Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Tilt 120 Kullanıcıları Kulübü

Scudo
3406B6F7-04DA-420C-9D71-83B734C42799.jpegHerkese iyi pedallamalar.İyileştirmeler içeren yeni tilt500 gerçekten çok kullanışlı olmuş.Tasarım deseniz ayrı güzel.Kullandığım 3 günlük süreç içinde çok fazla ilgi çekiyor diyebilirim.
-Ek olarak decathlona gittiğimde standta son bir tane teşhir ürün olarak yenilenmeden önceki model vardı.Dikkatli bakıldığında çamurluk ve alüminyum kadro arasında renk tonu farkı vardı.Yeni modelde çamurlukları siyah yaparak bu sorunu çömüşler.(Ton farkı gayet normal plastik ve alüminyumda hiçbir zaman aynı ton tutturulamaz
-Park ayağı sayesinde seleyi her seferinde indirmeye gerek kalmıyor.Buda sele üzerindeki renk aşınmalarını engelliyor.
-Arka aktarıcıdaki koruma taşıma durumunda çok işe yarayacaktır diye düşünüyorum ve görsel olarakta bisiklete ayrı bir hava katmış
-Pek önemli olmasada diğer yenilikler rublede fosforlu kısım eklenmiş , btwin stickerının altına çizgi eklenmiş , ön maşa rengi maviye çevirilmiş.
 
Tilt 120 alırsanız mutlaka lastiklerini değiştirin, çok kolay patlıyorlar. Ben 20X1.60 Schwalbe Citizen K-Guard sipariş ettim Özceylan Bisiklet'ten, tanesi 40TL civarı. Bir de Rubena marka iç lastik aldım iki adet. Ayrıca, bu modellerdeki elciğe ayna takılamadığı için gidona takılan ayna aldım. Gelince izlenimlerimi paylaşacağım. Güvenli, iyi ve keyifli sürüşler!

@TakemasterTR
Lastikler geldi, daha fazla hız yapabiliyorum ancak yolu daha çok hissediyorum. Islak zemin performansı bisikletin üstünde gelen lastiklerden daha iyi ancak aşırı iyi değil. İyi bir tercih yapığımı düşünüyorum.

Bir de Shimano Altus RD-M310 arka aktarıcı Tilt 120 ile uyumlu mudur? Ona göre sipariş vereceğim. Teşekkürler.
 
@TakemasterTR

Aktarıcı için microshiftin sitesini kontrol edin. Orda detaylı olarak hangi modellerle uyumlu olduğu yazıyor. Genel olarak microshift + shimano uyumlu aynı sistem.

Lastikler konusunda katılıyorum. Sahilde arkadaşlarla beraber yaptığımız sürüşte tilt 120'nin lastiği iğne parçasından ötürü patlarken benim tribandaki schwalbe Durano plus'lar patlamadı. Schwalbe'ye baya 3 cm'ik tel saplanmıştı evde çıkardım.

@sardonyx

Bisikletleri görerek inceleyin, içinize hangisi sinerse onu alırsınız. Arkadaşınız kullanmayı bilmiyorsa tilt serisi tek aktarıcılı olduğundan iyi bir seçim olabilir. Sadece arka aktarıcıile uğraşacağından daha kolay vites sistemine adapte olur.

Aldıktan sonra 1 yıl sonra vs uzun yol yapma niyetiniz olursa veya rampası bol bir yerde yaşıyorsanız 3 aynakollu bir model tercih edin. Yeni başlayan + tilt 120 ile sağlam bir yokuş bisikletten soğutabilir :)
 
  • Beğen
Tepkiler: TakemasterTR
@bariss.t
Vites kolu ve rubleyi de değiştireceğim zaten. Ancak SGS aktarıcılar katlanır bisikletler ile uyumlu mu ona takıldım. Bir de kulaklı-kulaksız olayını bilmiyorum. İlgilendiğiniz için teşekkürler, iyi sürüşler...

Merhaba, aranızda korozyon problemi yaşayan oldu mu? Ben hafif su geçişi yapmama rağmen sele borusunun altında ve aynakol koruyucu demirinde pas oluştu. Tamam, hafif su geçişi yaptım ama bir ayda paslanmaz ki? Böyle paslanıyorsa yağmurda ne yapacağız? Hem uzun süre de beklemedi, neredeyse her gün en az 5-10KM kullanıldı bisiklet. İyi günler...
 
@TakemasterTR

Aktarıcı olarak bildiğim kadarıyla uzun bacaklı ve kısa bacaklı aktarıcılar var, ağırlık ve kapasitesi değişiyor. Uzun bacaklar daha geniş vites aralığı sunarken kısalar daha dar bir aralık ve daha hafif malzeme sunuyor.

Tribandaki aktarıcının ölçüleri tilt 120'ye uyuyormu sabah ölçerim.

Korozyon problemini de sabah kontrol edip yazarım. Aynakol tarafındaki pasın fotoğrafını atabilirseniz daha net aynı noktayı kontrol edebiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Wberlin
@bariss.t Bir arkadaşımda uzun bacaklı aktarıcı kullanan Flexi 121 var. Ona uzun bacak uyuyor, benimkine de uyar galiba ancak aktarıcı bir kere yokuş çıkarken yere sürttü.
 
Merhaba ben yeni katlanır bisiklet alacağım ama tilt 120 - bianchi 6/7/21 vites arasında kaldım .
tilt 120de katlayıp sürmekte tekerler birleşmesinde sıkıntı oluyormuş sanırım bianchide de mıknatıs sistemi varmış katlayıp sürmekte kolaylık sağlıyor mu? tilt 120de de beni cezbeden ömür boyu garanti vermesi siz hangisini önerirsiniz?
 
@Hiilaal
Carraro Flexi 108 ya da 121, B'twin Tilt 500 alınabilir. Tilt 120'yi yükseltme düşünülmedikçe önermiyorum.
 
Merhaba arkadaşlar tilt 120 alarak aranıza katıldım ikinci el aldım sıfır ayarında 600 TL. Arabamın bagajına atıp Antalya ya getirdim bilen arkadaşlar vardır lara yolunda 3 gündür güzel turlar yapıyorum bugun ilk kez 18 km yol yaptım kale içi, cumhuriyet meydanı çok keyifli oldu 10 yakındaki kızımla beraber kullanıyoruz sadece ilk bindiğimde lastik patladı, lastikler güven vermedi onun haricinde çok memnun kaldım.
 

Dosyalar

  • IMG_20180728_081708_1.jpg
    IMG_20180728_081708_1.jpg
    158,7 KB · Okunma: 43
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam
@educationist
Benim de iki lastik birden gitti, dış lastikleri çok dayanıksız. Ben Schwalbe Citizen 20X1.60 K-Guard zırhlı lastik aldım dış lastik olarak, iç lastik olarak da Rubena-Mitas tercih ettim. Kazasız, belasız iyi sürüşler...

Paslanma bu şekilde. Decathlon'a gitsem mi acaba? Bisiklet 1.5 aylık ve neredeyse her gün kullanıldı. Hafif su geçişi yapıldı ama aynalolun da paslanması çok garip.20180729_161128.jpg 20180729_161400.jpg 20180729_161332.jpg 20180729_161246.jpg 20180729_161314.jpg 20180729_161128.jpg 20180729_161222.jpg
 
Merhaba arkadaşlar benimde elimde Tilt 120 var Boy 180 kilo 100 tahmin edeceğiniz gibi sele borusu yamuldu :D ama çözüm olarak sele borusunun geçtiği yerleri wd40 ve sıvı gres ile yağladıktan sonra sele gayet rahat yükseltilip alçaltılıyor dezavantaj olarak sele borusundaki boyalar soyuldu onun dışında bir problem yok.
Yokuş performansı için aynakolu komple değiştirmek gerekecek tek dişli ayna kol bulmak zor sadece dişli olsaydı iş kolaydı ama btwinler de ayna kolu komple değiştirmek gerekiyor. Aynakolu 34-39 dişli aralığında hangisini bulursam değiştireceğim ve arka rubleyi de 7li yapıp vites kolu ve attırıcı değişikliği yapmayı düşünüyorum bu değişiklikler sonucunda bisikletin daha da kullanışlı olacağını düşünüyorum.
 
Arkada 7 vites uyumluymuş arka aktarıcı galiba, ama ben 8'li vidalı ruble buldum ama çok önerilmiyor. Türkiye'de çok yaygın değil, Kron XC150'de gördüm bu rubleyi ve Özceylan Bisiklet satıyor. Ama buna da Tourney TX ya da Altus arka aktarıcı, yeni zincir ve vites kolu gerekir. Herhalde 6'lı Megarange ruble en ekonomik çözüm olur.
 
@Bayar987 arka rubleyi shimano megarenge ile değiştirin bence 7 li sistem en büyük dişli sayısı 34,ön aynakolu bozmayın
bu ruble yokuş perf. çok artırır denenmiş kesin çözüm:D
 
@cnmrtpkc
Mecbur o değişecek ama performans artışını max.seviyede yapmak istiyorum uydurabilirsem 21 vites yapmayı deneyeceğim 52 dişli sayısı ile ayna kol çok büyük düzlükte ve yokuş aşşağı iyi hız artışı sağlıyor ama zaten bisiklet hızlanınca sağa sola savrulup kontrolu zorluyor hızdan ziyade konfor önemli ve yokuşlarda arka rubleyi 1 diş arttırmak ayna kol değişimi kadar performans vermeyecek diye düşünüyorum daha rahat yokuş tırmanışı için 52 dişi küçültmek gerekecek
En son Büyük ada da rampalar ve hafif eğimlerde çok zorlandım tabi bunda kilo da etkili oldu 70-80 kilo çekmekle 100 kilo çekmek arasında dağlar kadar fark oluyor :D Bu kiloya rağmen bisikletten en ufak bir dağılma yamulma(sele borusu hariç :D) çatlama yok sağlam bisiklet yapmışlar...

Aynakol
(link)
Vites Kolları
(link)
Ruble
(link)
Ön Attırıcı
(link)
Zincir
(link)
Vites Teli Ucu
(link)
Vites Teli Dış Kablo
(link)
Vites Teli
(link)

Bu parçalar ile Btwin Tilt120 i 21 Vitese çevirmek mümkün olurmu sizce 400TL ye yakın dolara göre değişen fiyatlara göre belkide 400 den fazla bir masraf çıkıyor ortaya.
 
Erdoğanlar Bisiklet'ten topladım ama yine de orta taraf uyumsuz olabilir bisikletle, sorumluluk kabul etmem. İstenirse Sunrace 13-32 8'li Vidalı Ruble ile değiştirilerek 24 Vites de yapılabilir.Screenshot_20180806-110013.png Screenshot_20180806-110020.png Screenshot_20180806-110024.png
 
@Bayar987 bence bu kadar detaya gerek yok,Megarenga alın,7 li attırıcıyıda alın,zincire 2-3 bakla ekletin,bir öyle deneyin,hoşunuza gitmez ise diğer güncellemelri yaparsınız.Ayrıca bir süre sonra kondisyonunuzda da artma olacak
 
selam,

● tilt 120'nin guncellestirilmis haline eklenen parcalari decathlon'dan almamiz mumkun mu? katladiktan sonra takilan o plastik cok esnedi. gitti gidecek. ayrica katli haldeyken dik bir sekilde koyamamak da buyuk sorun. bunlari halledecek parcalari decathlon'dan temin edebilir miyiz?

● tilt 120 icin en ucuz, en hafif port bagaj oneriniz nedir? sele borusunu indirmeyi engellemesinin bir onemi yok. uzerine de cok agir seyler koymayacagim.

tesekkurler
 
  • Beğen
Tepkiler: cnmrtpkc
@leapfromlifeSelamlar
Yeni modellerdeki extra olan ekipmanları maalesef ayrı satmıyorlar/satmayacaklarmış

Diğer sorun için bence gidip görüşün

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri