Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bu ülkede en çok neye sinir oluyorsunuz?

Scudo
Ben farklı bir soluk getireyim.
Arkadaşlar , İstanbul da ve Bursa da yaşarken ! ( yaşamak denirse :) )
Bende bu yazdıklarınıza sinir oluyordum.

Şimdi İznik'teyim " ohhh beee dünya varmış" diye haykırmak istiyorum. :)

yol rahat rahat saga yanasmaya musaıt oldugu halde
yolun ortasında durup arkasındakılerı bekleterek yolcu ındırıp bındıren
mınıbus ,otobus ve taksi soforlerıne

sıkısık trafıkte kendını uyanık zanneden
emnıyet serıdınden gıden yada ayrım yoluna gıdermıs gıbı yapıp
yol ayrımının tam dıbınden yola gırenlere

İnsan olmanın ne demek olduğunu bilmeyen,
düşünmeyen,
duyarsız insanlara,
ilim sahibi olmadan fikir sahibi olanlara,
"insan onuru" nedir bilmeyenlere, hakkını aramayanlara,
insan olmaktan kaynaklı ve insanca yaşamanın gerekliliği olan en doğal ve temel haklara bile sahip çıkamayanlara,
ölümü kişiselleştirenlere,
Çağatay Avşar için, Çağatay Avşar gibiler için durup bir saniye düşünmeyenlere,
düşünüpte vah vah ama ne yapalım diyenlere,
elini taşın altına sokamayacak kadar korkak ve acizlere sinir oluyorum.

Medeniyet, "insan" ile başlar. Medeni olmak insan vasfıdır. Bu başlık altında bahsedilen bir çok medeniyetsizlik insanın kendini bilmemesinden gelir. Vicdan, akıl ve adalet sahibi olan insanlar medeniyetsizlik ile insanca yaşama yani medeniyet arasındaki farkı görür ve buna göre davranır.
İnsan yaşamının kutsallığına saygı duymayan ve bunun için emek vermeyen her kim ise benim için medeniyetten yoksundur. Yani akıl, vicdan ve adalet sahibi olmayan "varlık" lardır.

@melek bulut

Kesinlikle katılıyorum. Ek olarak;
-Yakınlarının ölüm haberlerini alıp da ertesi sabah gözlerini açtığında şükretmeye aklı yetmeyenlere
-Bir yolun sonuna vardığında aslında yeni bir başlangıca erdiğini anlamayanlara
-Akşam olduğunda "yarın ne yapmalıyım" yerine "oh be bugün de bitti" diyenlere
-Son olarak Düşünmekten aciz insanların Boş konuşmalarına sinir oluyorum

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Türkölmez
Bu sisteme ve bu sistemi böyle kabul edip kendi çıkarını korumak adına hiçbirşey yapamayan insani vasıflarını yitirmiş lider pozisyonunda gezipte lider olmayan medeniyet dışı düşüncelere ve bu düşüncelere inanan insanlara.. sinir olmuyorum! Kan kusasım var :mad:
Medeni bir ülke olmak için daha çok yolumuz olduğunu görmezden gelip başına ne taktıgını tartışacak kadar kasıtlı olarak cahil bırakılmaya çalışılan adete küresel güçlerin bir pazarlama ve deney sahası olmamıza tav oluyorum. Sinirim çok bozuk konuşamıycam artık.. :( Umarım medeni insanlar birgün yüzümüzü güldürür!

Sinir olduğum laflar::mad:
- Olum ne o öyle, tayt filan giyiyonuz?! Erkek adama pedli tayt olur mu?..
- Ne giyiyonuz öyle fosforlu forsforlu kıyafetleri? Hiç yakışmıyo...
- Alt tarafı bi bisiklet bee, o kadar paraya yazık. Git kendine üst baş bişeyler al onun yerine...
- Aptal(!) gibi dağ bayır gezceeme, giderim bi fitness salonunda sürerim bisikleti...
- Hiç mi işin yok olum yaa, o kadar yol tepilir mi bisikletle? Bin arabana git işte...
ya da
- Atlarım dolmuşa giderim iki dakkada, ne uğraşçam...
- Habire masraf çıkarır şimdi o bisiklet, bi motor filan alaydın bari...
- Koca adam oldun hala bisiklete binyon (çocuk gibi)...
Ayrıca,
* Yanından geçerken korna çalarak eğlenen sevgili(!) sürücüler
* Yerlere tüküren ahmaklar
* Çöpünü yere atan embesiller
* 3G
* Uluorta küfürlü konuşan sebze kafalılar
* Gözümün içine baka baka yalan söyleyen moron siyasetçiler
vb. vb. de sinirimi bozar :boese157:

Memleket meselelerine hiç girmeyeyim.
Ama şunlara değinmeden geçemiycem:- Gök-delen kafeslere hapsolmayı MEDENİYET sandık, GELİŞME sandık...Gelişmiş ülkelere, medeni ülkelere bir bak!
- Şehirleri "ağaç mezarlarının" üzerine yaptık, köprileri bu mezarlardan geçirdik...Ormanın yanından olmaz, illa ki ortasından geçecek!
- Etrafına bir bak, her yerde katliam var...
BİR AĞAÇ GÖLGESİNİ HEP ARARSIN...BAŞINI SOKARSIN, SERİNLERSİN, RAHATLARSIN. HOŞUNA GİDER...
PEKİ, SORARIM SANA: HAYATINDA KAÇ FİDAN DİKTİN???
Her şehirde bir CENTRAL PARK olsa, hayal değil....

@Kudret Kurtcebe

Bende senin düşünceni savunanlardanım fakat o kadar imkanım yok olsa keşke ama kendime yemin ettim scale 899 almadan bu bisiklet işini bırakmayacağım :D :in:

-özellikle üniversitelerde iyi bilenin değil iyi ezberleyenin hoca olmasına

-okul binası yaptırıp üstüne ismini yazdıranların aslında eğitim kalitesinin içine 2-3 sıra koyulan taş yapılarla değil sosyal ve kültürel imkan,laboratuar ortamı vb olanaklarla arttırılabileceğini anlayamamasına

-ve aynı şekilde siyasetçilerinde marifetmiş gibi hala her ile üniversite pardon bina yığınları yapmasına

-özellikle mhp tabanında bulunan vatan kurtardığını zannedip kavgalarda boy gösteren içki,uyuşturucu,kız arkadaş yasak deyip kendisi her haltı yiyen ve o parlak takım elbiselerle etrafta dolaşan gençlere

-gençliğinde okul bitsin kpss ye girip bi memur oldummu artık sırtım yere gelmez deyip 5-10 yıl sonra böyle devlet olmaz olsun memur aç geziyo diye dert yananlara
-başımı eğip konsantre olmuş bi şekilde bisikletle rampa çıkarken aniden çalan araba kornalarının bende yarattığı ruhsal çöküntüye ve bunu selam vermek içinde olsa yapan sürücülere

GICIK OLUYORUM ABİ

Yurdum insanının bu dünyada sadece kendisi yaşıyormuş sanmasına hasta oluyorum.:boese157:

-Tiyatro ve sinemada hala telefonunu açık bırakmaya çabalayanlara
-Güvenlik güçlerinin orantısız (bildiğin dayak) güç kullanmasına
-Bu durumuda doğal birşeymiş gibi alkışlayan destekleyen mazosistlere
-Dünyanın en yüksek vergileriyle en pahalı benzinini kullandığmız halde 4 lirayı geçince bunu dikkate Nihat Sırdar dan başka kimsenin almamasına...
-Atatürkçü düşünce düşmanlarına
-Atatürkü sevmiyorum diyen o kıza...
-Laiklik karşıtlarına
-Para için kömür için bulgur için vatanının satılmasına göz yumanlara...

Bu liste uzar gider de benim devamında diyeceklerimin sonun da illaki bir küfür eklediğim için sinirimden... Yakışık almaz...

.....Laikliği yalnızca devletin kurallarını dine göre uyarlama çalışmalarını engellemek zanneden;
(ama devletın yıllardır, ınsanların dını yasayıslarına babalar gıbı mudahale etmesını normal gorup, bıde buna cagdaslık,aydınlık vs. dıyen)
Ve boyle uyarlamalara destek veren

Şereften ziyade akılsızca davrandıgının farkına varmak ıstemeyıp bıde utanmadan car car car konusanlara

.....Ataturkcuyum dıye bar bar bagırıp, Ataturk u sadece ılkokuldakı ve medyadakı destansı anlatımlarla bılenlere

kendı kafasındakınden baska fıkırlere zekasızlık gıbı bakmaktan ote,
.....Farklı fıkır tasıyanları (elınden gelse neler yapacak da) ınsan yerıne bıle koymayan

- Bugüne kadar vatanın her parçası satılırken
- Dıs gucler orumcek gıbı ıcımızde aglarını orerken agzını acmayıp

Sımdı vatan elden gıdıyor dıyesı gelenlere;

bısey demıyorum ne dıyeyım demeye gerek varmı kendi sıfatını kendı bulsun.
.
.
.
.

• Beğen
Tepkiler: Alper Onur ARSLAN
@Volkan ULUÇ

Daha öncede belirttiğim gibi liste uzar gider cevap vermekten de geri kalınmaz lakin bilinen şudur ki klavye yazarı olunmakla kalınır ve klavye kabiliyeti gelişir sadece. Her daim tartışmaya değil langur lungur konuşmaya hazır ve nazır olan millet fertlerimiz illa yanıt veremeden duramazlar. Birde karşıt düşünceleri düşman bilerek yaşayan zihniyet zanlıları hayatın içinde daim yer alacaklar. Savunulan düşünceyi sanki kanıtlanmış bir teori gibi kanunlaştırıyorlar ve savunmalarına iftira ve çamurlukla başlıyorlar. Anlaşılmamaktır amaç ve hatta çok daha yüksek seste konuşmak kazanmak olarak algılandığı için sessiz ortamlarda yani yazıların da illaki büyük harf ile yazmak hatta harfleri büyütmek onlar için büyük bir kazanma gösterisi.
Çünkü beyinlerinn büyük kısmında senin ki mi benim ki mi büyük olgusu vardır. Benim anladığım kadarı ile hazımsızlık çekiyorlar ve ben bu insanlara sinir oluyorum. Nedeni açık ve nettir umarım.
Anadolu yakasından Selamlarımla...

bu ülkede en çok sinir olduğum bazı şeyleri siyasete alet etmeler dil,din ve ırkı yani dürüstlük arka planda. birde osmanlı cumhuriyetini avrupa örnek alırdı eskiden şimdi biz onları örnek alıyoruz tuvaletleri bile yoktu gerisini siz düşünün

Daha bir aydir ortak proje yapma vasitasiyla tanistigim dingilin yuzu kizarmadan bana "para karsiligi odevimi yap" diyebilmesine,

Alti ustu iki sayfa rapor yazmaya ugrasamayip internetten bulduklari yazilari copy paste yapip bunun is/egitim ahlakina sigip sigmadigi kafasi almayan beyinsizlere,

Grup baskaniymis, koordinatormus, bu gibi sacma sifatlar secilirken ben yapayim ben edeyim deyip de olay is yapmaya geldiginde ortaliklarda gorunmeyen, makina son sinifta okuyup da hidrolik silindirin calisma prensibini bilmeyen aptallara,

Bir word dosyasinin paragraf hizalamasini yapamayan cahillerin Allah vergisi bir ozguvenle McKinsey'dir Accenture'dir tum danismanlik firmalarinin mulakatlarina katilmalarina,

Yukarida bahsettigim adamlarin ODTU'yu kazanmasini saglayan sisteme,

Bolumdeki en yakin arkadaslarimin bile vizyonunun mezun olunca Aselsan, Roketsan, FNSS falan filan gibi firmalara kapagi atip tum omur memur gibi yasamayi isteyecek kadar dar olmasina sebep olan bu sisteme ve hayat kosullarina

sinir oluyorum.

Artık okuduğumuz okullardaki örgütlenmelere (siyasi anlamda demiyorum yanlış anlaşılmasın).Nedense herkes kendi çapında grup oluşturup kavga etmek için yada insanlara zulüm etmek için yapmadıkları iş kalmaması.(Buna bir kaç dizi neden oluyor..)
Biri de Türk insanının kendi düştüğü durumun farkında olmayıp başkalarının hatalarını araması.

Geri