Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

@gunes1001 O jantlar lastikle mi geliyor emin olamadım ancak büyük ihtimal Marathon lastiklerimi takarım o bakımdan benim için 805 gr fark yaratmayacaktır. :)

• Beğen
Tepkiler: gunes1001
Scudo
IMG_3124.PNG Teslimat kapsamında iç dış lastik yazıyor hem resminde de lastik var.

Cumartesi günü Triban 520 alarak aranıza bende katıldım, yalnız bir sorunumuz var yardımcı olursanız sevinirim pedala yüklenince algıladığım kadarıyla sol pedal veya aynakolun kolundan biyerden ses geliyor. Çoğunlukla pedal dönerken en yukarıdaki bi noktada ses geliyor, hangi bisikletçiye gitsem bisiklete sert davranıyor, bende gitmek istemiyorum kendim çözebilir miyim? (Sizlerin yardımlarınızla)

@Erkan_007
Sesten çok pedala bastığınızda belli konuma geldiğinde (ben de sol aynakol yukardayken yapıyor) hissettiğiniz bir titreşim gibi birşeyse bende de var hatta sedona 410'da da vardı ben dert etmiyorum.

@bibisiklet Bisikleti sürerken tek ses ordan geliyor o sesde beni sinirlendiriyor sanırım sorun sizdekiyle aynı, bi çözüm bulursanız buraya yazar mısınız ?

Trasfer ile samsundan sipariş ettiğim t500 ile aranıza katildım micrashift cokmu kotu bircok yazi gordum kotuluguyle ilgili

• Beğen
Tepkiler: Literary
@Erkan_007 tabi yazarım ama çözüm aramadığımı söylemeliyim. Ben dert etmiyorum çünkü eski bisikletimde de vardı aynı ses.

• Beğen
Tepkiler: Erkan_007
@Thranduil bisikletim yol değil amma aynı schwalbe marathon lastiğin 700*28 inde inanılmaz zorlanmıştım. Parmaklarımın eklemlerine ağrılar girdi ilkini takarken, yine de kan ter içinde oldu hallettim bir şekilde. İkincisinde ise takmak için yerlerde yuvarlandım, en son olmadı jantla beraber eve çıktım hanımla beraber zar zor takabildik. Lastik çemberinin kenar ölçüsünde hata mı vardır nedir o metal güçlendirmeler adamı mahvediyor. İç lastik patlamasın diye dua ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
@tekkir Lastiklerin kalitesi harikulade, tutuşu frenlemesi çok iyi ancak iş takmaya gelince akan sular duruyor hakikaten. :D Siz yine 2 kişi de olsa takabilmişsiniz, yok arkadaş lastik yanakları janta bir türlü oturmuyor evirdim çevirdim sorun lastikte dedim, sorun jantta dedim çamur atmadığım yer kalmadı! Ertesi gün iade ederim diye kenara kaldırdım lastikleri. Sonra çeşitli videolara baktım, bu durum çoğu Marathon lastikte varmış. Gittim hemen plastik kelepçe alıp denedim ve bir de ne göreyim olmuştu artık. :D

Bir de dediğiniz gibi patlamasın diye dua ediyorum, yolda patlarsa naparım bir başıma, hoş o kadar cam kırığından sağ kurtulduk da gün gelir ısırgan otundan patlarsa al başına belayı. :)

@Emreyasir22
Triban 500 kullanıyorum(turuncu-siyah) Vites sisteminden bir çok kullanıcı gibi bende son derece memnunum vites geçişleri saat gibi tıkır tıkır işliyor. 6-7 aydır kullanıyorum agresif kullanmama rağmen şuana kadar vites ayarlarında da herhangi bir bozulma söz konusu değil.
Tabiri caizse gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz hiç kuşkunuz olmasın.

• Beğen
Tepkiler: Emreyasir22
@Emreyasir22
STI koldaki lastiğin altında vidası bulunuyor lastiği sıyırdıktan sonra o vidayı sıkarak veya gevşeterek düzeltebilirisiniz

Herkese merhaba, geçen hafta ki indirimden yararlanarak bende bir tane Triban 520 aldım. Çarşamba günü ilk 32,5 km lik sürüşü yaptım.
İlk yol bisikleti deneyimi ve şuan için gayet iyi geldi.

Aklıma takılan bir konu var, ruble nin küçükten büyüğe 3. Ve aynakol un en büyük yaprağındayken zaman zaman sesler geliyor ve vites sanki başka bir dişliye geçip geri geliyor gibi.

Kurulumu decathlon mağazasında ki görevli yaptı ve ilk 30 km için normal mi?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ghate hocam i ses zincirin yagsizligindan kaynaklaniyor bende bugün aldım bendede o sorun vardı zinciri ne hikmetse yağlamıyorlar sen shimanonun veya herhangibi zincir yağıyla yağlarsan problem çözülür bende çözüldü

• Beğen
Tepkiler: ghate
@ghate arka aktarıcı nın tel gerginlik ayarını kontrol edin

• Beğen
@ghate Aynı ses bende de var ve zincir 5-6 arası kararsız kalıyor ve kendiliğinden atıyor. Çok sinir bozucu bir durum. Maalesef iyi kuramıyorlar. Zincirin yağsız olduğunu bende ilk sürüşten sonra farkettim. Vites ayarınıda bisikletçime yaptıracağım.

• Beğen
Aktarıcı ya da kol üzerindeki tel gerginlik vidasıyla düzeltebilirsiniz.

• Beğen
Cevaplar için teşekkürler, hepsini tek tek deneyeceğim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kadroyu ne ile silmek daha iyi olur? Onceki bisikletimi yikayarak cok buyuk bir hata yapmistim. İci paslanmisti. O yuzden bunu silerek temizlemek istiyorum. Mikrofiber bez ve cam sil kullanayim diyorum. Ne dersiniz cizme yapar mi?

@ghate orta attırıcının limitleyicisinin ayarlanması lazım zincir makinaya sürtüyordur.bunun dışında ses gelirse çapraz kullanım yapıyorsundur ondan gelir ki normal gelmesi

Geri