Triban 500 fb aldım. Eve geldiğimde tekerleri kontrol ettim. Hafiften de olsa yalpa yapıyordu. 25 gündür her gün kullanıyorum. Ön vites aktarıcı ayarsız olarak gelmişti. Burdaki bir bisikletçide ayarını yaptırdım fakat tekrardan ayarı gitti. Ön vitesi büyütünce zincir çarka otururken tak diye ses geliyor. Arada en yukarıdaki dişliden attığı oluyor. Sanırım vites sorunu biraz da ayarsızlıktan. Arka vites attırıcı iyi durumda. Vites büyütürken geçişler biraz sert oluyor. Kemiklerimin seleye alışması 10 gün sürdü. Ağırlığı 11.4 kg. Diğer triban 500 9.9 kg. İlk başta diğerini almaya gitmiştim fakat oturuş pozisyonu eğik olduğundan sırt ağrımdan dolayı almadım. Bu arada almaya gidecekler dikkat: vitesleri Sora diye almaya gittim fakat ikisininki de microshift idi. Sora vitesliler eski seri olanlar. Şu anda sadece merter mağazasında kalmış sanırım eski seriden.(Yeni triban eskisine göre 300 lira daha ucuz). Eski seriler yüzde 17 indirimli. Kaçırmayın derim.
Fb modelini de tavsiye etmiyorum. Vitesleri ve ağırlığı sebebiyle. Hızlanma, son hız, manevra, dönüşler gayet güzel. Sanırım bunlar ince lastiğin getirdiği avantajlar. E eski dağ bisikletime ince lastik taksam o da böyle olur diye düşünüyorum. Ağırlığı da zaten 11-12 kg civarında. Peki kardeş sen nesine 1000 TL verdin bu bisikletin diyecek olursanız bilmiyorum.