@Savaş Acıboz bugün kadro bana olsaydı almıştım fakat 54 kadro biraz alttan vurdu.. yoksa adam çıkardı sıfır kutusundan karşımda duruyordu merida sultan
@hakanemrez gördüm merida ride kadrosu gibi Cube Canyon Cannondale Scott Focus Giant hepsini takip ediyorum , bu arada Bianchi İtalyanlar gelecek diye duydum çok merak ediyorum Yunanistandan alıp gelmeyi düşünmüştüm geçen yıl.
merida iyi ama size uygun kadrosu olmayan bisiklet alınmaz. cube jantları ve donanımı güzel maşa komple karbon yalnız endurance sizin işinizi görür mü bilmiyorum
@Savaş Acıboz Cubenin + yönleri cant, biraz daha hafif oluşu (daha sonra karbon gidon,sele borusu vs yükseltme ile azalan ağırlık da cabası). Full set 105 olması. Bir de 400 tl fazla olması
merhabalar bende herkes burdayken bir soru sorayim dedim
shir bisikleti almak istiyorum aklimda birkac model kaldi fakat kilo problemim yüzünden karar veremiyorum
1. merida crossway 100
2. giant roam 2 disc
3. giant escape 1
4.carraro sportive 230
aklim merida da kaldi ama birde sizin tavsiyelerinizi alayim dedim
buarada kilom 120.boyum 176
@gokberk88 kışı bekle diyorsun anladığım kadarı ile.. 3500 tl civarına karbon bisiklet ne alınabilir bilmiyorum.. Dediğin gibi beklenebilir de. Fakat merida ve cube arasında gel-git yapıyorum.
@oguz169 ben şehir bisikleti alırken giant escape r3 modeline bakmıştım. son derece hafifti. fakat donanım düşüktü. Ama Giant markasına ayrı bir sempatim var.Seviyorum.
@hakanemrez 3500 tl ye karbon bisiklet alamazsınız ama merida da alamazsınız seneye 105 li meridaların liste fiyatı 4000 leri geçer kesinlikle bu sene bile 3800 lerdeydi. siz indirim yapmasını beklersiniz fakat adamlar indirim de yapınca sizin kadronuz kalmamış olur çünkü 52 kadro çok kullanılan bir kadro.
meridayı unutun çünkü kadro size bariz büyük gelmiş. Forum da biraz büyük bir şey olmaz diyip alıp sonrada ağrı yaptı satıyorum diyen çok insan var araştırabilirsiniz
@gokberk88 ben de bundan dolayı bugün almadım. yoksa tam adam kuruyordu.
Bu arada yeni gelecek meridalar da fiyat 3500 tl civarı olacak. ana distribütöre sorduk.
Eğer Cube alırsam zaten konu kapanır kendi adıma..
@hakanemrez size söylenilen hiç doğru değil neden deseniz bu sene 3800 lira olan bisiklet seneye 3800 ün üstü olur bisiklet fiyatları her sene artma eğiliminde. merida fiyatı arttırmasa bile shimano grup setlerinin fiyatlarını her sene arttırıyor o yüzden otomatikman fiyat artacaktır. Ama umarım dediğiniz olurda sezon başında 3500 lira ya 105 li bisikletlere bineriz
@gokberk88 şu an merida scultura 400 - 3250 TL.
indirim ile 3100 TL. hatta daha aşağı fiyatlara alanlarda oldu.
Ama Cube de erdoganlar bisikletin dediğine göre bu furyadan sonra en az 4000 - 4500 TL aralığı olur dedi. Cube attain marka adına bunu söyledi.
@hakanemrez farkındayım 3100 lira olduğunun ama sezon sonu ve adamların elinde tek bir kadro boyu kaldığı için 3100 lira indirimden önceki fiyatını performans bisikletin sitesinden de görebilirsiniz. maalesef kadro boyu kalmayınca ki bu sezonun sonuna denk geliyor o zaman indirim yapılıyor. dikkat ederseniz Erdoğanlardaki cube ünde sadece 56 kadrosu kalmış ellerinde o yüzden uygun fiyatlı veriyorlar. Bende sezon başında scultra 400 almak istedim ama performans 3800 lerde fiyat verince alamamıştım seneye de durum bu olucak sezon başı fiyatlar en yüksek sona yaklaştıkça fiyatlar düşecek artık şans eseri kadro kalırsa atlayıp alacaksınız
bu arada meridanın bir artısı sele borusu da carbon
(link) bu bisikleti bir arkadaşım 5000 liraya aldı şuan ki fiyatı 3800 neden? çünkü bir tek 56 kadrosu var ellerinde
@gokberk88 Meridanın sele borusu ve gidon da karbon ve ağırlık 9 kg civarlarında hatta 54 kadro da 9.3 vs. Reacto modellerinde 9.5kg ve üstü..
Cube de gidon ve sele borusu alüminyum ve buna rağmen 8.65kg. hatta orada sordum dedim ki bunları da karbon yaparsak ileride sonuç nasıl olur.
8 kg a yaklaşan bir ağırlık olur. Bu yönden de bakmak gerek..
@gokberk88 maşa ve sele borusu demek istedim. Bu arada yazılarımda açık arar gibi bir hava sezinledim umarım yanlış anlamışımdır.
Esas konumuz CUBE ve MERIDA tercihlerinin hangisinin mantıklı oluşu idi.
@hakanemrez yok sizin bir açığınızı aramıyorum da performans bisiklet yanlış mı yönlendirdi yoksa diye bir an düşündüm. benim de oradan bisiklet almışlığım var çünkü. son olarak şunu söyleyebilirim bana göre 2 seçeneğiniz var.
1. si Cube alacaksınız hemen keyfini çıkarıp binmeye başlayacaksınız
2. si gelecek sene meridanın fiyatlarının dediğiniz gibi olursa seneye 105 li scultra alacaksınız.
bu arada bisikleti hafifletmek gibi bir düşünceniz varsa da 1500 lirayı göze alıp jant setini değiştireceksiniz çünkü bisikletinizi gidon ve sele borusundan daha fazla hafifletip performansını arttırır. Amacınız az titreşim hissetmek olursa da gidon ve sele borusunu karbon yaparsınız.
dediğiniz cube den kullanan 2 abim var şuana kadar bir sorun yaşamadılar. scultra 400 kullanan arkadaşım da var o da memnun hatta bugün bisikletine bindim karbon sele borusu gerçekten titreşimleri çok iyi emiyor alüminyum ile farkı hissediliyor. iki bisiklette sizi üzmez ama param ve uygun kadrosu olsa merida alırım jant setlerini ilerde değiştiririm başka da birşeyini ellemeden kullanırdım