Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bugün 3 aylık kilo verme sürecine bașlıyorum

Benim gibi ekmek ve şekere zaafı olan insanların ortak noktaları aslında insülin direncidir bir hafta ekmek ve şekeri kesip düşük karbonhidrat beslenerek 16-8 yeme düzenine geçerseniz leptinin ve insülini dengelersiniz ve bu sağlıklı yaşam için atılan bir adım olur.
Sık yemek yemek ara öğünler sinsi bir şekilde obeziteye götürür. Leptinin salgılamasına müsaade etmeden beslenmek sürekli insülin salgılamanıza neden olur bu da daha çok hep daha çok yemek yemek anlamına gelir bir noktadan sonra tokluk hissi kaybolur. Yemezseniz mutsuzluk hissi gelir. Ne kadar yerseniz yeyin hep açsınızdır. Sonuç obezite. Bu herkeste böyledir denemez tabiki ama genel anlamda obezlerin çoğu bu şekildedir.
İki paragrafla anlatılmayacak bir süreç tabiki söylediklerime sayfalarca bilgi eklenebilir yanlış anlaşılan şeyler olabilir. Bunları bir doktor forumdaşımız da açıklayabilir. Ya da iletişim çağında yaşadığımız gerçeğini horlayıp İnternetten araştırabilirsiniz önerimde cahillik arayabilirsiniz. Ama bir baksanız internette Dr. Rengin Börekçi gibi intermitten fastingin ne olduğunu nasıl faydaları olduğunu anlatan kıymetli hocalarımızın varlığını görürsünüz. İnternetten araştırın diyince hakkı amca ne demiş bi bak demiyorum yani hacı ağbii... 😬

Scudo
Ama bir baksanız internette Dr. Rengin Börekçi gibi intermitten fastingin ne olduğunu nasıl faydaları olduğunu anlatan kıymetli hocalarımızın varlığını görürsünüz.
Rengin Börekçi bu işleri bıraksın bence. Hiç inandırıcı değil. 🤣

Kilo verme konusunda atlanılan ve az bilinen bir faktör var. Kiloyu verdikten sonra yaklaşık 1 yıl (bünyeden bünyeye değişir) aynı yeme düzenini devam ettirmek gerekiyor. Yağ hücrelerinin büyüklüğünün ve büyüklüğüne bağlı olarak kapasitesinin de yeni kiloya adapte olması ve küçülmesi yaklaşık olarak bu kadar sürüyor. O yüzden kilo verdikten sonra o kiloyu geri almak aşırı kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor. Yağ hücreleri zaten ne verilse sünger gibi emecek ve yüksek kapasiteli bir durumda olduğu için dikkatli yeme düzeninden çıkıldığı anda eski haline dönmek için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Intermittent fasting ve ketojenik diyet gene her insan için uygun olmasa da kilo verme olayının tartışmasız incileri. İkisini de uygulayarak istenilen kiloya ve yağ oranına gelmek çok mümkün. Çabayı orada da devam ettirince, kalıcı bir kilo düzeni yakalanır.

Kilo verme konusunda atlanılan ve az bilinen bir faktör var. Kiloyu verdikten sonra yaklaşık 1 yıl (bünyeden bünyeye değişir) aynı yeme düzenini devam ettirmek gerekiyor.
Uzun bir süre, yaktığımdan az kalori alacak şekilde beslendim ve istediğim kiloya indim diyelim. Sonrasında 1 yıl daha bu beslenme düzenine niye devam edeyim ki? Daha fazla vermek istemiyorum belki?

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
Uzun bir süre, yaktığımdan az kalori alacak şekilde beslendim ve istediğim kiloya indim diyelim. Sonrasında 1 yıl daha bu beslenme düzenine niye devam edeyim ki? Daha fazla vermek istemiyorum belki?

Yazımın devamında bunun cevabını verdim aslında. Bir zemine indikten sonra o zemine alışmakla alakalı bir şey bu. Yağ hücrelerinin yapısıyla alakalı bir durum. Yaktığınızdan daha az kalori aldığınızda bir noktada kilo vermeye devam etmezsiniz zaten, onun duracağı bir nokta var. Düz matematik hesabıyla ilerlemiyor tam olarak.

@bkeskin Şimdiye kadar en büyük kilo kaybım 20 kilo. 6 ay günde 1 öğün yiyerek yapmıştım. ilk 1 haftayı saymazsak, son gününe kadar kilom aynı hızda azalmıştı. Dediğiniz gibi olsa bir noktadan sonra kilo kaybının durması gerekirdi.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@bkeskin Şimdiye kadar en büyük kilo kaybım 20 kilo. 6 ay günde 1 öğün yiyerek yapmıştım. ilk 1 haftayı saymazsak, son gününe kadar kilom aynı hızda azalmıştı. Dediğiniz gibi olsa bir noktadan sonra kilo kaybının durması gerekirdi.

Deneyimden konuşuyorum ki, bu dediğinizin gerçekleştiğine daha önce hiç tanık olmadım. Her gün aynı tutarda kilo kaybı yaşayan bir insan görmedim, duymadım, bilmiyorum.

Selam sayın @can_celik zaten siz 20 kilo vererek bu süreci en iyi yaşayanlardan biri olmuşsunuz. Tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz çok önemli.

Şu an bu 20 kiloyu koruduysanız yada tersi durumda cevapları zaten sizdedir. :harika:

Kilo vermek kolay, devam ettirmek ise yeni standartlar anlamında tamamen bir tercih...

Kilo vermek kolay, devam ettirmek ise yeni standartlar anlamında tamamen bir tercih...
Kolay mı? Yapmayınız etmeyiniz. 10 yıldır kola ve cips bağımlısıyım. Son diyetim 1 ay önce bir gece yataktan kalkıp üşenmeden akaryakıt istasyonuna yürüyüp cips ve kola alarak bitmişti mesela. Yemek üzerine bağımlılıklar koparılması kolay şeyler değiller. Bundan sonra kilo verecek çabayı (daha doğrusu eziyeti) göstereceğimi sanmıyorum. Bari daha fazla almayayım, tek isteğim bu :koptum:

Ramazanı fırsat bilerek (bkz: bütün sene boyunca güneşli havaları kollayan fırsatçı İstanbullu vatandaşlar) ve ertesi ay da dikta rejimini devam ettirerek 10 kilo verdim. Pandemide 70 gün küsur ev izni almıştım, o günlerde aldığım kiloları verdim.

E veriliyormuş bu, sadece "canım ben yeni yedim yaa, ellerin dert görmesin" temrinini sürekli yapmak gerekiyor.

-E ne var ne yok, nasıl gidiyor?
+Yeni yedim de geldim ben yaa.

Böyle diyaloglara yol açıyor ama olsun, iletişim bozukluğunu da giderebilirsiniz, kilo almaktan iyidir. İnanır mısın, az evvel yedim bir şeyler, yoksa çok güzel görünüyor... (Gözyaşlarıyla forumu terketti..)

Videodaki hanımefendiye çok benziyor benim durumum o yüzden ilgimi çekmişti
Bir başarı hikayesi olarak takip edilebilir.

Bundan sonra kilo verecek çabayı (daha doğrusu eziyeti) göstereceğimi sanmıyorum. Bari daha fazla almayayım, tek isteğim bu :koptum:

Ben de aynı siz gibiydim.
Ah o kola ve cips yok mu ah...1lt kolayı sudan çabuk içerdim.

Yaptığım tek şey, kola ve cips yerine kendimi mutlu edecek yeni hedefler koymam oldu.

Tabii bu hedef, herkes için farklı olabilir. Ama inanın güçlü bir hedef ile herşeyi yaptırabiliyor insan kendine.

Kola ve cipse bırakmayın sakın kendinizi... :harika:

Son düzenleme:
Kolay mı? Yapmayınız etmeyiniz. 10 yıldır kola ve cips bağımlısıyım. Son diyetim 1 ay önce bir gece yataktan kalkıp üşenmeden akaryakıt istasyonuna yürüyüp cips ve kola alarak bitmişti mesela. Yemek üzerine bağımlılıklar koparılması kolay şeyler değiller. Bundan sonra kilo verecek çabayı (daha doğrusu eziyeti) göstereceğimi sanmıyorum. Bari daha fazla almayayım, tek isteğim bu :koptum:
Can bende kendime kızıyordum, bulgur ve cacık bağımlısıyım diye daha kızmayacağım. Aklıma geldikçe senin yerinede 3-5 kaşık fazladan yiyeceğim. Koladan ve cipsten kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundasın. :harika:

@bkeskin dediklerinize kendimden bir örnek vereyim...

6 ay sonraki 20 kilo vermiş halim ile aradan 2.5 yıl geçmiş ve bu kiloyu korumuş halim arasında görüntü olarak çok fark var.

İlk durumda daha halsiz ve zayıf görünüyorken, şimdi kondisyonlu ve güçlüyüm...:harika:

Sanırım bu sürede, yağ hücrelerime yeni hallerini kabul ettirdim :ssrtcbya:

Yeme alışkanlıklarımı 3 yıldır devam ettiriyorum. Rotadan küçük sapmalar olsa bile geri dönüşler daha kolay oluyor. Mutluluğu ise paha biçilmez 😍

Kola ve cips vs cacık ve bulgur pilavı

Zararlı ve çok zararlı ile ayran içinde salatalık ve vucudu pirinç pilavına göre daha uzun süre tok hissettiren bulgur pilavı

@necmeddin Ağabey hiç kıyas götürmez gerçekten
Cacık ve bulgura devam bence de 👍

Hayks abi buraları boş bıraktın sanırım? Yoksa kilo veremeyince yazmak mı istemedin 😀 @Heicks
Konuyu unutmuștum yahu, kilo veremediğimden yazmak istemedim değil yoksa. Kilo aldım hatta, sabah tartıldım 84.0 çıktım. Haha 😂

Çok güzel gidiyordu diyet, bir ara kilo da verdim. Sonra nasıl olduysa bozuldu diyet, șimdi șöyle bir sıkıntı var. Bacaklarım eskisine göre inceldi, 84 gibi de göstermiyorum ama 84 kiloyum. 🙃

Geri