Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban 500 ve Mosso Cavalier 700 için detaylı karşılaştırma

Sizin tercihiniz hangisi olurdu?

• Toplam katılım
    372
@Atakan D.
(link)
mesela bu hocam 2018 model ve ucuz tabi kadro boyunu sorman lazım,ürün özelliklerinde telefon numaraları var
internetteki alışveris sitelerinde yol bisikleti olarak filtlendirme yaparsan ucuz seçenekleri görmek mümkün

Scudo
@Desert Fox

Sorun şu ki internet üzerinden ürün (özellikle bisiklet) sipariş etmekten çok çekiniyorum... n11'den alacaksam bile birebir görmem gerek. Hepsiburada vesaire..

bir sorum daha var. bayiden bisiklet alırken kadro gidon vs. garantisi ne durumda acaba? kırılma durumunda yeniliyorlar mı yoksa bu durum sadece parça garantileri kapsamında mı?

mükemmel bir yazı olmuş. mosso cavalier claris tam olarak netleşti şuan. umarım alana kadar başka model aklımı çelmez :ssrtcbya::krsn:

Arkadaşlar Triban 500 şu an 2000TL. Önerir misiniz?

@Dr.Panix
2.000 TL'ye alınır, güzel bisiklet ?

@amasseia

Peki Triban RC120 alınır mı ? 2699TL ?

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@Dr.Panix
hocam 2017 triban 520 fb 1800e satıyorum yanında yaklaşık 500-600tllik eşya veriyorum

@TnT
Rc 120'nin ne artısı var da 2.700 TL? Yani neden ayni bisiklete 700 TL daha fazla para vereyim?
Aslinda tek artısı RC 120'de karbon maşa var ama +700 tl eder mi, bence etmez.
O 700 TL'ye de kaliteli kask, pompa, diğer ekipmaninizi alirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: TnT
@amasseia

Benim gördüğüm rc120 farkları;

2li aynakol
Arka ruble 11-32
28mm tekerler (jant farklı mı bilmiyorum)
Ön aktarıcı microshift R8 (bu da belki aynı)
Sele daha konforlu

Yoksa kadro aynı kadro yanılmıyorsam.

Bunların farkı 700₺ değil tabii , sanırım triban 500 serisinin yerini rc120 alacağı için 500 leri bitirme indirimi ile 1.999₺

Ekleme. Kask tayt diğer tüm ekipmanlarım tam mevcut şehir bisikletimi sattım.

Ekleme2. Bu farklar ile triban500 hala daha mı mantıklı sizce ? (Bir de rc120 nin rengini daha çok beğendim :) )

@Dr.Panix
İlk defa yol bisikleti alacaksanız öneririm..
@TnT
Dediğiniz gibi nüanslar var ama bunlar önemli..
Sonuçta bütçe meselesi..Gücünüz yetiyorsa,RC120 daha mantıklı seçim olacaktır..Hem rengini de beğenmişsiniz..
Ben 1,5 senedir,şu an satışta olan triban 500'ü kullanıyorum ve çok memnunum..

Detay olarak şunu belirteyim..Jant bantları iyi değil..Fazla basınca iç lastik dayanmıyor,patlıyor..Bu yüzden jant bandı alıp,janta takmanızı öneririm..Ben Zefal'inkini aldım ama biraz kalitesiz gibi..Lastik basınç yüzünden patlamadı ama jant bandının,jant teli deliklerinin olduğu kısmı,biraz içeriye göçmüş..Daha kaliteli bir jant bandı alacağım galiba..
Bunun haricinde bir sorun yok..Vitesleri sorunsuz,frenleri iyi,lastikleri iyi,kadro taş gibi,zaten ömür boyu garantisi var ki,bu da çok önemli..

Bende triban 500 var rc120 ye beyendiyseniz alın yakından inceledim hosgeldi bana goruntu

• Beğen
@TnT
Bisiklet kadrolari muhtemelen aynı, yalnica Rc 120 biraz daha yarışçi olacak sekilde nüanslara sahip ikili aynakol ve dişli oranlariyla.
Para sıkıntısı yoksa begendiginizi alin derim, tamamen mantikla hareket edip mutsuz olmaktansa siz mutlu olacağınız şekilde davranın.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr ve TnT
Cevaplarınız ve bilgi/tecrübe paylaşımlarınız in hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sanırım tamamen netleşti aklımda , bir de olurda bayram indirimi yapsalar tadından yenmez doğrusu :)

Alırsam mutlaka tanıtım videosu çekmeyi düşünüyorum zira internettekiler çok bilgilendirici değil gibi.

Bence 0 triban 500 almanızı tavsiye ederim. 2.el veya 700 tl fazla vererek alınacak bir rakibi fiyatıyla kıyaslandığında yok...

@Macella
Şimdilik 2. el veya flatbar düşünmüyorum.

Az önce decathlondaydım M ve L kadrolara bakmak için , her iki boyda oluyor gibi zaten 182-83 civarı boy M ve L arasında kalıyor.

M boyda pedala doğru şekilde basıp gidonu çevirince teker ile ayak ucuyla 2-3cm boşluk varken L boyda 4-5cm.

Ayrıca triban 500 de bu sefer hoşuma gitti rc120 ile yanyana.

Sele, karbon maşa, ruble , aynakol ve lastik farkları 700₺ eder mi acaba ? yoksa her ikisi de beni mutlu eder.

İkili ayakol daha az sorun çıkarıyor, vites ayarı daha kolay. Kabon maşa da önemli bir fark.

180 üzeri için de L kadro daha iyi olur bence. Ben bir boy küçük olan yol bisikletimde normal sürüşte bir şey hissetmesem de drop bara inince boynu zorladığımı hissediyorum. Kendi boyuma uyan kadroda ise böyle bir his yaşamadım.

@TnT
Triban 500'de de karbon maşa var.

• Beğen
Geri