Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu göbek nasıl eriyecek?

Uzun mesafe koşmanın insan evriminin bir parçası olduğunu biliyorum. Atalarımız avcı toplayıcı zamanlarında çok uzun mesafeler koşarak avlarını yakalarlardı. O kadar ki, bir geyiği templu uzun koşularla o tükenene kadar takip edip, hayvanın artık koşamayacak seviyeye gelmesini sağlarlardı. İnsanlar olarak bizler terimizi deriden atıyoruz. Evrimimizin bir bölümünde vücut kıllarımızın azalmasının bir sebebini de buna bağladıklarını biliyorum. Ama bazı bol ve uzun tüylü hayvanlar terlerini vücutlarından bizim gibi kolay atamıyorlar. Bu yüzden de çok uzun mesafeler koşu yapamıyorlar. Bazı hayvanlar ise çok hızlı koşabildikleri halde daha kısa mesafelerde tükeniyorlar. Konu dışı oldu gibi ama ufak bir bilgi olsun.

Scudo
Bişey sormak istiyorum, bu düzen ile ne kadar zamanda ne kadar kilo verdin?
bu bahsettiğim düzende 3-4 kilo diyebilirim. Bendeki tek problem rejim yapmamak, yağlı yemem şeker tüketmem karbonhidrat var. benim amacım kas kütlesini yükseltmek bu arada.

Süt ve süt ürünlerini kesip karbonhidratı minimuma indirirseniz bir değişim olabilir. Haftada 3 gün en az 50 dk olmak üzere hızlı tempo yürüyüş veya koşu işinizi kolaylaştırır.

Amacımız kilo vermekse nasıl bir sürüş stratejisi belirlemeliyiz?

Birde merak ettiğim kısım, sürüş sırasında besin takviyesi şeklinde şeker vb almaktan kaçınıyorum. Zaten amaç kalori yakmaksa bunları almak ne kadar doğru? Ha uzun tur atmıyorum ama 50-60kmlik turlarda baya halsizleşiyorum. Bu doğru mu yanlış mı sizce?

Amacımız kilo vermekse nasıl bir sürüş stratejisi belirlemeliyiz?

Birde merak ettiğim kısım, sürüş sırasında besin takviyesi şeklinde şeker vb almaktan kaçınıyorum. Zaten amaç kalori yakmaksa bunları almak ne kadar doğru? Ha uzun tur atmıyorum ama 50-60kmlik turlarda baya halsizleşiyorum. Bu doğru mu yanlış mı sizce?

Hocam zayıflamak için antreman esnasında ne yediğinizin pek bir önemi yok. Asıl önemli olan 24 saatlik dilimde ne kadar kalori aldığınızdır. Antreman,aktivite veya sürüş sırasında ne kadar besin takviyesinden kaçınsanız veya aç olarak antreman yapsanız dahi eğer günün sonunda günlük enerji ihtiyacınızdan daha fazla enerji alırsanız, kilo almaya veya yağlanmaya devam edersiniz. O yüzden kalori yakma olayına anlık,saatlik olarak bakmayıp günlük total kalori olarak bakarsanız hem antremanınızdan hem sürüşünüzden daha çok keyif ve daha sürdürülebilir hale getirirsiniz.

Hocam zayıflamak için antreman esnasında ne yediğinizin pek bir önemi yok. Asıl önemli olan 24 saatlik dilimde ne kadar kalori aldığınızdır. Antreman,aktivite veya sürüş sırasında ne kadar besin takviyesinden kaçınsanız veya aç olarak antreman yapsanız dahi eğer günün sonunda günlük enerji ihtiyacınızdan daha fazla enerji alırsanız, kilo almaya veya yağlanmaya devam edersiniz. O yüzden kalori yakma olayına anlık,saatlik olarak bakmayıp günlük total kalori olarak bakarsanız hem antremanınızdan hem sürüşünüzden daha çok keyif ve daha sürdürülebilir hale getirirsiniz.
Şöyle diyeyim hocam, antremandaki amaç kalori açığı elde etmek değil mi? Misal 60kmlik sürüş yapacağım, orta tempoda sürüyorum diyelim. Bunun 30kmden sonrasında ise kıvranmalar başlıyor. Şimdi ben birkaç şekerli bir şey yesem en az 500 kcalden fazla enerji alırım, hiçbir şey yemesem 1000kcal yakıyoruz diyelim. Kafadan kazancımızı yarı yarıya düşürüyoruz. Ha her gün süren için sıkıntı yok, ama haftada bir iki gün süren için bu dengeyi nasıl ayarlayabilir onu bulamadım. şekeri hafif yükseltecek ama kaloriyi zıplatmayacak bir şey lazım. Çikolatalar, kekler vs kalorisi çok yüksek.

Şöyle diyeyim hocam, antremandaki amaç kalori açığı elde etmek değil mi? Misal 60kmlik sürüş yapacağım, orta tempoda sürüyorum diyelim. Bunun 30kmden sonrasında ise kıvranmalar başlıyor. Şimdi ben birkaç şekerli bir şey yesem en az 500 kcalden fazla enerji alırım, hiçbir şey yemesem 1000kcal yakıyoruz diyelim. Kafadan kazancımızı yarı yarıya düşürüyoruz. Ha her gün süren için sıkıntı yok, ama haftada bir iki gün süren için bu dengeyi nasıl ayarlayabilir onu bulamadım. şekeri hafif yükseltecek ama kaloriyi zıplatmayacak bir şey lazım. Çikolatalar, kekler vs kalorisi çok yüksek.
Çikolata ve kek gibi hazır şekerler çok yüksek enerji verir, ancak verdikleri enerji çok kısa sürer. Ben mesela özellikle uzun sürüşlerde saatte bir tadım'ın hurma barını tüketiyorum. Ki bunu beraber çalıştığım diyetisyen söylemişti. Onu deneyebilirsin.
Bisiklettte yağ yakmak, kilo vermeyi desteklemek için de Z2 nabız bölgesinde sürmen gerekiyor diye biliyorum. Yanlış olabilirim :)

Çikolata ve kek gibi hazır şekerler çok yüksek enerji verir, ancak verdikleri enerji çok kısa sürer. Ben mesela özellikle uzun sürüşlerde saatte bir tadım'ın hurma barını tüketiyorum. Ki bunu beraber çalıştığım diyetisyen söylemişti. Onu deneyebilirsin.
Bisiklettte yağ yakmak, kilo vermeyi desteklemek için de Z2 nabız bölgesinde sürmen gerekiyor diye biliyorum. Yanlış olabilirim :)
O nasıl oluyor? :)) Ne zorlayacak ne boşa döndürecek viteste kullanıyorum, orta kıvamda fıtı fıtı tarzda. Ortalama tabi 20lerde.

Alırım abi verin bana 20 kilo alırım. Bende alamıyorum kilo 1.86 boy kilo 65.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: Gkgoko ve MakRo
Şimdi tartıldım 86kg geldim. Kışın 90-92kg civarıydım yanlış hatırlamıyorsam.

Hedefim 85 şuanlık.

Son düzenleme:
O nasıl oluyor? :)) Ne zorlayacak ne boşa döndürecek viteste kullanıyorum, orta kıvamda fıtı fıtı tarzda. Ortalama tabi 20lerde.

En çok yağ yakımı Zone 2'de oluyor.

Zone 2'yi normalde bulmak için tam teşeküllü efor testi vs yapılması gerekiyor ancak akıllı saatler veya garmin+heart rate monitorle bu iş çözülebiliyor.

VO2 Max anlamında neredeyse akıllı saatler doğru sonuç veriyor. O yüzden Zone 2 için de yakın tahmin yaptıklarını varsayıyorum.

Şöyle bir video var VO2Max için.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
En çok yağ yakımı Zone 2'de oluyor.

Zone 2'yi normalde bulmak için tam teşeküllü efor testi vs yapılması gerekiyor ancak akıllı saatler veya garmin+heart rate monitorle bu iş çözülebiliyor.

VO2 Max anlamında neredeyse akıllı saatler doğru sonuç veriyor. O yüzden Zone 2 için de yakın tahmin yaptıklarını varsayıyorum.

Şöyle bir video var VO2Max için.

O derecede profesyonel olarak işi takip etmek zor hocam, düzenli sürüş yapamıyorum. Haftada işte 60-80 km maksimum anca. :) Youtubede bazı bisikletçi kanalları izliyorum, adam 3-4 saatte 200kmnin üzerinde sürüş yapıyor. Bu bana efsanevi geliyor valla. :) Birkaç defa 100 km sürdüydüm, ondada yolda daha yemediğim abur cubur kalmadıydı.En az 2 litrede su içmiştim 1 günümü almıştı.:koptum:

Tadım hurma barının kalorisi nedir?
Sürüşlerdeki amacım işte kalori açığı verdirmek. Yediğime, içtiğime dikkat ediyorum ama tabi arada kaçamaklar yapıyorum. Haftada bir dürüm veya bir pizza vs gibi. O kadarda olmazsa insan yaşadığını hissetmiyor. Önceden yanıma çikolata tarzı şey alıyordum ama sonra baktım böyle hiç zayıflama yolunda ilerlenmiyor o zaman ek gıda olayı geçtim. Ondada işte 30 kmden sonra kıpırdanmalar başlıyor. 50kmden sonra bu sporu niye yapıyorum diye sorgulamaya başlıyorum.:komik:

Geçen hafta itibariyle kilitli pedala geçtim. Özellikle çekerken karın kaslarının çalıştığını çok net fark ettim.

Muhtemelen benden önce de yazılmıştır ama arada kaynadıysa diye, hatırlatma mahiyetinde olsun: kilitli pedalla olabildiğince çekerek kullanıp göbeğimi eritmeyi planlıyorum :)

Full amortisörlü market bisikletinin koltuğunu indirip sürerseniz jet hızında zayıflarsınız. :D Deneyimle sabit, 54 kiloyum.

O maksimum anca. :) Youtubede bazı bisikletçi kanalları izliyorum, adam 3-4 saatte 200kmnin üzerinde sürüş yapıyor. Bu bana efsanevi geliyor valla. :)

Bu rakamları afaki yazdınız sanırım. 4 saatte kim 200 km üstü sürüş yapacak çok merak ettim şayet afaki olarak yazmadı iseniz. Dünya rekoru 1 saatte 56.7 km/s oda kapalı alanda.

Bu rakamları afaki yazdınız sanırım. 4 saatte kim 200 km üstü sürüş yapacak çok merak ettim şayet afaki olarak yazmadı iseniz. Dünya rekoru 1 saatte 56.7 km/s oda kapalı alanda.
Yani yaklaşık demek istedim, youtubede benzer başlıklı videolar var. Tabi 4 saatte 200 yapabiliyorlar mı bilmiyorum ama ciddi yol kattedenler var.
Bu adamın (link)inceleyin, uzun sürüşlerine hayranlıkla bakıyorum.
(link) da 8-9 saatte 380km yol aldığını belirtmiş, izlemedim ama.

Yazilanlarin tamamini okumaya vaktim olmadi ,3 yil önce D2 teshisiyle 121 kiloda idim ,zaten son 10 yildir endustriyel seker kullanmiyordum (tam anlamiyla 0 seker )icinde seker katkisi olan hicbirsey tuketmiyordum .seker siz hayatta kilom son yillarda hep ayniydi ,ama obez dim .daha sonrasinda 90 kiloya kadar dustum
Benim tecrubelerim söyle
1 Az ye sik ye kesinlikle kan sekeri ve insulin dengesi bakimindan yanlis
2 kiloyu hergun sabah aksam 45 dakika yuruyerek verdim duzenli ,kesinlikle atlamadan (su anda 54 yasindayim bisiklet hayatimda az yada cok hep oldu ,ise bisikletle gidip geliyorum ,evde birkac turden bisiklet var :) ama buralar cok soguk ,isvecte yasiyorum )
3 yeme aliskanligimi degistirdim hicbir hazir gida tuketmedim ,baklagiller ve lifli meyveler sebzeler tukettim ,lifli gidalar sindirimi daha uzun oldugundan hem tok tutuyor ...
4 ögun atlayarak (ac kalarak degil ,bir sure sonra istahiniz azaliyor kan sekeri duzene girince ,sahte aclik hissinden kurtuluyorsunuz )
5 kislari isvecte taxi suruyorum hareket azlinca 7,8 kilo aliyorum yazlari ispanda yasiyorum o kilolar hemen gidiyor cunki bisiklet yuzme yurume vs hic bitmiyor
ne yersem yiyeyim tabak säyle %40 yemek ise %60 salata

Öncelikle selamlar, normalde başlık açmayıp kilo vermeyle ilgili konuların altına yazacaktım ama başlık açmanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Admin başlığın altına alabilir.

Aranızdan beni hatırlayanlar olabilir, birkaç ay önceye kadar çoğunuza kıyasla az olan bilgimle forumda gezinirdim. Bu kasım ayı yazlık ekipman ve kıyafetlerle 2 saat süren bir tura çıktım, turun ilerleyen saatlerinde hava 2 dereceye kadar düştü, titreyerekten turdan ayrılıp eve geçtim. Ardından göğsümde bir ağrı oluştu, miyoperikardit olmuşum. Yaklaşık beş gün hastanede yattım ve altı ay boyunca spor yapamayacağımı öğrendim. O günden beri yaklaşık 20 kilo alarak iki senedir sabit olan kilomun bayağı üzerine çıktım. Yetmezmiş gibi üstüne bir de aşık oldum, reddedildim, her şeyi kiloma bağladım ve bu durum beni daha da etkileyerek okul dışında yataktan çıkmamama neden oldu. Ondan önce yazın da buna benzer bir durum yaşanmıştı. Bütün bunların sonucunda 60 kilodan 80'li kilolara çıktım.

Şu anda kilo vermek istiyorum ancak nasıl bilmiyorum, bu nedenle sizlere danışmak istedim. Hâlâ daha spor yapamıyorum. Ayrıca yıllardır fazla yemek yiyen birisiyim, sporla en azından yediklerimi yakabiliyordum ve bisikletçi kafasındayken de sağlıklı besleniyordum. Eskiden sabahtan kendi başıma tura çıkardım, güneşin doğuşunu izlerdim, güneş batarken eve dönerdim... Şu anda da bu durumdan nasıl çıkacağımı bilmiyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şu yeterli olur sanıyorum. Özetle, aç kalacaksın.

53761103_10156231234708325_403762788800921600_n.jpg

Ekmek yemeyeceksin kardeşim. Gazlı içecek içmeyeceksin , bisiklette Zone 2 bineceksin ve Zone2 geçmeyeceksin nabzın 135 ve altı olacak. Öyle çıkarken 160 inerken 120 ortlama değil hep düşük olacak. Ona göre düz rotalar seçeceksin. Zamanla herşey daha iyi olacak. Geçmiş olsun

Geri