__bisiklet__sever__
Tatlı Su Bisikletçisi :)
- Tepki
- 345
- İsim
- .
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
@__bisiklet__sever__ Facebook'taki gruplardan gördüğüm kadarıyla aliexpress'ten almak ucuza geliyor. Yerli sitelerde satılan tek ürün gördüm. Dişlisi vitesli bisiklet dişlisi kalınlığında (yani maks. 2 mm) fotodan anladığım kadarıyla. Sistemi 1/8" zincirle yapamadıktan sonra buna bu kadar para vermeye gerek yok. Zinciri istediğin dişliye geçirip ona göre boyutlandırılacak, hepsi bu kadar. Kasette hiç bir müdahaleye gerek olmadan kullanırsın.
Ruble vidalı ise, 14-18 arası bir diş seçeceğin için, sistemin uzun ömürlü olmasını istiyorsan rublenin dişlilerini çıkartıp kullanacağın dişliyi göbeğe en yakın konumda kullanman gerekiyor. Vidalı rublenin dişlilerini çıkarmak için çok büyük kuvvet lazım. 2 adet zincir kamçısı lazım. Mengene varsa ve 14'ten büyük bir dişli kullanacaksan, rubleyi mengeneyle en küçük dişlisinden tutarak tek kamçıyla da açabilirsin. Dişliyi göbeğe yaklaştırdığın için çemberi sola kaydırmak gerekecek. O işlemi bisikletçide yaptırırsın.
Yerli sitedeki ürün bu:
(link)
@Spartiat Yatay kızağa attırıcı tutturmak için küçük bir delme operasyonu yaptın sanırım?
Hocam o linkteki ürün freehub için değil mi? Aklımda yeni nesil rc100'lerden alıp freehub dönüştürme kitiyle tek vites yapıp işletmesi ucuz bir gravelimsi bisiklet yapmak var. (Yokuşları elimle tırmanmayı düşünüyorum) Yani freehub göbek kullanmayı düşünüyorum. Rc100'ü seçme nedenim ise önde tekli aynakolla gelmesi stok lastiklerin 32c olması çamurluk takılabilir olması. Yaptığım bisikleti aynı zamanda kışın kullanmalık da yapmayı düşünüyorum. Kışın diğer bisikletlerime yazık oluyor diye düşünüyorum.(Mesela geçen kış trekking bisikletimi kullandım yerdeki ince kum ıslaklıkla beraber orta göbeğin oralarda birikti zincire geldi ayaklık orta göbeğin orada oraları silmesi falan çok zor detaylı suyla temizlemek gerekiyor)@__bisiklet__sever__ Facebook'taki gruplardan gördüğüm kadarıyla aliexpress'ten almak ucuza geliyor. Yerli sitelerde satılan tek ürün gördüm. Dişlisi vitesli bisiklet dişlisi kalınlığında (yani maks. 2 mm) fotodan anladığım kadarıyla. Sistemi 1/8" zincirle yapamadıktan sonra buna bu kadar para vermeye gerek yok. Zinciri istediğin dişliye geçirip ona göre boyutlandırılacak, hepsi bu kadar. Kasette hiç bir müdahaleye gerek olmadan kullanırsın.
Ruble vidalı ise, 14-18 arası bir diş seçeceğin için, sistemin uzun ömürlü olmasını istiyorsan rublenin dişlilerini çıkartıp kullanacağın dişliyi göbeğe en yakın konumda kullanman gerekiyor. Vidalı rublenin dişlilerini çıkarmak için çok büyük kuvvet lazım. 2 adet zincir kamçısı lazım. Mengene varsa ve 14'ten büyük bir dişli kullanacaksan, rubleyi mengeneyle en küçük dişlisinden tutarak tek kamçıyla da açabilirsin. Dişliyi göbeğe yaklaştırdığın için çemberi sola kaydırmak gerekecek. O işlemi bisikletçide yaptırırsın.
Yerli sitedeki ürün bu:
(link)
@Spartiat Yatay kızağa attırıcı tutturmak için küçük bir delme operasyonu yaptın sanırım?