Scudo Sports

Bu göbek nasıl eriyecek?

Eşim çok kısıyor şu diyet işine 😅 onu da çok üzmeden kızdırmadan çizgiyi çok aşmamaya özen gösteriyorum.
Yav niye kızıyorlar hiç anlamıyorum.Hanım 2 aydır memleketinde ,82den 74-75e düştüm.Beni gören çok zayıflamışsın diyor.Bakalım hatun ne diyecek:koptum:

Scudo
Yav niye kızıyorlar hiç anlamıyorum.Hanım 2 aydır memleketinde ,82den 74-75e düştüm.Beni gören çok zayıflamışsın diyor.Bakalım hatun ne diyecek:koptum:
hocam bunu anlasak aydınlanmış oluruz 😅
Senin için diyorum konu kapanıyor bir zamana kadar 😂

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Yav niye kızıyorlar hiç anlamıyorum.Hanım 2 aydır memleketinde ,82den 74-75e düştüm.Beni gören çok zayıflamışsın diyor.Bakalım hatun ne diyecek

2 aydır hasretinden eridim , iğne ipliğe döndüm . Sensizliğin zorluğunu daha iyi anladım . Hayatıma asıl anlam veren senmişsin , dedikten sonra

Müslüm Gürses'in mezarı başındaki profil resmini yengeye at. Yenge değil kızmak , en sevdiğin keki böreği yapmazsa ne olayım.

2 aydır hasretinden eridim , iğne ipliğe döndüm . Sensizliğin zorluğunu daha iyi anladım . Hayatıma asıl anlam veren senmişsin , dedikten sonra

Müslüm Gürses'in mezarı başındaki profil resmini yengeye at. Yenge değil kızmak , en sevdiğin keki böreği yapmazsa ne olayım.
Tolga abi kesinlikle haklısın.Zaten o istemese de ben isteyecem.Havalarda sıcak ama şöyle bir peynirli börek olsa da yesem diyorum kahvaltıda.Hayaller hafta sonu börek;gerçekler sürüşe çıkmadan önce sabah 5'te Nescafe+fındık ezmesi vs:koptum:

Yani diyorlar ki buralarda iyisin kamuya açılma gerek yok 😜

Ne diyorsunuz şimdi, koşmak sürmekten daha çok mu yakıyor?
Hahaha şimdi aklıma geldi birisi bir hesap yapmıştı hafta sonu 60 km sürüyorum sonra cafeye oturup bir kahve içiyorum yanında sigara bir de kek. Yol boyunca da 2 litre su tüketiyorum. Kek, su, kahve, sigara parasını toplayıp 60'a bölünce hesap ortaya çıkıyor.
Kilometrede 7 kuruş yakıyorum abi demişti

@Şeffaf İkisi de eğimsiz yol ise evet, koşmak bisikletten çok daha fazla yakıyor. Tırmanışta ise kendi ağırlığımızla beraber bisikleti de taşıdığımız için, bisiklet fazla yakıyor.

Kaynak nedir?
Bunu google'da arayın sayfa ilk başta çıkıyor.

post/175691663302/how-hard-can-you-ride-a-42-hour-cycling-time-trial
Bir kilo ezine peynir olmus 100 lira. Ne ketosundan bahsediyorsun. Medyum memis in ketoya daldıgı gibi dalacağım şimdi.

Haklısınız aslında, ekonomik problemler insanı doğru beslenmekten alıkoyabilir. Ancak şöyle bir durum da var, doktor masrafı, ilaç masrafı, abur cubur tatlı vs masrafı falan ortadan kalkınca sağlıklı beslenmek daha uyguna bile gelebiliyor, kirli/tembel keto diye de birşey var hemde, o ekonomik olarak daha da uygun olacaktır.
Yazılanları severek okudum.
19 mayıs 2021 de 115 kg ile yol bisikleti aldım ve diyete başladım. Kendi imkanlarım ile program yaptım. Diyetisyene gitmedim, online destek almadım.
Kendime 2 adet dambıl ve bilek ağırlığı aldım. Bilek ağırlıklarını işte kullanıyorum. 1 gün full takılı diğer gün dinlendiriyorum. Ağırlıklar 1.5 kg x2 şeklinde. Evde spor yapıyorum. Ücretsiz mobil uygulamalar ile. Günde en az 20k adım atıyorum. Ve kısa mesafe de olsa yarım saat yürüyüş yapıyorum. Bisiklete hafta içi yoğun olduğumdan dolayı hafta sonları ctesi ve pazar biniyorum. 25 km lik bir rotam var bunu 19 km kadarı tırmanış. Bir gün tırmanış diğer gün uzun mesafe sürüyorum. 04.08.2021 itibariyle 85 kg oldum. Hedefim 70 li kiloları görmek ve bisiklet ile daha fazla vakit geçirmek. 2022 için ise hergün bisiklet ile işe gidip gelmek. 37 km ve bunun 9 km lik (5+4) kısmı yokuş.
Peki neler yapıyorum.
Ekmek ile aramı fena bozdum.
Sabahları 1 yumurta salatalık peynir domates eğer geç kalacak gibi oluyorsam 200ml süte 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Öğlen fabrika da ne yemek çıkarsa ( yemekleri susuz alıyorum, pilav makarna türevleri yok. Bulgur 3 yemek kaşığı fazlası almıyorum ve tatlı türevleri kesinlikle yok )
saat 4-5 gibi acıkıyorum bu sefer de 21 adet kuru üzüm veya 3-5 adet kuru mevye yiyorum.
Akşamları ise çorba ve bol salata yoğurt.
Genel olarak bu şekilde beslenme durumun var. Hafta sonu aile ile beraber olduğum için onların da keyfi kaçmasın diye bazen bozabiliyorum. Eşim çok kısıyor şu diyet işine 😅 onu da çok üzmeden kızdırmadan çizgiyi çok aşmamaya özen gösteriyorum. Yanlış yaptığım birçok nokta olabilir. Tamamen kendim uyguluyorum.
Sağlıklı kiloya olan yolculuğunuzda başarılar dilerim. Biraz karatay diyetine benziyor sanki sizinki.

Bunu google'da arayın sayfa ilk başta çıkıyor.

Eğer bahsettiğiniz yazı şu ise

(link)

epey yanlış anlamışsınız. Alıntılıyorum (son paragraf):

> except that I consumed ~30 grams of carbohydrates per riding hour and some right after each of our 12 hour riding shifts

Saat başına 30 gram karbonhidrat ile keto olur mu?

Eğer bahsettiğiniz yazı şu ise

epey yanlış anlamışsınız. Alıntılıyorum (son paragraf):

> except that I consumed ~30 grams of carbohydrates per riding hour and some right after each of our 12 hour riding shifts

Saat başına 30 gram karbonhidrat ile keto olur mu?

Yüksek performans atletleri yapıyor onu. Ketojenik beslenme ile metabolik esneklik kazanıyorlar, yani vücüt hem karbonhidrat hemde yağ yakımı arasında hızlı geçiş yapabiliyor. O 30 gram karbonhidrat 120 kalori yapıyor, saatte 120 kalori karbonhidrat alıyorlar peki o yüksek performanslı spor esnasında kaç dakikada yanar bu siz hesaplayın. Yani vücut o sürede hem karbonhidrat hemde yağ yakıyor, keto sayesinde metabolik esneklik var, böyle olunca çok daha yüksek performansa ulaşıyorlar.

O konumda karbonhidrat tüketimi NOS takmak gibi birşey oluyor o metabolik esnekliğe sahip birisi için :)

• Beğen
Tepkiler: teyteydragon
Profesyonel sporcuların uyguladığı beslenme yöntemlerinden profesyonel sporcu değilseniz kaçının. Onlar en kısa sürede en fazla verimi almaya yönelik yükleniyorlar. Ve genellikle dereceye oynayan sporcuların fazla yaşlanmadan çöktükleri hatta öldükleri bir gerçek. Hele ki aktif spor yaşantılarını sonlandırdıktan sonra aşırı çöküş yaşamaları işten bile değil.

Daha normal yaşam temposuna uyumlu, kişinin de kendi metabolizmasına uygun yöntemler seçmekte fayda var.

Profesyonel sporcuların uyguladığı beslenme yöntemlerinden profesyonel sporcu değilseniz kaçının. Onlar en kısa sürede en fazla verimi almaya yönelik yükleniyorlar. Ve genellikle dereceye oynayan sporcuların fazla yaşlanmadan çöktükleri hatta öldükleri bir gerçek. Hele ki aktif spor yaşantılarını sonlandırdıktan sonra aşırı çöküş yaşamaları işten bile değil.

Daha normal yaşam temposuna uyumlu, kişinin de kendi metabolizmasına uygun yöntemler seçmekte fayda var.
Bu konuda çok haklısınız. Bunun çok fazla örnekleri var hemde. Ben çok fazla detaylı araştırma yapmadım bu konuda, genelde ketojenik diyete geçen sporcuların tecrübelerini okudum. Onların söyledikleri de şuydu hep, Yüksek karbonhidratlı beslenme ile vücutlarını çökme noktasına getirdikleri ve sporu bırakmak zorunda olduklarını ancak ketojenik beslenme ile sağlıklarını geri kazanıp spora geri başlayabildiklerini söylüyorlardı.

Bu konuda çok haklısınız. Bunun çok fazla örnekleri var hemde. Ben çok fazla detaylı araştırma yapmadım bu konuda, genelde ketojenik diyete geçen sporcuların tecrübelerini okudum. Onların söyledikleri de şuydu hep, Yüksek karbonhidratlı beslenme ile vücutlarını çökme noktasına getirdikleri ve sporu bırakmak zorunda olduklarını ancak ketojenik beslenme ile sağlıklarını geri kazanıp spora geri başlayabildiklerini söylüyorlardı.
Bir dönem keto yapmaya çalıştım. Sonrasında aralıklı oruç ve kısmen keto. İşime geldiği gibi yapmaya devam ettim.

Vücudun dengesini sistemini tam anlamıyla değiştirmek ilerisi için sıkıntı gibi geliyor bana. Ketozis e girmek, 1 gün hiç bir şey yememek VS bunlar çok zorlama geliyor. Aslında her rejimin aşırısı bir yerden sonra geri tepme yapar bence. Bana kalırsa her bünyeye ait farklı doneler var. Bana kilo verdiren başkasına aldırabilir. İçilen su miktarı her bünyeye göre değişik etki yaratabilir. Ben kendimi tartarak ilerlemeyi daha uygun görüyorum. Zaten vücut da dur kardeş ne yapıyorsun diyor, ya da hah böyle iyi bak bu bana iyi geldi diyor 😜

Ben amatör bisikletçilerin büyük bir hata yaptığını düşünüyorum, az efor sarfedip çok efor sarfettiğini sanarak özellikle şekerli gıdaları çok tüketmeleri. Tura çıktığımda bir ara denemiştim ; günde ortalama 80 km dağ bayır sürüp benzin istasyonlarında dondurma ve şekerli içecek tükettiğimde 10 gün içinde kilomun değişmediğini hatta 1 kilo aldığımı farkettim. Şu anki yaptığım turumda şekeri kıstım ama diğer gıdalar tamamen sınırsız ve serbest. Günde ortalama 80 km sürüyorum. Özellikle göbek bölgesinde kilo kaybı gayet iyi. Kaslar da parçalandı. Benim tecrübelerime göre bisikletçilerin gereksiz şekerden kaçınması gerekiyor. Özellikle asitli şekerli içecekler dondurma ve çikolata benzeri gıdalar…

Selam herkese, belki yazılmıştır ama bende şu şekilde kilo verdim;
Hedef olarak haftada 1 kg hedef koydum ki birçok yerde sağlıklı olanın bu olduğunu okudum. Yeme alışkanlığı olarak da sabah kahvaltısı 12de akşam yemeği en geç 8de olacak şekilde bir düzen uyguladım. (Intermittent fasting) Ancak yeme veya içmemden porsiyon olarak bir şey kısmadım. Hatta genel olarak daha çok yiyorum. Spor olarak haftada 3 gün bisiklet sürüyorum 1 saat kadar şehir bisikletimle 20-25 km değişiyor. Haftada 2 günde ağırlık yapmaya çalışıyorum. Ama öyle body olsun diye değil vücut kilo verirken yağlara yönelmesi için kasları çalıştırıyorum. Yoksa kas yapma amacı değil He bir de göbekteki erimeler sonucu kas sarkmasının önüne geçmek için de diyelim. Yemek konusunda dediğim gibi daha çok yiyorum ama şekerli gıdaları gündüz yiyorum yiyeceğim zaman. Akşama bırakmıyorum. Yağı çok çok az kullanıyoruz, genelde de zeytinyağı veya tereyağı tercih ediyoruz ayçiçek yağını çok çok azalttık. Geneli zeytinyağı. Bir de beyaz ekmek yok. Onun yerine bazen kepek bazen yufka ekmek(bu da beyaz ile aynı sınıfa giriyor olabilir :)) alıyoruz. Sonuç olarak 2 ayda 10 kilo kadar verdik toplam 9 hafta oldu. Ama ilk diyete başlayınca ödem atıldığı için bi hızlı kilo kaybı oluyor 2-3 kilo birden sonrasında 1 kiloya sabitledik. Bir de bayram haftasında sabit kaldım o hafta kilo veremedim. Umarım birilerine faydalı olur diye yazmak istedim. Hedefim 73 bakalım önümüzdeki 2 ayda ne kadar gerçekleştirebileceğiz.
Ek 89dan 79a düştüm

Ben amatör bisikletçilerin büyük bir hata yaptığını düşünüyorum, az efor sarfedip çok efor sarfettiğini sanarak özellikle şekerli gıdaları çok tüketmeleri. Tura çıktığımda bir ara denemiştim ; günde ortalama 80 km dağ bayır sürüp benzin istasyonlarında dondurma ve şekerli içecek tükettiğimde 10 gün içinde kilomun değişmediğini hatta 1 kilo aldığımı farkettim. Şu anki yaptığım turumda şekeri kıstım ama diğer gıdalar tamamen sınırsız ve serbest. Günde ortalama 80 km sürüyorum. Özellikle göbek bölgesinde kilo kaybı gayet iyi. Kaslar da parçalandı. Benim tecrübelerime göre bisikletçilerin gereksiz şekerden kaçınması gerekiyor. Özellikle asitli şekerli içecekler dondurma ve çikolata benzeri gıdalar…

Bu konuda kesinlikle haklısınız. Şeker tüketimi insan vücudu için yapılabilecek en yanlış enerji kaynağı seçimidir. Hazır yiyeceklerde veya sofra şekerinde glukoz ve fruktoz bulunmaktadır. Glukoz sorunsuz olsa bile (sadece karaciğer açısından) fruktoz tıbbi olarak karaciğer toksinidir ve alkol ile neredeyse aynı etkiyi yapar karaciğere.

Son düzenleme:
1628143542708.png

Tavsiye....

Göbek yok eridi ama kelle söğüş yedikten sonra(beyin dil yanak) çıkılan rampalar düz yol gibi geliyor evelallah...

Kilo almak için doktora gittim. Evlenince alırsın diyip geri göndermişti beni.(Yaş 23)

Herkes kendi beslenme tekniğini yazmış ben de yazayım bari. Abur cubur yemiyorum. Kola vs de içmiyorum.Kapalı kutudaki meyve suları da dahil. Bakkaldaki beyaz ekmek yerine halk ekmekteki tam buğday organik ekmeği alıyorum. Canım tatlı çekerse meyve, olmadı gerçek bi baklava yiyorum. Tavuklara yapılan zulümden dolayı tavuk yemiyorum haliylen yumurta da. Anca organik olursa ikisini de tüketiyorum. İçinde organik olmayan yumurta ihtimaliden dolayı pastaneden poğçayı pastayı da çok yüksek oranda kestim. Burger King falan bu tip fast foodları da yemiyorum. Suya sonuna kadar dayanıyorum. Mümkünse açık süt alıyorum vs.
Bunun dışında sünnet olan zaten 2 öğün yemek yemek.
Sabah kalktığı gibi kahvaltı yapan insanlara şaşırıyorum ki zaten normal olan da uyandıktan 2 saat sonra bişeyler yemeye başlamakmış. 3 öğün yemek modern çağın dayattığı bişey olabilir heralde.

Son düzenleme:
Geri