Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bugün ne kadar bisiklet sürdün?

Scudo
Sabah işe geldim (8.9 km). :)
Akşam da dönerim. Toplam 18 km gibi bişey olur :p

Kendi kendime düşünüyorum da; acaba pedaldan elektrik destekli bisiklet sürdüğümde (sağlık sebebiyle) bu km'leri nasıl hesaplayacağım ki :naslyni:? Çünkü 10 km kullansam bunun yokuş kısımlarında tamamen ben sürmüş olmayacağım. Yüzde hesabıyla da uğraşılmaz. Diyelim 10 km'nin yokuş olan 1 km kadarında elektrik desteğini aldım, normalin %X'i kadar performans harcamış olurum. Gerisini elektrik desteği halleder. Böyle durumda 10 km değil 9.X km sürdüm mü diyeceğim? Peh o_O.
Aman boş ver, keyif almaya bak :D.

Sabah işe geldim (8.9 km). :)
Akşam da dönerim. Toplam 18 km gibi bişey olur :p

Kendi kendime düşünüyorum da; acaba pedaldan elektrik destekli bisiklet sürdüğümde (sağlık sebebiyle) bu km'leri nasıl hesaplayacağım ki :naslyni:? Çünkü 10 km kullansam bunun yokuş kısımlarında tamamen ben sürmüş olmayacağım. Yüzde hesabıyla da uğraşılmaz. Diyelim 10 km'nin yokuş olan 1 km kadarında elektrik desteğini aldım, normalin %30'u kadar performans harcamış olurum. Gerisini elektrik desteği halleder. Böyle durumda 10 km değil 9.3 km sürdüm mü diyeceğim? Peh o_O.
Aman boş ver, keyif almaya bak :D.
O yüzden olsa gerek cihazlar elektrikli sürüşünü bisiklet olarak değil de "e-bike" profiliyle kayıt altına alıyor :)

Şehir içinde sağa sola giderken 25 km olmuş.😅

Dün akşamdan her şeyi hazırladım. 22 km'lik bir rota planladım. Tabiri caizse, ovadan yaylaya 11 km tırmanış, yayladan ovaya 11 km iniş...

Sabah tam sekizde evden çıktım. Hem mental hem de fiziksel olarak iyi hissediyordum. Tırmanışın 4. km'sinde çoğunluğu kadın bisikletlilerden oluşan, bir çınar ağacının altında mola vermiş, çoğu tek tip formalı yedi-sekiz kişilik bir gruba rastladım. İmrendim. Selam verip devam ettim.

Birkaç dakika sonra aynı gruptan iki bisikletlinin bana yetişmek üzere olduğunu farkettim. Açıkçası biraz şaşırdım arayı bu kadar çabuk kapatmalarına. Ben nefes nefese çıkarken onlar sohbet ediyordu üstelik.

Bir gözüm nabzımda bir gözüm hızımda, kendimi sorguladım bir süre. İyice yüklendim pedallara. Artık tepeye az bir şey kalmışken daha fazla direnemedim, ilk molamı gecikmeli olarak verdim.

Yanımdan geçerlerken gördüm, ikisinin bisikleti de elektrik destekliymiş.

Altta strava veri özeti: 1 Mayıs Turu. Bugün de işe geliş 800 m+ öğle yemeğine eve: 800m + tekrar işe geliş: 800m + eve dönüş: 800m=3200 m. Allah bereket versin. Herkese kazasız, keyifli turlar dilerim.
WhatsApp Image 2024-05-01 at 22.07.51.jpeg

Yok denecek kadar az taşıt trafiğine maruz kaldığım; bol tırmanışlı, uzun inişli, çok sevdiğim çember rotam...

Dosyalar

• IMG-20240907-WA0001.jpg
    IMG-20240907-WA0001.jpg
    95,1 KB · Okunma: 20
Bu başlığı Bahadır Gürel anısına hep aktif tutabilsek keşke.

Bugün iki genç arkadaşla birlikte bu sezonki ilk 50 km üstü sürüşümüzü yaptık. Yolun nerdeyse tamamı mıcırlı asfalttı ama hava o kadar güzeldi ki kimse şikayet etmedi. 595 metre tırmanmışız. 21 km/h ortalama ile bitmiş.

80 km sürdüm. Quadricesplerde biraz ağrı vardı. Sabah çıksam mı çıkmasam mı diye düşünürken çıktım :) Güzel bir havada 80 km antrenman gerçekleşti. Yalnız dönüşte acayip yağmur yedim. Resmen ayakkabıyı su bastı yani :)

Screenshot_20240924_184716_com.huawei.health.jpg

Dağ bisikleti ile Kahramankazan-Kızılcahamam gidiş-geliş 78,62 km yeterli sayılır.

Sabah depoya giderken 4 km falan sürdüm.
Dün bir iki işim vardı ve iş sonrasıyla toplam 12 km sürmüşüm.

Haftalardır kaburgam çatlak. Eski ağrılar yok, sadece yatağa yatınca ağrı yapıyor, çalışırken otururken veya başka bir aktivitede ağrımıyor.. Bugün kendimi denemek için 50 km sürdüm. Gayet iyiyim. Tabi ne olur ne olmaz diyerek açı ayarlı gidon boğazını takıp 90 derece pozisyonda sürüşümü gerçekleştirdim.

Screenshot_3.png

Geri