Scudo Sports

Bugün 3 aylık kilo verme sürecine bașlıyorum

Scudo
Bugün 10 km bisikletle yol almış biri olarak akşam kendimi tutamayıp yemek yemeği biraz abartmış olabilirim😆 .Yediklerimi tek tek saymak istemem😉 .Derken dedim ki acaba bisiklet kullanım sonrası öncesi birşeyleri yanlış eksik mi yapıyorum😯 . O kadar yemenin pişmanlığı içimde 😀 bir yazıya denk geldim belki benim gibi bisiklet sporuyla yeniden tanışanlara yardımcı olur diye linki şuraya👉
Bırakamıyormuşum yeni üye olduğumdan 😐o zaman decathlon blog da bir yazıya denk geldim bisiklet ve beslenmeyle alakalı dileyene
linki atabilirim

Gerçi sanki burda da bisiklet üzerinde öncesi sonrası durmadan az az ye ve iç diyor ama 😁deneyeceğim ben umarım başkasına da yarar sağlar

Bugün 10 km bisikletle yol almış biri olarak akşam kendimi tutamayıp yemek yemeği biraz abartmış olabilirim😆 .Yediklerimi tek tek saymak istemem😉 .Derken dedim ki acaba bisiklet kullanım sonrası öncesi birşeyleri yanlış eksik mi yapıyorum😯 . O kadar yemenin pişmanlığı içimde 😀 bir yazıya denk geldim belki benim gibi bisiklet sporuyla yeniden tanışanlara yardımcı olur diye linki şuraya👉
Bırakamıyormuşum yeni üye olduğumdan 😐o zaman decathlon blog da bir yazıya denk geldim bisiklet ve beslenmeyle alakalı dileyene
linki atabilirim

Gerçi sanki burda da bisiklet üzerinde öncesi sonrası durmadan az az ye ve iç diyor ama 😁deneyeceğim ben umarım başkasına da yarar sağlar
Bir nabız bandı veya Strava uyumlu akıllı bileklik alarak bisiklet sürdüğünüz zamanlar yakmış olduğunuz kalorileri görebilirsiniz. Sonrasında bu bilgi doğrultusunda yediklerinizin kalorilerini az çok bilerek ona göre öğününüzü hesaplayabilirsiniz. Kilo vermek için aldığınız kalori yaktığınızdan az olması gerekiyor. Birde işin içerisine yaş unsuru girdiği zaman iş biraz daha zor hale geliyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
@Mad Buddha teşekkürler , esasında kalori açığı yaratmaya çalışmıyorum ama kasları doğru beslemek önemli yani en azından performanstan önce az ya da fazla da yememek gerek diye düşünüyorum en azından sürüş öncesi sırası dikkat etmeyip sonrası yemeği abartmamak lazım benim gibi 😁
Bileklikle olaya bakmak da iyi fikir esasında merak ettim şimdi 😊

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Mad Buddha teşekkürler , esasında kalori açığı yaratmaya çalışmıyorum ama kasları doğru beslemek önemli yani en azından performanstan önce az ya da fazla da yememek gerek diye düşünüyorum en azından sürüş öncesi sırası dikkat etmeyip sonrası yemeği abartmamak lazım benim gibi 😁
Bileklik de düşüneceğim esasında merak ettim şimdi 😊
İçim fit'in protein takviyeli laktozsuz sütleri var. Antrenman sonrası tavsiye ederim. Protein desteği olduğu kadar sizi tok'da tutacaktır.

Bugün 10 km bisikletle yol almış biri olarak akşam kendimi tutamayıp yemek yemeği biraz abartmış olabilirim😆
Hocam 10 km de bu moda girmemelisiniz sanki, sizinki biraz yemeğe bahane olmuş gibi.🙂.

Hocam 10 km de bu moda girmemelisiniz sanki, sizinki biraz yemeğe bahane olmuş gibi.🙂.
Hakan Abi @Ayla_Koz hocamız plates eğitmeni . Sen onun yemeği abarttım demesine bakma her halükarda eritir, yakar. Biz bu fazlalıklardan nasıl kurtulacağız. :koptum:

Bu arada Ayla Hocanın instegram hesabı. Hepimizi çıt kırıldım yapmak için uğraşıyor. Geçen forumda kendisi paylaşmıştı.

@necmeddin
Sinopta yemeği hazırlarken paylaştığım resme Mümtaz abinin dediği aklıma geldi.."kaç kişi yiyecek onu" ..😁🤣
Abi kalp kalbe karşı az önce aklıma geldi. Sinoptaki o muhteşem yemeğin.

IMG_20200719_202418_7.jpg

Güzel bir turu be abi.

Çorum-Amasya-Samsun-Sinop 385 km Boyabat üzerinden dönüş 270 km "Acaba nasıl bir şey" turu

@SerdarCYCoo2Bursa selam, yazdıklarınızı sevmeden yiyip, bunu da devam ettirebiliyorsaniz sorun yok, hatta tebrikler. Zor birşey yaptığınız.

(Bundan sonrası, size cevaben değil, yanlış anlaşılma olmasın.:))

Yemek yemek bir keyif. Bu keyfi kaybedince mutsuz oluyor insan. Zorlama ile istemediklerini yemek de mutsuz ediyor. Benim bu konudaki görüşüm, mutsuz olmadan bu işi halletmek.

Bu ne demek? Hani sürekli söylenen, yeni beslenme şeklini hayat standardı olarak kabul edip devam ettirmek olayı var ya, maalesef böyle olmadan olmuyor.

Zorlama ile bir yere kadar, insan tekrar istedigi şeylere yöneliyor. Eski halini aliyor, lastik misali:komik:

Işte burada güçlü bir motivasyon kaynağı gerekiyor. Bu kaynak, herkes için farklı olabilir. Bu yüzden sebep yazmak yanlış olabilir.

Yeni yemek düzenine öyle bir alışıyorsunuz ki, özlem duyduğunuz bir hafıza kalmıyor artık. Zihnen de fiziken de. Sigarayı bırakmak gibi mesela. Geri dönüş yolunu o motivasyon ile kapatmış oluyorsunuz.

Özetle, önce neden istediğinizi kendinize inandırın, gerisi aynı şekilde devam ediyor zaten...

Son düzenleme:
@_Madmexx _ est aslında gayet de aynı şeylerden söz etmişiz.. Öğrenme dediğimiz şey, insanda alışkanlık kazanılan, alışkanlık haline gelmiş şeylerdir.. Eğer ki haftalık diyet programında bu seferlik bir şey olmaz, bugün çok çalıştım ve bu pizzayı hakettim gibi bakılırsa konuya gerçekten de yol almak zorlaşıyor.. Tlx veya dmax kanallarında rastlamışsınızdır diye örn veriyorum, orada obezler var örn, aşırı kilolu insanlar, onlarperhiz yaptıkları halde gün ya da haftanın sonunda +2/+5kg alıyorlar.. Neticede ben de çok sıkılması abartılması, mevzunun ölüm diyetidir yok su diyetidir çeşitli açlık oyunlarına girilmesi tarafında değilim.. Her zaman yediğimiz şeylerin sadece yarısı yiyerek bile kilo vermek mümkün.. Yeter ki girişte dediğim gibi, alışkanlık haline gelsin.. Herkese keyifli forumlar

@_Madmexx _ est aslında gayet de aynı şeylerden söz etmişiz.. Öğrenme dediğimiz şey, insanda alışkanlık kazanılan, alışkanlık haline gelmiş şeylerdir.. Eğer ki haftalık diyet programında bu seferlik bir şey olmaz, bugün çok çalıştım ve bu pizzayı hakettim gibi bakılırsa konuya gerçekten de yol almak zorlaşıyor.. Tlx veya dmax kanallarında rastlamışsınızdır diye örn veriyorum, orada obezler var örn, aşırı kilolu insanlar, onlarperhiz yaptıkları halde gün ya da haftanın sonunda +2/+5kg alıyorlar.. Neticede ben de çok sıkılması abartılması, mevzunun ölüm diyetidir yok su diyetidir çeşitli açlık oyunlarına girilmesi tarafında değilim.. Her zaman yediğimiz şeylerin sadece yarısı yiyerek bile kilo vermek mümkün.. Yeter ki girişte dediğim gibi, alışkanlık haline gelsin.. Herkese keyifli forumlar
O obezlerin gizlice yediğini düşündükleri için, onları gizli kameralarla takip ettikleri bir program da çıktı ortaya. 😂
Ne yediğini biliyorum mu, öyle bir şey adı. 😆

@Eshquia™ağır yaşamlardı galiba =D bir başkası da.. Üstelik +150 kg lardan 75,85 şere inenlerin deri gerdirme operasyonlarını da gösteren bir program ekliyorlar, tamaaaam =)

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
@necmeddin 10 km yi azımsadınız sanırım 😊
emeklemeden yürümek olmaz .) günlük aktivasyon birden artınca vücudun beslenmeye ihtiyacı da artmış olabilir diyelim 😁 Yemek yemeği seviyoruz da dengeli ve aktiviteye bağlı olarak bir artış veya azalış mümkün ve herseyden daha önemlisi kısa vadeli zararlı alışkanlıklardan, besleyici doğru yemek alışkanlıkları kazanmak ve yaşam modeli haline getirmek
@necmeddin teşekkürler tekrar paylaşım için
Pilates le çıtkırıldım olamazsınız😉 .Zayıflattığını söyleyenlere inanmayın doğrudan zayıflatmaz.Daha fazlasını yapar Erkekler için olmadığını düşünenler de çok .Metabolizma hızını arttırır burası doğru ama esaslı olayı omurgayı hizaya çeker postürü güçlendirir . Bunun genel hal üzerindeki etkileri o kadar büyük ki .
Kemiklerin doğru bir hizayla iş görmesini sağlayarak omurgaya ve eklemlere çeşitli sebeplerle binen yükü doğru dağıtmak için kasların birbiriyle dengeli çalışması adına tüm vücudu güçlendirir hem de merkezden başlayarak .
Fitness yapanlar bilirler bir bölge üzerinde cokca ve bilmeden ve yanlış ağırlıklarla doğru olmayan açıyla yapılan tekrarlayıcı hareketler güçlendirmekten çok zamanla sakatlıkların önünü açar
Aynı şekilde arasıra futbol oynamaya sahaya inen coğu insanda hamstring yaralanmaları cok olur .Kisa bir hamstring zamanla incinecek kopacak kıvama gelir yani bilmeden zorlamak güclendirmez.
Dolayısıyla saglıklı olan bazı kasları güçlendirirken bazılarını da uzatıp esnetip dayanıklı hale getirmek pilatesin faydalarından sadece biri 💪
Kısaca kuru bir ağaç gibi kolayca kırılmaz tam tersine esneyip köklerinizden güçlenirsiniz 😊

Son düzenleme:
@necmeddin 10 km yi azımsadınız sanırım 😊
emeklemeden yürümek olmaz .) günlük aktivasyon birden artınca vücudun beslenmeye ihtiyacı da artmış olabilir diyelim 😁 Yemek yemeği seviyoruz da dengeli ve aktiviteye bağlı olarak bir artış veya azalış mümkün ve herseyden daha önemlisi kısa vadeli zararlı alışkanlıklardan, besleyici doğru yemek alışkanlıkları kazanmak ve yaşam modeli haline getirmek
@necmeddin teşekkürler tekrar paylaşım için
Pilates le çıtkırıldım olamazsınız😉 .Zayıflattığını söyleyenlere inanmayın doğrudan zayıflatmaz.Daha fazlasını yapar Erkekler için olmadığını düşünenler de çok .Metabolizma hızını arttırır burası doğru ama esaslı olayı omurgayı hizaya çeker postürü güçlendirir . Bunun genel hal üzerindeki etkileri o kadar büyük ki .
Kemiklerin doğru bir hizayla iş görmesini sağlayarak omurgaya ve eklemlere çeşitli sebeplerle binen yükü doğru dağıtmak için kasların birbiriyle dengeli çalışması adına tüm vücudu güçlendirir hem de merkezden başlayarak .
Fitness yapanlar bilirler bir bölge üzerinde cokca ve bilmeden ve yanlış ağırlıklarla doğru olmayan açıyla yapılan tekrarlayıcı hareketler güçlendirmekten çok zamanla sakatlıkların önünü açar
Aynı şekilde arasıra futbol oynamaya sahaya inen coğu insanda hamstring yaralanmaları cok olur .Kisa bir hamstring zamanla incinecek kopacak kıvama gelir yani bilmeden zorlamak güclendirmez.
Dolayısıyla saglıklı olan bazı kasları güçlendirirken bazılarını da uzatıp esnetip dayanıklı hale getirmek pilatesin faydalarından sadece biri 💪
Kısaca kuru bir ağaç gibi kolayca kırılmaz tam tersine esneyip köklerinizden güçlenirsiniz 😊
10 km yi ben azımsamadım. :koptum: Ben sadece Ayla hocam için arada fazla yiyecek tüketmenin çok zararı olmaz dedim. Her halükarda yakar dedim.:)

Hakan Abi @Ayla_Koz hocamız plates eğitmeni . Sen onun yemeği abarttım demesine bakma her halükarda eritir, yakar. Biz bu fazlalıklardan nasıl kurtulacağız. :koptum:

Bu arada Ayla Hocanın instegram hesabı. Hepimizi çıt kırıldım yapmak için uğraşıyor. Geçen forumda kendisi paylaşmıştı.

:harika:

Metabolizma hızını arttırır burası doğru ama esaslı olayı omurgayı hizaya çeker postürü güçlendirir . Bunun genel hal üzerindeki etkileri o kadar büyük ki .
Tam bana lazım olan kısmı burası. Boyum uzun, masa başı çalışma ve evde de olsa bunu belirli bir süre tekrar etmemden dolayı böyle giderse gelecekte kambur olma oranın çok yüksek.

Kilo olarak maalesef bir şey diyemiyorum boyuma göre kilom az. Yani lise dönemi askeri okullara boy/kilo oranından dolayı elendim. ama arala mesajlarda geçen yeme alışkanlığı bence önemli bir şey. Tamam benim metabolizmam hızlı yakıyor ve kilo almıyorum ama bunda düzenli saatinde yemek yemem ve doğru şeylerden yemeye dikkat etmem olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir ara kola, cips, bisküvi, kutu dondurma tarzı abur cubura yüklendim. Her akşam bunlardan birisi oluyordu, o ara kilo almaya başladım, keza uyku düzenimde bir acayipti o ara, evet kilo almam güzel ama sağlıksız olarak almam beni ileride oluşabilecek sıkıntılara sebep olacağını düşündüğüm içim o alışkanlığı bıraktım. 3 vardiya çalışmama rağmen yemek saatlerim bellidir, ekmeği sabah kahvaltısı dışında yemiyorum desem yeridir. Kahvaltısız işe kesinlikle gitmem sırf onun için 1 saat erken kalkıyorum. Şuan 66 kiloya 198cm boy ile devam ediyorum, bitkisel doğal ürün diye mama önerdiler. Bana göre paketlenmiş ürünlerin çoğunluğu doğal ürün olarak gelmiyor onun için o yola da girmedim. Kilo vermek isteyenlere sabırlar ve başarılar. Kilo verip sağlıklı bir yaşam hayali kurup işi abartıp veya ona iyi geliyor diyerek kişinin bünyesini etkileyebilecek türde ölüm diyetlerine dikkat edin, elinizdeki sağlınızdan olmayın.

Tam bana lazım olan kısmı burası. Boyum uzun, masa başı çalışma ve evde de olsa bunu belirli bir süre tekrar etmemden dolayı böyle giderse gelecekte kambur olma oranın çok yüksek.

Kilo olarak maalesef bir şey diyemiyorum boyuma göre kilom az. Yani lise dönemi askeri okullara boy/kilo oranından dolayı elendim. ama arala mesajlarda geçen yeme alışkanlığı bence önemli bir şey. Tamam benim metabolizmam hızlı yakıyor ve kilo almıyorum ama bunda düzenli saatinde yemek yemem ve doğru şeylerden yemeye dikkat etmem olduğunu düşünüyorum. Örneğin bir ara kola, cips, bisküvi, kutu dondurma tarzı abur cubura yüklendim. Her akşam bunlardan birisi oluyordu, o ara kilo almaya başladım, keza uyku düzenimde bir acayipti o ara, evet kilo almam güzel ama sağlıksız olarak almam beni ileride oluşabilecek sıkıntılara sebep olacağını düşündüğüm içim o alışkanlığı bıraktım. 3 vardiya çalışmama rağmen yemek saatlerim bellidir, ekmeği sabah kahvaltısı dışında yemiyorum desem yeridir. Kahvaltısız işe kesinlikle gitmem sırf onun için 1 saat erken kalkıyorum. Şuan 66 kiloya 198cm boy ile devam ediyorum, bitkisel doğal ürün diye mama önerdiler. Bana göre paketlenmiş ürünlerin çoğunluğu doğal ürün olarak gelmiyor onun için o yola da girmedim. Kilo vermek isteyenlere sabırlar ve başarılar. Kilo verip sağlıklı bir yaşam hayali kurup işi abartıp veya ona iyi geliyor diyerek kişinin bünyesini etkileyebilecek türde ölüm diyetlerine dikkat edin, elinizdeki sağlınızdan olmayın.
Alperen'cim senin boyun ve kilonla benim boyum ve kilomu toplayıp ikiye bölsek ikimizde mutlu olacağız :)

Güncel kilom 81.6 arkadașlar, verilen kilom 1.5 șimdilik. 🙃

@MakRo
Pandemiyle beraber evden çalışmaya başladık hatta çalışma sürelerimiz de arttı ne yazık ki . Çok temel olarak ilk sıralarda önerilebilecek şeyleri biliyoruz da ne kadar önemli olduģunu ancak sıkıntı yaşayınca net anlıyoruz neredeyse herkes için geçerli 😊
Misal ben de uzun saatler aralıksız ve stresli bir çalışma biçiminden kaynaklı boyun fıtığı ve sakroloit ile tanışmıştım
Yine alışkanlıkları değiştirmeye dönüştürmeye gelip dönüýor olay 😇
+masabaşı yoğun çalışanlar icin ilk ayak
çalışma alanını kendi ergonomisine uygun olarak düzenlemek hepimiz biliyoruz da cok ufak detaylar bile çok küçükmüş gibi göźükuyor ama cok güzel sonuçlar veriyor pc ya da laptopu göz hizası açısına göre ayarlamak bile cok farkettiriyor.😉 uzun toplantılar vs de katarsak ekran göz baş boyun hizalaması cok kıymetli
+ en cok 1 saatte bir mutlaka bir bahaneyle ayağa kalkıp kısa bir hareket molası misal bir su almaya gitme vs bahanesiyle hareket etme
+ Gün ićinde omuz boyun sırt ve beli esnetecek temel esneme egzersizleri yapmak
+Ve kıymetli bir durum daha nasıl oturduğunuzu tekrar tekrar farketmeye çalışmak,
misal çokca sola yaslanarak mı oturuyorum ya da sürekli pozisyonumu değiştirmeden mi oturuyorum gibi vs
doğru tekrarlar ve yanlış tekrarlar fark yaratıyor.

Yakın zaman sonućunu net gördüğüm bir olayı paylaşmak da isterim
Çok hareketsiz bir hayatı olan üyelerimden biri haftada 3 gün ortalama herseferinde 4 km civarı yürüdü ,akşamları 8 den sonra yemek yemedi ve abur cubur herşeyi yemeği bıraktı , uyku saatlerine dikkat etti ve sadece 2 haftada 3 kilo verdi
+Yani diyetten daha cok yemek alışkanlıklarını değiştirmek
+Kalori açığı oluşturmak
+Vücudun kendini toparlamasına onarmasına izin vermek
ve
+ mutlaka onu kendi hareket alanın dışına çıkaracak , hareketini arttıracak biraz da nabız hızlandıracak kendisine uygun etkinlik ile
ulaşılabilir bir kilo hedefine erişmek çok mümkün 😊 olduğunų gördük .Keyiflendik

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri