyor, seleyi indirip kaldırırken sorun olabilir. Ayrıca orjinal portbagaj alttan destekli, yani çok daha stabil ve kuvvetli. Bisikleti taşırken orjinal portbagajdan tutup kaldırmanız bile hiç sorun olmuyor. Zaten aradaki fark maksimum 40-50 liradır, gerekirse 2-3 ay bekleyip her ay 15-20 lira bir kenara atın :) Bence tabi...
Otobüslerde taşımak için bisiklet kılıfı alırsanız hiç sorun olmaz. Çünkü çok daha büyük valizleri bile alıyorlar. Ama bisiklet olarak götürürseniz, artık muavinin anlayış ve medeniyetine, o anki mali ihtiyaçlarına bağlı :komik:

Bisiklet kılıfı almıyorsanız bile, bence kalın torbaya sarın ve iple bağlayarak tutma yeri oluşturmuş olun..
 
@umutopya

Hayırlı olsun güle güle kullan.

Ben bu ürünü aldım portbagaj olarak: (link)

Sele demirine bağlanıyor. Alt taraftan da bisiklete tutturulabiliyor. katladığınızda sele demirini indirmiyorsanız bu ürün baya iş görür.

Uygulanmış Hali:
 

Dosyalar

  • 20180601_125908.jpg
    20180601_125908.jpg
    98,3 KB · Okunma: 49
  • 20180601_125915.jpg
    20180601_125915.jpg
    111,2 KB · Okunma: 46
  • 20180601_125928.jpg
    20180601_125928.jpg
    133,6 KB · Okunma: 47
  • Beğen
Tepkiler: umutopya
Şu an baktım, orjinal portbagaj 110 TL olmuş, be ne ya :hasta::hasta: (link)
Geçen sene 80TL idi, adamlar aşmışlar. Çok kazık. Sadece kendi portbagajları tam oluyor diye bu kadar pahalı, yoksa bi ayak yok yani...
@bsalih Sizin dediğiniz portbagaj da alttan destekli, o da iş görür bence. Yanlız orjinali daha küçük yer kaplıyor gördüğüm kadarıyla, ve katlanırken avantajlı. Bence bi kere alınıyor zaten, onu almak lazım (malesef kazık da olsa..)
 
  • Beğen
Tepkiler: bsalih ve umutopya
@bsalih çok sağ ol bu ilanlara baktım ama uyar mı uymaz mı diye tereddütüm vardı. Ben de sipariş edeceğim bundan. Sağ olasın.

@avcioglu öğrenci kredisi ile bu kadar olabiliyor maalesef. Belki ileride alırım. Ama şu an @bsalih in dediği ürünü alacağım.

Screenshot_20180708-220259.png

Google'ın Google Fit diye bir uygulaması var. Hem mesafe hem kalori hem hız gibi birçok verileri hesaplıyor. Tavsiye ederim cebinizdeyken bile işe yarıyor.
 
@avcioglu Valla hocam çok pahalı. bir portbagaj a da 110 tl vermek anlamsız. tilt120 bile 1000 TL oldu. Kaldı ki ben alalı 2-3 ay oldu, ben 800 TL ye almıştım. 2 ayda 2 kez zam geldi ürüne..

Neyse memleket iyiye gidiyah :D

@umutopya Bisikletçilerin en popüler uygulaması Strava. Ücretsiz ve ücretli olarak kullanabiliyorsun. Kullandığın güzergah da başka aynı uygulamayı kullanan varsa oradan ekleyebiliyorsun falan fıstık.

Ayrıca telefonun Samsung sa Samsung Health uygulamasından Strava veriyi çekebiliyor. (Android başka bir cihaz kullanıyorsan Samsung Health ı da kullanabilirsin, güzel bir uygulama)

Ama sadece Strava da yeterlidir.
 
Merhaba. Dün benim ön lastik patladı. Tamir ettik. Kolay patlamayan dış lastik öneriniz var mı? Çifti 130'u geçmemeli. İyi sürüşler...

Merhaba. Bisikletin sürüş keyfi, performansı vs. çok iyi ancak ben alacak olan arkadaşlara çok önermiyorum. Çünkü daha bir aylık bile olmayan bisiklette şu sorunlar meydana geldi,
  • Birkaç defa zincir attı
  • Küçücük bir dikenden dolayı hem ön hem arka lastik patladı (dış lastikler çok ince)
  • Ve en önemlisi sele borusunda boya atması oldu.
Bu sorunlar (2. ve 3. sorunlar, diğeri ufak sorun) yüzünden iade aldırabilir ya da değişim yaptırabilir miyiz? Teşekkürler.
 
@umutopya

Otobüsü bilmiyorum ama katlanınca bir adet bagaj lastiği yeterli olur. Bagaj mevzusunda Tilt 120 ile baya uğraştım ve güzel bir durum var, decathlondaki orjinal katlanır bisiklet bagajı tilt 120'ye olmuyor. Katlanır bisiklet bagajı sadece yeni kasa tilt 500 ve üst modellere oluyor.

(link)

Bagaj olarak tiltinkini takamayıp iade ettikten sonra evde yolda takılı olan bagajımı uğraşıp taktım. Fotoğrafını ekliyorum, benim gibi 2 montaj ayağını ekstra bir somun vasıtasıyla birleştirip bagajı monte edebilirsiniz.20180711_234248.jpg

@avcioglu

Orjinal bagajı bu modelle kullanamazsınız bilginiz olsun. Boşuna uğraşmayın. Orjinal bagaj istiyorsanız yukarıda linkini verdiğim model oluyor.
 
@bariss.t ben şu an geçen senenin tilt500ü ile orjinal portbagaj kullanıyorum, hiç sorun yok 4x4lük

kizkulesibisiklet.jpg

Tilt120 yi bilmiyorum yanlız... Resimden gördüğüm kadarıyla vida delikleri Tilt120'de yana doğru açık Tilt500'de üste doğru açık. O fark ediyor demek ki...
 
@avcioglu

Aynen hocam. Tilt 500'lerin kadro farklı ve mecbur özel bagaj almanız lazım. 120'lerde ise standar 28" bagajı ufak bir modlamayla uyuyor ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: avcioglu
@TakemasterTR schawalbe marathon 20x1.50 neredeyse hiç patlamaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
@TakemasterTR

Hocam Decathlon'a zorlarsanız belki iade edebilirsiniz, bu birazda keyfi bir iade olacağından (Yasa karşısında) mağazada iletişiminiz önemli. Dikenden dolayı lastik patlaması garantiye girmez direk kullanıcı hatası çünkü. Benim Triban'ın jantları fabrikasyon hatalıymış, 200 km'lik turda yaklaşık 10 defa iç lastik patlattım, turdan gelince bisikleti direk decathlon'a götürdüm. Jantları değiştirdiler şimdi memnunum. Bu arada Michelin gibi hissediyorum kendimi lastik değiştirme uzmanı oldum :D

Bisikletin modelini belirtirseniz daha yararlı olur diye düşünüyorum. Zira benim Tilt 120'de zincir atması bayağı zor bir durum gibi geliyor bana. Zincir çok sert ve kolay kolay rubleden düşecek gibi değil. Ancak aynı modelde zincir atıyorsa aktarıcı problemi olabilir. Ayar tutmuyorsa iade kapısını açabilir size bu ;)


Boya mevzusunda alternatiflerle fiyatını karşılaştırmak lazım. 4000 liralık dahonla 700 liralık Tilt 120'nin birebir aynı kalitede olması beklenmez zaten. İllaki bir yerde ucuz malzeme kullanılacak ki fiyatı düşşün. Fiyat düşürmek için ucuz sele borusunu ben mantıklı görüyorum. Kullanıma etki etmediği sürece soyulan yerlere biraz wd-40 sürmek yeterli olur :islik:
 
  • Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
Selam arkadaşlar.

Sele borum daha ilk kullanımda eğildi. Yerine sokmada ve çıkarmada zorlanıyorum. Garantiye götürsem yine aynısı takılacak ve yine eğilecek. Her seferinde tekrar tekrar uğraşmak istemedim açıkcası. 31.6 mm sele borusu arıyorum önerilere açığım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
Merhaba, arkadaşlar bende katlanır bisiklet almak için araştırma yapıyorum. Şuan aklımda BTWİN TİLT 120 var. Yorumlara bakıyorum olumlu herkes.
Bisikleti daha çok kız arkadaşım kullanacak sizce doğru tercih mi yapıyorum ?

Forumda, İZMİR veya AYDIN da satan varsa bu arada temiz garantisi devam eden satın alabilirim.
Teşekkürler
 
@sardonyx kız arkadaşınız ya da siz sürekli ve uzun vadeli kullanacaksanız bütçenize uygun başka bir marka bakmanızı tavsiye ederim.

Ama 2 binip tur atalım, heves alalım, sahilde turlayalım fazla da para harcamayalım diyorsanız tilt 120 iyidir. Sıfır almanızı tavsiye ederim.
 
@bsalih cevabınız için teşekkürler. kız arkadaşım bisiklet sürmeyi tam olarak bilmiyor :D
hafta sonları 1-2 saat ------ hafta içi 1-2 gün yine 1-2 saat kullanım süremiz olacak, izmir de sahil de kullanacağız vakit geçirmek ve hafif spor amaçlı yani keyfi sürüm olacak
 
  • Beğen
Tepkiler: bsalih
@bsalih aklımda olan 1-2 model daha var fikirleriniz önemli benim için.

Salcano easy lux 20
Salcano easy 20
bu ikisi de hoşuma gitti ama tilt120 ve easy 20 bütçeme hitap ediyor. sizce easy 20 nasıl ?
 
@sardonyx B'twin ile arasında çok büyük fark yok. Salcanoyu hiç incelemedim. Kötü bir marka değil. Burada önemli olan katlandıktan sonra ki ağırlığı taşınabilirliği. Bu özelliklere dikkat edebilirsiniz. Bunun haricinde üstünde ki vites ve fren aksamı zaten belli başlı markalar.

Ayrıca (link) bu ürünü de tavsiye ederim. Özellikle görünüm açısından çok güzel ve Bir bayana da yakışabilecek bir ürün.
 
Geri