pınar kacakkiz
Forum Bağımlısı
- Kayıt
- 13 Temmuz 2010
- Mesaj
- 703
- Tepki
- 202
- Şehir
- istanbul
ben de 170gillerdenim kilo 90. Göbek çevresi 115 cm. Gırtlağı kesmedikten sonra bisiklet spor efor falan hikaye. Bu yaz sıcağında kola içmeden de duramıyorum. Su gibi gidiyo meret. Yazın kilo milo verilmez arkadaş buna karar verdim ben.Bende de benzer bir sorun var. Boyum 170 kilom 80. Göbeği hesaba katmazsak fit bir yapım var diyeceğim. Ama göbek bütün işi bozuyor. Bel çevremi ölçtüm 108 cm çıktı. Nasıl kurtulacağız bu illetten anlamadım ki. Bisikletle de kilo veriyorum azar azar e sporu bırakınca alıyorum filan. Hem takip edemedim hem nerden gidiyor nasıl geliyor hiç anlamadım. Yok mu yahu şunun bir sihirli değneği?
Gırtlağı kesmedikten sonra bisiklet spor efor falan hikaye
1 hafta içinde alınan kilolar kalıcı olmuyor. Şöyle örnek vereyim, ben yurtdışında yaşıyorum her yaz Türkiyeye geldiğimde 7-8 kilo garanti alıyorum ama tatil bittiği zaman hepsi 1 hafta içinde gidiyor. Bisiklet üzerindeyim istediğimi yerim mantığı ile kilo veremezsiniz, ancak o gün yediğinizi belki eritmiş olursunuz. Kilo vermek için protein ve karbonhidratı dengeli hazırlanmış güzel bir diet gerekmektedir.Ben de bunun tam tersine inanıyorum. Şundan ötürü...
Bundan 3 yıl önce eski eşimin memleketine gitmiştik. 1 haftada 8 kilo almıştım. Aşırı derecede çirkin bir göbek çıkmıştı meydana. O dönemler işsizdim ve İstanbul'a dönüşümde bisiklet diyetine başlamıştım. Şöyle ki:
Yemek içmek her şey serbest ama bisiklet üstünde tüketmek şartıyla. Sabah kahvaltı yapabilmek için de, akşam yemeği yiyebilmek için de evden çıkıp bisiklet sürmek zorundaydım. Kola da içtim, yarım ekmek köfte de yedim ama bisiklet sürerken tükettim. Aldığım 8 kilonun 7sini 1 haftada verdim.
Şimdi tekrar kilo almış durumdayım ama maalesef sabah akşam bisiklete binecek ne zaman var ne de akşamın sıcağında bisiklete binesim geliyor.
Bisiklet ve yürüyüş ayrı kas gruplarını çalıştırıyor ve kas sistemi öğrenebilir bir sistem. Beyin adapte oluyor ve otonom moda geçiyorsunuz. Bu yüzden de hep yaptığınız bisiklet sürme işi sizi yürümek kadar yormuyor çünkü otonom modda yapıyorsunuz ve kaslarınız alıştığı için dert olmuyor ama yürüyüşte farklı guruplar çalışıyor ve beyin de bunun farklı aktivite olduğunun farkında o yüzden daha yorucu geliyor size. Ben yürürken nefes nefese kaldığım parkurları hafif tempoda keyifle koşarak bitirebilecek hale geldim 1 ay sürede. Ha sonra bıraktım ve düştüm baklavaya künefeye tadelleye o ayrı bir mesele ama vücut hemen adapte olabiliyor spora.Boy 1.78 kilo 95. Bende şöyle bir durum var bisiklet surmeye bayılıyorum 15 km bisiklet surdugumde cok yorulmuyorum ama 15 dk yurusem içim çıkıyor hele şu yaz gününde.
yurumeyi sevmiyorum 200 mt markete bile bisikletle gidiyorum.
Çünkü düz yolda yürümek, bisiklet sürmeye kıyasla daha çok enerji harcatır. Yürümek her adımda vücut ağırlığını 1-2 cm kadar kaldırıp indirmek demek. Yani yerçekimine karşı bir iş yapılıyor. Ama bisiklet sürerken ağırlık merkezinin yerden yüksekliği neredeyse hiç değişmez, sadece bisikletteki mekanik enerji kayıpları ve hava sürtünmesine karşı iş yapılır. Onlar da eğer hız yüksek değilse, çok azdır.Boy 1.78 kilo 95. Bende şöyle bir durum var bisiklet surmeye bayılıyorum 15 km bisiklet surdugumde cok yorulmuyorum ama 15 dk yurusem içim çıkıyor hele şu yaz gününde.
yurumeyi sevmiyorum 200 mt markete bile bisikletle gidiyorum.