Ben sıcak suyu severim, ama çevremde aktif spor ve atletizm ile uğraşanların önerisi üzerine bu yola girdim. Spor sonrasında kasların sıkışlaştığını, kan dolaşımı ve metabolizmanın hızlandığını bahsettiler. Nehir, ırmak veya dere gibi tatlı su kaynaklarını denize göre her zaman tercih etmemde bu yönde bir etken oldu. Benzeri şekilde soğuk duşa ek olarak buz banyosu yapanlarda bir hayli fazla. Ona imkan verecek ne buzum var ne de içine sığabileceğim küvet benzeri bir şey. Bunlara ek olarak ayrıca merak ile Türkçe kaynaklardan faydası zararı adına bir kaç yazı okudum. Zaten arama motoruna da yazınca ilk çıkan siteler
(link)
(link) şeklindeydi.
Soğuk su ile duş aldıktan sonra çok zinde oluyorum, aslında bunu gündüz spor yapıp sonrasında yapılsa çok daha faydası olabilirdi. Ben gece 23te bisikletten gelip duş alınca biraz değişik oluyor.
Ayrıca alttaki video ilgimi çekmişti. Yine instagramdan takip ettiğim belli başlı sporcular buz banyosunu her gün yapıyor. Hatta bir tanesi "bilmem kaçıncı gün" şeklinde sayıyordu. Ayrıca videoda adı geçen Doruk Taraktaş'ın da bir ara çok reklamı çıkıyordu. Adamalar yarı çıplak sırtlarında trekking çanta ile karda yürüyorlardı.