Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu avrupalılar gerçekten aptal...

Şimdi ben kucuk bir ilcede oturuyorum
Düzlük
Ormanlik
Yeşillik dolu bir ilçe
Yollari da fena degil
Gunluk gezdigim yerler sizin turlarinizda anca olur
Istanbul icin konusuyorum tabi
Bizim burada bisiklet kullanan baya var
Yani buyuk sehirde oturan kiskanir

Bu spor benim icin o kadar oncelik ifade etmiyor
Seviyorum
Ama tutkunu degilim
O yuzden avrupa bisiklet hollanda yarışlar zerre özenmiyorum ve umrumda degil

Hatta bir gun tasinirsam spin bike ile takasa girecegim
Tutku meselesi tabi
Tutkunu oldugum sporlar arasinda bisiklet 4 belki 5 dir
O yuzden pek anlayamam yani halden
Zoru sevmişsiniz
Yapicak bisey yok
Imkani olan gitsin avrupaya yerlessin
Bisiklet kulturunden ziyade bizim ulkemizde cok mesele var duzelmesi gereken
Insallah buyuk sehirler bisikler yollari dolar

Ama sevme meselesine gelirsek herkes sevmek kullanmak zorunda degil
Motosiklet benim icin daha tercih edilesidir
Sevilesidir ulasim olarak
Tercih meselesi..
Zoru sevmek fedakarlik ister
Kolay gelsin
Birseyler icin calismayinca ağlamayinca hir birsey duzelmez
Elinizi koyun tasin altina
Didinin
Tekrar kolay gelsin

Scudo
Bende başlığı görünce merak ettim ne olmuş acaba dedim. Gördüklerim beni de imrendirdi. Takdire şayan. Darısı başımıza demekten başka aklıma birşey gelmiyor çünkü aklım gitti

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Herkes herşeyi sevmek zorunda değil. Bende bisiklet hastası bi adamım ama televizyondan seyretmek daha hoşuma gidiyor.

Her fırsatta bu ülke insanını mokun dibine sokmaktan vazgeçin. Bizim milletinde güzellikleri var. Onların yazın

bazı şeylere imrenmek hayran olmak güzel de katıksız hayranlık işaretleri beni rahatsız ediyor. bu seviyelere gelebilmek için ihtiyaçlar hiyerarşisinde önemli adımlar atmak gerekir. önce temel ihtiyaçlarını karşılama endişen arka planda kalacak ki sen spora, sanata ve bilime daha çok ilgi gösterebilesin. haftada 70 saat çalışıp geri kalan zamanda dinlenecek misin, sosyal etkinliğe mi katılacaksın yoksa ailenle mi ilgileneceksin? zaman problemini geçtim maddiyat olarak buna imkanın var mı?

yalnız gözden kaçırdğımız bir nokta var o da gelişmiş ülkelerin zenginliğinin kaynağı. istedikleri kadar bilimde teknolojide ileri gitmiş olsunlar. geçmişten beri ve hala dünyanın enerji kaynaklarını sömürmeseler, bu uğurda insanları birbirine kırdırmasalar bu refah seviyesine ulaşamazlardı. oldu ya bir açlık kıtlık gelsin bakalım aynı medeniyet seviyesini görebilir misiniz oralarda? he derseniz ki sizde makyavelist olsaydınız avrupa yerine bu kaynakları siz sömürseydiniz, artık orası meşruiyet temelli bir tartışma zeminine kayar.

@Ahmet Ayaz
Üstad doğru söyledin. Avrupalının hırsızlığı , ırkçılığını anlatmak için kağıtlar kalemler yetmez. Bi bisiklet sevgisi doğaya saygı göstermeleri onları kurtaramaz

Avrupa demek faşizm demektir , çifte standart demektir , müslümana zülm demektir

Aynen oyle
Medeni avrupa
Afrikayi yedi bitirdi zamaninda
Şimdi demokrasi geyigi yapiyor
Iyi yonlerini begenmek ornek almak farkili
Her firsatta ulkeye ve insanimiza bok atmak farkli
Madem bunda israr ediyorsan cek git bu ulkeden o zaman
Sen de mutlu ol biz de mutlu olalim

kafa çalışsa maça giderlerdi bol kavgalı gürültülü vurdulu kırdılı ohhhh mis gibi arada kafana sandalye falan uçacak

@mehmet roy abi şu lafı söylemeyin gözünü seveyim. kim nereye gidiyor? bu topraklar üzerinde yaşıyorsak doğru ya da yanlış herkes eleştirecek fikrini söyleyecek.

@Ahmet Ayaz
Abi elestirmek ayri itin bilmem neresine sokmak ayri
Bir insana hatalarinu soylemek ayri kufur ederek bunu yapma ayri
Ben ulkeme laf soylenince kucumsenince dayanamiyorum
Elestirmek ayri o zaman konusulur şapka one konur

Gelsin sömürgelerden paralar
Zulüm,sömürü ve kan üzerine kurulmuş bir sözde medeniyet..Eskiden değil halen öyle!
Onların ben medeniyet anlayışına s.çayım..

sadece bisiklet değil her spor dalı için geçerli. cirit atma, vucut geliştirme, bilardo gibi daha bir sürü spor dalına gönül vermiş kişilerde ilgisizlikten dolayı üzgün

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Bizler televizyondan bile zor izliyoruz birileri çıkıp ekranı değiştiriyorlar

• Beğen
Tepkiler: o.kucuk
Son dönemde Avrupa topraklarında, sınır boylarında bekleşen "vatansız kalmış, ortadoğu bataklığından kaçan" insanlar karşısında "Avrupa medeniyeti" nin attığı taklaları hep birlikte seyrettik. Tabi ki hiç kimse kendinden olmayanı ülkesine almak zorunda değil. Onlar da bunu uyguluyor, meşreplerinin gereklerini yerine getiriyorlar.

Tıpkı 11 Temmuz 1995'te Hollanda askerlerinden oluşan Birleşmiş Milletler tampon bölge gücüne sığınan Bosna'lı müslümanların, bizzat bu askerler tarafından Sırp'lara teslim edilmesi gibi. (bkz. Srebrenitsa katliamı)

Avrupa şakşakçıları nedense yapılan sömürüyü görmüyorlar 'adamlar medeni' deyip övgüler yağdırmaktan başka bir b.k bilmiyorlar.

O kadar medenilerki şımarıklıktan bisiklete cıbıldak biniyorlar.

avrupa'yı eleştirmek işin bir yönü ama çözümü değil tabi. esas mesele biz nasıl daha gelişmiş bir toplum haline geleceğiz? daha iyi şartlar için çabalamadıkça, bireyi ve toplumu her şeyden daha değerli görmedikçe (evet x partisinden de, devletten de, falanca ideolojiden de, falanca liderden de), daima daha iyisini talep etmedikçe hiçbir şeyden şikayet etmeye hakkımız yok. olur mu dersiniz? benim hiç umudum yok ama bu dünya üzerinde olmayacak şey de yok. :)

Avrupalı aptal oğlu aptaldır. Medeniyet timsali olarak gösteriyorsanız eğer bu durumu, bunun ölçüsü bisiklete veya yarışına verdikleri değerle ispatlanacak kadar kolay ve yeterli değildir. O yüzden böyle ironi yapmanın Aziz Türk milletine aslında aptal demekten başka bir şey olduğunu unutmayın. Edebinizi takının. Biz her ne kadar mangalcı olsak, sahil kenarlarını işgal etsek, bisikletli insanlara saygı duymasak ta bundan dolayı sorumlu tutulamayız.Bugün benim milletimi terör belası kavuruyorsa ve yakıp yıkıyorsa bunun sorumlusu bu insanı cahil bırakan sistemler, hatalardır. Nasıl bir milletin medeniyet seviyesi ironi yapılarak bir bisiklet yarışmasıyla ölçülemezse, benim milletimin Aziz ve naif tarafı bu şekilde alaya alınamaz.

Ayrıca Avrupalı medeniyet yoksunudur.

he he avrupa çok aptal biz de çok akıllıyız vaziyet de aynen bunu gösteriyor zaten

• Beğen
Tepkiler: alper 76
yav tamam avrupalı yerin dibine batsında onların iyisi kötüsü bizi kurtarmaz biz kendimize bakalım kaldırımda yayalardam yolda arabalardan gidemiyoz Emniyet şeridi kimi var kimi yok bana lazım bunlar yemişim avrupalıyı

aklıma gelmişken neden tüm göçmenler Müslüman ülkelere değilde avrupaya kaçıyor bilen bi arkadaş varda şunuda bi açıklayıversin sırf meraktan soruyorum kötü bi niyetim yok

futbol maçına giden kadar bisiklete binen olsa heryer bisiklet yolu yada emniyet şeridi olurdu

başkalarının eksikleri bizimkileri kapatmıyor

@barış barış
Göçmenleri Lübnan hariç hiçbir arap ülkesi kabul etmiyor.Etsede zaten giden olmaz..
Tamam kural,tertip ve düzen olarak bizden ileriler fakat bu medeniyetin temelinde halen devam eden sömürü var.
Bu sebeple madem medeniyetse mevzu herkese eşit davranmaları gerekir.Bu yüzden sözde Avrupa medeniyeti ayağımın altındadır.

Geri