Scudo Sports

B'twin triban 500 yol bisikleti hakkında öneri ve düşünceleriniz

@Owlknife ben bisiklet satarken kargoalama satmıyorum almayı da tavsiye etmem cok sağlıksız yöntem.ankaradada vardır illa ki sadece doğru zamanı beklemek lazım.bisiklet alırken herşeyin markasını incelemek lazım sele borusu gidon-gidon boğazı setler lastik jant vs parçalar bunlar btwinde hep noname ürünlerdir.örneğin jantlar 32 telli sağlam jantlar ama ne kadar akıcı ve hafifler belirlemek zor.r500 janlara kıyasla 400 gram fazlalığı var.hepsini kullandığım için hassas kantarla ölçüm yapmışlıgım var :)

Scudo
@nuruasakir Teşekkür ederim mesela dün sahibinden de biriyle konuştum kron rc1000 tourney setli 950tl idi çok az kullanılmış üstüne ekipman almaya param da kalıyor sizce nasıldır?
Birde bu kadar para verdikten sonra kadro çatlamasın akort tutsun vitesler falan sağlam olsun istiyorum ilgilenen olsun bozulunca

@Owlknife kron rc 1000 hiç avantajlı değil tavsiye etmiyorum.akort ayar vs bozulmaları fazla olmaz zaten daha cok hafiflik serilik akıcılık aranır yoksa shımanonun tüm ürünleri sağlamdır.

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
Çamurluk takmaya çalıştığımda ön maşada bulunan bu deliğe vidalama yapılmıyor. çam.jpg

çamurluk.jpgPeki çamurluktaki bu kısmı ben nereye sabitleyeceğim? Yardımlar için teşekkürler...

Sorun çözüldü. Freni söküp fren vidasına sabitledim:
solution.jpg

Merhaba arkadaşlar, bende dün Marmara Forumdan 700 liraya Triban 500 FB aldım. Son 1 tane daha kalmıştı.

@UPCycling Merhaba. Hangi çamurluğu kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? Çamurluk takılı şekilde fotoğraf atabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
Triban 500 (turuncu-siyah) kullanıyorum bisikleti almadan önce aklımda soru işaretleri vardı vites sistemi ve çelik maşa ile ilgili, lakin bisikleti alıp kullanmaya başladıktan sonra gördüm ki tereddütlerimin hepsi boşaymış. Bilhassa Microshift vites sisteminden oldukça memnun kaldım saat gibi tıkır tıkır işliyor gerçekten de. Onun dışında bu bisikletin , orta seviye yol bisikletlerine göre 2-3 kg fazlasının olması ağır olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor işaret parmağınızla bile rahatça kaldırabileceğiniz kadar hafif bir bisiklet aslında.

Bu arada yeni Triban 500 ler de gözüktü yabancı mağazalarda. Kadroda görünüş itibarı ile ufak değişikliklere gitmişler ve en önemlisi de karbon maşaya sahip.

merhaba bugün itibariyle triban 500 üyeleri arasında yerimi aldım. decathlon da 1399 tlden 999 tl ye düştüğünü görünce ne zamandan beri planladığım yol bisikletine geçişimi yaptım :)

• Beğen
Tepkiler: Emreyasir22
Triban 500 arka vites aktarici kırıldı hangi aktarici almam gerekiyor neye göre almalıyım önerebileceğiniz aktarici varsa sevinirim.

triban 500 arka aktarıcı kırıldı uyumlu önerebileceğiniz aktarıcı var mıdır?

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama, 2. el triban 500 alacağım yakınımda buldum fakat denemedim henüz S kadro 1.74 boy / 81 cm bacak için sorun olur mu ? ayrıca S kadroda lastikler küçük gibi bir söylenti var doğrumudur ?

@ismoz
Bence küçük olur..
M almalısınız..

• Beğen
Tepkiler: ismoz
@epsilon91
Gecikmeden ve fotoğraflardaki ışık eksikliğinden ötürü üzgünüm @epsilon91. Çamurluklarımdan memnunum. Modelini bilmiyorum, bağlantı adresine de ulaşamıyorum şu an. Ama şu idi sanırım:
(link)

Mutlu Edici Yanlar:D

1.Esneklik: Çamurluğun kaliteli plastik(esnek) olması, beni takla attırırken ön fren kablomun kopmasına neden olan bir kazada çamurluğumun zarar görmemesini sağladı. Maşa bağlantı çubukları yaklaşık 180 derece açı yaparak yamuldu fakat "esnek" çamurlukta bir hasar oluşmadı. Çubuklarımı düzelttim ve kullanmayı devam ettim.
2.Tekeri Kavrayabilme: Bilhassa yarım daire olmasına dikkat ettim alım aşamasında. Neredeyse tam koruma sağlıyor. Üstten ve arabalardan da yemeseniz kupkuruya yakın varabilirsiniz varış noktanıza.

Karın Sancıları :acpsnr:

1.Tekere temas: Ön ve arka maşa ile teker arasındaki boşluğun az olması dolayısıyla en ufak bir akort kayması tekerin çamurluğa sürtmesine sebebiyet verebiliyor. Monte aşamasında bir sanatçı edasıyla innnnce bir ayar çekmeniz gerekiyor. Sürtünmeyi önleme maksadıyla tekeri çamurluktan uzaklaştırmak gibi geçici bir çözüme gittiğimde bu sefer de fren pabuçları tekere sürtmeye başlayabiliyor. Sonuç olarak zaten hassas olmanız gereken bir konu olan "akort muhafazası"na ayrı bir önem vermeniz gerekiyor benim gibi çamurluktan vazgeçemiyorsanız:).
2. Pedalın Ön Çamurluğa Teması: Sağ/sol pedal en önde iken direksiyonun sola/sağa çevrilmesi esansında pedal-çamurluk sürtüşmesi oluyor hafiften. Ama çamurluğun sürtüşen uç noktası kauçuk olduğu için o kadar mühim değil benim için. Zaten pedal-direksiyon senkronizasyonunu sağladığınızda bu sürtüşmenin önüne rahatlıkla geçebiliyorsunuz. L kadro ve üstü bu sorunu hiç yaşamayacaktır tahminim.

WhatsApp Image 2017-12-15 at 00.16.43 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-12-15 at 00.16.43.jpeg WhatsApp Image 2017-12-15 at 00.16.44 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-12-15 at 00.16.44 (2).jpeg WhatsApp Image 2017-12-15 at 00.16.44.jpeg

!!!Acil gidon boğazı ölçümlerine ihtiyacım var!!! 100x25.4 mü yoksa 100x31.8 mü Triban 500 M kadro için ölçüler:naslyany:?

@aze22
Yani 100x31.8 mi?

• Beğen
Tepkiler: epsilon91
@UPCycling İnceleme için teşekkürler elinize sağlık. Benimki de M kadro. Epey hassas ayar istiyor sanırım, akort bozukluğu o kadar etkiliyor mu? Genişlik : 46 mm Uyumlu lastik kalınlığı : 32-40mm arası diyor. Lastiği 25 ya da 28 yapınca kullanılmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: UPCycling
@epsilon91 Çok iyi bir noktadan yakaladanız. Zannediyorum hayır:naslyany::uzgnm:. Çünkü mesele çamurluktan yahut tekerden ziyade kadro ile ilgili. Yer yok abi. Destereynen maşayı yukarı doğru genişletmek lazım :)

• Beğen
Tepkiler: epsilon91
Arkadaşlar,

Triban 500 almak istiyorum, kadro boyundan arkadaş tam emin değil; gidon borusundan sele borusuna olan uzunluğu 57cm ve sele borusundan orta göbeğe olan mesafe de 52cm ölçmüş, acaba bu Kadro 57 mi olmuş oluyor?

Teşekkürler.

Triban 500 var Michelin pro 3 lastikli birkaç kez kullanılmış yazıyor ne eder arkadaşlar ? Pazarlık etmiyor satıcı

Dosyalar

• IMG_1600.PNG
    IMG_1600.PNG
    78 KB · Okunma: 51
@ahlaksız hocam bisiklet burda görebilirim birkaç kez kullandım yarışlarda diyor lastikleri değiştirmiş ama microshift vitesler be bu fiyata 1300 tl ye alınır mı kararsız kaldım

@BurakLEE vitesleri öven de var,yeren de..O yüzden karar senin..Vitesleri kendin deneyip bakacaksın..
Bisiklet temizse,vitesleri de sorunsuzsa,bu fiyata alınır..

Geri