Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bugün 3 aylık kilo verme sürecine bașlıyorum

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
Merhaba arkadașlar, daha önceleri asla kilo sorunları yașamamıș bir birey olarak hayatıma devam eden birisiydim. Ta ki okul bitene kadar, çoğu Türk genci gibi okuldan sonra benim de ișlerim iyi gitmedi ve eve kapanmaya bașladım. 70 kilo falandım bu olaylar olmadan önce ki boyum da 1.71'dir.

Birkaç ay içerisinde 18 kilo birden aldım ve vücudum bu sürece hazırlıklı olmadığı için bel bölgelerimde ve kollarımda çatlaklar olmuștu. Eee vücudumun alıșmaması normal tabi, onca yıl spor yap vücut nasıl alıșsın hareketsizliğe? Spor demișken lisedeyken bulunduğum ilçenin en iyi masa tenisi oynayan öğrencilerinden birisiydim, tenis olmasa futbol falan derken hayatım hep sporla geçti.

Yetenekli de bir öğrenciyim, beklentiler de büyüktü tabi. Okul sonrası bir baltaya sap olamayınca beklentilerin altında çok ezildim ben, kilo aldıkça da kendimi herșeye kapatıyordum ve sahip olduğum stres beni daha çok yemeye itiyordu.

Gel zaman git zaman derken hayatımda bir șeylerin değișmesine karar verdim ve bisiklet aldım. 80 küsürlü kilolara sağlıklı bir șekilde indim, herșey güzel giderken 'bilmem kaç günde șu kadar kilo verin' tarzı saçma șeylere kanarak çok hızlı bir șekilde 72-73 kilolara düșsemde kendimi aç bırakmaktan gelen halsizlikler nedeniyle bisiklet sürecek enerjim kalmıyordu gün içerisinde.

Hepimizin takip ettiği haber sitelerinde yazılan 'aptal' diyetlerin bir bedeli olacaktı ki oldu da, bedelini çok ağır bir șekilde ödedim. Kilom 1-2 yıl içerisinde 93-94'lere kadar geri çıktı, en kötüsü de bağıșıklık sistemim benim görüșüm göre neredeyse çökme noktasına gelmiști kendimi aç bırakmaktan.

En fazla birkaç senede bir grip olan çocuk en ufak durumlarda hasta olup ufacık hastalıkları bile haftalarca atlatamaz olmuștu, bu beni daha çok strese itiyordu. Siz siz olun 3 günde 5 kilo verin tarzı tavsiyeler veren 'sözde' uzmanlara inanmayın.

İkinci denemede yine 74-77 civarlarında geziyordum, șu sıralar biraz saldım tabi korona virüs nedeniyle; haliyle 83.1 olmușum. Sabah diyete bașlamıș bir șekilde hayatıma devam edeceğim, hedefim 3 ay içerisinde 12.1 kilo verebilmek ve bunu 3. kez bașaracağıma inanıyorum. Yapabilirsem haftada bir defa güncel kilo rakamı vererek konuyu güncelleyeceğim. Bu yolda bana en çok yardımcı olacak dostum ise tabiki dağ bisikletim, sağlıklı pedallar. 🙂

05/04/2021: GÜNCEL KİLOM: 83.1

Scudo
Hadi hayırlısı...
21 gündür diyetteyim, 4 kilo aldım (dermişim)..😁..Tartılmıyorum ama 3-4 verdiğimi biliyorum.Günde 2 öğün, çok az ekmek ve asla atıştırmalık...Mide küçüldü ( bu kaçıncı küçültüş bilm 🙂)...
198 den 195 e düştüm..( mesela )...
🤣

70'den 2-3 ay içerisinde 88'e çıktın,
sonra "80 küsürlü kilolar"a indin,
sonra açlık diyetiyle hızlı şekilde 73'e indin,
2 yıl sonra 94'e çıktın tekrar, (94 olmanda öncesinde yaptığın şok diyetin ne suçu var onu da anlamadım. bildiğin keyfince yemişsin içmişsin kilo almışsın yani. önceki diyetin ne etkisi olabilir)
sonra yine 74'e indin,
sonra karantinalar sağolsun 83 oldun ve şimdi diyete başlıyorsun.

Yılan hikayesi gibi bir kilo-zaman grafiği maşallah :harika:

Hızlı kilo almak kadar hızlı kilo vermek de zararlı.

Hormon ölçümü yaptırdın mi

2 yıl sonra 94'e çıktın tekrar, (94 olmanda öncesinde yaptığın şok diyetin ne suçu var onu da anlamadım. bildiğin keyfince yemişsin içmişsin kilo almışsın yani. önceki diyetin ne etkisi olabilir)
sonra yine 74'e indin,

Haha. 🙂
Hormon ölçümü yaptırdın mi
Hayır hocam. 🙃

Hızlı kilo vermek ve Hızlı kilo almak karaciğer yağlanmasına ve benzeri hastalıklara sebep oluyor Aşırı Zayıflıyorsanız veya Kilo alıyorsanız Profesyonellerden yardım alın ciddiye alınmayacak bi durum değildir.2016 yılından bu yana Personal Trainer ve beslenme uzmanı olarak çalışmalarıma devam etmekteyim.Yanlış anlaşılma olmasın beslenme uzmanıyım demek diyetisyenim olduğu anlaşılmasın Bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmalar olabilir.Öncelikle kilonuz ile ilgili bir probleminiz olduğunu düşünüyorsanız Doktora gitmeniz veya Check-up yaptırmanızda fayda var.

• Beğen
Tepkiler: yunus42
sonra yine 74'e indin,

Can sende benim gibi "Sİbel Can" modelisin. Sibel Can'da her kış 20 kilo alıp her yaz 20 kilo veriyordu. ( TV'denHatırlarsın) Bende 73 kilodan 86 ya çıktım. Fakat bende iyi olan kısmı alınan kilonun tamamen yağdan ibaret olmamasıydı.(En büyük etken protein tozlu laktozsuz süt ve trainer antrenmanlarım) Umarım bu yaz eskisinden 3-4 kilo daha fazla olup eski yağ oranıma geri dönerim.

En iyi diyet, hiç bitmeyen diyettir. Yani beslenme alışkanlıklarını değiştir. Temel gıdaları dengeli almaya çalış, ihtiyacından fazlasını yeme. Hepsi bu!
Yulaf ezmesi ile kahvaltı çok yardımcı olur. Bisikletten önce karbonhidrat, sonra protein. Mineralleri de eksik etme.
Kasım'da tam senin kilondaydım. Son bir aydır 73. 😌 Boyumuz da aynı. Üstelik senden epey de yaşlıyım. Metabolizma açısından sen daha şanslısın yani.

Can sende benim gibi "Sİbel Can" modelisin. Sibel Can'da her kış 20 kilo alıp her yaz 20 kilo veriyordu. ( TV'denHatırlarsın) Bende 73 kilodan 86 ya çıktım. Fakat bende iyi olan kısmı alınan kilonun tamamen yağdan ibaret olmamasıydı.(En büyük etken protein tozlu laktozsuz süt ve trainer antrenmanlarım) Umarım bu yaz eskisinden 3-4 kilo daha fazla olup eski yağ oranıma geri dönerim.
"Sibel Can" modeli olan ben değilim, konuyu açan arkadaş :harika:

Bisikletle kas kütlesinin artması ilginçmiş... Yani sert vitesle uzun tırmanışlar yapmak lazım, ki bacak kaslarında büyüme gerçekleşsin. Bunu yaparken dizlere zarar verme ihtimali var.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve HakanAydn
Hızlı kilo vermek ve Hızlı kilo almak karaciğer yağlanmasına ve benzeri hastalıklara sebep oluyor Aşırı Zayıflıyorsanız veya Kilo alıyorsanız Profesyonellerden yardım alın ciddiye alınmayacak bi durum değildir.2016 yılından bu yana Personal Trainer ve beslenme uzmanı olarak çalışmalarıma devam etmekteyim.Yanlış anlaşılma olmasın beslenme uzmanıyım demek diyetisyenim olduğu anlaşılmasın Bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmalar olabilir.Öncelikle kilonuz ile ilgili bir probleminiz olduğunu düşünüyorsanız Doktora gitmeniz veya Check-up yaptırmanızda fayda var.
Hocam keșke çok bilinen haberleșme ağları ya da internet siteleri de saçma sapan diyet programlarını dikkat çekmek amacıyla ve sırf para kazanma uğruna yayınlamasa da herkes kendi uzmanı olduğu alanda kendi ișini yapsa. 🙃
En iyi diyet, hiç bitmeyen diyettir. Yani beslenme alışkanlıklarını değiştir. Temel gıdaları dengeli almaya çalış, ihtiyacından fazlasını yeme. Hepsi bu!
Yulaf ezmesi ile kahvaltı çok yardımcı olur. Bisikletten önce karbonhidrat, sonra protein. Mineralleri de eksik etme.
Kasım'da tam senin kilondaydım. Son bir aydır 73. 😌 Boyumuz da aynı. Üstelik senden epey de yaşlıyım. Metabolizma açısından sen daha şanslısın yani.
Hocam geçmiște gayet güzel yeme alıșkanlıklarım vardı, șehir değiștirdikten sonra yukarıdaki bahsettiğim durumların da etkisiyle abur cubur olayına ve hazır gıdalara kendimi çok kaptırmıștım. Ama güzel olan șey șu, zayıflarken pek zorlandığım söylenemez. Hatta sonrasında iș kazası geçirdim ve yaklașık 5 ay boyunca acısız yürüyemedim desem yeridir, o ara da çok kilo almıștım ki sol ayağımın üzerine basamadığım için ölü gibi yatmak zorunda kalmıștım aylarca. 🙃

Başlamadan önce D vitamini ve hormonların da bakıldığı detaylı kan ve idrar tahlili yaptırmanızı tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Ayla_Koz
Öncelikle tebrik ederim.. Gayet iyi bir düşünce... Kilo her zaman vücut için en önemli etkenlerden biri... Fazla kilo kemik ve eklem ağrıları, organ yetmezlikleri vs gibi pek çok konuya sebep oluyor. Az kilo da keza öyle... Vücut kilo endeksinize göre hareket etmenizi öneririm.. Şimdi bu konuda da çok çok ukala bir arkadaşım var dün bi konuda tanıştık kendisiyle gelip de buraya harakiri vs yapmaya kalkabilir ama çok da derine girmeden bir iki öneri de ben sunayım.. Ki bu benim için bir yöntem size uymaması gayet doğal mesela;
-Kahvaltıyı yeterli ve dengeli olarak tüketin. Öğle yemeğiniz buna oranla biraz daha azaltılmış olsun. Akşam yemeğiniz ise ikisinden de az olacak şekilde, hamur, ekmek, ağır tatlı denebilecek cinsten yiyeceklerden kaçının ve mümkün mertebe uykudan çok önce akşam yemeğini halledin.
-Özellikle marul, brokoli, karnıbahar,kereviz gibi gıdaları çiğ ya da yarı çiğ şekilde tüketin. Böylelikle örn marulun bir yaprağını yediğnizde midenizin duvarlarının pek çoğuna temas edeceği için, sanki mideniz doluymuşçasına tepki koyacaktır. Halbuki siz 1 ya da 2 tabak makarna yemediniz alt tarafı 1 yaprak marul
-Yağ yakıcı bazı doğal içecek ve gıdalar var. Bunları araştırdıkça karşınıza çıkacaktır ama benim en fazla kullandıklarım maydanoz, limon, yeşil çay, acı biber gibi şeyler...Bu gıdalar da vucüdun hararetini arttırdıkları için yağ yakımını hızlandıracaktır.
-Aktif olarak spor yapıyorsanız eğer terlemeden bırakmayın ve bu kıyafet değiştirmek zorunda bırakacak kadar olsun en az.
-Bir yerde okumuştum nispeten soğuk su içmek bile vücudun ısıtılması ihtiyacı doğurduğundan bu bile yağ yakımına olumlu katkıda bulunuyor..
-Çay kahve nescafe gibi rutinleriniz varsa da bunlarda şekeri kesmeniz çok iyi olur. Örn düşünün, günde 10 bardak çay içtiğinizde şekerli ise, her gün 1-2 çay bardağı oranında vücudunuza şeker yüklemesi yapıyorsunuz...

Şimdilik bu konuda bu kadar olsun... Tekrar tebrik ederim...Çok doğru bir hareket olmuş.. Düşünsenize kilo fazlanız var +15 kg diyelim.. Her yere, pikniğe, işe, okula bu +15 kg ile gidiyorsunuz :)

Her sabah diyetteyim vazgeçemediğim alışkanlıklarım var mesela iki gündür muhteşem bir şekilde takıldığım diyet listemle bugün 22:00 da var olan ilişkimize kısa bir ara veriyorum peki neden çünkü her şampiyonlar ligi maçını izlerken kesinlikle cips yerim.Bugün sırf yiyeceğim diye fazladan bastım pedala :p

• Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Başlamadan önce D vitamini ve hormonların da bakıldığı detaylı kan ve idrar tahlili yaptırmanızı tavsiye ederim
En son yine benzer kilolardayken idrar testi yaptırmıștım, üzerinden 1 sene dahi geçmedi galiba. Herhangi bir sorun çıkmamıștı diye hatırlıyorum tahlillerde. 🙃
Öncelikle tebrik ederim.. Gayet iyi bir düşünce... Kilo her zaman vücut için en önemli etkenlerden biri... Fazla kilo kemik ve eklem ağrıları, organ yetmezlikleri vs gibi pek çok konuya sebep oluyor. Az kilo da keza öyle... Vücut kilo endeksinize göre hareket etmenizi öneririm.. Şimdi bu konuda da çok çok ukala bir arkadaşım var dün bi konuda tanıştık kendisiyle gelip de buraya harakiri vs yapmaya kalkabilir ama çok da derine girmeden bir iki öneri de ben sunayım.. Ki bu benim için bir yöntem size uymaması gayet doğal mesela;
-Kahvaltıyı yeterli ve dengeli olarak tüketin. Öğle yemeğiniz buna oranla biraz daha azaltılmış olsun. Akşam yemeğiniz ise ikisinden de az olacak şekilde, hamur, ekmek, ağır tatlı denebilecek cinsten yiyeceklerden kaçının ve mümkün mertebe uykudan çok önce akşam yemeğini halledin.
-Özellikle marul, brokoli, karnıbahar,kereviz gibi gıdaları çiğ ya da yarı çiğ şekilde tüketin. Böylelikle örn marulun bir yaprağını yediğnizde midenizin duvarlarının pek çoğuna temas edeceği için, sanki mideniz doluymuşçasına tepki koyacaktır. Halbuki siz 1 ya da 2 tabak makarna yemediniz alt tarafı 1 yaprak marul
-Yağ yakıcı bazı doğal içecek ve gıdalar var. Bunları araştırdıkça karşınıza çıkacaktır ama benim en fazla kullandıklarım maydanoz, limon, yeşil çay, acı biber gibi şeyler...Bu gıdalar da vucüdun hararetini arttırdıkları için yağ yakımını hızlandıracaktır.
-Aktif olarak spor yapıyorsanız eğer terlemeden bırakmayın ve bu kıyafet değiştirmek zorunda bırakacak kadar olsun en az.
-Bir yerde okumuştum nispeten soğuk su içmek bile vücudun ısıtılması ihtiyacı doğurduğundan bu bile yağ yakımına olumlu katkıda bulunuyor..
-Çay kahve nescafe gibi rutinleriniz varsa da bunlarda şekeri kesmeniz çok iyi olur. Örn düşünün, günde 10 bardak çay içtiğinizde şekerli ise, her gün 1-2 çay bardağı oranında vücudunuza şeker yüklemesi yapıyorsunuz...

Şimdilik bu konuda bu kadar olsun... Tekrar tebrik ederim...Çok doğru bir hareket olmuş.. Düşünsenize kilo fazlanız var +15 kg diyelim.. Her yere, pikniğe, işe, okula bu +15 kg ile gidiyorsunuz :)
Çok benzer șeyleri düșünüyormușuz hocam, değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 🙃
Șeker kullanmıyorum, aktif olarak yüksek tempolu bisiklet sürüyorum zaten. Daha önce yeșil çayı denemiștim ve yeșillik tarzı șeylerin faydalarını da biliyorum ki daha önceleri denemiștim.

Haklısınız, 11-12 küsür kilo fazla gezmek iyi bir durum değil. Zaten mesele ilk bașta o alıșma evresini atlatmak, zaten akșam geç saatlerde yemek yemek en sıkıntılı durum diyebilirim.

Aç kalarak kilo vermeye çalıșmak bana göre çok saçma, benim kilo verme șeklim aç kalarak olușturabileceğim kalori açığını daha fazla spor yaparak olușturmaktır. Bu sayede yağlardan daha kolay kurtulabileceğimi düșünüyorum ben, tekrar teşekkür ederim. 🙂

Protein süt ile Kas oranınızın arttığını mı demek istediniz?

Hepsi o kadar lezzetli ki, hangisinden yesem karar veremiyorum :koptum:
Vallaha ne yalan diyeyim, gayet haklısınız =) ama marul yanında haşlanmış beyaz et ya da balık, balıkla roka, haşlanmış nohut hafif tuz ile çok iyi gidiyor.. Bu arada bu gıdaları ben de keyif alarak tüketmiyorum ama az biraz dalınca kendimi kilo almaya çok müsaitim bu yüzden katlanıyorum mecbur.. Bu arada bir yerde okumuştum, kereviz yerken harcanan enerji kerevizden alınan enerjiden çok daha fazla imiş =D yani kalori olarak karda oluyorsunuz..

Geri