Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

b'Twin Ultra 900 AF

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
@alcest Bisikleti eğer resimlerden gorduysen bugune dek, canlı canlı görünce fikrin değişecektir emin ol. Estetiğine diyecek lafım yok, bugün iyice anladım. En iyisi gidip denemek. Onun bunun lafına pek aldandım kendimi M bedene kurdum. Görevliler bana direk L beden verdiler. M bedeni denettirmediler bile. :)

Scudo
700 ile 900 arasında jant ve lastik farkı var.ikisi beraber bin tl eder bence.ayrıca 900 deki aynakol ruble oranı daha kullanışlı.bir tek gidonun seleye doğru hafif eğimini beğenmedim.aynısını 520 de görmüştüm 900 e de aynısını takmıslar

Ultra 700'deki Btwin'in aero jantı, Mavic Aksium'dan daha akıcı sanırım. Yaptığımız basit testlerde aero jant daha akıcı, hub sesi de cabası. :)

@lercan2000 Hocam daha almadım alacağın zaman aynı parasını oduyosun tabi çalışanın bunu kendi kartıyla odemesi lazım yada peşin odemesi lazım seninkiler olmuyor sonra obur ayın maaşı yatarken bisikletin %30 u çalışanın hesaba geri yatıyor. Bu şekilde

İyi günlerde kullanın bence b'twin parasının üzerinde kalitede bisiklet üretiyor[emoji4]

Bu model için konuşursak S kadronun boyu 52 cm diyebilir miyiz? UK sitesinden beden tablosuna baktım ama Ultra 700-720 AF için açıklama var ama Ultra 900 AF için yok. Aynı kadroyu kullanıyorlar tahminen ama emin olmak istedim.

Bu arada ben de gittim ve gördüm. Fotoğraflara bakınca gidon bandı rengini hiç beğenmemiştim ama gerçekte hoş duruyor. Maşa da çok şık olmuş, performans olarak bir şey söyleyemedim. Sele eh işte diyebilirim, iş görür. Kadro da güzel olmuş, kaynak yerleri uzaktan bakınca hiç belli olmuyor.

@drumbanger Ben de yerinde inceledim. Ultra 700 alur kadro ama oldukça şık. Resimlerde bisiklet gri açık renkte gibi çıkmış nedense ama gerçekte şu anda sahip olduğum 700 ultra ile aynı renk tonunda, bunun haricinde Af 900' ün maşası ve logo bulunan kısımlar renkli ve canlı tonda. Estetiği harika, netteki resimlere bence de aldanılmasın. Ben bu kadar çekici olabileceğini düşünmemiştim.

@h.kozan Hocam neden L verdiler yarış bisikleti diye mi bende alıcam inşallah haziran gibi 176 cm boyum var M düşünüyodum bende . Senin ölçüler nedir?

@emreagca91 180 boy 86 cm iç bacak. M beden 53 kadro olduğu için hesaplayıp ölçülerimi 56 kadro olarak buldular. Zaten üstüne otur bir iki dolan anlarsız, zor bir şey değil ama M olur sana.

• Beğen
Tepkiler: masumane
Arkadaşlar frenleride 105 setlimi?

@h.kozan
Alur 700 kullanıcısıyım ve bu bisiklet aynı kadroya sahip gibi görünüyor. Eğer öyleyse M beden 53 değil 55 kadrodur. L beden de 58.
Her ne kadar bacak ölçünüz uygun görünse de 1.80 boy bence L bedenin en alt sınırı olacaktır. M bedeni de denemeden sakın almayın derim.

Kesin bilgi veriyorum; S beden 52, M beden 55 ve L beden 58 kadro. Güven sorunu olan elinde mezurayla gidebilir alışverişe.

@drumbanger Evet 58 kadro ve 180 boy için büyük gelecektir.

Buyrun IMG_20170510_170558_253.jpg

@ilker Simdi soyle bir sey var. Seat tube, yani sele yüksekliği L bedende 58'dir lakin Top tube, ust boru uzunluğu 56'dır. Yol bisikletlerinde en önemli husus uzanma mesafesidir. Ve kadro boyu buyuk oranda buna bakılarak hesaplanır. Boyu 180 ustu kisiler L bedeni rahatlikla kullanir. Bununla birlikte iç bacak uzunluğu 83, 84 cm civari boyu ise 177 cm civarı kisiler de kullanabilir L boyunu. Bu daha çok kişisel bir tercihtir. Küçük kadro yol bisikletinde omuz ve boyun ağrılarına sebebiyet verir, bir şey olmaz demeyin. Ne kadar sağlıklı uzanırsanız o kadar iyi.

@drumbanger Dediğin ölçüler sele yüksekliğidir. L bedenin uzanma mesafesi 58 değildir. 56.4 cm ust boru uzunluğu vardır. Bisikleti almadan önce aylarca inceledim. 58 kadro olsa ben almazdım. 52 kadro olan şehir bisikletimle Ultra 700 L bedenin uzanma mesafesi hemen hemen aynı. Beni de böyle korkuttular, bisikletin yanına gittim, orta boy bir bisiklet. :) Kimsenin lafına bakmayın. Ben öyle yaptım, gezin, gidin, inceleyin. Cok daha rahat karar vereceksiniz.

Resimde gorunen a uzunlugu h uzunlugundan daha onemlidir.sanirim kadroda ruzgar direnci azalsin diye h uzunlugunu fazla yapmislar

@nuruasakir Btwin'in sitesinde Ultra kadro konusunu okudum. Bisiklete dinamiklik, titreşim emme, konfor, yol tutuş becerisini verebilmek için boru uzunluklarını ve sekillerini farklı tutmuşlar.

@ilker 180 boyum var. Alur kadrosunun en dik yerini apış arama aldığimda 3 cm'e yaķın boşluk var kadroyla. 180cm boya nasil büyük geliyor acaba? İc bacak uzunluğu 1. mevzu olsa, bu söylemlere gerek kalmaz. Ben bisikleti almadan önce özelikle sizin mesajlarınızı okudum. M almam gerektiğime inandım. Mesaj bile attım size, dönmediniz. Satıcı M alırsam, dizlerin droplara girer, düşersin, vebaline giremem diye M bedeni denettirmedi bile. Bisiklet de zaten gözüme küçük geldi. Hem mahalle mağazası mı bu? Adamın ne karı var? L bedeni ittirsin bana. Yani neymiş İç bacak+ Üst boru gerisi Milli Piyango. :) Ama siz isterseniz hala L kadronun salt 58 kadro olduğunu ve 180 boy için büyük olduğunu iddia edebilirsiniz. Ben bizzat test edip, araştırmayı seven birisi olduğum için sıkıntı yok.

@h.kozan Mesajınızı görmedim ya da bir dalgınlığıma denk gelmiştir, kusura bakmayın yoksa mutlaka cevaplardım. Yanlış anlamayın, bisikletinizle memnunsanız ne güzel. Ben o zaman kıyaslama yapacak arkadaşlar için kendimden örnek vereyim. Boyum 178cm ve arkadaşımdaki Alur'un L boyunu sürmem neredeyse imkansız oluyor. Üstünde durup hakimiyet sağlamak pek mümkün olmuyor benim için. Bu sebeple 180cm boy L kadro için başlangıçtır dedim. Daha kısa birisine kesinlikle önermem.

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
@h.kozan Kimin lafına bakarak o kadro boylarını verdim ben? Kimsenin lafına göre söylediğimi yazmadım açıkçası. 1.74 boyum var, M kadro bana büyük geldi. 50-51-52 kadroyu rahat kullanabilirken M kadronun büyük gelmesi 55 olduğunu gösterir ki Decathlon'un İngiltere sitesinde de ölçü kılavuzunda M'nin 55 olduğunu söylüyor ve ben de ekstra ölçtüm. Boş özgüvenli laf atmalara gerek yok, dediğim gibi isteyen almaya giderken yanında bir metre de götürür ölçer her şeyi.

Geri