Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin tilt 500 katlanır bisiklet

:koptum::koptum: biliyormusun aynı korkuyu bende yaşıyorum, yolda birkaç kez mandala bakarım alışkanlık oldu :D:D ama bisiklet çok orjinal duruyor. Yanlız o seni idare etmez çünkü üç vites.. :) Tilt500'e bile ruble taktıysan yani... :)

Bu arada tilt500'ün katlanır sisteminin sıkılması:

Bu da montajı, gidon ayarları filan...
 
Scudo
@avcioglu bir süre sonra idare eder,bayağı kondisyon yaptım :harika:
 
@cnmrtpkc öncelikle ön freni sıktıpımda havalı korna gibi ötüyor bu beni rahatsız ediyor.Sanırım siz abuçlarda bi değişiklik yapmıştınız.Onun haricinde telefonumu koyabileceğim bisikletime uygun bir aparat var mıdır ? Çünkü gidon düz değil ve mesafe fazla yok.Şimdiden teşekkür ederim
Edit: yanlışlıkla iki kere göndermişim
 
Ön fren bendede keza öyle,iki fren birden kullanıyorum
Telefon için zefalın bir kılıfını aldım ben,bir iki tanede aliexp sipariş verdim@tahatto

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@tahatto
Ön fren bende de öyle fakat kullana kullana seste azalma oldu. İlerleyen zamanlarda, kullandıkça, geçeceği görüşündeyim. Eğer içinize sinmiyorsa Decathlon'a götürüp, sordurabilirsiniz.
Ek: Freni çoğu zaman korna gibi kullanmışlığım var. İşe yarıyor :)
 
  • Beğen
Tepkiler: avcioglu
Ön fren ötmesi bu bisikletlerde kronik sanırım.Bende ilk alırken vardı ve bisikleti kuran arkadaşa durumu söyledim.Ne kadar uğraştıysa sesi kesemedi.
Ayrıca benim fren pabuclarım ne kadar ayar yapsam da bir süre sonra ayarı kaçıyor ve janta değiyor.
Bir kaç bisikletçiye danıştım.Fren takımlarımı shımano tarzı markalı bir takım ile değiştirmemi söyledi.Bu takımlara ne kadar ayar yapsak yine ayarı kaçıyor dediler. Gerçekten de öyle oluyor.
Değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası.Bu sorunu yaşayan başka arkadaş var mı ?
 
  • Beğen
Tepkiler: daredevıl ve uyto
@sınglee üzerindeki fren markasını pek bilmiyorum ama ön fren sesinden bende rahatsız oluyorum açıkcası,belki sadece ön için (link) alabilirim
 
  • Beğen
Tepkiler: uyto
bende de aynı ses var. İlk alırken dechatlonda biraz kullan ses kesilir dediler. 1800km oldu biraz daha kullanacaz demek ki :koptum::koptum:
Yanlız yayaları uyarmak konusunda bu ses çok başarılı, gelirken frene basınca cazırrtttt herkez bakıyor yoldan çekiliyor filan. Bende o yüzden memnunum bu sesten. :) Araba bile ürüttüğüm oldu :krktm:
 
  • Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN ve uyto
Ön fren kullanımına bağlı değişiyor. 1800 km'de nasıl hala gitmedi bilmiyorum fakat belki bir sorun oluşmuş olabilir. Şahsen 100km yaptım ya da yapmadım seste azalma oldu. Bende sadece ön fren için, sesten dolayı, bir ara Shimano marka fren almayı düşünmedim değil tabi.
Ek: Özellikle ön freni yavaş yavaş kullanmaya çalışıyorum. Bir yerde frene basılacaksa bunu ön frenle yapmaya çalışıyorum. Eh tabi, her yerde de ön fren basılmıyor; tabi basılabilecek her makul yerde basıyorum.
 
Normalde ben bu sesten memnunum dediğim gibi. Alemdağda kapatılan yolda gidiyorum yayalar filan duyuyor. Sadece bizim evimizin önünde çok dik yokuş var, yani sallamış olmayımda bana 30'den fazla açılı gibi geliyor. Tabi mahalle sonuçta, millet uyuyordur hastası vardır filan ses yapmak istemiyorum. O yüzden inip yürüyorum yokuşu...

@sınglee
Bu arada burda bilmediğim bir konu var galiba, fren pabucu zaten jantı sıkması gerekmiyormu, tuttuğu yer tam olarak nasıl ayar gerektiriyor?
Ben arka frenim arada gevşiyor, onun telini sıkıyorum sadece. pabuç ayarı hiç yapmadım. Pabuç mümkün mertebe merkeze mi yakın olmalı dışa(lastiğe) mı?
 
yeni tilt 500 mavi modelini gördünüz mü? eski modelde olmayan aynakol altına ayak ve attırıcıya da koruma eklemişler. en büyük fark ise artık katlandıktan sonra mıknatısla sabit kalacak. eski sistem mi yeni sistem mi daha iyi karar veremedim gidip bir bakmak lazım.
 
eski sistem çok iyi tutuyor ben memnunum gayet. Mıknatısda iterken açılma olurmu bilemiyorum....

Aslında bende bakayım, daha iyiyse eskisini çıkartıp mıknatısı takarız :D
 
  • Beğen
Tepkiler: cnmrtpkc
@labirent
Aynakol altına ayak ve arttırıcı koruması sonradan da ufak maliyet ile yapılabilecek şeyler. Eski model olan Tilt500 kullanıyorum ve gayet memnunum. Hiçbir çıkma vs. olmuyor. Tabi ileride sorun olur mu bilemem fakat olacağını sanmıyorum.
 
temmuzun ilk haftası koyu mavi tilt 500 alacağım ve açıkçası benzer fiyat aralığındaki markaların mıknatıslarından çoğu kullanıcı şikayetçi. o açıdan aklım eski tilt 500 de. eskisi şu an online satıştan kaldırılmış mağazalarda da stoklar azaldığından bir karar vermem gerekiyor. acaba decathlon katlanırdaki pürüzsüzlüğünü ve tecrübesini mıknatıslara da yansıtmış mıdır? tek cevabı gidip görmek... tekrardan yazacağım.
 
Günaydın millet [emoji605]
b75d35c6e970edc391e81330862c3a8e.jpg
be952c31c3cb96ee2f7597eef6de33e4.jpg


LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ctesi günü yaptığımız turdan
54d67930a30cd28f8a64adceb9547123.jpg
0e63a25ff3724ff16a737cb49632eeb0.jpg
960d18828f5f5de5f1a7b5b0bcd747bb.jpg


LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@avcioglu Mıknatısla açılmıyor,katladım salladım ctesi günü Decatlondaki arkadaşlar sağolsun denettiler,bi sağa bi sola yukarı aşağı bayağı zorladım mıknatıs açılmadı :) vites koruma ve ayak sonradan satılmayacakmış
 
  • Beğen
Tepkiler: avcioglu
Bende sordum satmuyoruz dediler. Hatta ayağın girmesi için iki vida deliği lazım, o ble 1 tane :) Ama mıknatısı takdırdın değil mi, doğru mu anladım?
Birde fren sistemini değiştirmeyi düşünüyorum, varmı bir önerin? sanki arka freni ne kadar sıkarsak sıkalım az tutuyor gibi, sebebini anlayamadım.. telleri mi eskidi ne...
 
günaydın, bu da benim canavar;

IMG_20180422_111622.jpg


dediğiniz ön fren ses bende de mevcut, dechatlon görevlisine sorduğumda su kalmıştır, olmadı zımparalarsanız geçer dedi. bir süre sonra geçti ama sonra tekrar başladı.

bazen sıkmaya utanıyorum böyle güzel bir bisikletten böyle kaba bir ses çıktığı için :|
 
  • Beğen
Tepkiler: avcioglu ve bsalih
Yok mıknatısa bulaşmadım,Beyaz olanlar üzerinde test ettim gayet tatminkar,kıskaçtan vazgeçmem [emoji51]

Bu arada ist anadolu yakası facebook katlanist grubuna üye oldum zaman zaman turlar mevcut,özellikle and yakasında oturan arkadaşları beklerim

(link)@avcioglu

LG-H850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri