Yazılanları severek okudum.
19 mayıs 2021 de 115 kg ile yol bisikleti aldım ve diyete başladım. Kendi imkanlarım ile program yaptım. Diyetisyene gitmedim, online destek almadım.
Kendime 2 adet dambıl ve bilek ağırlığı aldım. Bilek ağırlıklarını işte kullanıyorum. 1 gün full takılı diğer gün dinlendiriyorum. Ağırlıklar 1.5 kg x2 şeklinde. Evde spor yapıyorum. Ücretsiz mobil uygulamalar ile. Günde en az 20k adım atıyorum. Ve kısa mesafe de olsa yarım saat yürüyüş yapıyorum. Bisiklete hafta içi yoğun olduğumdan dolayı hafta sonları ctesi ve pazar biniyorum. 25 km lik bir rotam var bunu 19 km kadarı tırmanış. Bir gün tırmanış diğer gün uzun mesafe sürüyorum. 04.08.2021 itibariyle 85 kg oldum. Hedefim 70 li kiloları görmek ve bisiklet ile daha fazla vakit geçirmek. 2022 için ise hergün bisiklet ile işe gidip gelmek. 37 km ve bunun 9 km lik (5+4) kısmı yokuş.
Peki neler yapıyorum.
Ekmek ile aramı fena bozdum.
Sabahları 1 yumurta salatalık peynir domates eğer geç kalacak gibi oluyorsam 200ml süte 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Öğlen fabrika da ne yemek çıkarsa ( yemekleri susuz alıyorum, pilav makarna türevleri yok. Bulgur 3 yemek kaşığı fazlası almıyorum ve tatlı türevleri kesinlikle yok )
saat 4-5 gibi acıkıyorum bu sefer de 21 adet kuru üzüm veya 3-5 adet kuru mevye yiyorum.
Akşamları ise çorba ve bol salata yoğurt.
Genel olarak bu şekilde beslenme durumun var. Hafta sonu aile ile beraber olduğum için onların da keyfi kaçmasın diye bazen bozabiliyorum. Eşim çok kısıyor şu diyet işine 😅 onu da çok üzmeden kızdırmadan çizgiyi çok aşmamaya özen gösteriyorum. Yanlış yaptığım birçok nokta olabilir. Tamamen kendim uyguluyorum.