Scudo Sports

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Screenshot_1.png
bu b'twin in kadro boyları niye standart dışı? XL dediği kadronun yanına 60 yazmış, buradan ne anlarsınız? orta göbekten sele borusuna kadar olan mesafenin 60 cm olduğunu, ama sitesinde orta göbekten üst boruya kadar olan mesafeye 53 cm demiş. şimdi üst borudan sele kelepçesine kadar 7 cm daha mı uzanıyor? mantıklı gelmedi bana.

Scudo
Ben kadro boyutuna bakmadım, bacak içim 83-84cm, bana 57 kadro uydu.

Arkadaşlar iyi geceler, Triban 3'e port bagaj takan oldu mu hiç aranızda? Birde taktıysanız eğer kaç kilo kadar yükleme yaptınız ve lastik patlaması vb sıkıntı çıkaran bir durum oldu mu?

Başka bir soru; Kocaeli'nden bir arkadaş vardı galiba lastikleri 25 ya da 28 yapmıştı mesajı görürse bi yazıversin :) Bulmaya çalışıyorum bulamıyorum arkadaşı.

IMG_5952.JPG
@Silmarillia normal port bagaj taktım ama sol taraftaki firen kablosunun üstüne gelen kısmı altına bi kaç somun koyarak yükseltmek sorunda kaldım yoksa fren kablosuna zarar verirdi.
tahmini 15kg yük var bu resimde bisiklet üstünde bende 75kg ım. lastik basıncını el pompasıyla bastığımdan 100psı basamadım bu yüzden hızlıyken yoldaki çukurlardan kaçamayınca 2 kere lastik patladı daha doğrusu cantla zemin arasında ezildi ve çift taraflı yarık oluştu yama tutmadı iç lastik tamamen çöp oldu. lastik basıncını 100psı falan basabilirsen bu sorunda kalmaz iye tahmin ediyorum.
IMG_5952.JPG

bagaj deliği olmayan bir arkadaşın yol bisikletinede bu bagajdan aldım aliexpressten çok memnun kaldı.
image.jpg

@BalikadaMali Teşekkürler :) Ben lastikleri kalınlaştırıp portbagaj ile gelecek yaz Hopa-Hatay kıyı turu yapmayı planlıyorum. Bisikleti değişmeme gerek kalmayacak gibi gözüküyor bu durumda :)

Merhaba, ben de yeni bir triban 5 kullanıcıyım. Yalnız lastikleri her hafta sonu şişirmem gerekiyor. Sizlerde de aynı durum gecerli mi yoksa bir sorun mu var?

Bu arada bisiklet hafta ici depoda beton zemin üzerinde duruyor.

@Silmarillia 25mm Marathonlarda baya iş görüyor turlarda... 75 kilo beni üstüne 15 kg kadar yüklü port bagajla 2000 km yolda hiç patlaksız sıkıntısız geçti... İyi lastik tercihi ile triban her yolda iş görür.... :)

@Onur DOĞRU 25 tercih edeyim yani :D Peki sele ne vardı? Benim sele acayip rahatsız, geçen gün şehir bisikleti sürdüm Merida böyle rahat bisiklet olamaz, selesi çok çok iyiydi..

yeni Triban 500, Triban 3 ün ismi değişmiş hali. eski Triban 500-5 Triban 520 olmuş. 1100 tlye (link)salcano xrs 040 sora almadığıma pişman oldum diyebilirim. jant ayarıdır vs. zaten izmirde adam akıllı yol yok :mad:

@Silmarillia şuanda turda elime geçen scott sele var günde 30-40km kullanıyorum pedli taytla gayet memnunum... ama aynı sele ile günde 100 km den 1000-1500km yapmışlığım var... Miyadını dolduruyor sele İtalia X1 e geçicem bakalım yorumlar falan oldukça iyi....
@SanerDK valla ben tribanı alalı 2 yıl oldu İzmirde hergün işe gidip gelirken arada karaburun falan küçük turlarda kullanıyorum acayip memnunum... Gerçi bendekinin sora setli ve alü, pivotlu karbon maşa olduğunu belirtmeliyim... Şuaniçinde aynakol hariç gerikalan tüm ekipmanı değiştirdim... hem günlük kullanayım arada ufak turlar yapayım diyosan triban biçilmiş kaftan .... Buarada alt seviye yol grubunda özllikler fiyata göre değişir... Yani yakın fiyatlara benzer özelliklerde bisikletler alabilirsiniz. Önemli olan hangi özelliğin sizin için önemli olduğu....

Kadro, grupset, jant seti, görsellik, sürüş pozisyonu, kadro üstü bağlantı noktaları vs... liste uzayıp gider.....

bi tablo yapıp artıları eksileri değerlendirebilirsiniz... Yada grupsetide açıp daha detaylı bir analiz çıkarabilirsiniz...

Aynakol, gidon, aktarıcılar, vites kolları, zincir, jant göbeği ve cemberi , tekerlek, sele vb... gibi.....

• Beğen
Tepkiler: Silmarillia
uzun turlar için (bagajlı) son lastik tavsiyeniz ney arkadaşlar? bende bir çift alacağım

@basak10 schwalbe marathon modelleri uygundur, kendisini dünya çapında da kanıtlamış bir lastiktir. Takın ve unutun kısaca :D

@SanerDK aynen öyle şimdi triban 3 yerinede triban 300 çıkartıcaklar biraz daha kırpıp dolar malum, keşke bulsakta kırmızı seri triban 3 alabilsek

@Onur DOĞRU buca tarafına filan gelseniz anlarsınız beni kesinlikle :) en ufak şeyde jant ayarı kaçıyor bisikleti sürmeye korkuyorum açıkçası yolda jant ayarı kaçarsa diye

Edit: arkadaşlar iade şansı varmı decathlonda bisiklet için? 8 km kullandım jant setine sinirim çok fazla bozuldu bisiklet güzel ama triban 3 e 300 lira fazla vermiş hissediyorum kendimi. iade şansım olursa xrs040 2014 modeli 100 lira daha ucuz sora grupseti var

20150813_015956.jpg Hayaller, hayatlar.. :(

@SanerDK
O kadar narin değil o bisikletin jantı. Benim arkadaş heryere giriyor 4 ayda bir kere akort yaptırdı.

• Beğen
Tepkiler: SanerDK
@Silmarillia arkadaşınız 95 kilo mu acaba ? :D

Decathlona gidiceğim iade alırlarsa iade ederim, almazlarsa janta ayar yaptırırım. Başka çözüm görünmüyor :(

Birde bisikletini aracının arkasına(bagaj değil arka koltuğun oraya) sokabilen varmı, ön jantı söksem filan, araç Fiat Albea

Geri