Scudo Sports

Bugün gasp edildim

Scudo
@hogutmen
emin olun tahmin ettiğinizden daha etkililer. özellikle de savunma olarak size aikido öğrenmenizi öneririm ayrıca aikidonun felsefesini yaşam tarzı olarak belirlerseniz çok daha rahat olursunuz.

@7haiku Durum hakikaten vahim! @StevenDiaz07 ifade vermekle doğru olanı yapmış, fakat emniyetin önlem almasına vesile olacağı için değil, yarın öbür gün aynı şahıslarca tekrar gasp ve darp edilme ile karşı karşıya kalması durumunda,itiş kakış esnasında, olur da gaspçılardan birinin bir yerine bir şey olursa, çıkartılacağınız mahkemede bir dayanağız olur. Bunlar gaspçı, önceden verilmiş ifadem var diyebilin.
Emniyet önlem alır almaz, bu konuya vakıf değilim. Aldıkları önlemler ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değilim, görmediğim duymadığım bir konuyla ilgili yorum yapamam.

@Uptown Cyclist
Bence de böyle durumlar için biber gazı alın çok etkili ve basit. Bende de Jenix var minicik bi şişe ve 1-2 metre de menzili var. Tavsiye ederim kendinizi güvende hissediyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Nini Bugün başka bir konuda jenix ile ilgili tecrübemi yazdım.Ancak kısaca: Bugün yanlışlıkla çok feci bir şekilde test etmiş oldum.Öldürmeyip süründüren cinsten.Öldüm öldüm dirildim gerçekten.Ve bu bana rüzgar'dan geriye esmesi sonucunda oldu.Kim bilir ne olur artık direkt yüze sıkma durumunda.Potansiyel tehlike falan kalmaz ortada :D Aldığım hiç pişman değilim.Avm'ye girerken de ötmedi üstümde zaten daha ne olsun.Almayanlara öneriyorum kesinlikle.Bol bol sıkarsınız :D

• Beğen
Tepkiler: Keşkeler
Bu ülkede polis kadar aldığı parayi hak etmeyen bir grup var mi bilmiyorum. Adamlar kesinlikle mağdurun haklinin sikayetiyle ilgilenmez. Ilgilenir gibi yapar.

Eger belanin tekiyseniz nedense size pek bir ayricalik taninir. Basima gelen 3 olaydan sonra polisin bende biraktigi intiba budur.

Olayi yasayan arkadas beni doverken cumhurbaskanina hakaret ettiler desin adamlarin bulunması en fazla 1 saat.

@StevenDiaz07
Sözün bittiği yer.. Büyük geçmiş olsun. Polise gidin. Bu durumlarda Mücadelenizi hem kendimiz hem de ailemizin de içinde bulunduğu toplumumuz için verelim.

Hocam siz gene 50 TL ile yırtmışsınız ben komple cüzdanı kaptırdım. Daha da komiği, metrobüse binip eve gideceğim, oradaki güvenlik görevlisine durumu anlatmama rağmen bana inanmayıp akbil basmakta ısrar etti. Ben de mecburen oradan geçen insanlardan istedim sağ olsun onlar da bastı da öyle geçtim.

Nasıl bu kadar acımasız, nasıl bu kadar duygusuz bir toplum olduk anlamıyorum. Benim metrobüs durağımdaki halim, adama kendimi ifade edip bir yerlerimi yırtmam bırakın müslümanı, ateist, hıristiyan olsa müsade etmez. Ama o güvenlik görevlisine sorsan, ''Tabiiki de müslüman, der. ''Namaz kılıyor musun? diye soran, ''Yok ya ona vakit bulamıyorum.'' der. Türkiye bu insanlar gelişecekte bende göreceğim.

Hortlatmak gibi olmasın da bugün bende ediliyordum . Bisikletin ilk bakımı için bisikletciye götürüyordum ve mobiletle iki kişi önümü kesti . Dakika var mı dediler yok dedim sms var mı dediler ona da yok dedim. Ver telefonu ödemeli atalım dediler yok dedim. İlla dovuyum mu dedi. Sonra arkadan bir araba ( Allah razı olsun ) korna çalınca gittiler. Böyle bir durumda ne yapacağımi bilmiyorum ve gerçekten korktum . Bu gibi durumlarda ne yapılmalı (Henüz 16 yaşındayım )

@yb672501
Bağırıp çevredekilerin dikkatini çekin tenhada değilseniz. Tenhadaysanız sıkıntı.

Başına böyle bir olay gelip de yalnızca buraya konu açmakla yetinenlere de ayrı ayar olmaya başladım son zamanlarda.
Kardeşim bizim sana ne faydamız dokunur ki? Geçen Teknoloji ile alakalı bir forumda internet alışverişinde birinin 600TL parasını dolandırdılar.
Uğraştım adamları yeme düşürdüm, telefon kayıtlarından konuşma kayıtlarına kadar her şeyi kayıt ettim. İsmi - cismi - Banka hesabı ve kimin üzerine olduğu gibi bilgileri de kesin kanıt olarak kabul edilecek şekilde ortaya çıkardım ama vatandaş gidip şikayetçi olmadı.

Şikayetçi olmadıktan sonra kimse böyle konular açmasın rica ediyorum. Ona göz yum buna göz yum ondan sonra benim paramı çaldılar.
Çalarlar tabi, herifleri şikayet eden yok ki korkudan.

@Gökhan Akkaya
Haklısınız fakat arkadaşımız ilk adımda ne yapması gerektiğini sormuş bence.

@yb672501 Geçmiş olsun. Korkmak çok normal. Eğer daha da ileri gideceklerse verin telefonu gitsin. Hiçbir şey candan daha önemli değil. Daha sonrasında her ne kadar sisteme güvenmiyor olsak da karakola gidin. Hiç kimsenin de şöyle karşı koy böyle patlat gibi tavsiyelerine de kulak asmayın. Sonrasında arkanızdan delikanlı çocuk karşı da koymuş ama kalbine bıçağı yemiş diye haberiniz çıkar ancak size de faydası olmaz. Bu tip haberlerin yazılmasını da ayrıca destekliyorum. İnsanlar başlarına gelebilecek şeyleri tecrübe etmiş kişilerden öğrenmeli ve duymalı. Geçmiş olsun.

@Mustafa Zeybek
Soru sorma kısmı 2,5 yıl sürmez herhalde :) Kaldı ki şikayette falan da bulunmamış. Daha ilk mesajdan ilgilenmezler ki demiş.
Madur taraf eyvallah çok büyük geçmiş olsun ancak hakkını savunmaması çok daha büyük maduriyetler doğurur ileride.

Halbuki gasp olaylarını yapanlar az çok belli kişilerdir. O semtteki görevli polisler kimin ne yaramazlıklar yaptığını bilirler.
Daha önceden sabıkası olan birisi olsa suçluların dosyalarına bakıp teşhis bile edebilirdi belkide.

Sokaktaki uyuşturucu satıcılarından tut gaspçılara kadar hepsi senden benden akılsız tipler, kafa boş tipler. 2 dakika akıllı olup şikayetçi olsanız aynı şerefsizliği yapmaya kesinlikle devam edemezler.

Bu yüzden her daim arkasında durun bu işlerin. Sen önemsemez ben önemsemezsem yarın bir gün kız arkadaşımızı - karımızı - annemizi gasp ederler bunlar.

• Beğen
Tepkiler: Emre Semerci
@Gökhan Akkaya
Senden benden akılsızlar derken? Sanki biz salağız da onlar daha salak der gibi olmuş :p öyleyse şöyle diyelim ; ilk etapta çevreye hızlıca bakıp yakında birileri varsa bağırın, kimse yoksa istediklerini verip en yakın karakolun yolunu tutun.

@yb672501 kardeşim geçmiş olsun. senin yaşında bir genç için iyi bir olay olmamış. yanında küçümsemek gibi olmasın ama biber gazı bulundur. aynı zamanda telefonuna acil kodu tanımlakı kısa tusta ilk olarak polise yer ver. İnşAllah bir daha karşılaşmazsın bu durumla.

21 Mayıs 2016'da konuya ben de yazıp biber gazı aldığımı, biber gazı ile kendimi korurum dediğimi, siz de alın dediğimi gördüm.10 Aralık 2016 tarihinde ben de bıçak zoruyla telefonu kaptırdım.Biber gazı da pardon ama bir b.ka yaramadı.3 ay kadar arandı sonra suçlu yakalandı.Babası evime geldi, yalvardı vs vs.Ben davamı çektim ancak benzer suçlar ve geri çekilmeyen aileler sebeiyle suçlu arkadaş 8 sene yedi.Şimdi de 2017 şubat ayında beşiktaş'ın göbeğinde başıma geleni yazayım.4 kişilik bir grup, balici gibiler ancak ellerinde torba vs yok, bana doğru geldiler.Bir süre sohbet ettik, tur atmak istediler bisikletle.Almaya çalışacaklarını anladım, vermek istemedim tur.Ancak nafile, çocuklarından birisi aldı bisikleti ite ite götürüyor.Beşiktaş tam meydan'da.O zamanlar spd ayakkabım da yok, hareket kısıtlaması yani yok, dedim ne yapacağım? Kick-box gibi sporlar'da pis, adil dövüşmeyen sporculara 'dirty' derler.Ben de 2 sene kadar yaptım kick-box.Ancak hasta da değilim 4 kişiye girmeye çalışayım.Bisiklet de benim değildi, ödünçtü, ancak ne yapayım? Belki de çocuklar da bıçak vardı, onu da bilmiyorum.Diğer taraftan da aldılar gidiyorlar bisikleti.Ben de izliyorum arkadan.Ortalama fiyatlı, karbon bir yol bisikleti, gitmesine izin veremem.Spd de yok neyse ki, kapattım beynimi, arkadan koştum, aralarından en büyük olan yani bisikleti iten çocuğa bir tane vurdum.Nasıl bir hook vurduysam artık kafasına, çocuk bisikletle birlikte yere yığıldı.Çocuk bir süre için kalkamadı ayağa.Şanslıymışım ki bıçak vs çıkmadı ortaya.Ben bir kaç tokat, bunlar bir kaç tokat derken meydan'daki simitçiler, otobüs süren adamlar vs geldi ayırmaya.Birisi bisikleti almaya çalışıyordu ki abi bisikletimi çalıyorlar deyince adamlar da onları tuttu.Sonra polis çağrıldı.Polis bunların ailesi, evleri vs yoktur, kaybedecek bir şeyleri zatne yok, karakol'a götürsek boşa uğraşırsın gibi şeyler deyip sen al bisikleti git dedi.Ben de o kafayla, öyle yaptım.Ütopik gelebilir, ancak olay bu.Çıkardığım ders? Bilek işe yaramıyorsa o durumda, biraz da kurnazlık yoksa ne yazık ki yapacağınız pek de bir şey yok.Ek olarak: Arkadan vurun eğer vuracaksanız.Arkadan boyun tarafına vurun.Kişi öne doğru eğileceği için darbe etkisiyle, her türlü yere düşecektir.Çok sert vurmuşsanız, vurduğunuz bölge sebebiyle kalkması bir süre için mümkün bile olmayabilir.Zaten çok da yapılı değilse zaten kalkması mümkün olmayacaktır bir süre.Yerdeyken diz kapakları gibi sert, kemikli yerlere çalışmanız kalkmasını daha da mümkünsüz kılacaktır.Diyeceklerim bu kadar. :hhhhhh:

@I am the Uptown R.
Çok iyi yapmışsınız...

• Beğen
Tepkiler: ozan aktürk
Geri