Scudo Sports

Bu maşalardan hangisini almalıyım?

dubadub

Üye
Tepki
3
Merhaba arkadaşlar 28'' düz maşalı bir bisikletim var ve biraz extrem bir kullanıcı olduğum için düz maşadan hiç memnun değilim her an çat diye kıracakmışım gibi hissediyorum, ani frenlemelerde önden kayma yaşıyorum ve düz maşanın parke yollarda beni yavaşlattığını düşünüyorum. Bu sebeplerden dolayı bisikletim için amortisörlü bir maşa almak istiyorum, biraz araştırma sonucunda aşağıdaki maşaları buldum bunlardan hangisini tavsiye edersiniz? Veya önerebileceğiniz daha iyi bir maşa var mı?
Suntour Swing Shock hafifliğinden dolayı ilgimi çekti fakat işlevselliği ve kilitli olmamasından dolayı kafamda soru işaretleri oluşturdu, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.(Buarada bisikletim mosso legarda 1521 mdm)

Scudo
Bende salcano cityfun70 kullanıcısıyım.Aynı yardımı bende bekliyorum.Yardımcı olabilecek biri yok mu?

suntour swing diğerlerinden daha uygun ve daha hafif ayrıca özceylan bisikletin fiyatı yurtdışından bile uygun (daha önce bakmıştım yanlışsa düzeltin)
ama swing modelinin sanki dayanıklılığı diğerlerinden az gibi, eğer uç noktalarda zorlayacaksanız bence swing i almayın, normal şehir kullanımı için bence swing modelini tercih edin
diğer iki modelde birbirinin muadili sayılır RST de tur bagaj delikleri var demiş bence artı özellik (ama fotoğrafta ben göremedim). rst 60 mm esniyor diğeri 63 mm

• Beğen
Tepkiler: dubadub
Maşadan yana ben de dertliyim. Mosso'da Zoom maşa var. 28" Mosso bisiklet için ben de öneri bekliyorum :)

• Beğen
düz maşa candır bence elinizdekinin kıymetini bilin. ben yüksek hava basınçlarıyla çok ciddi bozuk arazide bile ilerledim. çok ciddi darbeler aldım ama maşaya bişey yapamadm. cityfun, legarda gibi bisikletde hi-ten maşa olduğunu düşünürsek sizin ona şehir içinde bişey yapmanız çok zor. illa alacaksanız hafif olması münasebetiyle swingshock alabilirsiniz fakat ben olsam illa maşayı değiştireceksem gider carbon düz maşa falan alırdım.

@dubadub
önden kaymanın maşayla hiçbir alakası yok lastiklerinizi değiştirin. hele ki o bisikletin üstünde gelen lastikleri hiç kullanmadan çöpe atmak en akıl karı olan iş. mosso adam gibi lastik koymadı koymuyor bisikletlerine. maxxis overdrive var 700x40 bu lastiklerlerle sürüşünüz baya değişir tutuş problemide yaşamazsınız. bu lastikler kalın gelirse 38c'lik modelde alabilirsiniz. maşaya vereceğiniz 150tl den çok daha fazla mutlu olursunuz. parke yollarda rahat ilerlemek istiyorsanız maşanızın müsade ettiği en geniş lastiği alıp üst sınıra uzak bir değerde şişirin parke yollarda daha rahat edeceksiniz. giriş seviyesi yağlı maşalar parke yolda sizi rahat ettirecek kadar hızlı rebound veremezler. havalı maşa yapabilir onu ancak.

şehir içinde amortisör hammallıktır.

@Sinan A.
Sinan kardeş yaptık bir hata aldık bir mosso'unun amortisörlü modelini. Şimdi karbon düz maşalar da pahalı diye biliyorum.
Sen bize ne önerirsin?
Düz maşaya geçerken marka model önerin olur mu?
Yok madem aldınız kullanın mı dersin?

@akinomatata
mosso fk-md5 var bende 150tl ye sundu bisikletten aldım. 680gr ağırlığı var. tavsiye ederim kesinlikle. telefonla arayıp sorun kargoyla gönderip ödemeyi havale ile alıyorlar. bisikletiniz v frenliyse fren pivotlarını göndermesini de isteyin. kolay bulunan bişey değil çünkü.

fakat benim maşa 26 uyumluymuş. 28 uyumlu v frenli maşa yok mossoda gördüğüm kadarıyla. disk fren kullanıyorsanız fk m5 alacaksınız yani.

@Sinan A. Boşuna yük taşıma düz maşaya geç diyorsun yani :)

@sinan Sundu Bisiklet'in web sitesinde bulamadım.
Aliexpress'te şöyle bir şey var bu benim işimi görür mü?
(link)

• Beğen
Rst neon olan modelin 2012 üretimi olması sıkıntı yaratır mı?Zoom maşaya göre yada 130liralık bir maşaya göre fiyat performans oranı nasıldır?Ayrıca bisikletim mat siyah.Beyaz maşa mı daha iyi olur parlak siyah mı?

Valla bu srouyu soran arkadaşa tek tavsiye var bellki sert sürecek bu arkadaşımız bütçe ne kadar bilmiyorum. 28 janta uygun neler var pek bilmemsedem ön amortisör dediğinde aklıma üç çeşit geliyor ...

1.FOX istersen 2006 model al 28 e uygun varsa
2.Manitou Air Maşalardan Herhangi biri R7 öneririm
3.EPİCOn

İkinci el alırsan foxtan korkma bakım yap devam... Manitou parçaları Türkiye nasıl var mı bilemiyorum ama foxtan ekonomiktir.Epicon güzel çalışması ikinci eli ekonomiktir ağırlığı da azdır.

• Beğen
Arkadaşlar kusura bakmayın yoğunluktan dolayı yeni cevap yazabiliyorum, yorumlarınız için çok teşekkürler. Suntour swing shock almıştım ama dediğiniz gibi sağlam bir şeye benzemiyordu ve @Sinan A. hocamın yorumunun da etkisiyle maşayı bisikletime monte etmeden iade ettim; kalın lastik olayı gerçekten daha mantıklı geldi, müsait olduğum bir zaman lastiklere el atacağım. İyi pedallamalar. :)

• Beğen
Tepkiler: dr_mrh
Selamlar dostlar konuyu yeniden dile getirmek istedim Salcano NG 750 var bende zoom marka maşa var üzerinde gelen maşa çok kalitesiz olmalı diye düşünüyorum zor çalışıyor bu arada geçen yaz öğrendim bisiklet sürmeyi biraz konulardan uzağım yokuslar biraz zor geliyor bana lastiği mı değiştirsem rubleyi mı değiştirsem diye kara kara düşünürken acaba kilitli bir maşa mı alsam ya da sabit diye şeytan dürtü birden sizin onerebileceginiz bir maşa var mı ben Suntour XCR 26" Gidon Kilitli Beyaz Konik Maşa buldum 370 TL ye önerir misiniz? Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum

@ByRe4L suntour xct, xcm, rockshox xc30 kullanmış biri olarak konuşayım. Xct baya baya kötüydü. Çalıştığını sadece kaldırımdan inerken hissedersin. Xcm bakımlı olduğu sürece güzel çalışıyordu ama bacakları çabuk boşluk yaptı ve ağırdı. Ayrıca preload ayarını yapmak zor oluyordu. Xc30 ise hafif olmasa da ağır da değildi. Malzemenin sağlamlığını da hissettiriyor. Ayrıca her maşada olması gereken en temel ayarlardan biri olan rebound ayarı da var.

Bulduğunuz xcr sıfırsa ve kadronuza uyuyorsa alınabilir. 370 liraya fırsat kollayarak 2.el maşa da alabilirsin ama xcr' nin dağ yollarında çok zorlamadan süren standart kullanıcı için yeterli geleceğini düşünüyorum.

@Mustafa Zeybek
Bulduğum xcr maşa 0 taksitle almayı düşünüyorum aslında daha çok asfaltta sürüyorum dağ yoluna girmiyorum bir ara sahibindende 2. El rockshock baktım 500 den aşağı yoktu bir ara sabit maşa alayım dedim ancak bulunduğum yerde yolların kötü olduğu yerler var ve belki ilerde dağda sürmek istersem diye böyle bir maşa aradım

bir de bu maşayı buldum (link) 0 almak bana daha mantıklı geliyor

@ByRe4L
@ByRe4L

Sizin bisiklet sanırsam düz alın borusuna sahip, dolayısıyla sıfır almak istediğiniz maşa konik olduğundan uymayacaktır.Son mesajınızda attığınız 2. el maşayı alabilirsiniz.Genelde şehirde kullanacağım diyorsanız bu maşa size yeter de artar.

• Beğen
Tepkiler: gok ve ByRe4L
Konik ve düz alın borusu farkı ne oluyor ki

@ByRe4L

Bisikletin alın borusuna dışarıdan baktığınızda az çok belli olur.Konik olanlar aşağıya doğru kalınlaşır.

tapered_headtube_advantages.jpg

Düz de şu şekilde;

post-49434-0-55942400-1415284883.jpg
61ggyQwnc2L._SX425_.jpg

Düz şaftlı maşayı konik alın borusuna, konik şaftlı maşayı da düz alın borusuna uyduran adaptör furş takımları da var ancak bunlar ekstra masraf demek.Hiç uğraşmayın direkt attığınız linkteki maşayı alın derim.

Anladım teşekkür ederim peki senin önereceğin maşa var mı

Geri