Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin tilt 500 katlanır bisiklet

T. Diker

Üye
Tepki
60
İsim
T. D
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Tern
Bisiklet türü
Katlanır
Arkadaşlar iyi haftalar öncelikle. Sezona Tilt 500 Bisiklet ile tekrar başlıyorum.Yaklaşık 1 yıldır çeşitli sebeplerden binemiyordum. Hafta sonu yeni bisikleti alarak tekrar başladım. Yeni bisikletin resimlerini ayrıca paylaşacağım. Küçük bir sıkıntım var.Gidonun katlama mekanizması içinde bulunan bir parça ,bozuk zeminde giderken şıkır şıkır sallanıyor ve ciddi rahatsızlık yaratıyor. Gidonda gevşeklik yada bolluk gibi bir sıkıntı yok bu arada. Sadece o parça devamlı ses yapıyor. Alta resim ekliyorum (çember içindeki kısım) bu sorunu yaşayan var mı, ya da bunu kendim çözebilir miyim yoksa alıp tekrar mağazaya mı gitmem gerekiyor.

DSC_5550.JPG

Sanırım bu sorun ile kimse karşılaşmamış.

Scudo
Çözümü belki de basittir ama kurcalamayın bence. Çünkü tam gidon kısmında bahsettiğiniz sorun. Tamir ettim derken tehlikeli bir durumla karşılaşmayın. Mağazada yardımcı olurlar.

@Burcuu Klipsi indirip gidonu açınca, sallanan parçanın önünde küçük bir vida var. Onu gevşek bırakmışlar. Sıkınca sorun çözüldü. Teşekkürler.

tılıt 500.JPG

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Süper. Çok basit bir sorunmuş cidden :)
Rica ederim.

• Beğen
Merhabalar. Decathlon Türkiye mağazasından B'twin Tilt 500 katlanabilir bisikletten almak istiyorum. Ömür boyu garantili dedikleri için aklıma daha da yattı açıkçası. Çeşitli yerlerden de artılarına ve eksilerine baktım. Forumda bu bisiklet kullanıcılarından ve bilenlerinden tavsiye/öneri bekliyorum, bütçem 1.500 TL. Şimdiden herkese teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: samurusov
@comesoftlytome tilt 120 başlığında ben de sormuştum arkadaşlar sağ olsun cevapladılar. istersen oradan takip edebilirsin. ayrıca carraro 121 modeli de önerdiler çeşitli nedenlerden dolayı cazip geldi.

• Beğen
Tepkiler: comesoftlytome
@comesoftlytome Selamlar,tilt 500'ü yaklaşık bir ay oldu alalı(sarı renk) yokuşlar için arka rublede 50 tl işçilik dahil ufak bir değişiklik yaptım
Ömür boyu garanti olayı kadro ve maşa için geçerli bir durum,diğer yandan 2 yıl garantisi zaten var.Almadan önce ufak bir araştırma bende yaptım,aynı aralıkta alabileceğim bianchi-carrarı 121 21 vites,mosso vs

Tilt 500'de neden karar kıldım
*Decatlon bana 400 m uzaklıkta:) bir şey olursa markete gider gibi hemen gidip çözüme ulaştırabilirim
*Renk :) gece sürüşlerinde sarı rengin büyük artısı var,gündüzleride çok dikkat çekiyor
*Ömür boyu garanti olayı (ne kadar gerekli olur bilmiyorum)
*Ekstra kişişelleştirebileceğiniz uyumlu ekipmanların olması,ancak hepsi ekstra ücrete tabi :koptum: vioclip ışıklar,eldiven,port bagaj vs vs.. (tabi bu ekipmanları diğer katlanırlar ile de kullanabilirsiniz sanırım illa btwin olmasına gerek yok,belki diğer markalar için montaj sırasında ufak değişiklikler yapmanız da gerekebilir)

Bu arada beyaz-turkuaz olan modeli gelmiş ekstra olarak vites artırıcı koruması ve katlandığında koltuğu indirmeden dik durması için ayak yapmışlar,beyaz olan sanırım bu halde satışa sunuluyor,yakından incelemek için ctesi gittim 3 adet gelmiş hepsini satmışlar

@cnmrtpkc
Lacivert olanı hoşuma gittim benim fakat yakından gidip bir de görmek gerekir diye düşünüyorum. Aynı şekil bana da Decathlon yakın. Bunun bir problem oluştuğunda büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Kullanan kişilerin memnun kaldığını duyuyorum, yani araştırdıkça. Bisikleti aldığım zaman üzerine ekstra şeyler almayı da düşünüyorum. Jelli sele (yorumlarını okudum, çoğu insan selesinin sertliğinden şikayetçi. Rahatıma biraz düşkün olduğum için kesin alırım gibime geliyor) Baradine fren pabuçları, Led ışık, güzel ışık veren pilli lambalar, dijital sayaç vs. artı olarak ileride akü taktırmayı da düşünüyorum. Yorulduğum zamanlarda ilaç gibi geleceğini düşünüyorum. Akülü Tilt500 nasıl olur? Bunun hakkında herhangi bir bilginiz mevcut mudur? Eğer bilginiz varsa ve paylaşırsanız tadından yenmez vallahi usta :) @cnmrtpkc

Öneri için teşekkürler, bakmaya başladım bile. @labirent

• Beğen
Tepkiler: cnmrtpkc
Ben olsam beyaz olanından alırdım :) lacivert çok satmışlardır :) sarıfa alabilirsin

Işık olarak viooclip aldım ben 3adet, sök tak olayı çok iyi

İster far ister arka lamba ister kaska bağla ister çantaya vs
@comesoftlytome
b05e98a3e8c71989307089630f5faa53.jpg

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bisikleti aldığımda %90 ihtimal ile şehir içinde kullanacağım fakat kamp yapmayı seven bir insanım. Vakit buldukça kamp yapıyorum, yaptığım kamp esnasında alacağım bisikleti de kullanmak istiyorum. Bu sebeple şu şekilde bir soru yönelteceğim size: Bisikletinizle hiç uzun yol (yerine göre diklikleri olan yollar dahil) deneyiminiz oldu mu? Uzun yollarda önerilen vites tipi 21; fakat 7 vitesli katlanabilir bisiklet ile uzun yol yapan insanlar gördüğüm kadarıyla da var.
Ek: Arkadaşın attığı siteye baktım. Akü taktırsam, Tilt500 ile bu diklikleri geçmek için nasıl olur? Veyahut siz hiç gerek duydunuz mu? @cnmrtpkc
Ek2: İnternet sitesinde gösterilen renk ile bisikletinizin renginin arasında gözle görülebilecek bir fark var. Hoş ve güzel bir fark bu. Yakından renkler daha belirgin olmuş ve gayet iyi.

• Beğen
Tepkiler: cnmrtpkc
@comesoftlytomeTilt500 önde 52 dişli aynakol arkada 14-28 ruble ile gelir, dik yokuş yada eğim çıkma olayı birazda sizin kondisyonunuzla alakalı bir durum

Ben arka rubleyi shimano 14-34 megarange ike değiştirdim yokuşlarda gerçekten çok fark etti, bu işlem maliyeyi 35 tl ruble 20 tl işçilik. Bu işlem kısaca şu demek, rampaları kolay çıkmak, maksimum hızdan ödün vermemek(isteğe göre öndeki aynakolda küçültülebilir)

Bianchi ve carraro 21 vites olanların önleri 3 aynakol(dişli sayılarını pek bilmem) bu yüzden yokuş performansı daha iyi. Ancak bana göre sadece bu artısı var(katlanma mekanizması daha kötü mesela paralel durmuyor, katlandığında sürülmüyor vs diyorlar)

Elektrik işini hiç araştırmadım, eğer böyle bir niyetiniz varsa bence elektrikli katlanır modellere bakın

Decatlon da test sürülü yapabiliyorsunuz ayrıca gidip deneyin, semt olarak yakınsanız bende yardımco olabilirim

Çok iyi olur. İstanbul Avrupa yakasında mıydınız? Ve kaç kilo taşıyor? Birkaç yerde gördüğüme göre 120 kilogram maksimum. Bu doğru mudur? @cnmrtpkc

@comesoftlytome yok ben Anadolu yakasındayım, kilo konusunda net bir bilgim yok ancak benim bisiklete 125 kg'lık bir arkadaşım bindi,herhangi bir sorun olmadı

• Beğen
Tepkiler: comesoftlytome
Sanırım olası kırılma durumları garanti kapsamındaydı. Cuma günü gidip deneme ve aklımdaki soru işaretlerini gidereceğim. Bilgi ve ilginiz için teşekkürler. @cnmrtpkc

@comesoftlytome bence elektrikli sisteme girecekseniz tilt500 almayın, ne kadar uyumlu olacağı belli değil. İlk alırken söylediğinizde geotech'e filan direk sistemi takıp veriyorlar. Ön tekere takıyorlar, daha ekonomik ve uyumlu olabilir diye düşünüyorum. Onun dışında tilt500 süper :)

Aküyü açıkçası başlangıç için düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda düşünüyordum. Tilt500 şimdi daha da çok kafama yattı :)

ben bugün tilt 500 almak için decathlona gittim fakat orta baglanti aparati bana cok zayif geldi. hatta teshir icin incelediğim bisikletin orta aparatinin kavramasi neredeyse sıfırdı. vazgeçtim. tilt 120 e baktım onunki tilt 500 den 400 tl. daha ucuz olmasina rağmen daha sağlamdı. fakat o dadaha ağırdı. benim icime ikisi de sinmedi. vazgeçtim. bianchi 21 e yonelecegim galiba.

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
@uytoMuhtemel vida geveşktir,bağlantı ve katlanma mekanizmaları iyidir tilt serilerinin
b027c1a03e0de042a300258b40830a41.jpg

• Beğen
Tepkiler: uyto
@uyto
ben 1700km'yi geçtim bir sıkıntı olmadı şükür. İlk aldığımda benimki de gevşekti, serviste söyledim ayarladılar. Dechatlonda böyle bir eksik var malesef, personelin hepsi ehil değil. diğer muadilleri de güzel tabi onlara da önelebilirsiniz. Tilt120 yi bence almayın.

• Beğen
Geri