Scudo Sports

Bu bisiklet sizce ne kadar eder?

Scudo
Bir bisikletin değerini o bisiklete olan arz ve talep belirler. Üzerine eklenen aksesuarlar bisikletin değerini arttırmaz, sadece satışını hızlandırır. Gerçek değer ise satın alma fiyatıdır. (Örneğin 5000 liralık bir bisikleti 3000 liraya alıyorsanız, değeri 3000 liradır gibi)

Bir bisikletin değerini o bisiklete olan arz ve talep belirler. Üzerine eklenen aksesuarlar bisikletin değerini arttırmaz, sadece satışını hızlandırır. Gerçek değer ise satın alma fiyatıdır. (Örneğin 5000 liralık bir bisikleti 3000 liraya alıyorsanız, değeri 3000 liradır gibi)
Mesela 5000 liralık bir bisikleti alıp üzerindeki grup seti şu grup set ile değiştirsek;
(link)
Yine de fiyatı artmaz mı?

Mesela 5000 liralık bir bisikleti alıp üzerindeki grup seti şu grup set ile değiştirsek;

Yine de fiyatı artmaz mı?
Aksesuar olarak bahsettiğim şey aydınlatma sistemi, pompa, km saati, zil, matara vs. gibi ürünlerdi. Bu gibi aksesuarların üzerinde bulunması değerini yükseltmek yerine satışını hızlandırır (benim gözümde).

Örneğini vermiş olduğunuz bisikletin parçalarını oluşturan değişiklikler kullanım durumuna göre bisikletin değerini yükseltmeli olarak görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Aksesuar olarak bahsettiğim şey aydınlatma sistemi, pompa, km saati, zil, matara vs. gibi ürünlerdi. Bu gibi aksesuarların üzerinde bulunması değerini yükseltmek yerine satışını hızlandırır (benim gözümde).

Örneğini vermiş olduğunuz bisikletin parçalarını oluşturan değişiklikler kullanım durumuna göre bisikletin değerini yükseltmeli olarak görüyorum.
Nezaketle vermiş olduğunuz cevabınız için teşekkür ederim ama bu gibi aksesuarların da, toplam değeri bisiklet değerini bulan modelleri olabiliyor.

Nezaketle vermiş olduğunuz cevabınız için teşekkür ederim ama bu gibi aksesuarların da, toplam değeri bisiklet değerini bulan modelleri olabiliyor.
Rica ederim ne demek :)
Genel olarak bu aksesuarlar bisikletin üzerine takıldıktan sonra ikinci el durumuna düşerler.
Bisiklete değer biçme aşamasında -hiç kullanılmamış olsa dahi- birçok satıcı sıfır değerini yazmaktadır ve bisikletin değerini yukarı çekmektedir.
Fakat bu gibi aksesuarlar bisikletin üzerine kişilerin zevkine göre eklendiği için satın alacak kişilerin zevkine uyum göstermeyebilir. Ve aksesuarsız satın alınmak istenilebilir.
İlk yorumumda da bahsettiğim için bu tamamen arz ve talep meselesidir. Benim bakış açıma göre ikinci ele düşen aksesuarlar bisikletin değerini arttırmamalı.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Bisiklet malesef ülkemizde lüks tüketim o yüzden alırken pahalı satarken yarısına hatta daha düşüğe bile gidebilir. Alırken ne kadar pahalı ise satarken o kadar zarar eder. Ve ikinci el ikinci eldir. 5 ay kullandım 1000 km yaptım vs fayda etmez. Ölücü haraket engellenemez😀

Bisiklet malesef ülkemizde lüks tüketim o yüzden alırken pahalı satarken yarısına hatta daha düşüğe bile gidebilir. Alırken ne kadar pahalı ise satarken o kadar zarar eder. Ve ikinci el ikinci eldir. 5 ay kullandım 1000 km yaptım vs fayda etmez. Ölücü haraket engellenemez😀

Aslında ülkemizde ikinci el bisiklet daha pahalı, çünkü sıfırına ulaşmak zor. Öyle olunca da ikinci ele rağbet artıyor ve arz talepten fiyat yükseliyor. Örneğin r8000 arka aktarıcıyı 160 tl ye alıyor olsaydık çoğu kişi ikinci elde satmaya bile uğraşmaz dursun kenarda derdi. Ama biz 1000 tl ye alıyoruz 600-700 tl az para değil satarım ben bunu deyip ikinci el piyasasını oluşturuyoruz.

Zonda jant 4.500 den 5800 e çıkmış 😁

1620822447002.jpg

2016 scultra 300

Frenler 105, geri kalan Tiagra set. Aynakol 36/52

Jantlar fulcrum racing 5. Lasitkler resimdeki değil, değişti. Conti ultrasport 3 katlanır.

Değeri: Alacak para henüz basılmadı.

Geri