Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu göbek nasıl eriyecek?

Yahu; Dert ettiğiniz şeye bakın! Foto çekilirken bisikleti iki bacağınızın arasına alıp, kollarınızı gidona dayayıp, kendinizi öne doğru verin , böylelikle göbeğiniz gözükmez. Tombiş gurup yöneticileri böyle yapıp, fotoğraf atıyor. Sizin onlardan eksiğiniz ne?

Scudo
bugün itibariyle ben de kilo verme sürecine girdim. benim diyet dönemlerinde temel mantığım olabildiğince aynı beslenmek oluyor. temel makro dağılımlarını yaptıktan sonra çok sorun olmuyor. Evet aynı şeyleri yemek belki mikro besinler açısından sıkıntı olabilir, özellikle yeşillik tüketmeyen benim gibiler için. Fakat pratikte daha fazla verim alabildiğim bir beslenme düzeni yok. Zaten yakınlarınızın etrafında yaşıyorsanız zaman zaman yiyecek çeşitliliği sağlamak zor değil. Sevdiğim için haftada 4 gün ciddi anlamda ağırlık da çalışacağım. bunun yanında bisiklet kondisyonumu arttırmak için salonda neler yapabiliyorum bilmiyorum, bildiğim tek şey, neyi geliştirmek istiyorsan onun üstüne gitmek. Sanırım spin bike bu noktada işime yarayacak. Kısaca; basit ve kafa karıştırmadan beslen, olabildiğince hareketi arttır.

96 kg ile başladım muhtemelen 8 haftasonra 85 kg dolaylarında olacağım. bakalım.
"Kısaca; basit ve kafa karıştırmadan beslen, olabildiğince hareketi arttır."
Kesinlikle katılıyorum. 95-100 kilo arasındayken deli gibi spor yapmanın, sadece "spor" ile kilo vermenin ciddi anlamda yeterli olmadığını bizzat gördüm, deneyimledim. Halbuki yeme düzenini biraz değiştirince, özellikle ara öğünlerdeki o korkunç mini atıştırmalıkların verdiği ağır kiloları vücuttan atınca nasıl da güzel kilo verildiğini bilmenizi isterim (72 kiloyum). Temel problem beslenme düzeni. Hareket etme bu işin %30 u, uyku ve diğer şeyler %20, kalan %50 de beslenmeden oluşur diye zamanında not almıştım.
Ezcümle: "Basit ve kafa karıştırmadan sağlıklı beslen, olabildiğince hareketi arttır."

ayranı bi kenara koymak lazım tabiki ama limonata da şeker oranına göre hiiiiçç masum sayılmaz malesef. sonuçta herşey kararında ve kontrollü tüketilebilir ama herşeyin fazlası zarar
Ev limonatası olmalı elbette,anne ya da eş yapmalı :) ayran da aynı şekilde

Lütfen bu yazacaklarımı yanlış anlamayın. Linkedin'deki profilinde (link) diye yazan Batıkan Ünver eğer sizseniz, yazdıklarınızı kaale almayacağım zira "Yoğurtçu yoğurduna ekşi demez" durumu söz konusu :)

Eğer o kişi siz değilseniz, siz de yukarıda yazdığım satırları kaale almayın lütfen.
tabiki yanlış anlamıyorum herkesin kendi fikri düşüncesi.
evet o benim gizlenecek yalanlayacak değiliz ama mesele yoğurdun ekşi olması değil. tabiki kimse yoğurduna ekşi demez ben şirketin sahibi de değilim sadece çalışanıyım.
ben de bu işten önce facebook dayıları bilgileriyle yalan yanlış şeyler biliyodum ve öyle zannediyodum ama bazı şeyler bizim bildiğimiz gibi değilmiş onu öğrendim. doğru bildiğimizi zannettiğimiz yanlışlar var anlatmaya çalıştığım buydu sadece.
örneğin daha az zararsız diye düşünerek tükettiğiniz "soğuk çay"ların içinde kola dan daha fazla şeker var ve bu mantıkla daha zararlı. tükettiğiniz pek çok ürünün arkasında içerik bilgisi yer alır herhangi bir sakızla kıyas yaparsanız kendiniz de görebilirsiniz içerdiği aspartam miktarını.
bursa satırlarca da anlatabilirim ama konuyu dağıtmayalım mesele göbek eritmek :hhhhhh: kimseyi ikna etmeye falan da çalışmıyorum ister tüketir ister tüketmeyiz benim de küçük tatlı bi göbeğim var eritmem gereken ama bazı içeceklere gelene kadar kontrol altına almamız veya tüketmemek gereken çok şey var.
bol pedallar sağlıklı günlerimiz olsun :harika:

örneğin daha az zararsız diye düşünerek tükettiğiniz "soğuk çay"ların içinde kola dan daha fazla şeker var ve bu mantıkla daha zararlı.
Teşekkür ederim bilgi için artık soğuk çay da içmeyeceğim. Gazoz ve soda hakkında da bilgi verebilir misiniz mümkünse?

En çarpıcı örnek A.B.D. nüfususudur.
Gazlı, şekerli, katkılı içecek, dondurulmuş gıdalar, fast good türü beslenme ekseninde ciddi obezite sorunu içindeler.
Sedanterlik, geniş yerleşim aralıklarında araç kullanımı da eklenince bize en kötü örneği oluşturuyorlar...

Uzun mesafe Zone 2 sürüşler , yapılabilirse de haftada 1 saatlik 3 interval iyi düzeyde metabolizmayı canlandıracaktır. Burada dikkat edilmesi gereken en öenmli şey paketli gıdalardan uzak durmak vücudu çok sıkmadan yıpratmadan bu şekilde 2 ay dişimizi sıkabilirsek zaten rayına oturur rutin haline gelir diye düşünüyorum. En nihayetinde bu işin %70 i beslenme geriye kalan kısmı ise spordan ibaret. Herkese kolay gelsin

Gazlı, şekerli, katkılı içecek, dondurulmuş gıdalar, fast good türü beslenme ekseninde ciddi obezite sorunu içindeler.

ABD'de yıllar içinde fast-food lokantalarında satılan gazlı içecek bardaklarının boyutlarının büyümesi ile obezitedeki artış arasında pozitif korelasyon var. Coca Cola, Pepsi gibi şirketler nüfusun büyük çoğunluğunu bilinçli bir şekilde obez haline getirmiş resmen.

@Mehmet Altuğ @batikanunver konu dışı olacak ama meslekle ilgili yazdıklarınız üniversitede bir süre bir kafede "nargile ustası" olarak çalıştığım zamanları aklıma getirdi. Daha önce ne sigara ne nargile ne de türevlerinden 1 fırt dahi çekmemiş olmam dışında durumun bir garipliği yoktu tabi :)

Teşekkür ederim bilgi için artık soğuk çay da içmeyeceğim. Gazoz ve soda hakkında da bilgi verebilir misiniz mümkünse?

Limonlu soda hakkında ben de yorum bekliyorum. Bakalım nasıl zararlı olduğu vurgusu yapılacak 🤭

ben de bu işten önce facebook dayıları bilgileriyle yalan yanlış şeyler biliyodum ve öyle zannediyodum ama bazı şeyler bizim bildiğimiz gibi değilmiş onu öğrendim.
Bir Coca-Cola bağımlısı olarak Coca-Cola Company'den birinin forumumuzda olmasından gurur duydum @batikanunver. Facebook'taki +60 yaş gruplarındaki Coca-Cola paylaşımlarına bayılıyorum. Böcekten yapılıyomuş, rengi normalde yeşilmiş de, yeşil kimse içmez diye siyah boya atılıyomuş, kokain isimli uyuşturucu da koka bitkisinden yapılıyormuş, yani içinde eser miktarda kokain varmış insanları bağımlısı yapmak için vs...

Ayrıca şunu da merak ediyorum, Coca-Cola'da şeker var, ıyyyk içilmez diyen arkadaşlar, mükemmel bir beslenme uygulayıp hiç basit karbonhidrat almıyolar mı vücutlarına? Almıyolarsa diyecek bişeyim yok, saygıyı hakediyolar.

Bir Coca-Cola bağımlısı olarak Coca-Cola Company'den birinin forumumuzda olmasından gurur duydum @batikanunver. Facebook'taki +60 yaş gruplarındaki Coca-Cola paylaşımlarına bayılıyorum. Böcekten yapılıyomuş, rengi normalde yeşilmiş de, yeşil kimse içmez diye siyah boya atılıyomuş, kokain isimli uyuşturucu da koka bitkisinden yapılıyormuş, yani içinde eser miktarda kokain varmış insanları bağımlısı yapmak için vs...

Ayrıca şunu da merak ediyorum, Coca-Cola'da şeker var, ıyyyk içilmez diyen arkadaşlar, mükemmel bir beslenme uygulayıp hiç basit karbonhidrat almıyolar mı vücutlarına? Almıyolarsa diyecek bişeyim yok, saygıyı hakediyolar.
Can hocam, pek güzel anlatmışsın. bir zamanlar siyasetçilerimiz vardı. günah işleme özgürlüğü ile açıklamışlardı suçlarını.
şaka bi yana yakın gelecekte şeker ve karbonhidrat tüketimlerine ciddi denetimler geleceğini konuşuyor büyüklerimiz.
şirketlere aktarılan paralar sağlık sistemlerinde büyük delikler açıyor. sigara gibi muamale göreceği günler yakındır.
yine bi arkadaş olarak şeker/karbonhidrat tüketimini belli bir seviyenin altında tutarsan daha sağlıklı bir bünyen olacağını hatırlatmak isterim.
gerçi o uzmanlar yarın daha fazla şeker kullanın derler mi bilemeyeceğim :)

Limonlu soda hakkında ben de yorum bekliyorum. Bakalım nasıl zararlı olduğu vurgusu yapılacak 🤭
Meyvalı soda, hazır limonlu sodadan bahsediyorsan youtube de Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun kanalına bak bayağı açıklayıcı bilgiler veriyor. illa limonlu soda içecekseniz sade sodanın içine limon sıkın diyordu videosunda.

siz moruklar diyete falan devam mı. ben yemeğimden kısmayarak hatta bayaa yiyerek yanlışlılla 3 kilo vermişim. ideal için 2 3 daha vermem lazım dewamke. yokuş tırmanın yokuş
Mesaj düzenleme özelliği yok muydu forumda 🥲

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik

Kendi adıma konuşayım almaz olur muyum hem de ne almak.Gelsin makarnalar,gitsin börekler :huhuu:Ama çok hareket etmeye çalışıyorum,asansör kullanmıyorum. Boy 1.82,kg 79-80

Sürüş esnasında kola, fanta, gazoz gibi şekerli şeyler içen insanlar epeyce çok diye düşünüyorum. Kaldı ki proffesional yarışlarda bile sporcuların heybelerine bu içecekler koyuluyor. Burda acaba mesele vücuda aldığımız besini haraketle yakabilmekten mi geçiyor. 🤔

Can hocam, pek güzel anlatmışsın. bir zamanlar siyasetçilerimiz vardı. günah işleme özgürlüğü ile açıklamışlardı suçlarını.
şaka bi yana yakın gelecekte şeker ve karbonhidrat tüketimlerine ciddi denetimler geleceğini konuşuyor büyüklerimiz.
şirketlere aktarılan paralar sağlık sistemlerinde büyük delikler açıyor. sigara gibi muamale göreceği günler yakındır.
yine bi arkadaş olarak şeker/karbonhidrat tüketimini belli bir seviyenin altında tutarsan daha sağlıklı bir bünyen olacağını hatırlatmak isterim.
gerçi o uzmanlar yarın daha fazla şeker kullanın derler mi bilemeyeceğim :)
@Can Çelik dediği gibi aslında bütün mesele neyi nekadar tükettiğinle alakalı. en başta da yazdığım benzerdi aslında. ben de bu işin içinde olmadan kulaktan dolma bilgilerle çok daha az tüketiyor/tüketmeye çalışıyordum ancak gerçekleri öğrendiğimde bu içecek yerine su ve "evde yapılan katkısız" ayran haricinde ne içerseniz için benzer zararı göreceğimiz gerçeğiyle yüzleştim. şeker tabiki dediğiniz gibi zehirli kategorisine girebilecek bi madde vücut sağlığı için. o nedenle kendim gönül rahatlığıyla zero içiyorum. en azından şeker yok bu büyük bi artı. tatlandırıcı şekerden iyidir bana göre. aspartam olayına gelince içindeki aspartam miktarı okadar düşük ki insan sağlığı için hiçbir risk teşkil etmiyor. bu mantıkla eğer zararlı olduğunu düşünüyorsanız sakız da çiğnememeniz lazım bundan bahsetmiştim.
google da arattığınızda daha düşük çıkar ama temeli 174 yıl öncesine dayanan ve dünyanın heryerinde her ülkesinde satılan ve bilinen bi markadan bahsediyoruz. her ülkede yasaların izin verdiği ölçüde farklı hammadde girdileriyle benzer tatlarda üretim yapılıyor. dolayısıyla amerika daki bileşen miktarı co2 oranı veya şeker miktarı TR deki veya danimarka da üretilip satılan üründen çok daha farklı. dolayısıyla ülkelerin damak tadına göre farklı ülkelerde (içeriğindeki özüt ve meyve miktarından kaynaklı) farklı lezzetlerde ürünler üretilerek satılıyor.
işin özü metabolizma hızı ve yaşam tarzı/beslenme şekliyle de paralel şekilde kilo anlamında kişiden kişiye farklılık gösterecek bir içecek diyebiliriz. tercih ve tüketim miktarları tamamen kişinin keyfine kalmış. yıllardır günde en az 2.5lt coca cola içen ve kilo almayan pek çok örneklü gördüğümüz zaman bazı genellemelerden de kaçınmamız gerekir diye düşünüyorum.

gazoz ve soda kısmına gelince; meyve suyu kadar şeker içermediği kesin. üretim tarafında olmadığım için ürün bileşenleri ve içerikleri konusunda tecrübem sizlerden pek farklı değil açıkcası. ama gazozun da coca cola dan farkı aroması. birisi meyan kökü özlüyken diğeri limon ve benzeri özütleriyle üretiliyor. benzer durum piyasada bulunan yine bildiğim kadarıyla sodalar için de geçerli. içine suni yollarla gaz basılan ve tatlandırıcı/şeker/aroma ilave edilerek üretilen içecekler. ,

sözün özü, çok uzatmayalım şekersiz ürünleri tüketmekte ben şahsen bi sakınca görmüyorum ve kendim tüketiyorum. şekersiz yoksa tüketmemeye çalışıyorum. keşke bunları içmeyerek daha sağlıklı daha fit olsak ama maalesef bu tüm vücudu etkileyen bütünün %3ü bile değildir. bununla birlikte protein ağırlıklı dengeli beslenme, karbonhidrat tüketiminde çok ciddi bir düşüş, paketli ve yüksek kalorili gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmadığımız sürece göbekleri eritmek çok çok zor. göbeği yapmak kolay kaybetmek asıl zor olanı ;)

Meyvalı soda, hazır limonlu sodadan bahsediyorsan youtube de Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun kanalına bak bayağı açıklayıcı bilgiler veriyor. illa limonlu soda içecekseniz sade sodanın içine limon sıkın diyordu videosunda.
Gerçekten aydınlatıcı bilgiler veriyor. Teşekkür ediyorum.

Konudaki firma çalışanlarının kola güzellemesini hayretle okudum.

Normal kolada şeker diye geçen içerik pancar şekeri olan sakkaroz değil glukoz-fruktoz şurubudur. Bilinen hiçbir faydası olmadığı gibi karaciğer yağlanması, diyabet, obezite gibi problemlere sebep olur. Sıfır şeker diye pazarlanan kolada asesülfam potasyum, sukrakoz ve aspartam bulunmaktadır. Bunlarında besin değeri olmadığı gibi aspartam yakında muhtemel kanserojen olarak adlandırılacak.

Ben bu kimyasallardan izole bir hayat sürdüğümü söylemiyorum bunun için uğraşıyorum ama bunlardan haberdar olup, bile isteye kola içen insanın kendisine saygısı olduğunu düşünmüyorum.

Konudaki firma çalışanlarının kola güzellemesini hayretle okudum.

Normal kolada şeker diye geçen içerik pancar şekeri olan sakkaroz değil glukoz-fruktoz şurubudur. Bilinen hiçbir faydası olmadığı gibi karaciğer yağlanması, diyabet, obezite gibi problemlere sebep olur. Sıfır şeker diye pazarlanan kolada asesülfam potasyum, sukrakoz ve aspartam bulunmaktadır. Bunlarında besin değeri olmadığı gibi aspartam yakında muhtemel kanserojen olarak adlandırılacak.

Ben bu kimyasallardan izole bir hayat sürdüğümü söylemiyorum bunun için uğraşıyorum ama bunlardan haberdar olup, bile isteye kola içen insanın kendisine saygısı olduğunu düşünmüyorum.
Adamlar deli gibi para kazanan küresel bir süper güç olmasa kolanın zararları hakkında bu kadar bilgili olur muyduk acaba? Deli gibi para kazanmayan ve küresel bir süper güç olmayan firmaların en az kola kadar zararlı ürünlerini kullanmıyor muyuz acaba?

Koladan çok hoşlanmasam da içerim. İçtiğimde de "ulan ne zarar gördüm şimdi" diye düşünmem. Dün akşam eve gidince de eşim sağolsun önüme bi koca kase kızartma koydu, yoğurdu salçayı bastım yedim. Alkol kullanmıyor değilim, sadece o kadarcık içeceğe bir dünya para vermek mantıklı gelmiyor, beleş bulursam anasını inletirim. Bazı sabalar kahvaltı niyetine bi paket Probis yiyorum. Plastik enjeksiyon üretiminde çalışıyorum, sahaya girdiğimde genellikle maske kullanmıyorum. Hepsinden öte, İstanbul'da yaşıyorum. Kendime saygım var, yaptığım hiç bir şeyden de pişman değilim.

Geri