Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Scudo
@Tolga Günsezer Bir şey soracağım, fren kablolarını değiştirmek bir yarar sağladımı size? Çok sert geliyor bana fren kolları, inişlerde fren yaparken ellerim ağrıyor bir yerden sonra

Ben değişimden memnunum, hem kablolar hem de pabuçlar orjinalinden daha verimli. Fakat acil bir değişim gerekli değil orjinalleri ömrünü bitirince de değişim yapılabilir. Ben kişisel titizliğimden değiştirdim. Fren teline ihtiyacım vardı tel, kablo ve pabuç birlikte değiştirdim.

1oo mm triban gidon bağazını 70-80mm ile birebir değitirmek isteyen benimle iletişim kurabilirmi?
48 kadro-70mm
51-54 kadro-80mm

gidon bağazımda hiçbir sorun vs yoktur.57 kadro biskletimin fren kolları uzanma mesafesinden fazla uzak kaldığından dolayı değiştirmek istiyorum

@adnan kahveci Aşağısını bilmiyorum ama 54 cm kadro 100mm gidon boğazıyla geliyor

Arkadaşlar, bu aralar benim aynakol civarından sesler geliyor. Pedallara yüklenince (özellikle sol pedala) aynakol civarı bir yerden çıt çıt sesi geliyor. Göbek mi gevşedi ne oldu yağsız mı kaldı pislendimi anlamadım hiçbir şey :D

@Eren D.
sitesinde 80mm yazıyor ona istinaden
çıt sesibendede vardı decathlona götürüp yaglattım.şu an sorun yok

O sesler bende de var ama burada Decathlon daha acilmadi, 1 hafta sonra açılıyor gidip baktiririz artik :)

@İbrahim Yazıcıoğlu bence bisiklet beyaz oldugu icin beyaz yakışabilir

bisikletimde sigma kilometre saati mevcut şu ara bir şey oldu bir çalışıyor bir çalışmıyor neden olabilir acaba sensör de falan birşey görünmüyor ama

@0geday
Bende öyle düşünmüştüm:harika:
-Bence sensörün yada saatin pili zayıflamıştır yada sensör janta takılan metal parçadan uzaklaşmış olabilir

bende pildem şüphelendim ilk onları değiştirdim saten ama ilginç bişey kontrol ettim herşeyi fakat nafile 1 2 gün e kendine gelmesse atıcam :D
bu arada triban 3 ün maşa yı değiştircekmisin?

Btwin Count bisiklet sayacının gidona bağlantı kısmı ayrı olarak satılıyormu? vidaları yolda giderken gevşedi sayaçtan kurtuldu. Vida uyduramadım bir türlü

sanmam ama nasıl civata bulamadın ki bir sanayi sitesine git istediğini bulursun bence boşuna 2 civataya 10 lira verme bence

@0geday Sayacı taktığımız parçayı yerinde tutan çok küçük 2 adet vida. PSP'den iki ane söküp kısaltıp uydurmuştum ama vibrasyondan onlar da çıktı yerinden

merhaba arkadaşlar, triban 500'de istediğiniz kadroyu bulabilmek zormuş. ne zaman stok yeniliyorlar decathlonda, siz nasıl almayı başardınız?

arkadaşlar tekrar selam,
Tavsiyelerinizi de göz onunde bulundurarak, 54 kadro ikinci el bir triban 3 aldım. katlanırla tekrar bisiklete dönmüştüm, ama forum zehirledi beni ve yol bisikletine geçtim.
Elbette katlanırın kolaylığı tartışılmaz şehiriçinde ama bu yol bisikleti bambaşkaymış. Hayatımda ilk defa bisiklet sürüyormuşum gibi hissettim.
Bir kaç sorum olacak ama su 70 sayfayı bi okuyim once:)
Herkese iyi pedallamalar

@Kazuya

Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüş dilerim :) Lastik basıncı 120 olsun lastiği sıkınca neredeyse taş gibi hissi verecek size oradan anlarsınız. Ön biraz daha az olsun ama.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@Silmarillia tesekkürler
aslında sorularımdan biri o olacaktı. bu lastik basıncı kiloya gore değişen bir şey mi?
Şuan ben iki parmagımla sıktıgımda içe göçüyor, yani biraz hava basmam gerek sanki? elimde katlanır için aldığım bir el pompası var ama sanırım ucu uymaz ve okadar basabilirmiyim bilemedim

Lastik basıncı lastik yanaklarında yazan aralıkta olmalıdır. Triban 3'ün üzerindeki Hutchinson Equinox lastikler varsa onlara 100 PSI basın.
Manometreli ve 100 PSI üstü basabilen bir pompa edinmeniz gerekecek.

Yüksek basınç her zaman iyi değildir arkadaşlar, bunu unutmayın. Virajlarda lastiğin yola tutunamamasına neden olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Ben bisikletçide hava bastırıyorum henüz almadım pompa, kiloya göre değişmiyor diye biliyorum. Genelde Uğur arkadaşın dediği gibi lastikte basınç yazıyor ama benim lastikte basınç yazmıyordu bizde iyi bir basınca gelince bırakıyoruz basmayı ki zaten hava bastıkça anlarsınız nerde duracağınızı. Mümkünse 100-110 altı basmayın.

@Uğur S.
Bunu ön teker için yapıyorlar galiba 120 psi basınç isteyen lastiklere öne 110 civarı basıyorlarmış diye biliyorum. O yüzden benim ön lastiğinde biraz daha inik oluyor havası.

Geri